Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox 45 vylepšuje (nejen) synchronizaci

Přestože mám počítač s Dual Core 3.30 Ghz, tak se mi ve Firefoxu stránky rolují trhaně. A na Opeře staré a i nové je vše plynulé. Zkuste napsat, proč se toto děje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

na i7-2630QM to mám podobne (hlavne firefox, ale trochu i chrome)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel Pentium D s taktem 3,3GHz i přes dvě jádra je díky NetBuřt architektuře k ničemu, není se tedy co divit, že se Vám to trhá :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

On rekl ze je to Pentium D ci co? klidne to muze byt Core 2 Duo E8600 nebo procesor z rodiny Core i3.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim, ze CoreDuo neni!! fyzicky dvoujadrovy jako C2D (Core 2 Duo)

Cili Core Duo o 3.300GHz se muze pouze rozdeli na 2x1.650GHz ;-( ale C2D naopak i spojit na vykon az1x6.600GHz!!! :-)

Neb u C2D se mysli udajem u C2D3,3GHz, ze ma kazde jadro 3,3000GHz ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Trashman - vypni si hardwarovou akceleraci(nastroje > moznosti > upresneni) a mas po problemu.

-a samozrejme nahod si AbBlock jestli nemas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vdaka za tip, urcite vyskusam. Tiez som si to vsimol v poslednych dnoch a poriadne ma to nasralo. Zda sa mi, ze to trhanie sa zacne objavovat az ked mam naotvarane cca 2-3 okna nejaku dlhsiu dobu (>1 den apod.) Ked som tu istu stranku otvoril v tej istej dobe v Chrome tak scrollovanie bolo uplne plynule...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vypnul jsem a je to stále trhané. A jen nechápu, že Opera, která je všude pomlouvaná má absolutně plynulé a rychlé rolování. jak je vidět, asi to umí udělat lépe než Firefox nebo Chrome.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Heh, to jsem chtel napsat jako offtopic ..... s kolegy a znamyma uz delsi dobu pozorujem, ze firefox tezce androiduje. V praci nova i7, doma stara a silenost. Nekdy se to proste kousne, jindy chvili nejde prepinat taby jak se to nekde vytizi. Youtube je silenost (pouzivam ted uz metrotube, ktery jede jak z jineho sveta, nechapu proc nejde firefox), defacto nepouzitelne. Znam lidi, co dokonce presli na IE, protoze ten si vede obecne zdaleka nejlepe. Ale vadi mi tam nedostatek pluginu ..... abych si na mousegestures instaloval nejakou binarku, to fakt ne .... a taky nevim, jak bych pretahal data formularu a hesla, takze hniju na firefoxu. Takze se ptam, existuje nejake tlacitko, ktere uvede firefox do pouzitelneho stavu a jestli ne, tak PROC NE?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musím tentokrát s BTJ souhlasit, i když ne ve všem. Ale co se týče firefoxu tak ano. V současnosti je svižnější a plynulejší i ten "blbý" IE, ale i tak ho raději nepoužívám. Firefox stále doplácí na svou "nenažranost". Snad se to někdy zlepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, FF, je k nicemu - ja presel na Palemoon(fork starsiho FF). Vsechny potrebne pluginy v nem mam, takze ... trada.. ;)
Nevim co s tim FF delaji, ale pomalejsi prohlizec dneska fakt asi nenaleznete.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ja zkusil nightly a ma KONECNE V ROCE 2016 podporu vice jader ...... za ten pulden pouzivani musim rict, ze je to uplne jiny prohlizec ...... ikdyz je to firefox, tak to nema s aktualni verzi firefoxu, co se tyka rychlosti, nic spolecneho. Kdyz jsem vypl HW akceleraci (mam defaultne podtaktovanou grafiku, ale i pri plnem vykonu to bylo pomalejsi), tak to lita jak z praku (ve starem jsem to mel vyple, ale pred upgradem na nightly jsem to zkousel zapnout). Jeste jsem vypl stmivani pri prechodu do fullscreenu a jsem zatim mile prekvapen. Ta vicejadrovost se ma do hlavni verze dostat pry nekdy az v pulce 2016, no na to, ze to uz vyvijeji od 2009 .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to tou podporou pluginů. Já jich teda teď mám nainstalováno jenom 16, ale před reinstalací os jsem jich měl najednou i 30. Pluginy jsou konec konců asi jediná výhoda Firefoxu. Proto mě docela děsí snahy přizpůsobovat firefox potřebám stupidnějších užvatelů tím že ho postupně očešou (a tím i zrychlí) a stane se z něj další zbytečný prohlížeč.
Mimochodem, pro mě je nejdůležitějším pluginem VerticalTabs. Existuje něco takového v jiných prohlížečích?
Vím že byl kdysi v Chrome, ale pak to zrušili. Na dnešních nudlovitých monitorech je to nezbytnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel google ve sve chytrosti rozhodl, ze tohle je proti nejakym design pravidlum nebo co, takze chrome plugin pro vert taby neni, ani ho neni mozne napsat. Sam sem nedavno hledal a dost me tim na$r@li...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možnosti - Rozšířené - Použít jemné posunování

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

UTFM. :)
To jsem zvědav jestli to je tím nebo měl na mysli skutečně výkonnostní problém. Nicméně mě to jede na Celeronu přijatelně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Waffer47 - to nepomůže, respektive není rozdílu s hw akceleraci, kterou stejně řeší grafická karta při přehrávání flash videí. ADblock Plus rovněž nemusí pomoct, protože blokuje stejně až má čas po načtení stránky a to také často odnese procesor.
Firefox poslední dobou je i po základní instalaci bez jakýchkoliv doplňků méně příznivý pro cpu než IE - bohužel.

peekaa - to jemné posunování je jen vizuální záležitost, která nemá vliv na to zda při rolování se to bude sekat či nikoliv - spíše naopak, vytíží to více procesor.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ZRUSIT "AdBlock Plus" a nainstalovat misto toho "uBlock ORIGIN", nezatezuje CPU ani RAM a je to cistejsi doplnek...
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/ublock-origin/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dá se nastavit firefox v ubuntu tak, aby přehrávání videí na youtube (html5) bylo akcelerované grafickou kartou a nikoliv procesorem?
Našel jsem jakýsi doplněk, který po kliknutí dané video otevře v samostatném okně (a přehrávání pak běží přes gpu), což ale není úplně nejpohodlnější.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já teda pracuju na windows, ale existuje (nebo existoval) doplněk který spouští stream v VLC. Jeden čas jsem používal, ale fakt to není pohodlné a ve firefoxu (ve windows 7) video jede skvěle, takže nějak ani neví a nezajímá mě jestli ho dekoduje procesor či grafika (vlastně to ani nevím).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

skvele??? Jo jen pokus je video 30p a monitor na 60Hz jinak... :-( Nebo uz umi FF synchronizovat Hz obrazovky aby byla delitelna fps videa bezezbytku (v celych nasibcich fps) jak to umi mnohe playery!?

Nebo su slepej ze mi jine (nez30) fps pri streemngu trha jemne nebo vidim zlom! v obraze prj peudsim pohybu zejmena kamerou :-(

Nebo jsi slepej ty? ;-) Nic si z teho nedelej, vsevi moji kamosi si teho taky nevsimli nez jsem je upozorni polopate co maj videt za nedokonalosti v obfaze, slepci...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nic si s toho nedělám :) .
Klidně připouštím že jsem slepej, ono mi vždy jde především o obsah, v mým případě většinou čistě informativní a naučný. (třeba porno :))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no ale u kratkych 4k dokumentu me zajima hlavne obrazovy! obsah, abych ziral na ty krasu skoro jako na realitu!!! Zejmena z vrchu na cajony a hory nebo i vesmir kdy hvezdicky sou velmi jemne body!

Nic me nesmi tedy rusit. Tedy trhat nebo byt rozplyzle nebo se zlomem v obraze...

U dulezitosti obsahu jen mluveneho slova , humoru nebo i u hudby samo staci SD... obraz to ano. Tam je obraz az secundarni, podruzny ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, na andridu FF v poslední verzi výrazně zrychlil, možná tam zapnuli nějaké to vícevláknové zpracování nebo tak něco.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.