Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Finální VMWare Server i Virtual PC 2004 jsou volně k dispozici

"Microsoftí Virtual PC 2004 ... umí logicky běžet jen v hostitelském systému od mateřské společnosti, konkrétně Windows 2000 a Windows XP Professional/Tablet PC Edition"

Jen bych upřesnil, že to je doporučený systém, ale nainstalovat a provozovat MS Virtual PC jde i na jiném (na XP Home mi to jen vypsalo varování, ale všechno běží)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Labužníci si spouštěj widle v linuxu.... Virtual PC je kromě toho o dost pomalejší než VMWARE...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já jenom doufám, že až to nainstalim, že to pak nebude chtít ověřovat legalitu a aktivovat přes internet MS-DOS či Win95...:)))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je skvele, zrovna mi konci platnost trial verze Virtual PC :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam asi lamovskou otazku. Jak to bude s Virtual PC 2004,kdyz hostitelsky system bude XP a hostovany treba win98 a dostanese mi do toho hostovaneho win98 vir nebo jina havet (trojan,spyware atd.)muze se tato havet dostat i do tech XP? hlavniho OS ? A druha otazka Kdyz mam NTB s procesorem turionem 64 ale mam na nem XP32bit muzu prez ten Virtual PC 2004 pridat linux Suse 10.1 64 bit? dik za odpovedi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david
mateřský systém je od hostovaného systému naprosto nezávislý. takže jak si zabezpečíš ten či onen systém tak bude nebo nebude citlivý na "nákazu" apod.
samozřejmě pokud ti spadne mateřský (hostitelský) systém tak spadne i ten virtuální - hostovaný systém.
systémy navzájem mohou být propojeny virtuální sítí. pokud tedy virtualní počítač nepřipojíš k internetu tak ho asi nikdy nezaviruješ.
jestli tam běhají windows xp nebo 98 či linux je úplně jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to david:
na XP sa ti ten virus nedostane, jedine ak velmi obtiazne.
AFAIK 64bit nepojde, pretoze by ho musel aktivovat hostitelsky system, takze ho ani vmware nema k dispozicii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mockrat dik obema

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam jeste jednu otazku. Mam na desktopu XP i Suse10.1 zaroven. Pri startu ci restartu si muzu vybrat,ktery chci spustit. Ma to nejakou vyhodu kdyz bych pouzil ten virtual pc2004 soft nez kdyz prepinam restartem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funguje pod VMWare alebo Virtual PC Direct3D akceleracia?

Mam totiz jednu 8-rocnu originalku, povodne pod Win95 a nejaky nizky DirectX, na starom pocitaci som ju hraval na Win98SE. Ked som nainstaloval cez Virtual PC ten isty Win (98 SE), tak pri pokuse o spustenie hry pise, ze nemohol inicializovat graficky adapter... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: No, vyhoda je v tom, ze virtualny operacny system si mozes spustit v okne alebo z fullscreenu hocikedy "vyskocit" do hostitelskeho. Proste systemy bezia zaroven, takze prepnutie je zalezitost doslova par sekund, ale musis mat dostatok prostriedkov (ram, cpu). Inac, vo Virtual PC je cely virtualny disk ulozeny v jednom subore, co dava priestor na experimentovanie, atd. Dokonca mozes spustit Live CD Linux distribucie priamo vo Windows v okne a kym sa spusta normalne pracovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3D grafika je vo virtualnych strojoch neeeskutocne pomala - prirovnal by som to k zobrazovaniu 3D alebo videa cez terminalovy sluzbu... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redline Racer: nepude, Virtual PC nema podporu pro 3D - ovladace tusim potrebuji primy pristup ke grafice a to nedokaze virtualni stroj zajistit protoze ke grafice uz pristupuji ovladace v hostitelskem PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JeJe: A nevies ako je na tom VMWare? Na wikipedii spominaju "experimental 3D support", ale nic blizsie....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

znamena to teda ze virtualni os je neustale spusteny nebo ho muzu kdykoli zapnout a vypnot?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz je teda cely virtualni disk na jednom miste, nemel by byt teda zadny problem s "odinstalovanim" vitualniho OS a jen se smaze jeden soubor. Jeto tak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david: muzes ho kdykoliv zapnout a vypnout jako obycejny program - navic, muzes dat Ulozit aktualni stav, takze nemusis cekat na start :-)
Redline Racer: to bohuzel nevim, ja jsem se seznamil s Virtual PC na skoleni a doma jsem ho zkousel jen chvili, to o grafice jsem nasel na jednom foru (nevzpomenu), muzu se tedy i milit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david: Disk- ano, a jeste lepsi je takovyto disk presunovat mezi nekolika PC jednoduse tzim ze se namountuje k virtualnimu PC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david> Kedykolvek ho mozes zapnut (aj viac strojov naraz) a vypnut, normalne funguje aj "virtualny restart". Proste mas to ako virtualny pocitac v pocitaci, mozes virtualne vysuvat mechaniky, mas tam virtualny BIOS, atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David> Takto nejako to vyzera (kvalita je znizena vdaka uprave v Skicari):

http://img227.imageshack.us/img227/4605/virtual4xf.gif

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david:
Virtualni OS si muzes spoustet/vypinat jak je potreba, nemusi bezet stale.

Nevim jak ted ve VMware, ale ve VirtualPC jsem uz nekolikrat ocenil to, ze cely virtualni OS je spakovan v jednom jedinem suboru. Kdyz jsem to obnovoval ze zalohy, proste a jednoduse se ten soubor ve VPC importne, neni potreba nic specialne nastavovat a hned to jede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VirtualPC simuluje určitou HW konfiguraci (u grafiky je to cosi od S3), takže pokud máte jakkoliv výkonné PC a různé karty, ne vše bude ve VirtualPC dostupné. To je u VirtualPC od Microrosftu nemilé. Mám dojem, že verze 2005 bude v tomto směru lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Posledni otazka.Nekde sem dnes cetl ze pokud ten virtual PC chci mit na notebooku musim tam pak nekde pridat nejaky hot fix pro notebook,ale uz to nemuzu najit :( kde sem to cetl a comam vlastne po te instalaci udelat. Vi te otom neco ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david: Ked stiahnes ten odkazovany subor, tak je tam v adresari "Laptop Hotfix" nejaky hotfix, pravdepodobne sa jedna o to. Ja som to spustil hned po instalacii (mam notebook) a funguje bez problemov ...

Podla readme a Knowledge Base by sa malo jednat o to, ze po obnoveni z hibernacie (suspend to disk) prestane virtualny stroj reagovat na nejaku dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jéje, Virtual PC 2004 jsem si před půl měsícem koupil. Njn, stane se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikavam neni blbec ten kdo neco nevi a zepta se,ale blbec je ten co se nezepta a dela ze vi. Nechci si zhodit puvodni xp tak se radeji zeptam jeste na toto. KdyZ sem instaloval suse10.1 tak sem zasunul dvd dal restart a pak si zvolil hdd, nebo partition na ktere ho chci nainstalovat. V tomto pripade u virtualpc se ta instalace vitualniho os spousti primo z toho programu virtual pc 2004 a ten uz si stim poradi? nebo se zase zasune dvd a musim po restartu zadat nejak cestu do "te spravne" slozky ve virtual pc2004 ? nechci si prepsat puvodni xp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david: V tom Virtual PC das New Virtual Machine Wizard, tam nastavis zakladne veci ako umiestnenie suboru s diskom, nazov, kolko ramky chces vyhradit pre virt. system. Potom vyberies vytvoreny stroj a kliknes Start.

V tom momente mas v okne virtualny stroj, inicializuje sa virtualny BIOS a pokusi sa spustit system. Ak mas teda bootovatelne DVD, tak ho proste vloz do mechaniky a vo Virtual PC spusti dany stroj a v ponuke okna toho stroja CD vyber "Use physical drive X:". Virtualny stroj v okne nabootuje DVD a mozess normalne instalovat. Instalacia uvidi jeden nenapartitionovany disk, takze musis (ci skor to spravi instalacia) na tom virtualnom (defaultne ma myslim 16 GB, ale subor s virtualnym diskom je defaultne mensi, dynamicky sa rozsiruje) disku vytvorit particie a naformatovat ich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este dodatok, ten screenshot co tu bol ( http://img227.imageshack.us/img227/4605/virtual4xf.gif ) je prave z instalacie Ubuntu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diky moc jdu to vyzkouset

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inac, ja mam displej 1280x800 a Virtual PC mi odmieta pustit te Ubuntu vo fullscreene 1280x800 a predtym nechcel ani 1200x800, zevraj zvolene rozlisenie je prilis velke :((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: Nejprve si ve Virual PC nastavíš prostředí (new virtual machine) (vč. viruálního HDD, ...) a pak tu konkrétní mašinu spustíš (objeví se v okně start nového "počítače", pak info že nenalezl OS). Pak vložíš DVD. Možná bude potřeba ve Virtual PC nasměrovat virtuálni DVD na reálnou mechaniku (menu, příp. ikonky vlevo dole). Nakonec stačí enter (aby znovu načetl DVD) nebo virtuálni reset - reset jen té virtuálni mašiny (z menu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redline Racer: VMware podporuje jednoduchy DirectX (nevim presne verzi, asi 3?) pro svoje video drivery. Ja takhle doma hraju nekolik mych oblibenych her, ktery jsou jen pro Win95. Nektery z nich jsou urcite 3D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrada pise mi to ze muze bezet jen na xp profesional :( ja mam home :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

david> Ja mam home tiez, tiez to vyhodilo tu hlasku a funguje mi to, tu hlasku ignoruj ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem zkoušel spustit ve VMWare Intelovou vývojařskou verzi MacOSX, ovšem po nabotování jsem skončil při volbě disku a naformatovat disk na Mac OS Extended (journaled). Po potvrzení se mi ozubené kolečko roztočilo a to se točilo a točilo, až jsem to po hoďce zhodil, jelikož jsem uznal, že se to formatování polámalo. Bylo to bez další odezvy.
Instalačka je přitom v poho, OSX jsem na PC bez problému rozchodil a formátování bylo za chvilku. Až na síťovku, tam jsem měl nějaký zádrhel s její identifikací a konfigurací, asi nekompaktibilní hardware. A pouze SS2 bez Rosety.
Podařilo se někomu Intel verzi MacOSX rozchodit přes VMWare?

P.S. PearPC sice mám nakonfigurovaný, ale zas nemám originál instalačky MacOSX na Gx procesory a Intel verzi to nenainstaluje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

David: Kdyby sis přečetl úplně první příspěvek tady, tak ses nemusel zbytečně lekat...

"Jen bych upřesnil, že to je doporučený systém, ale nainstalovat a provozovat MS Virtual PC jde i na jiném (na XP Home mi to jen vypsalo varování, ale všechno běží)"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbycho : MAC OS X som si normalne nanstaloval rovno na PC .. naco to spomalovat vmwarom ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zkousel jste nekdo pod VMWare toto?
http://www.vmware.com/vmtn/appliances/directory/121
Melo by to umet spustit znovu stejny system, ktery je na hostitelskem pocitaci, a zmeny by se neukladaly na disk.Pro nektere testovani by mi to prislo jako idealni reseni.
Bohuzel v praci nemuzu mit nainstalovany bittorrent, abych si to mohl stahnout. Zkousel jste to nekdo, popripade mohl byste to nekdo prosim ulozit na nejake realne misto?
Jsem zvedavy na odpovedi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redline racer: VMWare Workstation 5.5 (tudíž i player) má "nedokumentovanou" (tedy dokumnetovaná je, ale v manuálu se výslovně píše, že je beta) funkci podpory D3D - ovšem není kompletní ani moc stabilní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: No, to som uz stihol vyskusat - postupoval som podla navodu zo stranok VMWare, ale DXDIAG vo virtualnych Win98 mi stale ukazoval akceleraciu 3D ako nedostupnu....

Inac na strankach sa pise, ze mam pridat mks.(NIECO) = TRUE, ale pritom originalne hodnoty v tom subore su vzdy v uvodzovkach, teda "TRUE". Skusal som obe varianty, ale nefungovalo to ani s jednou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to rapman:
pokial tym myslis spustanie windows, tak to nepojde.
skus si napr. zobrad disk a dat ho do PC s inou zakladnou doskou, to je to iste - nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: Re:spustanie windows, tak to nepojde. skus si napr. zobrad disk a dat ho do PC s inou zakladnou doskou, to je to iste - nejde.

Uspesne prenest HDD jde, ale jen za urcitych okolnosti. Bud si to musim predem pripravit nebo musi byt mboardy bud 100% stejne nebo hodne odlisne. Nejvetsi problem byva u radice disku. Je-li hodne odlisny (nejlepe platforma intel x via), tak vse funguje - na novem systemu se pouzije default a nabidne/doinstaluje novy driver. Problem nastava, kdyz jsou radice podobne a MSW (neocekavajici takovou zmenu hw) dospeji k zaveru, ze jsou identicke a nepouziji default resp. automaticky nenainstaluji odpovidajici novy ovladac. Pak to dela neplechu. Reseni byva proste. Odebrat driver pro radic disku a necht at si MSW znovu "osahaji" hw a nainstaluji odpovidajici drivery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte někdo, jestli některý z těchto produktů umí simulovat síť? (nemyslím VPN)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to petrjr:
a ako odoberie radic disku, ked som v BSOD? (pripadne v ciernej obrazovke?). nekompatibilne su aj chipsety SiS a VIA. neda sa na to spoliehat. preto som pisal o inej doske.
a vmware urcite nepouziva identicky hardware :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uid0: a ako odoberie radic disku, ked som v BSOD? (pripadne v ciernej obrazovke?).

Restart v safe mode (asi nouzovy rezim v CZ?) - (F8 po restartu) a tam odebrat (tam se vzdy loaduje default, v pio mode, ...). Lze pouzit i safe mode v obrazovkovem rezimu - jednodussi, pro bezne uzivatele, stale klikaci. Nebo do commandline mode. Pripadne nabootovat z CD do commandline pro aktualni system na HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Wex: Pro jednoduchost pouzivam laicke terminy: MS Virtual PC "emuluje" sit. Virtualni masiny je videt jako dalsi sdilena PC, oni vidi ostatni a smerem na net je IP NAT. Tusim, ze lze zvolit, zda budou masiny "videny/videt" jen z/do lokalniho PC nebo i z ostatnich stroju na siti. Ale pozor, na ty sitove specialitky je nutne spustit virtula PC s admin pravy (staci runas).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to petrjr:
nie som si celkom isty, je tomu nejaky cas, ale safe mode tiez nesiel. a ten ich uzasny zachranny riadok som sa nemienil ucit ovladat, ked reinstalacia (v jednom pripade komplet nacisto musela byt vykonana, v duhom pripade normalna) je jednoduchsia. a navyse som nemal pristup na internet aby som zistil ako sa to robi.
nastastie uz ma to nikdy nebudem potrebovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.