Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 10: tiché aktualizace a automatická kompatibilita doplňků

Chrome aktualizuje sám sebe, službu k tomu nepotřebuje. Navíc běží z uživatelské složky, alespoň pod windows, proto nepotřebuje ani elevaci. Stačí jej restartovat a aktualizace se sama nainstaluje. Tohle by mohl udělat i Firefox, ale elevaci by se asi nevyhnul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A googleupdate.exe ti v počítači neběží. A teď tu o Jeníčkovi a Mařence...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google ti nainstaluje servisu na update, schvale je koukni :)
Krome toho ale tiche instalace funguji tak, ze nainstaluje komplet nove (coz netvrdim,ze je spatne), ale staci jich nekolik a uz mam z me slozky nekolik giga :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani se nedivím že se lidem nechce moc aktualizovat ze 3.6.x na 4 a výšší. Osobně jsem kvůli upgradu na verzi 7 z 3.6 strávil dobré dvě hodiny hledáním a uprávou firefoxu tak aby měl stejné funkce a vypadal stejně. Odstranění status baru, přehození lišt aby to vypadalo jako chrome, hnusnější ikonky, odstranění mintabwidht, kvůli tomu všemu aby člověk trávil čas doplňků? Někdy bych rád vývojářům pro lepší motivaci namasíroval pozadí rákoskou. Automatické aktualizace asi brzo vypnu taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o to, že spousta lidí nemá administrátorská práva a zároveň nemá upravena práva na adresář FF a odpovídající klíče v registrech. Pak to dělá psí kusy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že správně napsaná aplikace by psí kusy dělat neměla. Ani se kopírovat mezi uživatelova data aby vyje*ala s administrátorem nastavenými politikami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A navíc, často je FF nainstalován od známého, který se na PC přihlásí jednou za rok a uživatelé se sice snačí o update, ale těm se zase FF nakonec celého procesu vysměje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj.

Já už jsem si napsal skript, který stáhne aktuální verze FF a pluginů, nainstaluje je, nastaví správně práva.

Bohužel ti zmetci v mozille neustále mění způsob, jakým se instalují pluginy pro globální použití (tj. pro všechny uživatele systému). Dříve na to byla skvělá direktiva. Pak šlo alespoň daný XPI soubor nakopírovat do extension adresáře a FF jej při prvním spuštění nainstaloval. Teď už musím pluginy instalovat jak debil ručně - vyextrahovat to pitomé pluginID z XML, vytvořit adresář stejného jména jako má ID a nakopírovat tam soubory z XPI archivu. Hnus.

FF mi doposavad svou otevřeností a variabilitou vyhovoval, ale tohle je z hlediska administrace otřesný hnus fialový a vážně uvažuju o přechodu jinam (asi Opera; chromajzl mi připadá jak prohlížeč pro retardy). Zatím jsem ale nenašel nic, co by odpovídalo kvalitám Adblock suite a greasemonkey..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chrome Ti tak připadá proč? Zkoušel jsi jej nějak dlouhodobě?

Býval jsem velkým zastáncem Firefoxu (Phoenixu), používal asi desítku doplňků a opečovával to.

Teď mám Chrome, v něm jediný doplněk (Flash Control) a nic víc neřeším, jede to neuvěřitelně rychle, stabilně a tak pohodlně, že se mi z pomyšlení na návrat k FF nebo k Opeře dělá nevolno... Zvykl jsem si a nehodlám to měnit, vyzkoušel jsem toho už dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jop, taky by mě zajímalo co bude mozilla dělat až zjistí že po vydání verze 12-15 jede stále 25% uživatelů na verzi 3.6.x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Daleko víc, než kompatibilita doplňků, mi na Firefoxu vadí politika zadávání hesla pro otevření zabezpečeného úložiště. Pokud je totiž Firefox zavřen s více taby a nastaven tak, aby je pospuštění znovu otevřel (což je moje preferované nastavení), dochází k tomu, že po spuštění otevírá okno s požadavkem na zadání hesla pro otevření úložiště. Vzhledem k počtu tabů ale prakticky každý z nich vyžaduje ověření proti uloženým heslům a tak Fox z naprosto nepochopitelných důvodů zobrazí tolik oken pro heslo, kolik je požadavků a co je ještě horší, pokud je úložiště otevřeno, ta zbytečná okna už nezavře. Uživatel tedy musí zadávat třeba i dvacetkrát úplně zbytečně totéž heslo. Tenhle stav se táhne už od řady 1.x a nic nenaznačuje, že by se mohl změnit.
Pokud chce vývojový tým něco řešit, mohl by změnit politiku a každé úložiště otevírat jen jednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je zvláštní, že mě se tak neděje, prostě mám ten dialog jen jednou (ačkoliv někdy šikovně zašitý vespod). Ale možná za to může doplněk MasterPassword Timeout?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ona nahodou ta ctvrtina uzivatelu na FF 3.6 neni castecne zpusobena uzivateli Enterprise Linuxu (napr. RHEL). Nenechali se zblbnout a dusledne dodrzuji svoji politiku udrzovani stabilnich (=major verze pro dny RHEL X stejna, minor verze se meni jen s minor verzi RHEL X.Y), takze aktualni verze v repozitorich je 3.6.24.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by se možná trochu moc fandilo Enterprise Linuxu co do počtu uživatelů ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uzivatele nejsou lini updatovat - uzivatele otestovali verzi 4 nebo 5, zjistili, ze jim prestaly fungovat oblibeny klavesovy zkratky a dalsi veci, tak se na novou verzi vykaslali :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no viz můj plugin, kterej dělá jen to, že po stisku F6 tě hodí do adresního řádku místo aby tě hodil na "první element", což jsou nyní záložky. vím, že existuje alt+g, ale já jsem prostě zvyklem na F6 a vzhledem k tomu, že na to vznikl plugin, bude nás víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zae neznam ALT+G ani F6 a do adresniho radku se uz roky prepinam pomci CTRL+L
BTW prave sem vyzkousel ALT+G a hodi me to GoogleToolbaru. Diky :-) muze se hodit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám aktuálně 3.6.24, ale stejně používám chrome ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja jsem presne ten typ uzivatele, co pouziva prohlizec ciste na koukani se po par strankach, neleze na miliony neznamych stranek a jeste k tomu je konzervativni - vychazi mi z toho to, ze pouzivam IE 8 a Firefox nejaky 3.6.neco :-) A to hlavne proto, ze se mi ty novejsi vzhledy proste NELIBEJ. V tom to je cele. Me se 3.6 verze libi, protoze proste porad vypada jako "stary dobry prohlizec". Ja nechci, aby to vypadalo uplne jinak, a take nechci nikde nic nastavovat, stahovat nejake doplnky - chci jednou nainstalovat nejaky prohlizec a chci, aby tak zustal, dokud ten Pc nevyhodim :-)
A ackoliv tady bude asi vetsina lidi, co to maji jinak, tak obecne ve svete bude takovych lidi, jako jsem ja, spousty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou. Nevšimli jste si také problémů s firefox s adobe flash? Používám ve Win Firefox 8 a stránky idnes.cz skoro pokaždé zahlásí, že spadla komponenta. Jinde používám Linux Ubuntu a firefox 7 a dělá to samé, popřípadě padá načítání stránek. Tento problém pozoruji poslední 2 týdny. Je to problém firefoxu? Je čas přejít na něco jíného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

flash ve firefoxu mi někdy od verze 10.1 padá asi tak 100000x častěji než předtím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je čas nainstalovat AdBlock Plus. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak proto nechapu o cem petrpr a DJ pise.
Adblock plus a Flashblock proste nesmi nikde chybet, jinak jsou dnesni weby (jak koukam tak i prohlizece) nepouzitelny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je problém především Flashe. Buď rád, že nevezme sebou i Firefox (díky plugin containeru).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla predchodzich prispevkov ma asi ukrizujete, ale mne sa zda Firefox stale lepsi a lepsi. Nie je bez chyby, ale som na ne zvyknuty a drobne nedokonalosti neriesim. Hlavne nizky vykon, ktory mi prekazal este pred rokom a pol, sa vyrazne zvysil a momentalne FF nic nemozem vytknut, na 100% splna moje poziadavky. Ale nemam nic ani proti Chrome, Opere, IE. Akurat ta defaultna potvora v Ubuntu 11.10 mi vzdy padala par sekund po otvoreni :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výkon firefoxu se možná trošku zvýšil, a světe div se, od verze tuším 7 nebo 6 mi dokonce přestal padat při dlouhodobém využívání se desítkami ne-li stovkami tabů (problém, který trval od verze 3.0!!!), ale pořád je hodně pozadu oproti třeba Chrome. Uvedu příklad:
otevřít prohlížeč, projít za den cca 200 stránek, nechat z nich 40 otevřeno, pak otevřít 10 youtube videí a ve Firefoxu se videa prostě budou trhat a zasekávat (moderní PC, quadcore, toto není problém), kdežto v Chrome ne, a to i kdyby oba ve stejném stavu běžely souběžně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám otevřeno cca 60-80 tabů už od verze 3.x a FF mi spadne tak jednou za půl roku. Nechápu, co všichni děláte, že vám ty prohlížeče padají. Ad trhanost Flashe, aktualizuj systémový Flash, neboť Chrome si tahá svůj Flash a nepoužívá nainstalovaný v systému a tiše si ho aktualizuje sám kvůli různých chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem to testl tolik videí na youtube, některé i HD a no problem na postarším Core2quad.
Jinak nechápu smysl mít najednou puštěno víc než 2 videa na Youtube. Ten zvukový chaos je neposlouchatelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FF mam rad a pouzivam jej jak v linuxu tak ve windows. Jediné co mi na nových verzích vadí jsou právě ty pluginy, které pak musím horko těžko zprovozňovat ... takže vylepšení ohledně tohoto jen uvítám :-) jiný problém mě nepálí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a za týden tu máme firefox 26. Jsem jediný kdo si myslí, že s tím značením po celých číslech to trochu přehánějí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi chtějí ušetřit za stravenky pro vývojáře a budou je raději krmit IE dorty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to maji asi smulu. Nekde tady jsem cetl, ze MS ukoncil tradici posilani dortiku pro kazdou major verzi. Doufam, ze to nebyl vtip a ja si to spatne vylozil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj taky jsem to četl. asi si u MS řekli, že by vývojáře FF moc rozmlsali

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.