Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Fujifilm GFX 50s II a zoom GF 35-70 mm

Maji to kluci od Fuji tezke..
MPX +- stejne jako 6 let stary Canon EOS 5DS R. 100MPX snimace prijdou odhadem do 2 let.
Kdyz se bavime o krajinarske fotografii, tilt-shift objektivy zadne (neuteklo mi nic?)

Flexibilita = pouziti na cokoliv jineho, tj. - rychla pevna ohniska temer nejsou, to same zoomy. Nevim jak jsou na tom s AF, ktere se hodne za posledni 3 roky posunulo dopredu (rozpoznavani obliceju, ostreni na oko)

Drzim palce, ale - je to volba pro par neuvazlivcu. Bohuzel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Til-shift sklo se právě konstruuje. Takže za rok?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Medium format ale nelze jednoduse srovnavat s beznou spotrebni zrcadlovkou.

Pokud vas vzrusuji *jenom* megapixely, tak doufam ze mate 108 MPx mobil :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel FF třída rychle roste kvalitou čipů i jejich rozlišením a funkcionalitou kompletně. Ale hlavně ty objektivy... No a říkat profi FF tělům spotřební zrcadlovka? Na naprostou většinu fotografických profesí(specializací) bude FF + správné objektivy ta nejlepší volba. Ale směr je daný, tak jako mobily vytlačily jednoduché fotoaparáty, tak FF vytlačují středoformát.

A ta poznámka o pixelech? To je taková střelba do vlastní nohy. Vyjma lehce vyšší kvality obrazu dané většími světlocitlivými buňkami, je to jediné v čem středoformát vyniká jen to rozlišení. Všechny ostatní parametry má už horší než FF(beru porovnání top Canon, Sony FF).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona ta spotrebni zrcadlovka vyletela z nekho kdo evidentne nemel v ruce nic solidnejsiho nez nejake APS telo 3 nebo 4 ciferne rady od Canonu, nebo uz zmineny telefon. Jinak se to asi vysvetlit neda.

Pres 20 let ziju s Canonem a prvni fotak ktery jsem bral bez vyhrad byl 5Dm3. Ten vpodstate nemel chybu. Vsechny ostatatni pred nim vetsi nebo mensi ano. Vcetne tel z 1-ckovych rad.

Abych neumrel v nevedomosti, podival jsem se na porovnani 5DsR a GFX 50s II: https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=dayl...

a par recenzi na YT. Za svym prvnim komentarem si stojim. Ten fotak prisel o 5 let prilis pozde a nenabizi nic zajimaveho. Tecka.

Co AF onoho GFX 50s II tyce, je to horsi nez jsem si myslel: https://www.youtube.com/watch?v=DiCV5gGpQHQ
Velmi zhruba to odpovida tomu na co jsem byl zvykly nekdy v 90' u Minolty. Mozna spise horsi. Nebo M-kovych Canonu prvnich generaci.

Abych ten fotak jen nehanil - VELMI se mi libi horni CB display. Je takova hloupa moda jej tam dnes nedavat. Ale je fakt, ze tela se tak zmensily ze moc mista nezbyva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně u foťáků vadí, že standardně v sobě nemají GPS a přestože mám kvalitní Canon tak ho už léta nepoužívám, protože nějaké párování s mobilem kvuli gps tagům nebo dokonce dodatečné zpracování podle záznamu tras mně opravdu nebaví a nemám na to čas. Je to IMHO už opravdu něco, co je jen pro profíky, kteří udělají svých pár senzačních, draze zaplacených, fotek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsem se musel chvilku přemlouvat, ale pořídil jsem si ..

https://www.megapixel.cz/canon-gps-jednotka-gp-e2

..spokojenost veliká, hlavně ten kompas se směrem se mi následně docela hodí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekne, ale trosku nepraktice. Fotak je obvykle v batuzku levou stranou dolu - tj. GPS jednotka by tlacila do zad a hrozilo by ulomeni.
Kazdopadne se zvysi prostotrove naroky na ulozeni fotaku, at uz se uklada kamkoliv a jakkoliv.

Resim to radeji https://www.yktravelphoto.com/blog/geotagging-with-i-blue747a-bt747-gpis... a pluginem do LR http://regex.info/blog/lightroom-goodies/gps

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, to znamená nosit ssebou další zařízení a mít to zapnuté a pak po čtvrt roce řešit, jestli jsem to měl zapnuté a hledat příslušný záznam, připojit k PC a spouštět nějakou aplikaci, to je už příliš... Muselo by to fungovat automaticky dávkově po připojení obou zařízení k PC a to bych si takovou aplikaci raději už naprogramoval sám. Ale vsadím se, že zrovna u fotek, které jsou zajímavé zjistím, že zařízení nebylo zapnuté nebo tomu došla baterka :-/
Takže bych se pak musel podívat do Google záznamu polohy a konvertovat to přes to (ale jen když byl mobil připojený k internetu resp. v dosahu mob.signálu, což třeba v horách často nemusí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, vypadá hezky. Hodí se tak pro profesionála.Já fotím jedině mobil, fotky jsou z mého pohledu pěkně. A když bych chtěla nějaké profi fotky místo těch mých focených na mobilu. Využiji tohoto ateliéru http://www.zvukobraz.cz/fotograf.html , které nachází poblíž Kolína. Příjemný den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.