Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Firefox OS 2.0 pro Panasonic TV 2016 je hlavně o streamingu

LG je na tom rovnako na <>
Webos 1 nikdy nebude aktualizovany na 2, 3... ani 2 na 3....
takze mam 4K telku, s webos 1, a mozem .......... youtube v rozliseni 720p. lebo LG. teda goldstar..
este ze uz su 4k krabicky..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je ale spíš tvoje chyba. 4k televize nebude moc stará a vzít jí s webos 1.0 byla pěkná blbost.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

v case nakupu, 2014.12.30 novsia verzia webosu este nebola. Webos 2 oznamili to na CES v januari 2015, u nas boli dostupne tusim od leta min. roka.
teraz situacia je rovnaka, kto si kupil telku v auguste s webos2, uz teraz je iste ze nebude mat webos3...
v zasade, ja som problem vyriesil(krabica) a nepovazujem za moju chybu, ze upgrade neni ani do 2 rokov.. Ale vyrobcovia by nemali propagovat UPGRADE, ked to s upgradom nema nic spolocne.. je to nova verzia..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba novou tv potřebuji koupit, ale na webos3 si počkám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kludne cakaj an na 4ku, v januari to bude oznamene na CES

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tohle muze napsat opravdu jenom hnup, co nerozumi ani pocitacum. proste kdyz clovek kupuju nejakou vec, tak sice kupuje treba to nejlepsi v dany okamzik, ale musi to proste koupit z nejakeho duvodu. ja se vzdycky smeju pablbum, kteri cekaj a odkladaj nakupy o pul roku, pak se z toho stane rok a furt jen melou o tom, ze cekaji az ten model bude mit tohleto a podporovat tamhleto. takhle kdyz by to clovek delal, tak nema nic. pokud potrebuju televizi tak ji koupim a neresim, ze za pul roku vyjde novy model s novym operacnim systemem. a pul roku se budu divat do zdi, ne? nehlede k tomu, ze ty novy modely tv jsou mnohdy nastreleny, takze se vyplati kupovat spis modely o rok starsi

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

da sa s tym aj suhlasit, ale hned by som nikoho neurazal (hnup) .. zas sa na to da pozriet z druhej strany, to ze to este nekupil len znamena, ze to az tak nepotrebuje .. teda vlastne usetril (peniaze, sklamanie, cas, ...) ..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty se hlavně nauč česky, hňupe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Priznam sa, ze takyto sposob obmeny HW a to umelym vynucovanim sposobenym limitaciou SW vybavenia pristrojov je mi vrcholne nesympaticky. Uz len z pohladu zbytocneho ekologickeho zatazenia.

Zda sa mi, ze takto chcu technologicky vyrobcovia posunut konzum do novej dimenzie. vymienat HW len cisto koli cielenemu zastaravaniu SW, aj ked v k tomu okrem ziskuchtivosti nieje iny dovod.
Keby moznost upgrade aspon zpoplatnili, ale takto len svojim cerstvym zakaznikom ukazuju, ze su im po vystaveni blocku v elektromarkete uplne ukradnuti.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ti jsou výrobcům ukradnutí od chvíle, kdy kamion opustí továrnu. Když si chcete vybrat, co z nabídky v obchodech koupit, tak kolikrát už ani na webu o těch modelech nic nemaj. Nezajímá je, jestli si to vůbec někdo koupí, důležité je, že už za to zaplatil velkoobchodník.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tým nie úplne súhlasím, ale v zásade je to jedno. Výrobok v konečnom dôsledku aj tak musí zaplatit ten konzument a nie veľkoobchod.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s vývojem Firefox OS? Mám pocit, že minimálně pro mobily/Android je vývoj ukončen...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Současný stav je nyní takovýto :
Samsung (např. UE50JU6872) = Tizen
Philips (např. 50PUT6400)= Android
LG (např. 49UF7707) = WebOS 2.0
PANASONIC (např. TX-50CX670E) = Firefox OS

S tím, že několik lidí, co se o to trochu zajímají, mi tvrdí, že :
- Samsung má nejlepší obraz
- Samsung je nejvíce kompatibilní ohledně HDMI-CEC i dlna

Osobně jsem si čuchl k LG a dlna rozumně funguje jen se sw od LG. Samsung nemá problém téměř s jakýmkoli dlna sw.
Teď si sousedka koupila Panasonic za asi 20kkč a má to jedno USB, které není schopné roztočit ani blbý externí hdd a musí se to řešit usb rozbočovačem s externím napájením (na Samsungu opět bez problémů) a co je ještě horší, obraz je značně tragický. Za takový kšunt za 20kkč bych nedal ani půlku.
Na Android v TV jsem neslyšel moc chváli, údajně dost lenivý prostředí - výrobci zřejmě šetřili na hw a podcenili náročnost (ale nemám ověřeno, jen co jsem pár lidí na to slyšel nadávat).
Jinak FirefoxOS je pro mobily údajně mrtvý a vývoj skomírá, možná končí. Jsem tedy značně skeptický k takovým TV.

Tak jako tak je většina TV sw neupdatuje, resp. sw support je stejný jako u mobilů, tj. velmi bídný. O důvod víc to nepřipojovat k síti, protože kromě tuny android telefonů budeme mít díry i v tunách TV.
Nejlépe to asi vyřešil kamarád, ten si všude nakoupil Samsung TV + k nim připojil přes HDMI ARM krabky přes které streamuje DVB-T, DVB-S a domácí knihovnu a má klid. Vše ovládá origo ovladačem od TV pomocí HDMI-CEC a hotovo. Asi to udělám podobně.

Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam uz starsi F6400 od Samsungu a muzu potvrdit, ze DLNA i Miracast chodi velmi dobre.

DLNA mi chodilo se vsim moznym vcetne veci jako podivne AVIcko s Divx a dvema audio stopami nebo naopak 1080p MKVcko s DTS zvukem a SSA titilky. Jako DLNA jsem pouzival miniDLNA, ale presel jsem na Universal Media Server, protoze dokaze resamplovat i tech par veci co nezvladne TV. Nove Samsungy jsou na tom pry jeste lepe a poradi si fakt s ledascim. Miracast chodi spolehlive a da se pres nej koukat i na video. Mel jsem moznost zkusit to jedou i na nejakem LG a byla to hruza - artefakty v obrazu, max 720p, latence jak hrom.

Za co by Samsung zaslouzil po tlame je skoro nepouzitelne HbbTV. Bez problemu muzete na posun kurzoru v menu cekat pres 5 sec. CTcko je skoro snesitelne pomale, Prima nesnesitelne. Druhy problem je neschopnost zachovat spravny pomeru stran u DVB-T v SD.

Male bonusove body ode me ma Samsung za docela slusne vydavani updatu. Posledni vysel loni v listopadu a to je na telku pro rok 2013 docela parada. Horsi je naprosta nepredvidatelnost toho co update udela. Nektere nemeni nic viditelneho, nektere zrychli celou TV, nektere zhorsi obraz, nektere zlepsi podporu DLNA, jeden z poslednich dokonce zasadne zmenil ovladani a sladil castecne ovladani s novejsi generaci televizi. Obecne je dobre vypnout aktualizace a pred rucni instalaci nove verze firmwaru se podivat na net do diskuzi.

Reseni pomoci nejake skatulky s HDMI-CEC casem taky planuji. Pravdepodobne ve chvili, kdy se zacne na netu objevovat vic obsahu ve VP8/9 a H.265.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

chci normální TV!!! žádnou smart u které čekám hodinu než se přepne program po stisku tlačítka ovladače. A má operační program který buh ví co buh ví kam odesilá a má tisíc nabídek který nepotřebuji.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak se vrať v čase a kup si tlusťošku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chytrá televize. Terminus technicus, který lze do češtiny přeložit jako chytrý ojeb výrobce TV na zákazníka. :-)

HTPC a normální TV je řešení.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

moje skusenosti s dlna.
tv samsung C6000 prehrava z kazdeho dlna ale je haklivy na format filmov a tituly nepozna.
BD LG asi o pol roka mladsie ako C6000, cez dlna ziaden problem, lepsie ovladanie aj podpora formatov i viac jazykov ci tytulky. Ale zas HW nic moc a uz je skoro po smrti :(
TV Samsung tusim C 67xx uz smart. na dlna testovane a bez problemov ako format tak aj titulky. Zmena jazyka ci tituliek je ale pekna veda, ovladanie nic moc.
LG UHD 850 kupena 1.2015. DLNA pozna rozne. doma som prevadzkoval Wild Media server, Synology NAS. tieto dva trvalo. Bez problemove. Do aktualizacie tusim druhej niekde v lete nevedel prepinat medzi zvukmi. este titulky ak nie su externe tak ich stale ukazuje. maly nedostatok to je ale da sa prezit. Smart funkcie tiez nevyuzivam skoro vobec. Tato telka ma ten Magic ovladac je fakt dobry. K prepinaniu programov: nie je ziaden problem do takych 3 sekund prepina. Prepinanie medzi vstupmi tak do 15 sekund. odhadujem nemeriam.

zatial mam skusenosti, ze LG a Samsung su dve znacky s najlepsim fungovanim dlna a tym co stym suvisi. Sony ani cez USB neprehra cast beznych formatov videa, panasonic v minulosti dlna iba na papieri dnes som uz neriskoval.

ludia ak nemate otestovane tak nesudte

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám tedy postaršího Panasonica, kterého jsem vybral právě na základě několika recenzí kde chválili kvalitu obrazu a možnosti kalibrace barev. Takže jsem spokojený. Ovšem abych se dostal k jádru věci, nepotřebuji chytrou TV, skutečně mi stačí kvalitní "monitor" s více vstupy protože TV mám přes IP a ostatní si pustím přes "nějakou" karabičku (PC) která hravě zvládne DLNA z mého Synology. Radši čas od času provedu upgrade té krabičky než celé TV. Nakonec aktuálně tak svoji TV používám a ty 3 nebo 4 tunery které v ní jsou a všechny její chytré funkce jsou mi k ničemu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U tebe Synology + Panasonic = film i s titulky ? Nebo to z jednoho "PC" (Synology), tlačíš přes jiné (obyč PC) abys tam ten text viděl ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

B je správně v případě TV. Jinak ze Synology na tablet či mobil jedu normálně přímo, ale to je jasný asi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Take pouzivam vsechny sve LCD TV "jen" jako monitory:-) Ale! Zavidim kamosovi novou velkou UHD TV od LG , neb zobrazi cokoliv a prehraje cokoliv a hlavne i 4k video az 50fps/60fps i posledni kodovani HEVC.

Ja mam doma vykone PC u UHD TV ale u moji ne a prave- kazdy nechce utratit 50k kc jen za PC (a ke kazde TV v dome..) , kdyz uz tolik dal jen za TV ( ale 65" UHD 3D+), aby to PC zvladlo 4k az 60fps s odrenejma usima a nesynchronne s Hz obrazovky pri streemingu (offline si nastavim player aby ridil Hz obrazovky dwlitelne fps vide), ale u online streemingu leda kulovy...)

A ta LG mrska je rychla a vse prepocte na 100fps/120fps a tak i z netu je streeming naprosto plynuly bez zlomu v obraze z nesynchronizace fps a Hz obrazovky... Nebo jemne trhani malym fps videa. Fakt super :-)

Tedy dle me to (smart) smysl ma zatim minimalne pro 4k :-)

Jo! jen nesmite pouzit aplikaci YouTube... ale normalni prohlizec webu ;-) Jinak to ta TV neprepocte synchronne a taky se chce ta YT apka registrovat a pod...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.