Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia G-Sync trápí bug: 2-3× vyšší spotřeba při použití 144-165Hz monitorů

Mne to teda príde ako nesprávne nastavenie v ovládačoch ako bug samotného G-Syncu. Inak by to SW v ovládačoch asi neporiešili.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ma to byt opraveno v pristi verzi ovladacu, takze bych se tim netrapil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa tým netrápim. Len podľa nadpisu som si myslel, že modul G-Sync má bug a nie že je v ovládačoch bug, ktorý s G-Sync súvisí. A to je dosť podstatný rozdiel.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

sice jsem to necetl hned po vydani ale v nadpisu ani v textu nic o hardwarovym bugu nevidim.. existuje cela rada hw bugu ktery vyrobci resi softwarovym workaround.. at se to driverem opravit da nebo neda samozrejme nedokazuje puvod bugu..

''Bob Novák: Ma to byt opraveno v pristi verzi ovladacu''
upcoming neni pristi ale nadchazejici nebo nastavajici.. kdyz resili memory leak u 320mb g80, cekalo se na upcoming driver necelej rok

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepopieram to čo uvádadzaš, ale v článku sa píše, že problém spočíva v nevhodne zvolenom profile power managmenetu u grafickej karty, ktorá namiesto toho, aby išla v základnom režime sa prepne na stredný a tým sa zvýši celková spotreba zostavy. Toto zvýšenie je dokonca závislé na nastavenej frekvencii monitora a nejak mi uniká aj priama súvislosť s G-Sync. Bol urobený aj test s rovnakou zostavou ale iným monitorom na rovnakej frekvencii obrazu ale bez G-sync? Test s AMD kartou hovoí akurát o tom, že AMD GPU uvedenou chybou v ich ovládačoch netrpí. A je celkom možné, že daná chyba nemá s G-Sync nič spoločné, ale závisí čiste iba od frekvencii monitora.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Článek je od vydání nezměněný. Žádný text o hardwarovém bugu v něm nebyl a pasáž o tom, že informace o původu bugu známé nejsou, je tam rovněž od vydání. Nvidia se k tomu podrobněji nevyjádřila, spekulace PCPerspective nepotvrdila ani nevyvrátila. Nelze tudíž tvrdit ani jedno, ani druhé.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

GTX 980Ti a ASUS ROG SWIFT také mám a už jsem si toho také všimnul, že grafika se někdy nevrací na 2D takty, tak snad to brzo fixnou :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou zůstává jestli karta ty vysoké refreshe hardwarově zvládne i na nejmenších taktech. Uvidíme. Zatím jen víme že Radeony s tím problém nemají

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak snad ta karta ma i jine moznosti nez minimum nebo maximum ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nejzajimavejsi na tom je, ze fury-x na 300 mhz ma o 5 w mensi spotrebu nez gtx980ti na 135 mhz..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.