Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Finální specifikace Lenovo ThinkPad E485/E585 jsou tady

1366x768 pixelů :-D
Kazdej 5" mobil ma minimalne 1920x1080 a pak vydaj notas s timhle? Husty!

Jinak teda vyuziju clanku o notasu, abych poreferoval o situaci u me. Dekuji vsem, kdo mi radili s tim hernim notasem, jak jsem shanel, ale po zverejneni cen Coffee Lake modelu notasu jsem se nakonec dohodl s pribuznyma a na chalupu si hodim klasicke desktop PC a herni notas kupovat nebudu.
Nebude me to stat skoro nic, protoze tam pujde stary domaci pocitac s Core i7-950, GTX570, 6GB RAM.
Jedinneho ceho se bojim, respektive dvou veci, aby to nenalakalo zlodeje, uz jsme ho tam jednou meli a ukradl kolo za 5K, jinak tam nic nenechavame, takze nemel co, ale PC s monitorem by rozhodne odnesl. :-/
A druha vec je vlhkost, pres zimu se tam jezdi malo a sice znam horsi pripady, ale i tak to tam bude pro elektroniku v PC narocne.
Jedinne co jsem premyslel, ze bych pred zimou vymontoval disk a vzal si ho domu, aby nenavlhl, zbytek bude muset prezit zimu tam. Odvezt to nedokazu, jezdim tam vetsinou vlakem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vám chalupa neplesniví, tak bude elektronika v pohodě. Nejvíce kritický moment je ten okamžík, kdy je chalupa prochladlá a pustí se dovnitř vlhký (teplý) vzduch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlhkost nemusi byt problem v pripade, ze PC pobezi nonstop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urcite nepobezi. Neni tam duvod, aby to zralo energii zbytecne. Kdysi jsem uvazoval o nejakem monitoringu, ale na to bych stejne poridil nejake usporne PC, kdybych to realizoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...ho můžeš před spuštěním profouknout vysavačem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja nemam vysavac s vyfukem, mne jen nasava a to se nedoporucuje co vim kvuli staticke elektrine.

Myslis, ze samotny proces vyfoukani muze pomoct?
Bych koupil vzdycky stlaceny vzduch a profoukal to v zime, kdyz tam jedu.

https://www.czc.cz/clean-it-stlaceny-vzduch-600ml/207482/produkt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepší by to bylo fénem, ten by to i ohřál. Kdybys to chtěl mit sichr, tak dej počítač na zimu do neprodyšného obalu a hoď to toho nějaký ten odsávač vlhkosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ok, dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=n4O_Dq3xRJA&t=420s

teplovzdušná pistole, nebo kolegou zmíněný fén bude fungovat taky :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Elektroniku ochráníte před vlhkostí tím, že po příjezdu na chatu / chalupu všechny spotřebiče zapnete. Stačí když jsou o pár stupňů teplejší než okolní vzduch, pak na nich nedochází ke kondenzaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si počkám na Tčko nebo Xko. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Větší model přichází s klasickým rozměrem 15.6''. Menší s bohužel archaickým rozlišením 1366x768 pixelů, větší s 1920x1080 pixelů, v obou případech na IPS panelu."

Asi jsem slabozraký, ale na stránkách Lenova (https://www3.lenovo.com/gb/en/laptops/thinkpad/edge-series/ThinkPad-E485..., https://www3.lenovo.com/pt/pt/laptops/thinkpad/thinkpad-e-series/ThinkPa...) vidím u *obou* velikostí obě volby displeje (a ta menší se ani v jednom případě nejeví jako IPS).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve zdroji bylo uvedeno jen základní rozlišení, nicméně upravil jsem! Díky za upozornění. IPS panel zmiňovali pro všechny konfigurace tak vycházím z toho, že nepoužijí TN pro HD ready panel. Už tak je to rozlišení tristní.

Osobně bych přivítal návrat 16:10. Na filmy to sice není úplně košér ale na práci (u pracovního počítače), je to více než žádané.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No vida, 1080p i u menšího modelu, sláva. Ale antiglare = v podání lenova lesklý?!? Sice řadu edge nemám úplně v lásce a Lenovo vlastně v posledních letech vůbec, ale náhrada haswell zenbooku s 840M na doma by to mohla být dobrá. Jen teda jestli to nezprasí jiným způsobem. Třeba u poznámky "Dual drive storage (optional)" doufám, že při nákupu s nejmenším SSD tam budu moct zapojit i normální SATA disk/SSD a nebude tam chybět nějaký kablík nebo připájený konektor. Nebo naopak při koupi s obyčejným HDD tam bude dostupný m.2 slot na přidání SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rozlišení 1366x768 pixelů by mělo být trestný prodávat

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Kupodivu, jsou i lidi, kteří tomu dávají přednost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale to su mozno tak dochodci a ludia co kupuju notebook v tescu a nemaju tusenie, ze existuje nieco ako rozlisenie. Clovek co potrebuje aj pracovat ci robit nieco aspon trocha seriozne o tom nechce ani pocut a nie este aby to uprednostnil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mezi ně nepatřím, i když takový notebook mám (ale ne na běžnou práci).
https://www.zive.cz/poradna/rozliseni-1920x1080-vs-1366x768-na-156/sc-20...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S HD si kálí do hnízda. CZC má v nabídce aktuálních Thinkpadů 1x E580 bez SSD za 21000Kč, 4x L?80 bez SSD (nejlevnější má jen 4GB RAM a HD display) za 22000+Kč, 1x T580 bez SSD za 33000Kč. Zbytek má FHD (nebo víc), SSD (+HDD), 8GB RAM (či víc). Ty šizené nášlapné miny znemožňují říct BFU „kup jakýkoliv Thinkpad, připlácí se za výkon procesoru/velikost úložiště/grafiku”, protože modely mají společný akorát trackpoint. Lenovo do Thinkpadů necpe Celerony, ale nemůže budovat „prostě to funguje” značku s polovičatým přístupem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Thinkpady je dobrý Lenovoshop. Kromě kompletního aktuálního portfolia tam často jde najít o jednu generaci starší stroje za zajímavé ceny (a často za nezajímavé ceny :-), přitom generace často znamená úplně to stejné jenom místo Skylake je tam Broadwell apod. Taky si to kluci sami servisují a neposílají to do Polska (teda Thinkpady), takže i věci jako výměna klávesnice na počkání stále ještě v době internetové a zásilkové existuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vlastně podsvícená klávesnice? Thinklight světýlko zmizlo dávno, to vím, ale absence podsvícené klávesnice by mi teď už dost vadila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda te baterie a maleho formatu karty. Nebo by mozna mohl nekdo vyrobcum fotaku vysvetlit, ze uz jsou snad posledni, co pouzivaji velke SD.
Jinak pokud by se objevila konfigurace 15,6" FullHD, Ryzen 3, 8GB RAM, 250GB SSD a volny slot na HDD za rozumnou cenu, asi bych moc nevahal.
Je zvlastni, jak inflaci podleha i slovo bohate. Pouhe 3x USB mel kdysi i muj 10" netbook, dneska je to pomalu luxus i u 15,6". Plus dle clanku nepujde patrne zaroven nabijet a pouzivat externi monitor.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já taky 3x USB beru jako minimum :( Pochopil jsem, že externí monitor lze přes HDMI a nabíjení USB-C? to by se překousnout ještě dalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja beru 3x USB jako minimum pro podstatne mensi notebooky, 15,6" by uz mela mit alespon 4x. Ale zase je nemaji tak tesne u sebe, jak byva casto hloupym zvykem. O HDMI se clanek nezminuje, ale ten koukam na stranky Lenova a je tam, takze beru zpet. Take tam maji psano 4-in-1 MicroSD card reader, coz by me zajimalo, co asi mysli tou ctyrkou. Ikdybych bral zvlast microSD, microSDHC a microSDXC tak mi porad jedna polozka chybi. No uvidime, az vyjde nejaka racenze, ale spis se bojim vysoke ceny.
PS: Dle obrazku rozdelavani nic moc, zadne hezke kapsicky na HDD? RAM a chladic, ale pekne sundavat cely spodek, to je otrava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Menší model v základní konfiguraci přichází s rozlišením 1366x768 pixelů

OMEGAROFL

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nepodsvícená klávesnice + chybí normální docking port
jaká škoda, to by bylo skoro dokonalý
i tak o tom budu uvažovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky o něm uvažuju. Dock nepotřebuju, potřebuju jenom nějakou malou mrchu s LAN portem a lepší grafikou než integrovaný Intel. Spíš by mně zajímalo, kam se ztratil Latitude 5495, který byl spatřen v benchmarkách už někdy v minulém roce. Doufám, že ho nezahodili a jen čekají až vyjde verze Ryzen PRO. To by byl můj druhý kandidát. Neví někdo víc?

https://www.notebookcheck.net/AMD-Raven-Ridge-powered-Dell-Latitude-5495...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.