Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 13 je tu a konečně nenačítá záložky při spuštění

Já jsem ještě vypínal "smooth scroll", který se s v13 zapnul defaultně a otravně zdržuje rychlý monitoring obsahu stránky očima při "kolečkování".

Všechny doplňky u mne s novou verzí kompatibilní, hurá, autoři začali stíhat tempo!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za tip.
Říkal jsem si, že to začlo nějak divně scrollovat. Taky jsem ten nesmysl vypl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj přesně to jsem taky hned vypnul

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zajímavé, mě zase Maxthon štve, že tam nemá možnost startování s naposledy otevřenými záložkami. Musím jak debil v 90% případů klikat na Otevřít vše z úvodního přehledu posledních záložek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to FF ma porad jak to mel. Ale pred updatem radsi zazalohuju. Tohle by byl vazne dealbreaker a asi bych fakt zacal vazne uvazovat o IE.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... jsi to asi špatně pochopil, jde o (zdržující) načítání obsahu všech panelů ihned po startu FF :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to nechapu, jake zalozky? Ja to mam ted tak, ze kdyz to chcipne nebo ho vypnu, tak se pri spusteni otevrou vsechny okna, co jsem tam mel no a tuhle funkcionalitu tam chci nadala. Takze o co jde, pochybuju, ze by tohle nejak menili.
Jinak 13 verze? To jsou fakt kokoti ...... kdo se s tim ma furt otravovat? Co se tyce doplnku, tak predpokladam, ze uz budou vzdy kompatibilni a nic se uz nikdy menit nebude. Nepredpokladam teda, ze by se jeste nejaka kompatibilita verifikovala .....
Ale pravda, ani dopredna a zpetna kompatibilita firefox nezachrani ve firemnim prostredi (stejne jako smesnemu pocinu guglu).
Jedine co s timto "zrychlenym" vyvojem (vyvoj porad stejne pomaly, ale nesmyslne cislovani) nahrali do karet IE ve firemnim prostredi. Cili IE je v podstate v soucasne dobe jedinym moznym prohlizecem do enterprise prostredi. Nedovedu si predstavit, ze by nekdo vyvijel nejakou aplikaci a co 6 tydnu vydaval novou verzi otestovanou s novym prohlizecem, to je proste utopie. Takze vetsina SW podporuje nejaky firefox 3.5, ktery je davno nepodporovany a neaktualizovany mozillou a zaroven vsechny novejsi verze jsou nepodporovany vetsinou normalniho SW, cili nezbyva nez oficialne pouzivat IE ..... fakt diky!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záložky jsou vidět jako dřív, ale obsah se začne načítat až když je vybereš. Takže po kliknutí je vidět chvíli bílo a pak obsah.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Firefox má aj ESR verziu ktorá má byť podporovaná dlhšie viz link

http://blog.mozilla.org/blog/2012/01/10/delivering-a-mozilla-firefox-ext...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je praveze velka skoda ze uz nebude nacitat zalozky po spusteni ! Ved hlavne kvoli tejto funkcii som velmi rad pouzival FF. Nechapem ako sa autor moze z toho tesit. Ved si mohol jednoducho nastavit otvorit prazdnu karu alebo domovsku stranku pri spusteni a bol by asi spokojny...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze mluvi o tom dashboardu na obrazku ala opera. Ale fakt nevim. Kazdopadne co se tyce nacitani tech stranek po spusteni jak jsem psal nahore, tak to tam bude porad. Fakt nevim, o cem mluvil v tom clanku ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty stránky se pouze nenačítají hned po otevření, ale každopádně se otevřou stejně jako to dělaly dříve. Jak se na "odloženou" záložku klikne, stránka se automaticky načte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šlape to a docela fofrem...
Protože jej mám teprv pár hodin, budu sledovat různé úkony a činnosti, ale troufám si už teďka napsat, že pro většinu "běžných uživatelů" totálně v pohodě.
:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně toho načítání záložek po spuštění byla tuším myslena fce, která při zapnutí FF sice otevřela všechny záložky z minula, ale ty se načetly až po kliknutí na danou záložku (vhodé při zapnutí FF ve vlaku na "3G" resp. EDGE, co se alespoň trati 240 týče)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

autore autore...možnost nenačítat záložky při spuštění byla v možnostech už v předchozích verzích - jen je teď defaultně zaškrtnutá - možnosti - obecné - nenahrávat panely, dokud nejsou vybrány - tedy ten jásot je trochu mimo mísu..ne trochu..hodně ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, mi se to tez zdalo divne:) Ony se ty panely totiz nenacitaji z internetu ani kdyz to zaskrtle neni. Vsechno se to tlaci z cache, takze je to uplne jedno. Tezka mozna bude na nonSSD disku trochu rychlejsi celkovy nabeh, jinak z pripojeni to neubiralo ani do ted. Teda mozna na pripady typu online videi, ktere se pochopitelne pustily, ale na to mam TubeStop:) Takze tuhle "ficuru" urcite nepouziju. Kazdopadne by to chtelo, kdyby autor priste lip zkoumal o cem pise a hlavne se vyjadroval presne a ne stylem "konecne se nenacitaji zalozky" ..... coz muze znamenat opravdu cokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalozky - to su taby ? Logicky asi taby, aj ked som najskor myslel ze zalozka je cesky preklad bookmarku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to nesmysl - kdy už konečně začnou lidi používat vlastní rozum a ne jen papouškovat ostatní....
bookmark = záložka
tab = karta

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neskutočné ako Firefox kopíruje Operu. Už mu chýba len zoom "potenciometer"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mno tak jsem upgradoval. Kouka m na popisovane parametry v about:config a jak smoothscroll tak ty dve hodnoty z clanku mam vypnuty (ci nastaveny jak se zde pise). Nicmene se mi zda, ze se mi zalozky nacitaji stel ihned po startu. Normalne tam vidim to rotujici kolecko jako kdyz date refresh.
Netusite nekdo, ktera volba to je? Ze bych si ji prekontroloval.
Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz výše...možnosti, obecné - nenahrávat panely, dokud nejsou vybrány - do about config radši nelez, když neumíš najít první položku v možnostech ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno popravde me nenapadlo, ze to bude v moznostech :D
Dik za nakopnuti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No spíš už by měli spravit scrolování pomocí klávesnice. Jakmile šáhnu na šipku dolů, tak jsem na spodku stránky. Opera tohle má daleko líp vychytaný. Jak mám pak jíst u čtení, když furt musím pravačkou matlat kolečko :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No spíš bude problém u Vás ;) Při stisku šipky stránka normálně scroluje ;) přejetí této "odpovědní" stránky trvá cca 3 vteřiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak to si zítra půjdu vočíhnout na kolegovi, zda mu scroll jde. Mě tedy ne, chová se to stejně jako stisk mezerníku - goto end. Že by nějakej addon?

Každopádně díky za osvětlení situace a předem se týmu FF omlouvám za všechny ty sprostý věci, co jsem kdy po stisku DOWN řekl :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo taky mezernikem, ktery proste nescroluje ale strankuje :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak krom noveho okna na novem tabu nic noveho (jeste, ze se tam automaticky pustilo video a bylo receno jak jednim klikem tu kravinu vratit zpatky:) Z ostatnich moznosti vidim, ze se zapla ta prvni volba v nastaveni a plynule scrollovani.
Nicmene vidim, ze i pri tom vypnutem automatickem nacitani si veme firefox ze startu "pekneho" ctvrt giga pameti:) A to jsem ten zmetek nedavno cely cistil a preinstalovaval. Taky me dost stve, ze za 4 dny obycejneho semtam brouzdani mam natoceno na firefoxu 8 hodin cisteho CPU casu. Pravda, HW akceleraci mam vyplou (nebudu zivit jeste GPU, kdyz se to neumi uspat, kdyz FF nepouzivam), ale i tak .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne se teda 13 neaktualizuje kdys dam About naskoci ze 12 je nejaktualnejsi, mam 64bit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.