Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fraunhofer představí CD kvalitu v mobilech

"kvalitu vyzvánění jako kdybyste si pouštěli skladbu z CD"
Ja len dododám, že všetci tí, čo majú v mobiloch mp3-ky a aj ako vyzváňacie tóny, mali asi kvalitu starého gramofónu. To sú dobrí komici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neviem preco tolko hany, LTE siete su projektovane na prenosove rychlosti v Mbitoch za sekundu...vyuzivat stale 9,6 kb/s by bolo ako tankovat benzin po kvapkach...navyse sa pise o zrychlenej odozve kodovania, co moze vyrazne znizit RTT / oneskorenie na urovni hlasu, nie len udajov ako to bolo doteraz. A tiez nesuhlasim s tym ze vyssia kvalita zostane pred sluchatkom, podla mojho nazoru aj s roznymi ehnancementami sucasne kodeky nevyuzivaju plnu kvalitu sluchatiek, najmä co sa tyka vysokych frekvencii kde mi vyslovene vadi ked pocujem same fufly huhly. pritom ked ide z toho isteho chrastitka MP3 je kvalita OK (zodpoveda tomu co by sa od daneho chrastitka dalo ocakavat)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale proč používat na hlas stovky kb/s, když se pohodlně vejdeš do dvaceti... celková propustnost sítě není neomezená a rád budu mít lehce zkreslené hovory, když pak zbude dost kapacity pro rychlý bezdrátový internet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) V mobilu nosím zapojená sluchátka KOSS, ty jsou podle mne dostatečně kvalitní na to, aby se na nich poznala CD kvalita.
2) Aby se mi vyzváněcí tón spustil dost rychle, musím ho mít asi tak v 24-32 kbit/s kvalitě. Zkuste si v téhle kvalitě pustit MP3 a potom AAC, je to markantní rozdíl.

Po AAC je tohle po dlouhé době IMHO první výrobek od Fraunhoferu, který za něco stojí a má reálnou využitelnost (navíc je to vlastně zase AAC :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo chápete pod pojmom spustit dost rychle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mojem mobilu s WM6.1 se spouští vyzvánění trochu dýl, když mám větší soubor s vyzváněcím tónem. Za normálu to nevadí, druhá strana prostě bude zvonit o pár vteřin víc, ale když takhle mobil vůbec neoznámí krátké prozvonění, tak je to problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale spíš problém mobilu než formátu/bitratu/velikosti souboru, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná, možná taky problém OS. Nicméně můžeme se taky pozastavit u druhé části mého původního příspěvku :-) Stejně kvalitně znějící soubor bude moct být výrazně menší než v MP3 a asi nejsem sám, kdo je schopný naplnit hudbou i paměťovku v mobilu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že reproduktory v mobilech cívky nemají - jsou piezoelektrické. I když, výjimky nevylučuji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to video je šílené, we are not amused...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No super, konečně si audiofilové budou moci vybavit odhlučněnou místnost pro telefonování kvalitním zesilovačem a třípásmovými reproduktory od Cambridge Audio a vychutnat si tak křišťálově čistý a realistický hlas své nasrané tchýně...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ROFL, tak to beru :) +1.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neouziva to uz Nexus One? Nebo ten zazrak delaj jen ty dva mikrofony? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> ale my se ptáme: „K čemu to bude vlastně dobré?“

Pokus o flame? Už jen Skype klient má na mobilu několikanásobně lepší kvalitu zvuku, než co leze z GSM, a ani zdaleka ten zvuk není limitován mikrofonem a reproduktorem. Takže jakékoliv zlepšení jen vítám

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.