Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8 budou počátkem konce éry Windows NT, tvrdí Gartner

dalsi problem je, ze samotne winRT je postavene na win32 api, co je podla mna najdebilnejsi napad co mohli vymysliet. Keby to spravili cele od nuly, tak sa mohli krasne zbavit celeho winapi, ktore je uz vo win7 znacne rozbite a vela veci tam nefunguje tak, ako by malo a programatori musia vymyslat kadejake krkolomne riesenia aby obisli problemy.
Vo win8 je winapi este viac rozbite a budovat dalsie api nad tym...to nemoze dopadnut dobre. Myslel som, ze sa windows zacne rozpadat zvnutra az od win9, ale z testovania win8 si dovolim tvrdit, ze sa rozpadne uz teraz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mi připomíná optimalizace stránek pro IE > 9. Kolikrát pěkná pakárna. Běžný konzument tu frustraci nepochopí a ještě bude tvrdit jak je IE dobrý prohlížeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že hodně win32 aplikací je jednodužší přepsat na Linux než do winRT, především těm co používají najednou víc jak jedno okno je v metru úzko, možná se s metrem wokna mohly přejmenovat na wokno :)

Distribuce aplikací s winStore moc problém není, developer licence umožňuje používat vlastní metro aplikace, takže tahle cestička se trošku upraví a bude "normální" distribuce :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 8 budou počátkem konce éry Windows , tvrdí Archvile :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já pořád nechápu, proč najednou zahodili .NET. Deset let vyvíjí jazyk, co se překládá až těsně před spuštěním, čili je mu jedno, jestli poběží na x86, ARMu nebo čemkoliv jiným, co bude mít překladač/interpreter, a nakonec bum a máme tu HTML5+Javascript. Vzhledem k tomu, že dneska dobrá třetina (ale možná i víc) aplikací pro Windows běží na .NETu, měl by Microsoft o aplikační základnu postaráno od začátku. Jenom by musel napsat nějakej mizernej kousek kódu, co dokáže rozbalit .NETí exe na WinRT a spustit ten MSIL vevnitř...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže všechny ty aplikace nad .NET používají co? Ano, x86/amd64 instrukční sady. Do počítačů s x86 procesory se Microsoft cpát nepotřebuje, tam dávno je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co jsou všechny ty Frameworky, DotNETy a spol.? Ty by IMHO měly odstínit aplikaci od OS anebo instrukční sady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V ideálním případě by běhové prostředí mělo být prostředníkem mezi specifickou platformou a specifickým jazykem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty aplikace nad .NET (resp. CLI) se kompilují do Common Intermediate Language a při jejich spuštění pak pomocí Just-In-Time kompilátoru do instrukční sady cílové HW platformy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem vyloženě vývojář .NETu, ale co jsem do měl možnost do ekosystému aplikací a vývojářů nahlédnout, tak jejich problém je v tom, že většina aplikací stejně nakonec někde, k něčemu, typicky naprosto zbytečnému, P/Invokuje funkce Windows API nebo x86(-64) knihoven, tím se zamyká na danou platformu a úzký výběr OS a v důsledku neguje jednu z hlavních výhod MSIL/.NETu jako takového.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je potreba si uvedomit, ze do roku 2011 nic nenasvedcovalo tomu, ze by .NET poradne bezel na jiny kombinaci nez Windows a x86/x64 (Mono neuvazuju). S ohledem na tohle je uplne logicky pouzivat WinAPI, protoze tak jde v ramci systemu dosahnout na veci, ktery .NET neumi. Druha vec je potom vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduchá syntaxe HTML5, řádově víc bastličů a přesun na web/cloud. Jenže to zabijou svázaností s jedinou platformou, i když k tomu není důvod (krom monopoolu, znalé nepřekvapí).
Samotné METRO je webová aplikace zabalená do exáče s pár nastaveníma - např. na změnu pozadí byl potřeba ResourceHack, jak to bude ve finále uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď je úplně jednoduchá - .net je prostě příliš otevřený, můžeš v něm dělat co chceš a programy distribuovat jak chceš. Metro je jiná káva - všechno pěkně uzavřené a bez podpisu v Redmondu si v Metru nemůžeš doslova ani uprdnout.

Ale dívám se na to pozitivně - aspoň bude jednodušší ty aplikace portovat na jiné operační systémy, kdyby náhodou začaly nějaké zajímavé aplikace vznikat, takže si MS možná trošku podřezává větev.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.NET přece není zahozen. Již brzy tu bude .NET 4.5 a C# 5. Naopak díky WinRT, který pomocí abstrakce a projekční vrstvě, téměř eliminuje P/Invoke a COM Interop. Stejně tak bude daleko jednodužší rozšířit WinRT pomocí .NET knihoven, které budou moci být využity i když vývojář píše aplikaci v JavaScriptu. Doporučuji na Channel 9 shlédnout hodiny přednášek z minulé konference BUILD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS .NET nezahodil skor si uvedomil ze na desktope uz dosiahol kam mohol, a nie je ho kam dalej tlacit. Na narocne aplikacie je lepsie WinForms ktoreho by sa MS koli "old looku" rad zbavil a zasa WPF zasa je narocne a celkovo problematicke. No a vzhladom na pametovu narocnost vsetkych JIT platforiem (GB collector, MSIL compiler a dalsie veci) si MS uvedomil ze na tablety to nie je az tak idealna platforma tak masivne .NET osekal (RT je hoodne osekane .NET) a nazval to prave RT. Dalsi velky problem pre MS je ze primarny jazyk pre .NET je C# a v C++ je docela problem "kludneho" volania nativnych funkcii.No a vzhladom na to ze MS chce prebrat developerov, ktory uz maju kvantum kodu prave v C++ (ide hlavne o low level a dolezite casti app ci uz na ios alebo libky na androide) tak potrebovali prave pretlacit a zlepsit podporu C++. No a .NET sa presuva hlavne na severove app a web app kde mierne vyssia pametova narocnost az tak nevadi hlavne ked je vykupena runtime optimalizaciou a vyladenou platfromou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Raději dám 4 tisíce za 64bit Visty než 400Kč za osmičky a to mám k Vistám neutrální vztah. Nemůžu pochopit proč MS nevidí rozdíl mezi ovládáním a způsobu práce s PC a nějakým dotekovým bazmekem. To jsou už ty američani skutečně tak retardovaní?!

Za celé tohle Metro může ta vlna debility skládající se z tabletů, dotykových smartphonů, Androidu, iOS atd. ale to MS omlouvá jen částečně, takže se dyžtak začnu více soustředit na linux a Visty/W7. A jestli s W9 nedostanou rozum a já už budu mít problémy s kompatibilitou hardwaru/softwaru na W7, tak se ze mě stane zatvrzelý linuxák (pokud i linux nebude postižen podobnou retardací). Proč si v dnešní posrané době připadám jako důchodce i když jsem mladý a jako génius i když jím (pravděpodobně:) nejsem? Jdu znova zkouknout Absurdistán jestli tam nenajdu nějakou paralelu s dnešním směřováním IT (s TV vysíláním jsem ji našel už dávno, proto občas koukám jen na ČT1/2)...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nema nahodou ubuntu nejake to nove, naprosto nepouzitelne, prostredi? Unity nebo tak neco? To je neco neuveritelneho:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tým rozdielom že v Ubuntu je možné sa vrátiť ku Gnome shellu dokonca je možné aj celý Gnome odstrániť a nainštalovať KDE/XFCE/LXDE atp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Linux je modifikovatelný díky repozitářům a tzv. metabalíčkům (např. kubuntu-desktop naisntaluje celé prostředí KDE).

Pro testér prostředí: http://www.psychocats.net/ubuntu/purekubuntu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemluve o tom, ze Linux neni (jen) Ubuntu. I kdyby se Canonical Ltd zblaznila definitivne a nejak se ji podarilo zlikvidovat krome Ubuntu i Kubuntu a Xubuntu (jakoze by to nekdo urcite forknul), stale mate na vyber Debian, Redhat, Suse, Gentoo, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No prave, na vyber z patesati moznosti a vsechny stoji +- za howno:) Linux na desktop nepatri!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To spíš ty nepatříš na diskuze. Tady se má diskutovat a ne plácat blbosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako nevidim duvod pro odstrizeni winapi, to tu bude naporad, tomu verte. Stejne jak spustim aplikaci z W3.11 v W8, tak spustim ve W20 aplikaci z W3.11, to bych se nebal:) Zpetna kompatibilita je jedna z nejsilnejsich zbrani Microsoftu. Predstavte si to peklo, kdyby enterprise firma mela postavenou infrastrukturu na nejakem treba Debianu a museli resit updaty a zpetne nekompatibility co mesic:o)
O tom winrt (nebo cem ze to?) moc nevim (http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Runtime), ale urcite se tam programuje v .NETu a podle me cele RT je jenom neco noveho nad winapi. Fakt nevim. Cele metro aplikace budou mit jenom jiny xicht pro dotykove srace, samozrejme, ze klasicky non-metro style zustane a zustat pochopitelne musi. U nejakych veci typu spravce volani, ktery pobezi jen na mobilu se asi klasicke windows okna delat nebudou, ale pro vsechny ty wordy, photoshopy a vsechno ostatni tu jeste nejakych cca 100 let budou klasicke plochy a okna:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To s tou kompatibilitou z aplikáciami z Win 3.11 pekne preháňate hry sú pekným príkladom napr. Act of War DA mi na Viste nešiel to isté s Win 7 mi nešlo First Decade (na Viste šlo) Pokiaľ majú takú super kompatibilitu prečo potom vydali Windows XP mode to Win7

To čo ste písal o Debian-e je tiež pekná hlúposť vidieť že o tematike nemáte ani poňatia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak úplně pravdu nemáte. S přechodem na 64 bit systém si aplikace pro Win3.11 už nespustíte díky 16 bitovému kódu. Takže třeba Civ2 si už zahraju jedině v emulovaných XP, naštěstí jsou ve Win7 součástí systému :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím Debianem jste si pěkně naběhl. Debian umí být naopak velmi konzervativní a stabilní, když budete chtít (stable větev). Vývojový cyklus má 2-3 roky.
Ubuntu je takový Debian/Testing a při zapnutí backports můžete mít aktualizace klidně každý den (např. firefox vychází obden).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Debian taky dokaze bejt pekna svine, kdyz na to prijde, i ve stable. Za provozu je to v klidu, ale dist-upgrade na novej stable dokaze potrapit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to těžko. Win3.11 byly 16-bit, tudíž aplikace z nich (bez virtualizace) spustíš už jen na 32-bit verzích Windows (padá tedy více než polovina strojů s Win7 x64), navíc pochopil-li jsem správně, W8 už budou x64 only.

A mám-li přidat svůj názor, tak Metro (stejně tak W8) se neuchytí, stejně jako se neuchytily jiné výstřelky microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Metro se na 100% uchyti. Ale je treba si uvedomit, ze je to jen prostredi pro tablety a podobne nesmysly, NE PRO DESKTOP! To, ze je to i na desktopu je pochopitelne pro to, ze jsou pocitace(NB) s dotykovou obrazovkou, kde se da jednou pouzit to a podruhe ono. Nicmene ty W8 co mate nainstalovane, tak jsou pro desktop, tam se ani moc s nejakyma dotykovyma aplikacema nepocita. Tam je jenom nova nabidka start (metro), NIC VIC. Nahodou ta nova nabidka start mi v nicem nevadi .... vetsinou vetsinu vetsi poustim z nabidky rychleho spusteni, takze co. No a to metro vypada tak trosku lip nez stara nabidka (a to jsem hodne konzervativni). Je to tam proste proto - takova velka nabidka start - ze se muze stat, ze pocitac, co pred chvili mys mel a ted ji nema, tak by byl v prdeli, protoze s klasickou nabidkou start by se asi pracovalo prstama velmi spatne:)
Je to takovy kompromis, nebo mozna ani to ne, proste udelali vetsi nabidku start, aby byla dobre ovladatelna na klavesnici (mys tam neni potreba) a zaroven i prsty .... ja v tom nevidim zadny problem .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

W8 budou ještě i 32 bitové. Poslední preview ovšem zvedlo (bez upozornění) požadavky na procesor, vyžaduje se podpora NX bitu, takže Athlony XP a P4 jsou mimo hru. Sice je jasné, že na tak starý počítač to nikdo kupovat nebude, ale pro testy mi doteď P4 stačila, přecijen se to třeba z hlediska přístupu ke grafice chová líp než emulátor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si pěknej Hulán. Chtěl bych vidět kterou aplikaci z win 3.11 na sedmičkách pustíš, kolikrát aplikace nejdou ani na po sobě jdoucích verzích systému, proč myslíš že ve firmách jedou často ještě na 98 nebo 2000?
Pokud by byla byla firma na debianu tak by s updaty systému problémy neměly, možná tak s upgrady na vyšší verzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že tady píší samí programátoři, což poznám podle zprzněné češtiny s rádobyanglickými pseudotermíny, každopádně normální člověk si i dnes vystačí s 32-bitovými Windows XP. Vzhledem ke směšným cenám pamětí jsem si nedávno zakoupil 4 GB za nějakých 450,- s daní a Microsoft mě bude jen těžko přemlouvat abych si kupoval něco nového. Na XP 32-bit mi jede na 100% veškeré programové vybavení, které potřebuji a tím to pro mě vlastně končí. Vista, sedmičky... osmičky, ne děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jsou ale jen tvé požadavky.

Například:
Hráči potřebují DX11, hry pomalu už dokáží využít 8GB RAM (respektive se 4GB je hraní už poznatelně pomalejší) a tedy 64bit OS je víceméně už nutnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad:
photoshop, uprava fotografii, proc si nedoprat vic pameti kdyzu jsou tak levne - nene uz bych se na 32bit nevracel. Jako - 32b WinXP byly vynikajici, nedam na ne dopustit - ale co dnes s 4GB (minus co si sezere grafika a dalsi veci)... Na desktopu mam multiboot (64b) W7 - WinXP, do tech XP jsem se nepodival pres rok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U me to neni photoshop, ale databaze, webservery a virtualni stroje. Efekt je uplne stejnej. System 1GB, aplikace 1-2GB, virtualni stroje a spol 2-3GB. Stavajicich 6GB se mi osvedcilo naprosto skvele. Skoro nikdy se mi nepovede dostat se pres 80% ramky, ale treba zrovna ted mam skoro veskerou praci zavrenou a vyuzivam 3.6GB ramky.

Kdyz pominu x64 a RAMku, coz jsem resil i pomoci exotiky Win XP 64bit, tak Win 7 hlavne dokazou rozumne pouzivat moderni HW. XPcka predpokladaj 1 jadro. Vista a 7ky jsou optimalizovany na 2 a nedela jim problem 8. Swapovani chodi lip ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidem co nemaj potrebu prechazet na novy widle a nepouzivaj nejakej exotickej SW bez kteryho nemuzou bejt, doporucuju podivat se do sveta Linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně třeba 64b Lightroom nepřijde jako exotickej soft... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do světa linuxu nakukuju tak 3x ročně - a po jednodenním testování vždycky zase rychle a rád uteču do normálního světa Windows. Nejsem masochista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cece, nejsem programator, ale docela rad hraju hry, a docela rad necekam u RPGcek 10 sekund, kdyz vlezu do dveri, nez se mi nacte nova lokace..a podobne. Nemam rad, kdyz se mi ve strategiich zacne sekat obraz pri nahlem objeveni vetsiho mnozstvi jednotek...Mam rad, kdyz Pc i pri bezne praci reaguje "okamzite" - uprimne receno, kdyz sednu k Pc, kde kdyz spustim mysi internet prohlizec a stihnu dojet pohybem mysi nahoru, a jeste neni tento prohlizec naplno spusteny, mam z toho neprijemny pocit :-))

Tak jsem si poridil novejsi Pc, SSDcko do PciE, 64GB pameti, vypnul swapovani, a musim rict, ze napriklad pokud kliknu na ikonku "Excel", tak program je nasledne spusteny cca za tu dobu, nez stihnu najet nahoru mysi - v podstate je to instant spusteni, bude to nejaka desetina sekundy.

Takze asi tak, k cemu je lepsi HW a vice pameti :-)) Proste proto, ze jsem zmlsanej a kdybych mel cekat 1 sekundu, nez se mi spusti word, byl bych vazne nasranej :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopeno, o co jde. Celé je to o tom dostat se od platby za licenci k platbě za spuštění/čas/použití.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohate staci platby za cizi licence. Doted MS prodal Windows uzivatelum, a nekterym programatorum neco na vyvoj. A kdyz programator napsal neco genialniho a prodal milion licenci, MS z toho mel prd, krome lehkyho zvyseni atraktivity cely platformy. Ted kdyz pujde vsechno povinne pres MS obchod, kterej si z toho ukousne 20-30%, jestli jsem se dobre dival, tak to je prece uzasnej kseft.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochopeno a obáváno, ale není na světě jen Microsoft...

Osobně jsem docela orthodoxní Linuxák, ale starám se o firemní sítě s Woknama na stanicích a Linuxem na serverech.

S překvapením zjišťuju, že se čím dál častěji lidi přiklánějí k Applům a dovedou být s Woknaři do značné míry kompatibilní (na delší povídání).

Linux na desktopy se už prosazovat nesnažím - nebaví mne to, jsem líný, ale jelikož pro sebe ho používám prakticky 99% času u PC, tak fakt nevidím problém na některých místech OS změnit prakticky ze dne na den a nikdo nic nepozná (nejde to všude, jasně, ale někde ano a uživatelé by problémy nezaznamenali). Kdysi jsem to zkoušel a šlo to, mezitím došlo k pár zlepšením, takže jsem si docela jistý, že teď by to bylo ještě snazší.

Tolik moje zkušenost z několika zcela odlišných firem.

Takže je otázkou jak je vlastně MS monopol pevný? V případě MAC OSu totiž existuje i hafo profesionálních aplikací jejichž absence je Linuxu vytýkána (nebo zprovoznění není úplně triviální).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem si teď zkusil Win8 prerelease nainstalovat. Jo, je to svižné, běhá to jako WIn7, ale jediné, co mi šíleně pije krev je právě Metro!! Už hledám způsoby, jak ho z toho vysekat nebo alespoň potlačit tak, abych o něm vůbec nevěděl, protože tohle opravdu ne. Je to tam akorát na obtíž. Vůbec nevidím přínos v tom, proč bych sakra měl chtít, aby se mi nějaká jednolitě nevzhledná aplikace roztáhla na full-screen, aniž bych viděl současně cokoli jiného. Abych musel tyto aplikace přepínat jak slajdy v PowerPointu. V době multitaskingu a oken je to ne krok zpět, ale skok zpět do pravěku. Vůbec nechápu, proč když otevřu nějaký multimediální soubor v režimu klasického desktopu, tak mě to hází do metra a když z něj vyskočím, tak nemůžu z desktopu tu aplikaci ukončit, aniž bych nevlezl zpět do Metra nebo ji killnul. Tohle vymyslel opravdu blbec. Naštěstí jsem nikdy standardní programy pro přehrávání multimediálních souborů nepoužíval. Opravdu bych ale uvítal mít tam klasický start panel, protože projíždět nainstalované programy v Metru, pak se zase vracet do desktopu, to je na palici. Jestli jednou tohle budu muset používat, tak mě trefí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No sak te nikdo nenuti pouzivat metro style u aplikaci na destopu, to je delane pro mobily a ARMshity. Si tam poustej jen desktopove aplikace, tohle tam je jenom jako preview.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nenuti... asi tak stejne jako mi podomni prodejce, kterej mi pravidelne petkrat denne chodi nabizet jeho produkt, nenuti abych ho koupil a pouzival. ;) A zatimco prodejce casem pochopi, ze opravdu nemam zajem a otravovat prestane, Windows mi budou cpat Metro do ksichtu neustale.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem pro redakci - odkaz na Wikipedii odkazuje na nesmysl. Frikulin NEMA tento vyznam, ktery je na wikipedii, ten clanek psal nekdo, kdo o vzniku tohoto slova nic nevi.
Frikulin puvodne vznikl z anglickeho : Free, cool, in
Coz je charakteristika "mladeho cloveka dnesni doby", co je desne free, cooo, a in, ale v realu nic neumi a je to desnej idiot.

A z Freecoolin vzniklo Frikulín

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy, tvrdit, že článek o frikůlínech na Wikipedii napsal někdo, kdo o vzniku tohoto slova nic neví, je opravdu odvážné.
Vždyť sám do určité míry potvrzujete to, co on napsal. "V reálu nic neumí a je to idiot." To neodporuje popisu na Wikipedii.
Zřejmě tuším, odkud vítr vane, a kdo asi buď přímo napsal ten článek, anebo aspoň silně ovlivnil autora.
Musím říci, že znám několik frikulínů, a na všechny sedí popis z wikipedie velmi přesně. Z toho plyne, že autor na wiki má pravdu. A panu Suchánkovi bych doporučil přečíst si knihu "Zmrdi, vohnouti a my" a pochopil by, že wikipedie se zde vůbec nemýlí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovece...na D-Fens chodim velmi pravidelne, mam prectene vsechny clanky tam a jsem jeden z nejcasteji diskutujiich tam :-)

Presto - to, ze wikipedia ma pravdu v tom, co to slovo ma za vyznam je sice cca pravda, ale na druhou stranu vim, ze se to poprve zacalo pouzivat ve smyslu free cool in. Takze jsem jen psal, ze clanek je nepresny, coz je v tomto pripade pomerne jedno, ale jde o princip :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové nejsem si jist, a tak se raději zeptám: uvědomujete si, že se hádáte o faktické správnosti definice hesla na Necyklopedii? U Wikipedie bych to chápal, ale u humoristického sajtu to jaksi postrádá logičnost. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja predpokladám, že Windows 8 dopadne na desktope ako Vista. Nízky záujem, negatívne reakcie užívateľov prinútia Microsoft vymyslieť iný spôsob ako skombinovať Metro s tradičným ovládaním. Windows 9 a nasledujúce už asi Metro neodstránia, lebo trend je jasný, jednotné jednoduché ovládanie na všetkých platformách. Ale mohli by napríklad pridať možnosť zapnúť si tlačítko Štart. Defaultne môže byť vypnuté, prečo nie, ale možnosť voľby by mala byť, veď načo užívateľov nasilu prevychovávať ? Alebo by mohli tlačítko Štart aspoň ponúknuť na stiahnutie z internetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On je to s Metrem typický přístup MS, zase líp než zákazník vědí, co je potřeba. Přitom na klasickém desktopu je to rozhraní k ničemu, na rozdíl od telefonu nebo tabletu mám k dispozici myš, což je přesné zařízení. Nepotřebuji tedy vytvářet nějaká gesta nebo velké dlaždice, abych se trefil, naopak mě to zdržuje a snižuje to přehled. Bylo by lepší, kdyby jen chtěli podobný vzhled, třeba si nadefinovali v metro stylu obdélníkové ikonky. To by pro zachování pocitu bohatě stačilo a přitom by to neotravovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.