Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 750 PPI na telefonu? Galaxy Note 5 se 4k displejem tak nejspíš dopadne

To je uplna bomba, hned si to pujdu koupit .... doufam, ze se na me v predobednavce dostane. Nebo radsi koupim rovnou dva, abych mel 8K, to abych byl kuwavoleinjakcyp!!!:o)
To je proste dalsi mobilni revoluce! "Vubec" to nevypada, jakoze vyrobce krachuje a uz nema cim zaujmout a tak vymysli totalni ultra picoviny, na ktere jeste par wohnoutu nachyta ......

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím že se jedná spíš o pokus masové výroby aby výrobní cena byla nižší. Podle mne ten hlavní důvod výroby displeje s takovou hustotou jsou helmy a snad i brýle virtuální reality kde bude tato hustota třeba. Přece jen jeden produkt nepokryje odbyt takového displeje. Tak že telefon je jen pro zvýšení poptávky po takovém displeji.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Na 8k budou potreba 4 :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

4k + 4k = 8k :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pocitate jen v jednom smeru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OMG ... to mel byt jenom priklad lidske blbosti ..... kdo si koupi 5" telefon jenom proto, ze ma UHD, tak pro takoveho cloveka jsou proste pocty 4K+4K=8K SPRAVNE!:o) Proste to mela byt sranda no .......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pssst... to neříkejte nahlas, u mobilu je fullHD enough for everyone a dál už je to jen marketing pro tupce, kteří nevědí, že vyšší rozlišení už stejně neuvidí.

Není to náhodou Samsung, kdo má takové ty brejle bez brejlí, do kterých se strká třeba takový telefon?

http://www.samsung.com/global/microsite/gearvr/gearvr_design.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, na dalsi verzi Oculusu by se takovy display taky hodil a nejspis by porad byl jeste stale moc hruby.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak dlouho to vydrží na jedno nabití? 5 hodin?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To prece nikoho nezajima, ze to bude mit realne ctvrtinovy vykon a vydrz, hlavne ze androidtutututu bude mit nejake virtualni cislo vyssi nez jine zcela nahodne cislo ..... stejne tak jako zcela nahodne cislo rozliseni displeje bude vyssi nez jine uplne nahodne cislo .... o to nejde ... do kolonky vydrz daji standby time, ktery bude 20 dni a 10 hodin volani ve 3G, proste jak to maji vsechny telefony, od ashy az po tenhle potrat ....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nez zacat tieto vykriky do tmy, bolo by dobre si aj nieco pozriet po nete. Aktualny Note 4 ma display 2560x1440 a bateriu 3220mAh. Sak je aj dost velky, uhlopriecka 5.7". Ale zasa mi pride ze zo vsetkych Samsungov ma aj najlepsiu vydrz a v pohode vydrzi pri beznom pouzivani niekolko dni, co na dnesne smartphony je slusne. A taketo rozlisenie je na bezny mobil naozaj zbytocne, lenze Note rada je premiova a pravdepodobne je to pre Samsung priprava technologie vyroby displayov prave pre VR, kedze podla vsetkeho mobilnu VR by chceli koncom roka pustit do komercneho predaju.
No a pre slusne VR je 4k na oko uz celkom pouzitelne (malo by na tom byt v pohode citatelne GUI a mozno aj desktop) ale ideal by bol 8k na oko, takze stale je kam ist dalej.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. Ten, kdo vyzkoušel Oculus 1 a 2 generace ví, že rozdělený full HD display na VR je dobrý akorát tak na arcade hry nebo přihlížení VR. Pro sledování filmů a hraní simulátorů by opravdu byl ideál 8K display, nicméně problém je ten výkon, který by to utáhl no... Ale na Note 5 se do Cardboardu či Gearu těším, bude to přeci jen jemnější, než předešlé generace displayů... Dřív jsem taky nechápal, proč se výrobci snaží honit rozlišení, když full hd je téměř u 5" displaye pro naprostou většinu uživatelů limit, kdy jsou schopni rozlišení rozeznat...VR je pro ty, co zkusili, hodně silný argument, proč takový zobrazovač mít :-) Pro ty, co furt nechápou malé vysvětlení. Display je pro použití do VR rozdělen na dvě části a každá z nich promítá samostatně obraz do každého oka. Tedy žádné blikání. Nevýhodou je to, že se ztrácí právě horizontální rozlišení. Tj pokud máte full hd display např. v Google cardboard (https://www.google.com/get/cardboard/), máte finální rozlišení 960x1080 pro každé oko. Navíc zoomované a viditlenost na každý okraj rozděleného displaye je omezené, v reálů jen kruhová výseč. Tudíž výsledný dojem je při použití detailů celkem zrnitý, resp. pixelovaný. Samozřejmě s narůstajícím rozlišením se jemnost zlepšuje. Např. velmi populární je sledování filmů v tomto režimu, kdy např. sedíte jakoby v kině a na plátno se koukáte tak, jako byste byli v prostoru. Tím pádem vše okolo je opět o rozlišení zkouhnuté, takže výsledný film nesledujete skoro ani v DVD kvalitě :-) Takže čím vyšší rozlišení, tím pádem máte opravdový dojem, jakobyste v kině byli. A až budou 8k displaye, tak to bude teprve pecka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Pro sledování filmů a hraní simulátorů by opravdu byl ideál 8K display" Ano ale aspoň 100" ! :-) Na film nebudu čučet na 5" :-)) ... I pro dobrý zdroj FullHD obrazu je mi 65" FullHD Aquos málo ze 3m :-( Tedy pro 4k by to chtělo 130" a pro 8k spíše víc jak 100" dokonce si dovolím tvrdit, že víc jak 200" úhlopříčka! - čili 5m!!! čili celá stěny obýváku :-) A vy tady chcete čučet z blízounka na 8k na pididispleji???... Budete brzo krátkozrakej!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Super, ideální výchozí bod na DIY 4k projektor 8-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze na tech pentile displejich se PPI pocita dost blbe... je definovany pixel z pohledu podvzorkovani barev?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

pocita u udaje o obrazovce!, nikdo ti nepotvrdi o tom ze to umi ceelek ;-) Prvni FullHD TV take nemely ani rozhrani ani interni HDTV prijimac dokonce ani elektroniku (zpracovani na vstupech) jen upscailer nutne na konci pred obrazovkou na jeji nativni FullHD. To ze realne jste nevidel FullHD obraz! ani jemnejsi barev. prechody jaksi marketing nahlas nevyrvaval a mnoho kupcu ani neresilo hlavne ze se tito naivove mohli pochlubit, ze maj doma uz Fuuuul... :-))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.