Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Filmy z českého Internetu - nekalá soutěž?

To Tralalak: Jak muzes brat benzin u OMV, kdyz jsou to hnusny padousi Rakousky, ktery chtej zbourat Temelin a vlastne hned po americanech vi nejlepe, jak a co mame delat, o sikane na jejich hranicich nemluve? Bojkotujte OMV!!!
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemam rad telecom...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AntiTelcomak - bud bez obav starzone je pouze pro klienty iolu takze tiscali nextra a ostatni pojedou porad stejne pomalu jako dosud :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekala soutez to je, to kazdopadne! A taky je to megabordel, kterej vladne v tomhle supermegaextrazkurvenym state!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtelo by to Tele$komanccke PROXY:o))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neberu to jako nekalou soutěž .... beru to totiž obráceně. Ten kdo má připojení od ČT, tak prostě může stahovat. Když si koupím auto od firmy XY tak zase mám slevu 10% na služby ......
Jinak aby to nevyznělo špatně jako že jsem nějakej velkej zastánce telecomu, vůbec né. jen v tomto případě na tom nevidím nic špatnýho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Větší bordel jsem ještě neviděl !!!! Zasloužej si zrušit a zbourat !!! Hlásaj rychlej internet, i když tak rychlej vlastně nejni, za málo peněz, což taky neni a teď si dovolej spustit takovoudle službu, která lze použít jen za podmínek...bla...bla...bla.
Internet a jeho rozvoj v tomhle státě je výsměch všem jeho uživatelům a voni si vypisujou tučný platy !!! Za hodně peněz pomalá linka na filmy zase za prachy, tak to je pěkná drzost.
No nebudu se dál rozčilovat, uklidním se ale až se situace zlepší, tak za 50 let ? Co říkáte...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to maras kdyz to nemuze pouzivat nikdo jiny nez uzivatel sluzeb Ceskyho telekomu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel je cele jednani v mezich zakona.Telecom pokud nezamezuju spustit stejnou sluzbu komukoliv jinemu nedela nic protipravniho. Na druhou stranu nechapu presne proc to dela,kdyz tim kdyby tuhle sluzbu poskytoval i ostatnim by jedine ziskal, nechapu co tim muze ztratit a co tim Telecom sleduje.Kdyby to asi povolili i ostatnim, tak by asi letel zase nejakej manager, protoze ma moc pokrokovy mysleni:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jedna vec..Docela by me zajimalo v jake kvalite ten film je a jak moc se to skube.Nema nahodou nekdo doma ty uzasny veci co chce Telecom a nezkousel to nekdo nahodou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patrej vsichni do basy,zlodeji zapraskany.
A vlada s nima,protoze to dovolila!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

slo/jde jen o zaminku aby to mohli riznout (a rikat mi to rikali )) mi to nebrzdime... my vam chteli dat filmy domu po tom INternetu jak vsichni rikaji.. ale oni jsou zli ))

jednoduche )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je mozny ze je to v mezich zakona o nekale soutezi,protoze nikomu nebrani (ikdyz nebrani,to ze nechce zpristupnit last mile a je tudiz jedinym poskytovatelel ADSL-ikdyz (jestli se pletu tak mi to odpuste)regulacni urad mu uz v tehle veci nejaky ten prikaz dal)by se za braneni mozna brat dalo)..na druhou stranu bych vsak videl klamani spotrebitele...jelikoz zrizovatel sluzby je Telekom...coz by nevadilo,ale proc to neposkytuje pod sluzbami Telekomu,tedy pod vlastnim jmenem,kdyz pouzivani sluzby je vyhradne vazano na jine placene sluzby Telekomu...pravda dole je maly copyright Český Telekom...ale jinak az na zminky ze musite pouzivat sluzby ČTc...ticho po pesine...no proste si zase telekom dela co chce...
 
ale zeptejme se ministra Mlynáře,proc vetsinovy akcionar ČTc (podle jeho slov) neovlivnuje rizeni spolecnosti?Ja totiz myslel,ze stat si nechava vetsinovy podil proto aby do chovani a rizeni strategicky duleziteho podniku zasahoval....ale mozna jsem to jen spatne pochopil...a pak se tedy vsem,kdo tohle museli cist ze srdce omlouvam ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nekalá soutěž to je protože co jsem četl při službě Internet Expres (limit 1GB na týden) se při připojení na jejich službu nepočítají data. Ať podobnou službu nabýdnoum všem a hlavně v přetstihu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já si myslím, že tam problém je a docela velký. Data za stahované filmy atd, ze Starzone se nepočítají do měsíčního datového limitu. Tohle si může dovolit jen Telecom, ale uživatelům jiných ISP (pokud by ISP vytvořil podobný server) se data budou počítat! Kolik filmů by jste si stáhli na lince s omezením 4GB za měsíc? To by vás ten fim vyšel pěkně draho (cena za ADSL). Navíc omezení dat je kvůli agregaci uživatelů, ale u filmů to najednou nevadí??? Telecom lže a podvádí!!! Chtělo by to pořádný zásah regulátora a tučné pokuty. Ideální by bylo vyměnit vedení Telecomu (opravdu vyměnit, ne jen na oko), ale to se díky propojení do politických kruhů uskuteční asi těžko. No možná že v něčem by nám mohli pomoct i orgány EU, občas opravdu bojují za obyčejné lidi. Doufejme že bude líp!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem vcelku v klidu, protoze sluzeb CTc nevyuzivam. Presto si predstavte, ze v jedne agregacni oblasti budou dva lide:
- jeden stahovat film od CTc (pojede mu to docela rychle)
- jeden stahovat filt od jinud (nepojede mu to ani 64kb/s, protoze ten, co bude stahovat ten film od CTc zahlti linku - kdyz se o tech napr. 512kb/s bude delit 50 lidi)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opravdu ziva debata... :) jen bych ji prenesl na pudu ČTc nebo k panu Mlynářovi...ikdyz ty nas maji na salamu...takze...proc a o cem tady diskutujeme? :))) Venku je krasne, holky jsou taky pekny,tak nesedme u netu a nemarme cas vecma ktere nejspis nezmenime...;)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

omlouvam se ale musim zareagovat na Tralalakovi nazory....ano OMV poskytuje pro sve zakazniky vyhodnejsi sluzby,ale poskytuje je pod vlastni jmenem tudiz vsichni vi,ze kdyz budou u OMV dostanou se ke sluzbam...respektive jedna se o vernostni/zakaznicke sluzby nebo souteze...tady jak uzjsem tu jednou psal krome maleho upozornini na copyright a pak jeste v podminkach pro stazeni se nikde nedoctes,ze se jedna o sluzbu pro zakazniky ČTc ->tudiz nejdriv te nalakaji na sluzbu a az pak ti oklikou reknou ze musis byt u ČTc...podle me by ti nejdriv meli rict kdo jsou a pak co nabizeji...pripadne ti to zdelit zaroven,ale takle...me prijde,ze k zakaznikovi je to minimalne nefer a ke konkunkurenci jako nekala soutez(vzhledem k omezeni IP)..nebo u OMV ti taky nenatankuju kdyz jsi predtim cerpal nebo stale cerpas treba u ARALu?
....nechci nikoho urazet..ale chce to trosku premyslet...tak me napada..nedelas v ČTc? :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a srovnavat sluzbu od ČTc s freenetama....ale jo taky prirovnani ze jo...ostatne jako to kopani do mrtvoli...navic na freenetech je to taky pod "jmenem" toho freenetu a ne pod necim jinym ne?Proste tam je to bonus za pouzivani...jak jsi rekl zdarma...a uz dost...nema cenu se ady rozcilovat ze jo..;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc mě fascinuje,že si za 40,-Kč stáhnete film a můžete si ho pouštět donekonečna.Jest-li je toto
cena, která uhradí autorská práva apod., pak teda "čumím"!Buďto se ostatní pakujou (výrobci CD a DVD,prodejci) nebo jde o totílní "očůrání" a popření všeho, co se doposud o stahování z netu a autorským právu napsalo.
Na druhou stranu půjčení DVD stojí 20-40,-Kč,ale to se musí vrátit a kopie je nelegální.Zde se jedná
o stažení a možnost neustálého koukání na ten film.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keddie: samozřejmě že to chce Telecom použít jako konkurenční výhodu, kterou chce tahat zákazníky. Nekalá soutěž tkví v kombinaci této konkurenční výhody s monopolním postavením, které Telecom co se týče ADSL v reálu stále má. I kdyby ostatní provideři krásně chtěli spustit něco podobného, kvůli stávajícím limitům dat pro uživatele ADSL prostě nemohou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anti-intern-telecom: Ješte že umíš číst. ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oprava - podle toho, co píše Patrick Zandl na http://www.marigold.cz/zprava.html?cislo=28368 mohou tyto služby poskytovat za podobných podmínek i alternativní ISP. Pokud je tomu tak, odvolávám co jsem napsal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak, s tema pocitanyma datama sem to nevedel. Pokud tomu tak je, tak se opravdu jedna o nekalou soutez pro ostatni poskytovatele ADSL. Tohle uz opravdu prekracuje vsechny meze slusnosti natoz jednani v mezich zakona...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ma Patrik Zandl pravdu, nechapu tedy, jak je mozne ze si ostatni ISP nemohou udelat pripojeni bez limitu dat, vzdyt tedy telecomu muze byt jedno jak vyuzivaji svoji konektivitu. Vysvetli mi to nekdo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja v tom zadnou nekalou soutez nevidim to si jako nemuzu pro svoje zakazniky zridit bonusovou sluzbu? takze vlastne OMV provozuje nekalou soutez, protoze za to ze sem jejich zakaznikem dostavam bonus. super mysleni. ac ctc nemusim tohle mi prijde jako "kopani do mrtvoly"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NN & milan - to jako kdyz nepocitaji data ze starzone do limitu je nekala soutez? ok pak tedy gts, nextra a ostatni kteri poskytuji neomezeny data tohle porusujou ze jo? nehlede na to ze ze starzone.cz bezi data pouze a jen pres sit ctc a je to stejny jako u amaterskejch freenet siti si muzes v "privatni" siti sosat jak je libo a nic te to nestoji.
chtelo by to napred premejslet nez s rude zakalenym pohledem kritizovat vsechno co ctc udela (ikdyz vetsina jeho sluzeb stoji za starou backoru)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Příště dřív než začneš dělat chytrého, tak si přečti, o čem že se debatuje:
 
"Volit můžete mezi jednodenním používáním, nebo jedním přehráním. A jak je to zabezpečené? Pomocí DRM a nutností použít Windows Media Player 9"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale pánové, tohle bylo myšleno asi trochu jinak. Jde o to, že agregace by měla znamanat spravedlivé podělení o kapacitu linky. Pokud ovšem někdo bude využívat jejich další službu a stahovat filmy bez započítávání do limitu, pak omezí ostatní účastníky, které budou v jedné agregační oblasti.
Prostě ty, kteří budou využívat služby jiné firmy ke stahování filmů na tom budou hůře, protože se jim to bude započítávat do limitu a tedy nejen že např. na Expressu pojedou typicky na 64kB/s, ale dokonce nejspíš ještě pojedou pamaleji, protože někteří v jedné agregační oblasti budou zatěžovat linku stahováním velkou rychlostí od CTc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekala soutez to podle me bude ve chvili, kdy to neumozni jinym firmam. Pokud si podobnou sluzbu bude moc zridit kdokoliv tak v tom nevidim nic spatneho (ostatne ve svete to je bezne nebo ne?). Teoreticky konec koncu by mozna mohla vzniknout firma, ktera to bude poskytovat bez rozdilu ISP vsem (jen je otazka, zda se ji povede ziskat prava na zajimavy obsah a prostredky na vybudovani bezpecneho systemu s dostatecnou prenosovou kapacitou - to asi nebude zadna prca). Druha vec je ta, ze si to zridil nekdo, kdo je (stale v podstate) monopolem (resp. jedinym poskytovatelem ADSL, kteremu to ze zahadnych duvodu jede udajne mnohem lepe nez ostatnim). A kdo sve sliby o zpristupneni ADSL diky instalaci novych portu a zrychleni uredniciny kolem zrizovani asi nesplni.
Fiii, to jsem se zase rozepsal :o).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že nekalá soutěž znamená něco jiného. Ale zcela jasné je, že zákazník ČTc, který by chtěl používat službu tak těsně svázanou s kvalitním ADSL, by musel mít zcela zakalený rozum, protože jde o prachmizerné okrádání ze strany ČTc. BTW, zakalený rozum musí mít i autor projektu StarZone, protože na takovou ptátovinu by těžko někdo rozumný přišel (mizerná kvalita ADSL = nekvalitní, pomalé a trhané přehrávání filmů = nasraný uživatel, který by za toto měl platit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jestliže je to tak, jak říká NN a milan, tak to nekalá soutěž zcela bezpochyby JE!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s NN a milanem. Maj pravdu. Pro vsechny stejnej metr, nezalezi na tom estli je to vlastni nebo cizi server.... hlasuju pro nekale...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NN a dalsi: Pokud o to nejaky ISP pozada s tim, ze chce zridit nejakou sluzbu s placenym obsahem a Telecom mu to nepovoli (vyjimku z pocitani dat za placeny obsah), pak teprve to bude nekala soutez. Az pak se muze nekdo cilit. A pokud mu to povoli, pak budou podobne prispevky bezpredmetne. Alespon IMHO.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

StreamLine: Kdyz se na ten server podivas, tak se tam mluvi o STAZENI filmu ne o prehravani realtime - navic v podminkach maji upozorneni, ze pri streamovanem prehravani muzou byt problemy, takze pripadny uzivatel si za to muze sam ;o).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Proc to nepovoli ostatnim uzivatelum? No jednak je to tzv. exkluzivni obsah, ktery muze nove zakazniky ci ty u konkurence primet zridit si ADSL od nej. Za druhe je teoreticky mozne, ze si nejak konktivitu potrebnou na provoz dane sluzby proplaci z poplatku za ty programy (kdyz se podivate na cenu za ten film a vemete v uvahu, ze za to u nekterych provideru mate nejake to giga navic...). A diky tomu si take 1) muze dovolit data prenesena na dane sluzbe vyjmout z limitu (bez toho aby mu nekdo kladl nejake dalsi podminky) 2) se nemusi delit s dalsimi ISP o zisk (a navic by je mozna neprimel, aby tentokrat prenesena data na tento sluzbe treba neuctovali oni jemu - proto je pro nej asi vyhodnejsi a jednodussi, ze to poskytuje jen svym zakaznikum). Konec koncu neni to nic neobvykleho - ve svete je to bezne a u nas to halt zacina...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jerry: Ad limit pro ostatni ISP i stavajici monopol (at si kdo chce co chce rika) viz. me prispevky nize.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jerry: Pokud je to pravda, tak v tom skutecne nekalou soutez nevidim. Jedina otazka je pak jak to, ze to ADSL Telecomu jede tak jak to jede a ostatni ISP s tim maji casto problemy (alespon dle reakci uzivatelu na forech, kteri si stezuji i kdyz tady je otazka jak velke to procento stezujicich si uzivatelu je v porovnanim s temi, kteri jsou spokojeni - to by mozna stalo za anketu na nejakem solidnim serveru :o)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anti-intern-telecom: Je tam DRM!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já to prostě nebudu komentovat NO COMMENT!!!Ale podle mého názoru musí nad nima držet někdo ruku a to trvá už od samého začátku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AntiTelcomak : Ja sem to pochopil tak, ze agregace je zachovana, ale stazeny data se nezapocitavaji do datoveho limitu. Proto je taky u kazdyho downloadu napsano "Pokud jste připojeni rychlostí nižší než 1024 Kbps doporučujeme soubor nejdříve uložit na Váš počítač."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.