Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Folding@home chystán i pro GPU nVidia

hi-end GPU karty si vyskumnici kupuju uz dlho. podobne ako kedysi playstation2...
vyzera to ze prisla nova vlna marketingu :) GPGPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jsme u toho, nase republika (cislo 114) je na 174 miste. Tak ji podporte. Vice viz folding.stanford.edu a folding.extremeoverclocking.com.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, zda bych si koupil hi-end grafiku jen kvuli distribuovanym vypoctum. To mi prijde, jako bych si sel koupit Audi A8 je proto, abych mohl pohodlneji vozit stopare ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Distribuovane vzpocty jsou fajn. Jen je skoda, ze zrovna tento je tak spatne napsany... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kvuli distribuovanym vypoctum by mi tu kartu mohli pridelit (darovat) a meli by byt radi, že elektrinu uz budu platit sam... Ale to by museli ty projekty, co se s tim pocitaji, opravdu nekoho zajimat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>neoprtik
Ked teba nezaujima projekt, ktory ma za ciel liecenie rakoviny a inych
chorob (Folding@Home) tak potom neviem, co by ta asi tak mohlo ZAUJAT :-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mi prosím vysvětlit jak taková grafika (např radeon1900) může být porovnávaná s procesory? To potom je zbytečné mít klasický procesor nebo jak to funguje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lamgez: svym zpusobem je vykon grafik mnohem vyssi nez vykon procesoru, jenom neni uplne jednoduchy napsal aplikace tak aby sly zpracovavat na GPU ... viz treba gelato od nvidie http://www.nvidia.com/page/gz_home.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Procesor CPU je komplexny chip ktory zvladne robit vela odlisnych veci.
GPU je uzko specifikovany chip ktory zvladne robit jeden okruh cinnosti.
Pouzitie GPU na vypocty sa da relativne jednoducho kedze GPU je usposobene na pocitanie najme na pocitanie s maticami a kedze ma da sa povedat napr R1900 48 jadier tak je o dost vykonnejsi ako bezne cpu s 2 jadrami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jo to, je fakt, nějakej, projekt, na Rakovinu, mně moc nezajímá, ne nějaká Grafické Kartě, já nevím za kolik, tisíc, a stejně se ještě nechystám upgradovat, Grafickou Kartu, spíš, mně docela, zajímá, že mi počítač s procesorem AMD Sempron 2200+, v Socketu (A), utáhne videa, v rozlišení 1280x720, z Internetových stránek http://www.microsoft.com/, pod Operačním systémem Microsoft WINDOWS OEM Millenium Edition CZ, v podstatě, a Operační systém Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2 CZ, ne, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda, z těch Internetových stránek, http://www.microsoft.com/, nebo jak to přesně, je, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jistě, jen kvůli tomu, abych se mohl, zůčastnit, nějakého výzkumu rakoviny, tak si hned, půjdu koupit, Grafickou Kartu GeForce 8800 GTX, asi za já nevím kolik, asi za 17 000 Kč vč. DPH, a jinak, si na ní budu, prostě, prohánět, Kancelářský Balík Microsoft Office 2003 Proffesional SP1 CZ, no nevím, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Ladik????
Ty si fakt nejaky divny, aj s tym tvojim pisomnym prejavom. Nechcem sa ta dotknut, ale netrpis nahodou disgrafiou? V sucasnosti sa to uz da celkom uspesne liecit. Mam dojem, ze si vobec nepochopil princip projektov ako je napr F@H. Nejde predsa o to, aby si si hned ako uzivatel kupoval namakane GPU len kvoli tomuto projektu. Podstata je v tom, ze ak uz vlastnis take GPU (kupene najskor kvoli hraniu) tak preco
jeho vykon nevyuzit v case, ked sa prave nehras na PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.