Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 43 pro 64bit Windows a s lepší ochranou proti sledování

Docela by mě zajímalo, zdali někdo dělá nějaké srovnání rychlosti různých Firefox buildů a verzí. Aby bylo zřejmé, zdali se Firefox rychlostně drží, stagnuje nebo upadá. Vždy, když slyším o 64bit verzi tak mě v prvé řadě zajímá, jestli to pojede rychleji nebo ne...

Nemá s tím někdo zkušenost / nějaké výsledky?

Na Mozilla cz fóru mi na to neodpověděli: http://forum.mozilla.cz/viewtopic.php?t=14436

...stejně jako na offico anglickém fóru: http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=7&t=2963501

Tož nevím. Asi to bude třeba, aby si to člověk změřil sám?!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

trodas - nevím jak je na tom rychlostně 64bit verze, ale vždy když slyším někde o této verzi, a nemusí se zrovna jednat o firefox, tak mě zajímá o kolik více operační paměti to sežere navíc. Ne, že by to dnes měl být problém, ale už 32bit verze firefoxu žere pamět jako by byla jen pro něho. Nicméně používám firefox stále rád :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

taky by asi stálo za zmínku to, že verze 43 defaultně blokuje nepodepsané extensions, ale lze to alespoň v nastavení (about:config, xpinstall.signatures.required) změnit.

od verze 44 už nebude ani možnost toto změnit, takže pápá nepodepsaným extensions :(

Nutnost mít podepsané extensions s sebou přináší taky třeba opruz reinstalovat extensions, které už v repository jsou podepsané, ale bohužel člověk si je původně nainstaloval nepodepsané. updatovací mechanismus mozilly toto nějak nedává.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kuprikladu Widewine potrebne pro Voyo je tim postizeno. Nemel jsem moznost to zkoumat nejak blize, ale pri pokusu o jeho opetovnou instalaci Firefox prohlasil, ze je doplnek poskozen. Bohuzel to nezahlasilo hned, ze neni podepsan. Tak alespon, ze to bylo videt ve spravci doplnku, proc nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumiem. Oko pozrie, oko vidi, oko neni trolejbus:

http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases

Narolujem na 42jku a vidim win64-rka tam davno je. Narolujem na 41tku a vidim win64-rka tam sice neni, ale v betach 41tky win64-rka JE. Asi ju vo final 41tky vyhodili, ale 64bit verzia FF sa da pouzivat uz od prvej bety 41tky! Uplne nacislo a oficialne. A to prosim pekne normalny kanal, ziadny alfa kanal, ziadny nightly build kanal.

Dokonca win64 FF som mal este v case, ked bola normalna verzia 39, alfova bola 40tka a nightly build bola 41tka. Len ma to strasne otravovalo ze viac krat denne to chcelo upgradovat, tak som presiel na normalny kanal a uz to chce nejaku tu novu betu ale 2x do tyzdna.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. 64 bit verze už tu byla v předchozí verzi.
Nicméně verze 43 mi zakázala jeden doplněk bez možnosti běžného povolení, protože není ověřený. Bohužel právě tento doplněk funguje bez problému, ale předchozí, který je ověřený dělá problémy :D. Aspoň je o zábavu postaráno - about:config to vyřešil :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ked nerozumies vysvetlim. Pozeras sa na ftp mozilly co nie je ziadny oficialny kanal pre stanovanie instalaciek...
Oficialne je 64-bitovy Firefox dostupny od verzie 43 cez https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/
a tak to aj Mozilla prezentuje.
Buildy boli samozrejme aj skor, do verzie 43 ale bol problem s pluginmy, aby aspon Flash a Silverlight fungovali. Samotny prehliadac bol funkcny to je sice pravda, ale kvoli pluginom to Mozilla odkladala a oficialne sa to stiahnut nedalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A taky s podporou menu Start ve Win10 (Nové okno, Nový panel, Anonymní okno ...), čtyřicet dvojka to uměla jen v hlavním panelu ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ktorý prehliadač je najlepší najrýchlejší na sťahovanie porna,a dokáže obísť blokovanie stránok od poskytovateľa...proste nechcem byť nijak obmedzovaný s akukolvek mravnú alebo aj s štátnu byrokratickú propagandistickú cundru.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.