Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fotografie Phantom Petera Lika se prodala za 144 miliónů Kč

Bohužel to všechno pramení z toho, že jsou lidé idioti...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

ale vůbec ne, jenom kupce těch fotek prostě měl zbytečných 10 mega usd a chtělo se mu ukázat, že mu jsou takové drobné ukradené.... já bych si to taky nekoupil, ale mít na účtě pár miliard, asi bych nad tím přemýšlel jinak ;-))

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Umění jsem nikdy nechápal. Proč někteří lidé platí tak obrovské částky za něco, co defacto může vyfotit/namalovat/postavit/... takřka každý. Třeba zmíněnou fotku by přeci mohl vyfotit kdokoliv (i třeba já), ale nikdo by ji nekoupil ani za korunu :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

No tak to se předveď.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

co ti brani zkusit nejake fotky prodat v aukcich? v dnesni dobe internetu a ruznych internetovich aukcnich sini a fotobank je to snazsi nez si kdo mysli, ja sice neprodavam sve fotky a rendry za miliony dolaru, ale k tisicum se u nekterych blizim, pritom jen stacilo je nahrat na urcite fotobanky kam muze sve fotky nahrat uplne, ale uplne kazdej, treba na obycejnem ruzovem H1 s spz Barbie jsem vydelal prez $3000 :) a popravde kdyby se nektera z mich fotek vydrazila za mego, tak se zlobit urcite nebudu :D

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

No ano, uspět může každý :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

" Třeba zmíněnou fotku by přeci mohl vyfotit kdokoliv (i třeba já), ale nikdo by ji nekoupil ani za korunu :)"

A o tom to prave je -:) Nejde o to co, ale KDO.

Z Antelope kanonu (obou dvou, horniho a dolniho) mam stovky fotek a taky mi za to nikdo nic neda.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A už jste multimilionář, když takovýhle snímek dokážete pořídit taky? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jen důsledek tištění ničím nepodložených peněz. Americký FED tiskne biliony dolarů, které reálně nemají žádnou hodnotu a tyto peníze bez ceny se dříve nebo později začnou někde nesmyslně hromadit a pokud patříte mezi správné hochy tak pro vás není problém utratit třeba i desetinásobek této částky za nohu od stativu od zmíněného fotografa, však o nic nejde hoši z FEDu vám příště zase natisknou (půjčí) nějaký ten bilion $ za úžasný úrok 0%.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme blbost a neporozumeni makroekonomiky, ale to je fuck .... kazdopadne ten clovek to nekupoval jako hodnotu, ale spis chtel autora financne podporit .... nebo si odecist dane, kdo vi:o) Kazdopadne to neni tak, ze by ta vec mela tu hodnotu ..... dokud autor zije, tak je to podpora jeho umeni (nebo whatever).
Treba dat tri miliardy za pollocka, to uz je ale uplne jina diagnoza ....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsi prisel na to, ze "ta věc nemela tu hodnotu"?
Jak se urcuje "hodnota věci"?
Hodnota jakekoliv věci je presne takova, jakou cenu je za ni někdo ochotny zaplatit. Rohlik muze mit cenu 1 korunu a nebo 1 000 korun - neexistuje zadna objektivne spravna cena rohliku

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se Lik choval dle diktátu doby a sral stohy fotek pod tlakem na Xichtbibli tak jako ostatní, tak po nich ani neštěkne pes. Kupec by si je potahal společně s Likovými selfie z nádražních toalet nebo fotkami manželky a čokla na dovolené v Chorvatsku.
Jen nevím která z obou eventualit je děsivější. Lidstvo si zaslouží vyhladit a nahradit ideálně brontosaury.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?
+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ta fotka ma vsechny atributy radobyexkluzivniho kyce. Tipuju, ze to koupil nejakej zazobanej Rus. Gurskeho fotkam nesaha ani po kotniky.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Takovyhle fotek ze stejneho mista mam hromadu.

Prevest do CB jsem to ale nezkousel :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ukaž.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ani zdálky srovnatelnou fotku z Antelope canyon nikdo z vás nemá. Peter Lik fotí na vk formát (co vím, tak kinofilm fotí jen třeba z vrtulníku)

Kdo byl třeba v jeho galeriii v Queen Victoria building v Sydney ví, že fotit umí a trvale se pohybuje na hraně až za hranou kýče. Ale žádná jeho fotka není nahodilá, pamatuji se u nádherné fotky majáku z moře, že tam chodil 14dní po sobě ve čtyři ráno, 200metrů od břehu na skalnatém podkladu postavil svůj středoformát a čekal na světlo. A 14dnů nic, nakonec dokonalá fotka. Místo vybrané, před východem slunce, ponurá atmosféra s mraky a mlhou. Jenže to má na fotce a ne z HDR studia, nebo Photoshopu.
V Austrálii má téměř monopol na kalendáře a pohlednice a nemyslím, že by to měl zadarmo. Umí fotit.

BTW: platí se i nápad a udělat ji v ČB napadlo jeho, ne Vás... Udělat podobnou fotku, když mám předlohu není kumšt, umění je udělat ji první, vědět, co na ní chci

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

naprosty souhlas...
a jinak, z meho uhlu pohledu nedokaze nic tak vyjadrit atmosferu, jako B&W foto / pripadne dohneda, domodra, skrabance, leskle, matne, ruzne "carovani" pri expozici atd.../
na to zadny Photoshop s xyz moznostmi nema....
BTW: me fotky, kterych si nejvice vazim vznikly vicemene nahodou...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím. problém petera lika je v tom, že 99,9999% populace posuzuje jeho fotky pouze podle mrňavých jpegů na internetu. málokdoz těch, kdo se obouvají do jeho kýčovosti, neviděl tu fotku viset na zdi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mi to trosku pripomina fotky Ladi Kamarada. Hranice mezi kycem a umenim je nekdy tenka. ale kdyz se podivate jakou parci si s tim ten clovek dal, jak lpi na maximalni kvalite a dokonalosti a pres to nejede vlak, kdyz to vidite na velkoformatu....neni se o cem bavit. Za ty prachy to klidne i stoji, kdyz je mate :-)
http://www.horolezec.cz/fotogalerie.htm

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To je zasen hlodu ;-))
Predne filmem nelze dosahnout velkeho dynamickeho rozsahu, to ze se na film vmestna vice je sice hezke, ale na papir z toho dostanete max 1/3 ... jak dostat vice, spocitat a zonalni system, pak restus negativu, vrstvenim, nadrzovanim atd.

Je velkoformat a velkoformat ze velkoformat je vse na 7x6cm ... po to je vse stredoformat ;-))

Film je velice nekvalitni, kdo tvrdi opak je slepi, jinak by prece nikdo nekupoval digitalni steny ;-)) ona i D800 spale na steny, lec ani Nikon ani Canon nedelaji dobre skla, Nikon se ale snazi ... zase kdyz vas takove sklo na hassleblad stoji 80.000 z bazaru a 160.000 nove.

Jedina disciplina, kde ma film v kvalite navrch jsou opravdove velkoformaty, treba 50x50cm ... nevim, zda jde na to jeste koupit film, nekdo matla emulzi na sklene desky ;-))

Co to zde motate o velkych fotkach? ... kazda velka fotka vypada dobre a z digitalu diky RIP udelate zazraky, plotter umi natisknou pasy, ktere se pak slepi tak, ze nikdo nepozna ze je to lepene ... alespon zepredu ne ;-))
Ano i mokrou cestou je mozno udelat mnohametove fotky, komora a bazen je na to tusim v Nemecku, hala slouzi jako zvetsovak ... pro umelce je to zajimave, material je drahy, takze jen milionari, nebo pobiraci dotaci z EU.

Mi firma vytiskla vyrez fotky 4x1m z D200 a vypada to skvele ;-)) ... cim vetsi fotka z tim vetsi vzdalenosti se na to lide divaji;-)) ... ale tam jsou jeste detaily i pri pohledu z blizka ... a co teprve D800 anebo Hasselblad, to je panecku neco ... film je mrtvy, na ten uz fotim jen z blbosti, uz me zajima jen to, co udela LAB a fotky z toho nechci, naskenuji je na epsonu V700 ... na bubnovy je toho skoda.

Takze pokud nekdo nefoti film na fotak s jeptiskou, nebo dodavku, necht laskave nemluvi o technicke kvalite ;-))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Izak: jsem laik. Nicméně běž na stránky Ladislava Kamaráda a přečti si něco o jeho technice, vlastních patentech,...
Máš také certifikát MEP - Master QEP?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je mi na grc ked si pomyslim ze za 1 fotku (ci cokolvek ine prakticky neuzitocne) vyhodi niekto tolko penazi a pritom miliardy chydobnych ludi ledva preziju zo dna na den..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.