Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k FujiFilm chystá 2GB xD-Picture kartu

XD kartu bych nazval jako zabijáka produktů Olympus :-) Před pár lety bylo všechno Olympus, všichni měli Olympus, .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplný souhlas. Měl jsem Olyho ještě s SM, ale dneska bych musel mít mooooc dobrej důvod, abych vzal xD na milost. A vzhledem k výběru SD foťáků to považuju za velmi nepravděpodobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, to si nemůže dovolit každej, pokoušet se proti proudu protlačit vlastní formát. I takové Sony má v tom jen zhruba 20% úspěšnost :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O to vic me stve, ze se k nim pridalo i Fuji, chystaji na pozdim prima fotak a xD je jedina vec, ktera me na nem mrzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je smesne resit nekompatibilitu pripravovanych 2GB XD karet v dobe, kdyz u SD je to uplne normalni kapacita (napriklad fotakum uz zanikle minolty staci upgrade firmware) nemluve o CF kartach, kde neni problem mit ted hned na stole treba 8GB kartu.
Docela se mi libil Fuji FinePix S5600, jenze prave kvuli XD bych si ho nekoupil. Nemluve o jakymkoliv Olympusu. Jinak Fuji na to nepresel ted. Muj prvni (dlouhou dobu pujcenej) digital byl Fuji DS-7 z roku 1997, coz bylo monstrum s 2MB SM kartou, ktere na preneseni dat pres seriovy kabel sezralo cele baterky a na vyfoceni 30 fotek druhou sadu. A ctecka nebyla. Ono to totiz melo jeste 5V SM klartu, ktera mela kontakty (a zarez) na druhe strane a byla tak nekompatibilni s pozdejsima Smartmediama.
Mimohodem paradni kousek historie a dokonce stejnej fotak prodaval Apple jako QuickTake 200:
http://www.epi-centre.com/reports/9708bcs.html (starsi Apple QT100 vypadal jako dalekohled)
Muj prvni digital byl Olympus C-2, kterej stal tenkrat 150000 a mam ho doma dotet. Je to maly kompakt 2Mpix bez zoomu, ale ma dobrou optiku a foti lip i nez nektere dnesni levne fotaky. Jenze prusesr je prave se Smartmedii. Mam nejvetsi moznou 128MB a to na 2Mpix staci, ale problem je, ze fotak zacal zlobit, karta se obcas stane necitelnou a hlasi se jako nenaformatovana. Karet jsem zkousel vic a nahodne to dela kazda. Na nekterych se uz objevuji vadna mista. A vrazet dnes penize do SM karty nema smysl. Pak vzdy fotky zachranuju pres skvelej soft Lexar Imagerescue.
Po tehle zkusenostech s nekompatibilitou a nepodpodporou do budoucna fakt nechci fotak na XD riskovat, takze musim koukat v jinych vodach... Zatim mam Dimage Z3, ale minolta uz fotaky nedela...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> nedelak:
Nesplet ses u toho Olympuse C-2 o jednu nulu? ;-) Za 150 litrů by ten foťák musel bejt zlatej ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: který nový Fuji myslíš? Jejich lepší foťáky umí i CF... Já mám S9500 a má duální slot a mám tam 2 GB CF.
Jinak souhlas, že xD je strašná karta. Co to o ní říkali, když ji vydali? Neobsahuje řadič, proto bude levnější, kompatibilní, rychlá a protže je moderní tak bude s velkou kapacitou? Realita: je to nejdražší karta, pomalá až hrůza a v době, kdy jsou CF 8 GB, tihle slavnostně vytahují 2 GB...? O tom, že není kompatibilita ani mezi foťáky od Olympusu s jejich vlastními kartami, radši ani nemluvit :-(
Prostě xD kartu fakt až na výjimky nebrat (výjimka: levné foťáky Olympus řady FE, ty jsou pro amatéry dost dobré a cena karty se už celkem ztratí, protože dotyční nepotřebují až tak velké kapacity. Ale stejně je to karta na houby)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: Můj 1. digital byl (ještě jej mám pořád doma, sic jej už nepoužívám) Ricoh RDC-5300. A to jsem za něj dal pěknou "pálku". V roce 1999 takovéto digitály stály opravdu hodně. Ricoh RDC-5300 jsem kupoval nějak v roce 1999 nebo 2000 a opravdu jsem za něj dal "majlant". Už, ale nevím kolik přesně - už to neřeším :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wift: jasne, za 150 litru bych dneska mel EOS a k nemu mozna i celkem dobrej obektiv, kompakt za 150 litru by musel bejt zlatej. Stal tech 15 klacku...
Libb: Ale to uz jsi cenove na dvojnasobku te S5600. Neznam ultrazoom do 10000 s dani, ktery ma compactflash. Ono je v tyuhle cene problem hledat i opravdovej optickej stabilizator.
PS: Informace pro ty, kterym spadne Dimage Z3 z metrove vysky na zem na objektiv. Oprava stoji 5200Kc...  Kdyby nekdo shanel lehce poskozeny objektiv (optika snad v poradku, poskozeny antishake. zoomovalo a fotilo to), tak mam jeden.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu OT: Zajímá mě, jak rychle je schopna jet např. CF SanDisk Extreme IV (40MB/s) v TrueIDE modu, když ji dám do PC přes CF-IDE redukci a jaká bude zátěž systému. Dobře to jde otestovat např. programem DiskSpeed32. A taky mě zajímá, která USB čtečka je schopná využít takového rychlostního potenciálu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidem co padá na zem foťák Minolta Z3 na objektiv by se měl přidělovat ten Olympus C2. Následně 3 body do karty fotografa a 10 tisíc pokuty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, mě spadla Z2 z dvou metrů na skálu :/ naštěstí jenom škrábnutí po straně :)
Myslel jsem že to bylo mojí nešikovností, ale vypadá to, že je to nějaká skrytá vlastnost Minolty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako laik zjišťuji, že podle testů teď dělá Fuji výborný digitály, ale ty karty vypadaj na takový humus, že nevím jestli do toho mám jít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

havran: jako teď už tedy bývalý prodavač digi jsem zjistil, že FUJI dělá digi dobrý jen na testy, na praktický použití je jen CANON (tedy pro někoho, koho focení byví a nechce jen mačkat na "režim" AUTO)- ač teď má prodejní řadu velmi chudou, což doufám napraví...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klokan: To je dan za to, ze jsem chtel fotit undergroundovy blackmetalovy koncert odehravajici se uvnitr plzenske kanalizace. Asi me Buh potrestal a proto ho priste umlatim holinkami.
Duckdaffy: zkus hledat nejakou novou ctecku, ale pokud mozno Firewire a ty nejsou levny :-)
 
prusvih ultrazoomu jako moje Minolta je, ze nemaji vysunuty objektiv nicim kryty. Treba takovej levnej kodak Easyshare ma plastovej kryt (mozna i se zavitem). Proto uvazuju koupit neco takovyho:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=006&item=160011...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=006&item=160012...
Original adapter na filtry od Minolty by vysel podstatne draz, nez tohle i s UV filtrem a dopravou z honkongu. Ted jen vyresit, jak to zaplatit, protoze nemam Paypal. Ale kdyby si tam nejaky fotograf (nejen s minoltou) nasel nadobicko pro svuj fotak a slozili bysme se na postovny, tak by to bylo jeste lepsi :-). A kdyz je to na eBay primo obchod, tak se mu da verit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za ty prachy si to můžou strčit, no šak víte kam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azazel, nedelak: Je to sotva tyden, co mi z pul metru spadla moje Minolta A2 a je po ni, takze to asi opravdu bude nejaka vlastnost Minolty :-). Marne ted premyslim, co si misto ni koupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koukám, že čím lepší typ, tak tím víc škody :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.