Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fortron 85PLUS Bronze – pět set bronzových kobyl v šedivé kastli

Přesně tak, od Fortronu ruky pryč. Tohle dodržuju už min. 3 roky. V té době měli oblíbené kondíky CapXon. Taky pěkná hrůza, jako Teapo a spol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Me to teda prekvapilo cekal jsme ze alespon projde... 1300 neni zas takovy low end.

Kazdopadne jsme zvedavy na zdroje Be quiet! Ktere tu v diskuzi kdosi chvalil. Snad se brzo neo ukaze. Co jsem se dival tak za cca 1800 se uz da poridit 80 Gold, coz mi prijde jako zajimave.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem byl asi já :). Ale jenom z pohledu obyč. uživatele, který je rád, že je tišší než bezventilátorové zdroje (na které drtivá většina lidí nadává, že "bručej") a spotřeba PC s 4jádrem v klidu cca 33 W mi připadala úžasná.
Co se týče kondenzátorů, řízení napětí, provozu s GK,... tak nemůžu soudit. Ale taky bych uvítal nějaký ten testík, jestli má perspektivu mi pár let vydržet :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dakujem za pekny test, ja si z tych vasich testov odnesiem co je pre mna potrebne a velmi dakujem za dobre obsiahle testy... so zavermi nesuhlasim ale testy su jednoznacne prinosom, sam si to takto nepomeram.... ale... podla mna to prehanate troska s tou kritikou vseobecne.... evolve zdroj presiel ale je naprd, tento vobec nepresiel ale nieje naprd... testy pekne, zavery nicmoc.... , chce to nejaky prakticky zaver, striktne dodrzanie hodnoty nieje vsetko...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě přijdou oba na stejno. Oba nejspíš odejdou tak do pěti let, účinnost Evolve není horší, sice nemá funkční ochrany proti přetížení, ale aspoň funguje v rámci normy ATX.

V čem je podle vás Evolve tak naprd a proč Fortron, který nesplní normu, tak naprd není?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked ti nejdu ochrany podla mna uz ti ostatne moze byt ukradnute...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, není to v pořádku, ovšem z hlediska uživatele na kterého je to cíleno…ten to nikdy nezatíží na výkon, který ten zdroj je schopen dát. Pokud by to fakt přehnal, tak počítač stejně spadne, protože na 10 V na +12 V to fungovat nedokáže.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale dat hodnotenie ze presiel je asi odveci ak nejdu ochrany, ved aj tie normy robia iba ludia, su to nejake pravidla ktore sa nejak nastavia.... a.... dufam, ze vies co chcem povedat... myslim si, ze zroj u ktoreho nejdu ochrany z principu nemoze prejst.... zvlnenie a ine chobotiny su mi šumafuk...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ochrany norma ATX nevyžaduje a směrodatné úplně nejsou, v prvé řadě by si měl uživatel pohlídat odběr, tak to prostě je.

Jinak…ony ty zdroje mají ochranu proti přetížení, v podobě pojistky. Bohužel zde tato ochrana není vratná. :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

len sa z tej normy ATX nepokakajme... dodrzanie normy je sice pekne, ale to neznamena, ze je to jedine spravne... normy robia ludia a casto sa menia...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, dřív bývaly tolerance na zvlnění ještě přísnější. Jinak došlo akorát z k posílení +12 V a výpadku -5 V. Do budoucna očekávám další posílení +12 V a výpadek -12 V, to je tak všechno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taktiez tie vykony na +5 a +3,3V su odveci ale hlavne že ich dodržiavame...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda. Pořád existuje nemalé množství systémů s vysokým odběrem na +3,3 a +5 V, a toto je přesně ten typ zdroje, co si tam lidi koupí když jim stará herka typu EC odejde. Existují dokonce systémy (2× Socket 370 s Tualatinem, byla to deska ASUS která jako jediná tohoto typu uměla přetaktovat), které po modifikacích zvládaly jen učité exempláře, kterých reálně nebylo moc (40+ A na +5 V).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A sme tu.... vidis, koli exotike tu mame take normy ake mame a musime ich dodrziavat... stacilo by dat normu napriklad DTX pre zdoje pre taketo systemy... ale nie, netreba.... nech ma cely svet doma taky zdoj čo mu je nahowbes, ved mozno bude mat o 5 rokov zase soket 370, ved pohoda...., hlavne ze splnuje nezmyselnu normu.... citas po sebe? nezda sa ti to volovina?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není problém dělat zdroje tak, aby zvládaly všechno naráz. Když na to nějaký výrobce kašle, tak to je pouze jeho průser a já to nehodlám nijak omlouvat a tolerovat, hotovo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ma vobec prakticky vyznam zdvojovat vstupny usmernovaci mostik?
(kedze forward voltage drop tych dvoch kusov nie je zhodny)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tiez dakujem za podrobne otestovanie. Bohuzial v desnej dobe je docela problem vybrat kvalitny zdroj za 25-35 euro aby sa vosiel do rozpoctu low end PC.V podstate su vsetky takto lacne naprd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mate lowend PC (to je pro mne bez graficke karty), tak je jeho spotreba zrejme maximalne 100-120W, takze zdroj 200W by byl az az. Takovy zdroj by se podle mne dal vyrobit levne a presto celkem kvalitne. Jenom to nikdo nedela, zda se, ze marketing nezkousne nic pod 500W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu mate, ale presne, je to marketing... ludia pocuju na watty a keby boli v obchode vedla seba zdroj kvalitny 200W - cena 30 euro a šmejd 300W - cena 29 euro hadajte, ktory by sa predaval, ludia do krabice nevidia a tych par co sa vizná nieje potrebna kupna sila........ proste vyrobcovia vedia ze treba malovat cisla a tak ich maluju....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte to moc jednoduše. Je tam moc fixních nákladů na to, aby byl zdroj s nižším výkonem stejně drahý (levný) na watt jak zdroj s vyšším výkonem. Všichni v řetězci samozřejmě chtějí mít i svou marži (stejnou, jako u výkonnějšího zdroje, že) a stát vybírá výpalné kam se šustnete stejně, ať už to má výkon 250 W nebo 500 W.

Zrušte stát a všichni budeme mít víc peněz, tam bych začal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Súhlas od Somálska sa toho ešte veľa môžeme naučiť

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bych se spíš učil od Islandu, ale to sem úplně nepatří.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Island by pro Čechy měl bejt na prvním místě na všech debatách. Tady je to tak zmatlaný, že horší už to bejt nemůže. Takovej "sešup", co má tahle republika za sebou, tak ani sáňky rychle nejedou z kopce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napisal som keby....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete otestovat i Fortron Aurum? Např. 500W? Zajímalo by mě, jestli se vůbec nějak liší "ta lepší" řada od normálních a jestli i Aurum jsou takový zmetky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Časem se na něj asi podívám; původně jsem myslel, že už ho budou vyřazovat, ale podle zastoupení FSP je stále an trhu a ještě bude. Zatím odkážu na zahraniční recenze, kde prošel, nemá ani špatné součástky, akorát je trochu hlučnější a řízení napětí není žádná sláva, létá to víc jak o tři procenta, u high-endu bych čekal lepší výsledky.

Např. http://www.hardwaresecrets.com/article/FSP-Aurum-Gold-700-Power-Supply-R...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oni právě začali dělat ještě HEXA který jsou jim dost podobný, ale pajšl bude dost možná úplně obyčejný Fortron OEM. Soudě dle cen.
Orecenzovat nějaký ten Aurum Xilencer by taky nebylo na škodu, ale tam už je celkem dost vysoká cena a nevím jak je to s pujčováním na takový testy. Xilencer nemá na rozdíl od ostatních pasivních zdrojů ani viditelný heatsink,tak by mě zajímaly použité součástky a jeho reálná životnost, když se to tam bude všechno pěkně smažit v bezvětří.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si právě minulý týden koupil o něco dražší Fortron Raider 550W (cca 1500), tak doufám, že to nebyla chyba. Na plechu je označení FSP RA550, což by podle těchto stránek http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSuppliesDetail.aspx?id=37&ty... znamenalo hodnocení 80PLUS Silver, ale zřejmě se jedná o jinou variantu, protože jinak by výrobce netrval na Bronzu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám Aurum 400w a v porovnání s 380w S12 bych řekl, že je Aurum tišší. Dokonce bych řekl, že těch 32dB je docela směrodatných. 750w svářečky se teď dělají s modulární kabeláží, ale vzhledem k těm venťáckým kondíkům bych štěstí moc nepokoušel :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Která verze je ta S12? Ono od S12 do S12-II Bronze to nějakou cestu ušlo, že :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S12-II, stáří půl roku, Aurum byl fungl novej ;) Možná je to vrtulí, v SS je kuličkový ložisko, v tom FSP netuším, ten jsem ještě nekuchal

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem se o této řadě zmiňoval a prosby byly vyslyšeny (možná shodou okolností). Také se připojuji s díkem za otestování. Tuto řadu mám v 700W provedení. Zatím se žádné problémy neprojevily, ale po přečtení začnu s ohledem na cenu komponent na které mám tento šmejd připojený rozhodně koukat po jiném zdroji..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych poprosil o nějaký tip. Pochopitelně výkon/cena. Watáž mám předpokládám asi předimenzovanou. Sestava: i73820,HD7970,3xHDD,1xssd,1xDVD,bigtower Antec (nutná dlouhá kabeláž). Předem děkuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Z nových řad prostě nemohu nic doporučit. Sahnul bych osobně po Enermaxech Pro/MODU 82+ ve výprodeji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak mate kompatibilnu Antec skrinku, tak mozem z osobnej skusenosti doporucit
Antec CP-850 (http://www.silentpcreview.com/Antec_CP-850).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, díky za článek, vždy mě pobaví nekompromisnost.

Mohl bych poprosit o radu?

Budu v brzké budoucnosti (do měsíce) měnit zdroj be quiet BQT-P5 400W (upgrade sestavy do budoucna a rád mám rezervu).
Jde mi o dlouhodobou výdrž (nechci přemýšlet stylem "kdy mi asi tak odejde zdroj a co všechno s sebou vezme") a současně co nejlepší ticho.

Mými favority jsou:
be quiet dark power pro 10 650W
Seasonic X-650W KM3

Pročetl jsem i na hardwaresecrets co jsem mohl a stále se nemůžu rozhodnout. SS má o něco lepší průběhy a součástky (ale nedokáži už posoudit, zda je to v tomto případě dostatečný argument) a be quiet je zase tišší (prý...), ale nikde jsem nenašel kvalitní recenze se stejnou metodikou měření hluku :( .

Co myslíš ty? A koneckonců i další čtenáři, třeba měl někdo možnost porovnat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsem je neviděl, rád bych se k nim dostal, ale nemůžu slíbit, že to bude rychle. Teď tu mám nějaké jiné zajímavé kousky, už dříve vyžádané…tak bych jen řekl…netlačte se, na všechny dojde :P

Z hlediska hlučnosti moc neposoudím, nejsem schopen to úplně odhalit, takže tady spíš počkat na reakce lidí co to eventuelně pořídí (nebo už pořídili).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Damn, děkuji i tak za odpověď. Svým způsobem jste mi pomohl. Volím lepší součásky (seasonic) a větrák si kdyžtak vyměním sám. :)

Jo a kdyby diit mělo zájem podívat se podrobně na zvukovku E-MU 1616m pci, jsem ochoten zapůjčit.
Má to jen jeden háček, microdock se aktuálně nezapne :) . Osobně tipuju problém v nějakém relátku, pojistce, nebo "cvakacím" potenciometru s off polohou (před tím se při otočením poťáku ozvalo "cvak" (relé?), firmaware se nahrál do microdocku a začalo to fungovat. Je to po záruce). Akorát nemám doma žádné eltech vybavení, tak nemohu ověřit. Fungovala a najednou se prostě nezapla.

Nebo, pokud jen by jste měl zájem se zvídavým okem podívat (opravit), budu jen rád. Samozřejmě s kompenzací počítám.

Na rovinu, integra mě nebaví (se*e) (od doby co odešla, tak jsem si na hlavu AKG k701 samozřejmě nedal a chybí mi) a pokud by z toho měl vyplynout nějaký všeobecný užitek (recenze), budu jen rád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To snad jedině někdo z kolegů, já do zvuku vůbec nedělám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím alespoň přeposlat po redakci? Nechci zvukovku dávat do rukou neznámému servisákovi (a nemám problém zapůjčit Vám).

Děkuji moc. Na registračním mailu jsem samozřejmě k zastihnutí.

Byl bych rád, kdyby se z (mého) problému vyklubalo něco smysluplného pro všechny. Samozřejmě chápu vytíženost redakce.

Díky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Testy jsou perfektni, ale zatim snad nebyl jediny zdroj, ktery by prosel a nemel vadu typu mizerne kondenzatory. Nehlede na to, ze treba obcas menim vyhorele zdroje ve starych pc, kde by asi majitel novy zdroj za 2000+ nerozchodil, neb by prevysoval cenu zbyteku PC.
Snad se do priste dockame recenze neceho pouzitelneho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slušný zdroj se dá pořídit za polovinu - z levných "neznačkových" tu prošel testem Evolve Pulse. Za tisícovku se zdroj se supr kondíkama hledá blbě, i levný Seasonic je dává až do těch lepších sérií. Zkrátka buď to bude kvalitní anebo levné

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k těm kondíkům 1 gut http://bit.ly/YGAlrV stojí víc než 10 šajze http://bit.ly/ZdMIvz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To není až tak pravda, v odběrech ve kterých výrobci zdrojů operují jsou rozdíly na úrovni haléřů. Mám teď objednánu zakázkovou výrobu 4800 ks, takže myslím mohu být považován za důvěryhodný zdroj ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně, ono když toho bereš loď tak to jistě nekupuješ za pade jeden kousek. Když si budeš chtít recapnout doma zdroj tak tě to vyjde podstatně dráž (a co si budem povídat, oni ty kvalitnější kondíky taky nekoupíš v každý trafice takže hurá na ebay/farnell)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marketing koukám dělá hodně.

Veškeré množstevní slevy co dostávám promítám okamžitě do koncových cen. Tak si schválně srovnej cenu za kus např. u Rubyconu MBZ 1000 uF/6,3 V u mě a kdekoli jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mě to tvoje trollí agumentování fakt nebaví. Napřed tam vytáhneš nejdražšího prodejce Chemi-Conů KY ve vesmíru a argumentuejš tím, jak jsou strašně drahé. Když ti řeknu, že se to dá sehnat levněji ve větším množství (v tomto případě ale mají snad všichni levnější i jeden kus) a že já ty množstevní slevy promítám i do ceny za kus, aby si mohl kdokoli „doma recapnout jeden kus“, tak pak tam zas vytáhenš pytel, co je levnější jak já.

No asi nečekaně, že jo, když tam mám taky svou marži a zmrdí sádlo státu a na něm přisátých pijavic (říkají tomu celní řízení a DPH). Musel jsem se mj. kvůli této sračce zaregistrovat jako hospodářský subjekt dovážející do zemí ES. Nějak ovšem postrádám spojitost mezi padesátikusovým pytlem z Číny nebo vodkud a „recapnout doma jeden zdroj“. Můžeš mi ji ukázat, nebo je to jen neustálé používání úplně protichůdných argumentů jen k tomu, aby se potvrdila tvoje „pravda“ za jakoukoli cenu, které jako nemají být prohlédnutelné?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ještě že jsem včera nepsal to samé. Tvojí cenu jsem nikde neviděl, prostě jsem to jenom označil a nechal hledat googla protože MBZ jaksi na mém oblíbeném Farnellu nemají - nic víc, tak se nemusíš hned čertit. (pro srovnání http://cz.farnell.com/rubycon/16zlj1000m10x16/capacitor-radial-16v-1000u... - 1ks 25,- od 1000ks 7.20,- Kč takže nějaká ta sleva se dá najít i v rámci EU)

Ad celní řízení - když už jsme v té EU tak snad není problém vlézt na ebay.CO.UK nebo farnell.CO.UK - nic pak nevyřizuješ. Když už bereš něco z Číny tak ti to buď připočítají k počtě (DHL, UPS) a nebo si vytiskneš formulář z Taricu (Česká pošta) a hurá na celní úřad. A jak to souvisí s cenou? Jednoduché - buď si projdeš touhle anabází s tím, že dostaneš výraznou množstevní cenu nebo si prostě připlatíš a koupíš kondík 5x dráž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S ohledem na to, že tady to je nejdražší ve vesmíru, protože oni tam mají v ceně zmrdí sádlo stejně jako já, tak mi asi moc nepomůže nakupovat u nich, ne? Jako živnostník si nemůžu nechat udělat řízení u pošty za stovku, takže buď valím kvanta peněz hnusnejm nepříjemnejm bábám co mají kancl naproti celňáku, valím to samý přímo přepravní službě (která stojí sama o sobě o dost víc jak letecká pošta), nebo tou sračkou projdu sám za sebe.

Poslední dobou se snažím o poslední variantu. Aby toho nebylo málo, tak nejen, že to musí být na předepsaném tiskopise (kterej se dá sehnat ani ne v desítce papírnictví v Praze), ale ještě strojově vyplněné! O těch pokynech na vyplňování co mají desítky stran ani nemluvím. To je tak neuvěřitelně prohnilej zmrdí systém…

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Copak dražší by ani tak nevadilo (platí zákazník ne?), horší je že tu lepčejší kondíky nejsou takže jedeš na vlastní riziko vždycky (počínaje registrací přes zřízení paypalu, nošením bonboniéry kusu zlé paní :)

Aha, nejhorší možná varianta, tak to se nedivím že jsi tak vytočenej ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No nějakejm ježibabám fakt nebudu dávat pětikilo za deset minut „práce“ jen proto, že se vhodně přisály na státní cecek, nebo spíš penězovod vyrobenej zmrdím systémem. Tehdá jsem jí přinesl až pod ruku všechno včetně typu/označení zboží v celním sazebníku. Nejvychcanější bylo, že ač si vzala tak vysokou částku, kterou obvykle omlouvají nutností brát na sebe celní jistinu a kdesi cosi, když jsem si to tentokrát vyplňoval sám a bral inspirací v JSD od ní, tak se tam ani neuvedla jako deklarant. Vyplnila to za mě tak, že jsem si to jako proclil sám!

Mě to vytáčí z principu. Normálně tady všechny importující lidi okrádají naprosto nevybíravým způsobem a nazývají to daní z „přidané hodnoty“. Jak si dovoluje tady ta socialistická díra brát peníze za přidanou hodnotu? Kde je přidaná hodnota ze zboží, které bylo vyrobeno jinde a s touhle dírou nemá nic společného? To snad když už můžeme diskutovat o nároku na daň z reálně *přidané* hodnoty, takže pak z prodejní ceny oproti nákladům, ale ne toto. A vo poště mi radši ani nemluv, ačkoli přepravky v tom jsou ještě větší vohnouti. Snad by tu měli být pro zákazníka, ne? A mým zájmem není nikde nic proclívat a živit smrady na celňáku! Já to sem chci dostat zadarmo. Takže služby, který si platím, proti mém zájmu dobrovolně dávají moje zboží nějaké bandě somráků, aby mě na něm ta okradla, a ještě pak za to chtejí prachy (pošta kolem stovky jen za toto, že to v rozporu s mým zájmem vydají celňáku a uskladní)? No to je fakt něco…ale bude líp, pro socdem jsem příživník, tak ještě zvýší daně, to určitě pomůže zaměstnanosti :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jop, ten čssďák to korunoval - tohle říct podnikateli do očí tak nevim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evolve Pulse sice prosle testem, ale ma mizerne kondenzatory, coz taky nepovazuji za vhodne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staré Fortrony 250-350 W z druhé ruky jsou po výměně kondenzátorů slušné zdroje, které přežijí zbytek počítače několikrát. Taková věc přijde třeba na méně než pětisetkorunu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen musis mit jejich zdroj, coz neni muj pripad. No zatim to delam tak, ze bud koupim, co mi doporuci v jednom relativne solidnim obchode, nebo tam vrazim to, co se vykuchalo z nejakeho stareho PC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na Aukru Fortronů jsou mraky snad 365 dní v roce, a kondenzátory se já snažím mít na skladě zhruab tutéž dobu. Teď nějakou chvíli nejsou, ale se 4800 kusy přímo z továrny už snad tentokrát nějakou chvilku vydržím :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně by docela zajímaly levné chieftecy, jak by obstály či neobstály v Behemotově tortuře a pod jeho bedlivým pohledem na jejich střeva. Obecně je mám za celkem funkční, i když ta cena ve mně budí dost velké pochyby. :-)

Zatím všechny co jsem nasadil, drží. I když je fakt, že to bylo vše do strojů, kde nejžravější komponenta byl CPU..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam otazku. Raz sa tu objavil jeden clanok kde bol zdroj zapnuty len na HDD. Aby nastartoval stacilo jedno tlacitko (ak si dobre spominam) medzi spravne draty. Neviete mi poradit popripade hodit link na fotku? Naco mi to je? No napriklad ventilator si vymenit viem, mozno aj par inych veci, len neviem nastartovat zdroj bez zapojenia do PC. A nakolko zdroj opravujem tak raz za 2-3 roky neoplati sa mi skusobna zostava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uzemněte zelený vodič v Main ATX konektoru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Polopatě, na ATX konektoru ten zelenej kablík propojit s černým hned vedle. Ale když už jsem to měl hned vedle ruky, tak jsem to vyfotil : http://cursed.cz/?p=497

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přileju trochu ekooleje do ohně: Já bych za chybějící obal zdroje nedával mínus, ale plus - vznikne míň bordelu, co se potom prostě jenom vyhodí bez dalšího užitku (v drtivé většině případů). Navíc u zdroje, u kterého se nemá ani co omlátit, když nemá žádnou zvláštní povrchovou úpravu a stejně bude zavřený ve skříni a nebude na něj vidět... 8-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplny suhlas, aj ked je to `nemarketingove` predavat bez pekne omalovanej pestrej krabicky :o)))

Mimochodom naozaj ma nejaky meratelny prakticky vyznam zdvojovat (strojovat) usmernovacie mostiky na vstupe?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak u zdrojů co jdou po 80+ Platinum/Titanium bych to chápal, tady opravdu ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.