Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VRMark, první benchmark pro virtuální realitu, byl ohlášen - ještě na letošek

Docela by ma zaujimalo co alebo ako vlastne bude ten benchmark testovat. Ak to bude, ako je v clanku, cisto len meranie vykonu a latencie tak to moc so samotnym VR az tak vela spolocne nema. Na to staci v podstate aj hocijaky dnesny benchmark a len nejaky prepocet k vyslednemu vykonu (zjednodusene povedzme VRko potrebuje 2 sceny lebo 2 oci a preto aj 2x vykon. napriklad).
Lenze tym sa neotestuje samotne VR, lepsie povedane zobrazovacia kvalita a zazitok. Dost podstatne je rozlisenie displayov v headsete. Tak isto latencia trakovacich snimacov a kvalita ovladacov. Ak normalny benchmark je diskutabilny, pretoze tiez neodraza uplne bezne herne podmienky tak toto mi pride ako uplna blbost a marketingovy tah.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"takže toho mají firemní vývojáři" ...... ta "firma" ma vic jak jednoho vyvojare? A jak se uzivi? Soudny clovek snad tyhle benchmarky nepouziva (maximalne jednou) a uz vubec, ze by si nekdo koupil placenou verzi OMG! A co bude ten benchmark testovat na externim monitoru (kde VR neni nic jineho), to fakt netusim:o))))))) Jedine, co je trosku vic nez zobrazovadlo jsou hololens, kde se bude muset scena nejak pocitat i v samotnem headsetu (a nebo taku ne), ale tak jako bude to jeden headset, co se bude na nem testovat? Absolutne nechapu na jakem business modelu ten futuremark pracuje .... napada me jen jedina moznost, ze ho sponzoruje bud ati nebo nvidia a podle toho, kdo da vic, tak tomu meri vetsi skore:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.