Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pozor při výběru levnějších 4k FreeSync monitorů, rozsah může být i 10 Hz

Tenhle monitor jsem si před rokem kupoval, protože to byl jeden s prvních levných, co měly 4k 60Hz přes HDMI2.0. O mizerném rozsahu FreeSync jsem věděl, ale mám nVidii, takže mi je to fuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak by jste ohodnotil ten monitor plánuji pořádnej upgrade pc.
Díky za odpověd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by ste chcel používať aj FreeSync, tak tento monitor nebrať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FreeSync bohužel ne AMD nemá (bohužel) dostatečně výkonou kartu Vega 64 na to neni vhodná spíš uvažuji o GTX 1080 či Ti ta už od ní neni tolik cenově vzdálená

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl za to, že Freesync je právě od toho, aby NEdostatečně výkonná karta nevypadala v praxi tak hrozně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo ve freesyncu vypadá 45fps jak nesyncnutých 60 a 50 syncnutých už vypadá lépe. Problém je spíše absence LFC, kdy při pádu pod dolní snímkovou frekvenci zažijete nehezký výpadek freesyncu a to je velmi fuj. LFC ale najdete až na 75Hz monitorech s rozumnymi rozsahy 35-75. Tenhle monitor má levnou elektroniku a proto na něj výrobce napsal firmware jen na takový rozsah, který zvládla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chci použít u tohoto monitoru freesync jakou kartu mám použít RX 580 absolutně nevyhovující na 4K,momentálně téměř všude nedostupná a pokud ano cena nejde pod 10 000,- Vega 64 momentálně trochu předražená žravá jako buldozer Vega 56 cena také trochu vyšší ale použití v 4K tak 50% to raději zvolím GTX 1080 cenově vychází stejně jako V64 né li níž nehledě na mnohem nižší spotřebu karty nepřetaktovávám neměl jsem potřebu.Snad další generace AMD karet už bude výkonějších nehledě na to že Vega udajně nemá ještě vše aktivované aspon se o tom mluví nejsem příznivce ani jedné značky i když z větší části v mých pc trunila grafika od AMD(ATI) tak mnohem výhodnější se mi jeví nVidia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže - nVidia sice stačí na 4k až 60fps p s rezervou (to stačí i GTX 980 co mám již nějakoej rok a 43" UHD IPS LCD s HDMI 2.0 ;-) ), ale. zase nemá FreeSync, ale jen G-Sync!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím že má G-sync ale ty ho použiješ pokud máš 4K monitor a GTX1080Ti ? Kčemu mi je třeba Vega 64 na 4K monitoru když věčinu tech her nedá pořádně ani na 30fps tam ti moc FreeSync nepomuže nehledě na její užasnou spotřebu.A to jsem fanoušek AMD na Vegu jsem se hrozně těšil ale to co představili je bohužel docela hruza.(furt tajně doufám že jim ty karty nejedou naplno a že tam je něco vypnutého a oni to nakonec pustěj ale to už je asi jenom bláhovej sen)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.