Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Furmark 1.9.0 s obcházením ochrany u GTX 500

K čemu je test, kam se dá dostat teplota a spotřeba karty po vypnutí ochran? Testy výkonu se snad taky dělají, když jsou tyhle ochrany zapnuté.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K cemu je JENOM test...? Celkem k nicemu.

K cemu je I test...? K sirsimu prehledu o schopnostech grafiky/jadra.

Do recenzi bych hratky s Furmarkem urcite zaradil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

benjamin ma pravdu. vypnute ochrany produkuji nerealne vysledky. ma se vzdy testovat spotreba ve stejnych podminkach, jako testy vykonu. jinak to dost zavani straneni jedne ze znacek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nekdo muze grafiku provozovat pod vodnim chlazenim a ochrany mit vypnute. Kdyz dnesni hry nedokazi vytizit GPU na maximum, jeste to neznamena, ze to nejaka budouci hra nedokaze. Jako doplnujici informaci bych vysledky a zahrivani do recenzi uvadel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ta ochrana ale neni jen o teplotach. to jsi to moc nepochopil. cely napajeci system grafiky a i mimo grafiku je nejak dimenzovan. a ta grafika je pri zatizeni timhle power virem (nazev AMD pro Furmark) schopna dane meze prekrocit a muze napachat mnohem vic skod, nez jen "upeceni" cipu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proč ti to tak vadí? Kdo tu ochranu nechce obcházet, nemusí a kdo chce, tak bude vědět, co od grafiky čekat... a tvoje grafika během testování redakcí DIITu neshoří, tak v čem je problém? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vypnutim ocp neziskas moc vykonu, jestli vubec nejaky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Celé mi to připadá jako další ojebávání. Místo aby udělali napájecí kaskádu patřičně kvalitní, radši všechno ojebou, jen aby měli větší vejvar, ale nedejbože, když od toho chce člověk plný výkon. Připomíná mi to P.M.P.O hustowoepyčoWaty na štítku "domácího kina" z Tesca...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"P.M.P.O hustowoepyčoWaty" - ROFL :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

power virus jako furmark zatezuje vetsinu grafickeho cipu najednou, coz se uz kvuli tomu, jak rendering proces probyha, v normalni 3d aplikaci nikdy nemuze stat. takze hustowoepicowatty jsou sice vtipny a moc dobre si tyhle levny smejdy z tesca pamatuju, ale pravda je takova, ze ani bez ocp by si z crysis moc extra vykonu nevyzdimal (ted se snad ocp ani na crysis neaktivuje).jednoduse crysis neumi zatizit vsechny casti cipu najednou a ani to pro tu hru nema smysl. kdezto furmark dela vicemene kraviny, ktere nedavaji lodicky smysl, ale dela je tak rafinovane, ze to proste necha palit vse najednou ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle, nikdy jsem (snad kromě dob GeForce 2 GTS) neměl žádnou výkonnou grafiku a ani to neplánuju, takže je mi to celý celkem šumák. Jenom nechápu, že tobě to tak vadí :-) A že Crysis neumí zatížit všechny části čipu ještě přece neznamená, že nic je nedokáže (řekněme v ideálním případě smysluplně) vytížit. Ale to je jedno, já se nechci hádat, je to jenom můj (jiný) pohled na věc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vadí mu to, protože nový Furmark dokáže odstavit jeho lásku - GeForce GTX580. Proto mu ani nevadí používat pojem "power virus", který poprvé použila před lety AMD a detekovala Furmark takto ve svých ovladačích. Tehdy toho měli nvidioti na fórech plnou hubu, no a nyní došlo i na ně :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rekl bych ze ta ochrana je tam proto, aby ochranila chip hlavne v pripade, kdy je za nejakej cas chladic zasranej od prachu a svou funkci uz neplni ani na 50%.
Tento test jen ukaze ceho vseho, bez nejakych limitu, je GPU schopno.
Na druhou stranu, pokud se chip uvari, bez pretaktovani, tak bych hledal chybu nekde jinde a ne v aplikaci ktera je defakto maximalne efektivne napsana kdyz dokaze vyuzit v GPU vsechny tranzistory na 100%

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kdyz chces zjistit, ceho vseho je nejake gpu schopne, tak ten vysledek pak ale uved i u vykonostniho testu, ne jen u spotreby. uvest jen tuhle extremni a naprosto nerealnou spotrebu je hazeni hnoje na danou grafiku, nic vic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chceš říct "házení hnoje na GeForce". Když jsou v nvidii takoví hlupáci, že umožní svou "ochranu" softwarově vypínat, tak se není čemu divit. Těším se na GTX590, tam už očekávám, že z PC začnou po pár minutách Furmarku šlehat plameny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor je, že o GTX 580 příliš v této věci nejde. Je sice na hraně, ale je ještě pořád v pohodě a snad kromě furmarku věřím, že by se v žádné normální hře neupálila. Značný průser to ale začne být na duálních kartách. Když už je jedno gf110 na hraně, co teprve bude superžravé GTX590 s mnohem větší spotřebou? Ano, chladič bude nejspíše větší, ale pochybuji že dvojnásobně. Aby ten supervýkon pak nebyl třeba jen na 5 minut než se karta zahřeje nebo bude nutnost vodník, dusík a pod. Takové karty by si pak mohli oba výrobci strčit někam. Možná to už bude pozorovatelné na 6990, nechme se překvapit. Trochu se ale nabízí otázka jestli tyhle zrůdnosti by spíše neměly počkat na menší výrobní proces. Doufám, že se mýlím. Tak jako tak považuji tyhle superhiendy jen za "egohoničku", taková jednoduchá nepřímá úměrnost - velká karta, malý...tečka :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono je to spis pro vyvojare a podobne lidi, kteri tvori software/hry treba pet let a nemuzou si dovolit to tvorit na dnesnim mainstreamu, protoze ten bude za pet let uplne nepouzitelnej ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Conspiracy - Actuator je cisty ? lebo antivirus pise ze je to virus

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to antiviry u těchto hackerských dem hlásí v 99,99% případů, protože dema používají dost zběsilý kód (aby se vešly do té malé velikosti).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, že Acutator vyplašil celkem hodně antivirů - http://goo.gl/lRAmp - , ale vůbec se tomu nedivím. Ono nacpat to, co tam je, do přesně 64 kB, není až taková sranda, takže jsou k tomu použity techniky nezřídka používané i viry.

Podle mě je Actutator čistý. Jako důkaz mi stačí, že má přesně 655356 bajtů, což je jedna ze známek jeho pravosti - tvůrci tento program designovali tak, že bude mít právě 65536 bajtů, takže kdyby tam byl nějaký breberák navíc, musel by mít ten soubor víc. Kromě toho tihle borci z demoscény nemívají ve zvyku pouštět do světa svinstvo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že už jsem nemyslel, že existuje nějaká demo scéna. A hele a dokáže dost překvapit. Na 64K teda opravdu klobouk dolů...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, i dneska to hrnou fest a člověk valí bulvy, co z 64k jde vůbec vytáhnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já teda první, na co jsem kdysi u Conspiracy narazil, bylo Chaos Theory (také v 64 kB a také moc pěkné).

http://chaostheory.conspiracy.hu/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.