Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ForceWare 81.85 beta

Hustý chyby ... a to jsem tu nedávno četl několik diskuzních příspěvku, že nVidia má na rozdíl od ATi perfektně vychytané ovladače a nemusí řešit opravy v nějakých hrách jako to dělá ATi ... tak nevím, nevím, ale můj názor je takový, že Catalysty jsou už nejméně dva roky mnohem lepší ve stabilitě brané v gobálním měřítku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JE rozdíl, že u ATI si každý zvykl že nějaké chyby má a že je opravuje. O tom že nVidia jich má často více se už ale nemluví.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2Macros: Kdyz uz plkas, tak plkej aspon k veci a precti si to k cemu plkas. Vidis tam ty 4 pismena ? BETA ? Asi ne, je neco jinyho mit bug v oficialne distribuovanym driveru a neco jinyho ladit chyby v bete. (tim netvrdim, ze nvidia chyby v ovladacich nema, ale ATI je tim primo proslula)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To J
"V nich se dočkáte oprav spousty chyb oproti předchozí verzi 81.84 " nevidím tam ani zmienku o bete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je v tejto verzii ovladacov podpora HDTV pre napr. 6800 ? To Nvidia slubovala ze v 8x.xx to bude....?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Zapaale 81.84 jsou taky beta. Posledni WHQL ovladace jsou 78.01...
 
Shaquille

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapa: Takže když cdr napíše "oproti předchozí verzi" místo "oproti předchozí beta verzi" tak zato může nVidia a z předchozí beta verze se tím stává automaticky WHQL ovladač? To asi ne, viď?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Zapa : Tak se zkus podívat na ten obrovský nadpis nad touto diskuzí - možná tam něco najdeš...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ááále, fanAtik Marcos pravě ze sebe udělal vola :) Asi mají fanATici radost, že ATi má ofiko ovladače konečně lepší než nVidia bety.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to MrCPU:
To vis, ze jo. Uz sem se radosti pocural.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: Asi nejsi moc normální, víď? Nejsem žádný fanatik narozdíl od tebe, kdy je jasně vidět koho hájíš! Já jsem zcela nestranný a řídím se fakty narozdíl od tebe!
Hlaně je zcela nepodstatné, že je to BETA, protože ty chyby tam už jsou pekelně dlouho a mnohem dříve než poslední WHQL drivery, takže se zklidněte. Já pouze konstatoval to co v příspěvcích často vidím od fanatický majitelů nVidií, kteří neustále tvrdí, že ATi má katastrofální ovladače, ale ono je to naopak. Narozdíl od nVidie ATi nic neskrývá a maká na odstranění známých chyb a to se mi u ní líbí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Macros:
Re: "... ATi nic neskrývá a maká na odstranění známých chyb ..."
Na tohle mi to nedá a musím reagovat: Jak kterých. Mám grafiku Radeon 9600XT VIVO a co teda blbne pořád, je ATI MultiMedia Center. Tuším, že od verze 9.x pokaždé, když jej nainstaluju, nespustí se a skončí s chybou "Failed to initialize video" (či tak něco). Naštěstí stále pomáhá stejný trik - pozměnit správný bajt na správném místě v knihovně DrvDShow.dll :-). Pak to šlape jak má a já jsem zase spokojeným uživatelem ATI :-) (akorát z nákupu AIW řešení jsem po třech modelech už vyrost :-P).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2Macros: tak táto veta je riadne zavádzajúca "Hlavně je zcela nepodstatné, že je to BETA, protože ty chyby tam už jsou pekelně dlouho a mnohem dříve než poslední WHQL drivery, takže se zklidněte."
Neviem ako iní, ale je do očí bijúce, že dlouho a mnohem dříve než poslední WHQL boli, tak tie nové hry ledva boli na svete a ako vieme, aj na hry neskôr vychádzajú patche, takže tebou poukazované chyby v ovládačoch vlastne ani nemusia byť chyby, ale problém tej hry a nVidia potom lepí to, čo vývojári hier po...li. Nakoniec ako to môže byť chyba, keď nVidia dopredu nemôže vedieť, čo daná hra bude vlastne požadovať od grafiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mě je nakonec jedno jak to je s ovladačí té či oné firmy, protože mě to osobně nezajímá (mám rodinu a proto jsou pro mě důležitější starosti, než nějaké grafické karty a jejich pomyslný výkon). Chtěl jsem jenom poukázat to fakt, že příznivci nVidie vždy útočí na ty příspěvky, které většinou zase pro změnu napsal někdo, kdo fandí ATi a jako nejčastější argument bývá, že ikdyž je hardwarově ATi už několik let pokročilejší tak je stejně k ničemu, když má "shitozní" ovladače :-).
O nic jiného mi nešlo a pokud to některým vyznělo jinak, tak se jim tímto omlouvám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

J > je jedno ze jde o bety, kdyz je co opravovat na nove verzi bety, je i co opravovat na predchozich verzich oficialnich.
ATI proslula chybama? - NE = vitej v novem tisicileti.
Honza > ne, ale nic to nemeni na tom ze ovladace chyby obsahuji, a je jedno ze jde o bety, kdyz je co opravovat na nove verzi bety, je i co opravovat na predchozich verzich oficialnich.
MrCPU > pred peti lety te zjevne kousla moucha Cece.
WIFT > ano, to je chyba microsoftu.
Dulezite ale je, ze chyby u nvidie jsou zavaznejsi nez u ati, viz padani hry pri defaultnim nastaveni, zatimco u ati jsou to "pouze" napr. blikajici textury pri kombinaci AF16+AA2x.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Macros: Člověče ty se mi snad zdáš. Tady, že někdo útočí na ATi? Přečti si laskavě úplně první příspěvěk, abys věděl kterej vůl tady začal útočit jako první.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@WIFT:
co máš proti All-In-Wonder? Mam R9800SE @ PRO a jede naprosto bez problémů. A tuner musim uznat je fakt špičkovej oproti různým add-on kartám, co jsem měl možnost vidět... Docela mě mrzí, že se s ní budu muset rozloučit, ale vydání F.E.A.R. se neúprosně blíží...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

asfvafv: To vysvetluj vyvojarum her ze jim dela problemy odladit engin tak aby jel na ATI kdyz NVIDII zvladli docela bezproblemu. Taky jeden z duvodu proc na vetsine her je uvadeno logo nvidie. Nebudu jmenovat ale tech problemu u ATI byva docela hodne (nepocitam sem tam vypadlou texturu ale spise pad enginu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavesMan: To bude asi tim ze AIW nepatri zrovna mezi bezproblemove karty co se tyce jejich spravneho rozchozeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> DavesMan:
No, proti All-In-Wonder už mám jen jedinou (dvoj)výhradu: Pořizovací cena karty v souvislosti s tím, že grafika jako taková stárne rychlejc, než ten samotnej tuner. VIVO řešení je výrazně levnější s tím, že tuner dělám externě videem. Funkčně to nebylo zlý, vyblb jsem se s tím dost, ale ty prachy už do dalšího AIW vrážet nehodlám.

>> Rodney:
Naopak, rozchození AIW byla největší zábava v historii používání ATI produktů ;-). A jak to stmelovalo kolektiv! :-D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: taktak VIVO + externi tuner, treba ve VHS, je nejlevnejsi reseni, protoze holt tu polovinu snad kazdy ma doma :o) Taky jsem to dlouho pouzival, jediny zadrhel bylo vyrobit dostatek kabelaze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rodney > no, to ze je engine psany na miru jednomu ci druhemu, s tim nic nenadelame, at uz jde o D3 nebo HL2.
Logo je uvadene obcas i u her kde vede ati, a to ze je caste je spis tim, ze ATI nema zadny "logo-program" kdyby mela, mozna by dokonce
nektere hry poustely loga obou dvou vyrobcu :)
Co se tyka padu her, tak nevim, v poslednim readme ATI jsou uvedeny pady jen v techto pripadech: Prince of Persia (ale to je uvedeno i zde u nvidie) [zajimave je ze u me to na X700 nepada :/...?]
Stronghold 2 tyto chyby jsou uz opraveny, nadale je znam pad pri Dark Age of Camelot (jeste neopraveno), takze to mame 2 padajici aplikace oproti nvidii, jenze i tady je uvedeno ze nvidia pada pri HL2 a FEAR, takze zatim 2:2, dale je ale v redme nvidie ze pada GF6800U pri jakekoliv 3D aplikaci na PCI-E16x systemech (zni to desive, ale nekecam, uplne dole - strana 3)
Dale pada FABLE, Everquest2, Call of duty 2 (FX), takze nvidia vede (nepocital sem problemy SLI systemu protoze ty radeony jest mit nemuzou, a taky sem nebral media center a hypermemory systemy) takze nvidia v padani vede, na jednu stranu se sice jedna o bety, ale na druhou, ati vydava ovladace kazdy mesic, takze neni moc casu na testovani, jde tedy spis o stari ovladacu/dobu co ma vyrobce na vyvoj, takze v aktualnich ovladacich vede kvaltativne ATI, a uprime, za posledni 3 roky mi spadlo jen NFS-HP2 na Radeonu 8500 pri rozliseni 1024*768, a jinak jen Unreal Gold - blikajici hi-res textury, a neni to vyreseno dodnes, ale vzhledem k tomu ze Unreal2 uz timto problemem netrpi, slo nejspis o chybu hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: tvá krátkozrakost Ti bohužel nedovoluje si uvědomit, že nemluvím o této diskusi, ale o všech diskuzích proběhnuvších během posledních let. Čti pořádně moje příspěvky a nebudeš muset tak blbě reagovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2Macros: Pro tvou dalekozrakost nejspíš nejsi schopen vidět to, že díky takovým jako jsi ty v těch diskusích to vře. Prosím, přečti si co jsi tady zplodil. Nebo se běž radší věnovat své rodině.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: Jak bych mohl za to, co se tu "rozvinulo"? Já můžu za to někteří lidé nedokáží uznat pravdu?!
Říkej si co chceš, ale když si uděláš analýzu příspěvků za posledních cca 3 let (na různých cz webech s tématikou HW), tak zjistíš jeden zásadní fakt: Když už dojdou argumenty z oblasti HW fanatickým příznivcům nVidie, tak hned vytáhnou na přetřes trapnou a již dávno neplatnou otřepaninu s báječnou stabilitou a bezchybností nVidia driverů!
Jelikož se nějaké drivery nezajímám, ale čtu příspěvky, tak jsem byl prostě velice překvapen touto zprávičkou a pak jenom jsem napsal svůj názor do příspěvku. A to že se to hned dotklo "zelených fanatiků", kteří asi nemají nic jiného na práci, než se dohadovat co je lepšího a vždy si hájí to co zrovna mají ve svém PC, za to tedy opravdu nemohu. Ty snad, když Tě an dálnici předjede auto zakázanou rychlostí, tak taky hned začneš ostatní předjíždět zakázanou rychlostí? Pokud ano, tak se nech léčit, protože to není normální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macros: Píšeš "Já můžu za to někteří lidé nedokáží uznat pravdu?!" Jsi Bůh, že tvůj názor je automaticky pravda? A dále:"No mě je nakonec jedno jak to je s ovladačí té či oné firmy, protože mě to osobně nezajímá (mám rodinu a proto jsou pro mě důležitější starosti, než nějaké grafické karty a jejich pomyslný výkon)." Kdyby to byla pravda tak bys tady nešílel když má někdo jiný názor než ten tvůj "dokonalý". Pravda je taková že jsou zde dva nesmiřitelní rivalové ATI a NVIDIA díky jejichž konkurenci se poměrně svižně vyvíjejí stále nové a lepší grafické karty. Které kartě dá kdo přednost je čistě jeho věc. Na porovnání výkonu, stability a jiných faktorů se zaměřuje mnoho renomovaných serverů jako např. tomshardware apod. - na nich lze získat opravdu dobrou představu o každé kartě a potom se rozhodnout co si koupit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je krásný :-) Když se někde testuje s posledníma WHQL driverama, řvou nVidioti, že jsou to starý pomalý drivery, který už nikdo nepoužívá a že by se mělo testovat s poslední dostupnou verzí. Když ale dojde na nestabilitu a chyby, je zas nejvíc vidět nVidioty, kteří to omlouvají tím, že to jsou bety, přičemž oficiální verze tyhle problémy nemají. Jenže hru jaksi nelze hrát na různých driverech zároveň a uživatel musí přistoupit ke kompromisu a rozhodnout se mezi nižší stabilitou/kvalitou beta driverů a nižším výkonem WHQL driverů...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vzdávám to. Odcházím nepochopen :-). Tohle opravdu nemá cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 no-x: Ty jsi zase objevil ameriku. Jinak nevím proč jsi zmínil nVidioty. Asi to bude tím, že patříš k fanATikům. Obě skupiny jsou plné blbounů schopných se hádat do aleluja o naprostých hloupostech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to někoho zajímalo, tak od včerejška jsou na stránkách NVidie oficiální WHQL ForceWare 81.85.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a pomuzou mi oproti 77.72 na 6800GT?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je sice pěkný, že jsou nové drivery, ale jak je mám instalovat k GeForce 2 Ti? Píše mi to "Program Nastavení NVIDIA nenalezl žádné ovladače, kompatibilní s vaším současným hardwarem. Nastavení bude nyní ukončeno." Prosím poraďte.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

cus se moc nevyznas
nechci pomlouvat sam mam taky uz srot fx5600, ale GeForce 2 Ti hod do kose

k cemu by ti byl nej..forceware vzdyt ta tva karta umi prd a nic na ni nerozchodis, tak se 81.85 ci uz dell 82.10 vubec nezabivej
a kup si aspon FX to ti jeste snad par tejdnu vydrzi

ja osobne prezivam s tim mym srotem uz 2 roky a jeste nevysla hra kterou bych nerozchodil na slusnou plznulost. nekdy sice min detaili ale beha, fear slape v poho jen mensi detaili na HL2

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Shitak: No moc se nevyznám, ale dopuručit mi abych si místo Ti koupil FX asi taky nebude moc rozumný. Jestli chceš vědět, čemu se říká užitečná odpověď tak koukni sem http://www.cdr.cz/a/diskuze/5801 .
No ale díky za odpověď...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chybka, omlouvám se. MX je lepší, já si to spletl s GeForce 2 MX Integrated. Jen jsem si pamatoval, že tenkrát ta Ti byla lepší něž jiná GeForce 2. Ale i tak, poradit někomu kdo hledá ovladače koupení nové karty (zvlášť když je karta stará pár let) mi připomíná Microsoft či jemu podobné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.