Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce 9800 GX2 detailněji

To je šílené monstrum ... Za chvilku se bude muset pod kartou postavit lešení, aby to nevyrvalo PCIe sloty ... Hrůza ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu mi to pripomina starou zvukovku Gravis Ultrasound :) ta byla taky neskutecne dlouha, ikdyz ne tak robusni... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sCrew: to mi připomíná, jak se osazení plnohodnotného SB AWE32 do desktopové skříně tehdá přirovnávalo ke stěhování obývákové stěny v paneláku :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak takovouhle grafárnu bych ani nenarval do casu :o) Problem uz mi dela moje Geforce 8800 GTS s napajecimi konektory zezadu. Tohle ja fakt silenost. Zajimala by me hmotnost jedne karty v kilogramech :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak ze HD 2900, nebo co to bylo za kartu v OEM verzi, bylo monstrum. hehe nemaj si co vycitat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je nádherné řešení pro všechny, co mají 24-30" LCD, Intel CPU a Intel chipset, protože je to nejstabilnější a nejvýkonnější platforma. SLI v rámci jedné karty je doslova požehnání :-) Budu první v ČR, co prodává 8800GTX a koupím si toto. Ne že bych musel, ale vlastnit jednu grafickou kartu déle než rok, to je hrozná, přestože je to top model, morálně již zastarala...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za chvilku sa budu grafiky musiet dodavat v externom boxe, lebo sa nevmestia do standardnej PC skrinky. Externy grafick box bude velkosti cestovneho kufru so samostatnym 10kW napajanim a k PC sa to bude pripajat novou super-extreme-hi-speed zbernicou s kablom priemeru 5 cm. LOL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radku Hulane: sice jsem se te tu nedavno v jedne diskusi zastaval (i dnes si myslim ze nektere tve clanky jsou dobre) tak ale tohle co jsi tady predved je prave to co na tobe spousta lidi nesnasi ... preber si to jak chces, ale je to co tady pises to je nazor tak 10ti leteho ditete z pomocne skoly. Od cloveka tveho razeni, bych cekal fundovanejsi nazor a ne tohle, to Ladik45 se dopracoval k lepsim prispevkum z vyssi vypovidajici hodnotou nez ty ... promin, ale tohle me od tebe fakt dostalo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LPK: Lepšie je byť chudobný a zdravý, ako Radek a Hulán.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajimavost by me zajimala jedna vec. Ty dve GPU v grafice jsou asi nejak spojeny pres SLI. Je to ale uvnitr grafiky. Proto by me zajimalo, zda jedna grafika bude fungovat na chipsetu od Intelu, ktery SLI nepodporuje (zatim tusim zadny). Jinymi slovy chova se to navenek jako jedna grafika, nebo to vyzaduje podporu SLI? Jak to bude s ovladaci? Bude tam nejaka berlicka? Nebo se to navenek chova jako grafika s jednim GPU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LPK: Souhlas. Ladika nemusim, ale toto uz je take moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked to takto pojde dalej tak za chvilu sa zacnu vyrabat skrinky do ktorych si namontujes graficku kartu a na nu osadis zakladnu dosku. Toto ju uz fakt brutus monstrum.

2 Radek: Neboj o tvojom psychickom stave nikto nepochybuje nemusis nas o nom zase presviedcat. Len si daj pozor aby na teba niekto nezavolal muzov v bielom. Potom uz len biela bluzka zapinanie v zadu. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> LPK:
Zdá se, že jsi další, který prozřel. Já bych to ale s tou degradací věku nepřeháněl, 10 let je trochu přepísknuté. Soudě dle jeho navážení se do uhrovatých teenagerů bych řekl, že je to právě to období, se kterým měl (a imho stále má) panáček v životě největší problémy. Teď se asi mylně domnívá, že z něj už vyrostl, což mu nejspíše dává až morální povinnost se do něj neustále navážet. Jenže tento a několik dalších postů dokazuje, že z tohoto věku ještě nevyrostl a to, co má na krku, je jedno velké akné (i když jsem si donedávna myslel, že je to žalud).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radek Hulan asi jaksi zapomina, ze ne kazdy ma 200 000 ktere by vrazil kazdy rok do pocitace. A je uz v podstate jedno jestli je ten clovek nema, nebo jestli je ma, ale rozhodne se jich vetsinu radsi vrazit do neceho jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Proto by me zajimalo, zda jedna grafika bude fungovat na chipsetu od Intelu, ktery SLI nepodporuje (zatim tusim zadny).  - fungovat bude na libovolném PCIe 16x slotu 1.0 či 2.0 s libovolným chipsetem, tedy i na quadcore procesoru od Intelu a deskou s X38 chipsetem. A to je právě ta krása. Člověk získá výkonné SLI v jedné (dvoj)kartě.
Jinak NVIDIA SLI na Intelu může běžet, technicky tomu naoprosto nic nebrání, problém je pouze v politice. NVIDIA chce prodávat svoje chpsety, a tak jiné chipsety ve Forceware ovladačích blokuje. SLI nepotřebuje technicky nic jiného než 2x 16x PCIe sloty, což má například onen X38.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@LPK - pokud nesnášíš někoho za to, že se těší na 9800GX2 a koupí si ji, tak jsi zamindrákovaný tupan a komunista. Jak píšu jinde, je mi 35 let a mám IQ 150, takže pokud se mnou někdo nesouhlasí, z 99.9999% bude chyba u něj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale velka kravička...som zvedavy, kolko sa z nej nadojí...a kolko zožerie...a ako bude hriat...no ale nejaka chladnicka v akcii k tomu(mal som este nedavno staru Calex-ku - myslim, ze som si ju mal odlozit pre pripad inovacie v IT priemysle)...inak uz by mali nieco robiť s tym cislovanim...9800 bol Radeon...no na druhu stranu Radeony budu za chvilku tiez 66xx a pod...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý Radečku. To jak se tu v diskusích chováš jasně dokazuje, že nemáš IQ150. 9800GX2 si klidně kup, klidně buď první ve státě, klidně pak zamachruj, jak ti všechno běží, ale nic to na věci nezmění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Radek Hulan: no, popravde receno mi je putna kolik ti je a kolik mas IQ. Clovek ktery ma sve IQ opravdu nadprumerne tak se tim nechlubi, jelikoz to nepovazuje za podstatne, naopak clovek ktery si neni svim IQ moc jisty se s nejakym cislem ohani. Nejde o to ze se tesis na koupi nove karty, to si kupuj co chces, ale styl jakym to prezentujes - on s tebou nikdo normalni nebude soutezit o to zda si tu kartu koupi jako 1 nebo 2, prave to mi pripomina chovani skolaka a ne skutecneho profika. Jen vkoutku vzpominam na tvuj test Opteronu a jeho takteni a nebo velmi pekny navod jak rozchodit GPRS + bluetooth + mobil + FC3. To byli fakt clanky ktere lidem pomohli - a tim myslim i sebe. Nebudu se s tebou poustet do polemiky nad IQ a nebo o tom ze Intel je nejlepsi platforma, to by nemelo smysl. Jen ti reknu, ze chvastat se tu tim ze budes prvni v CR kro si koupi nejakou kartu, vypovida prave o vysi IQ vice, nez 100 ruznych radoby testu. Mej se fajn a uzij si tu svoji platformu i s GF 9800 GX2 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

So it's going to be "mine is bigger than yours," is it? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie je mi jasne, ako vlastne ma to chladenie fungovat - kde sa nasava a vyfukuje vzduch .. nemyslim si, ze by stacili tie 2x2 cm von z case, ci vari ano?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Radek: Ahoj radku, je mi 25let, IQ podle testu "jen" 120 a kupuji si HD 3870 a podle tebe jsem tím pádem komunista. Že by to bylo tím, že Ati je červené (rudé)? Obvykle neodpovídám lidem jako jsi ty, ale toto je už snad i žalovatelné (to obviňování z komunismu). Někdy by sis mohl místo studování propagačních materiálu Nvidie a Intelu přečíst raději pana Freuda - třeba by sis uvědomil svůj skutečný problém a nepoužíval na jeho řešení tzv "sublimaci". Přeji ti hodně úspěchu při nápravě svého duševního zdraví

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hulane, ja mam IQ152 a mam na to papir od Menzy. Takza kdyz o tobe reknu ze ses mamlas, tak na 99,99999% mam pravdu ja. Tim padem ses mamlas. Jak se ti libi tato argumentace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žalovat někoho za to, že mi říká komunista, tak nějak nejde. Dotyčnému člověku můžeš za odměnu nanejvýš rozbít hubu, až ho potkáš (v případě atakování toho "makovce s IQ 150" tím nejspíše prokážeš světu velkou laskavost, hlavně do toho musíš dát všechnu sílu ;-). Až bude komunismus v očích zákona na stejné úrovni jako třeba nacismus, pak možná ano. Nejsem si vědom, že by tomu tak už bylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no proste,no je to nvidia,tak si kopneme.no, jo ked ma no proste lepsie ovladace,a tak ,no a obraz.mnooo. podla mojich,no,mnohorocnych.skusenosti, no a radkuu daj sancu tej ati, zastavas sa sice kvalitnejsieho,ale no nechaj ich ,proste sproste nooooo,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jhc: :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To snad ani nie je hulan a ked je, tak sa nema cim chvalit, lebo mi to pripada ako uroven 10 rocneho decka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hulan je oprvdu ceskej IT kasparek co na ty jeho prispevky jineho rici :ú

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technická poznámka: Nedošlo náhodou během přepisu z IQ testu Radka Hulána k nepříjemné chybě? Co když on má.... IQ 151?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...kam k takym kartam pridam TVtuner alebo zvukovku? A to som si myslela ze moja bednicka je dostatocne siroka aby pojala Scythe Ninja v plnej vyske aj s rezervou, teraz by bol o problem menej kedze take chladice ani nie je kam dat :-) S vodnym chladenim pri tomto bude asi tiez problem, zacinam chapat preco sa vyrabaju bednicky otocene "hore nohami".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LPK: dakujem za pochvalu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar WIFTe, jsi moc skvělý a super, ty jsi mi jako, komunista, nikdy nepřipadal, to jsou mi novinky, teda, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha jo, WIFTe, on to Radek Hulán, myslel tak, že preferuješ, značku ATI, tak že jsi komunista, já myslel, že to myslel, jako že jsi normální komunista, aha tak to je, pak, v pohodě, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem úplně normální WIFT, to snad hovoří samo za sebe. Tak, jako ty jseš Ládík, tak, jako je happymaster23 happymasterem23 a hovADo č*****m.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Páteční fotografie sice vypadaly lehce zpochybnitelně, ...
mozna mel nekdo jen info, co nvidia chysta. a tak fotky "splacal". ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jamoko: Až na takovou ehm drobnost... Zkus se podívat na napájecí konektory ;)

"je mi 35 let a mám IQ 150, takže pokud se mnou někdo nesouhlasí, z 99.9999% bude chyba u něj."
No tak to poser koště, na to prostě není slov :D
Já bych řekl, že když si hovADo tvořil svůj virtuální svět, tak se mimojiné dostal zhruba k nějaké takové tabulce (http://cs.wikipedia.org/wiki/Inteligence), tam si nejdříve přečetl políčko co odpovídá jeho reálnému IQ - "do 70 Debilita, slabomyslnost. Je-li dobře veden, zvládne zvláštní školu.", potom si řekl, že to není ono a tak se od těch čísel oprostil, až našel to co ho v jeho očích naprosto vystihovalo - "nad 140 Inteligence géniů. Absolutní předpoklady pro tvůrčí činnost, určuje ostatním směr poznání.", hlavně ta poslední věta ho vystihovala a tím pádem zjistil, že bude mít více jak 140... a 140 je takové škaredé číslo, za to 150 je takové krásné kulaté a tak si milý hovADo řekl, že to bude přesně ono!
WIFT: Tak to mě těší, jsem rád, že jsme všichni sami sebou ;D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blablabla Hulán, blablabla Ládík....
Nechcete si založit vlastní fórum? Třeba egonarcis.cz?
K tématu. Čekám na výsledky testů nových ovladačů a srovnání 2x3870 a 2x8800GT a dle toho se rozhodnu, kolem čeho z toho potom postavím nový počítač. Tak to dnes vlastně je. Stejně jako A10 je letadlo postavené kolem kanonu, mašina na hry je dnes počítač postavený kolem grafiky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huláne, ty jsi to zase popletl - IQ máš 35 a je ti 150 měsíců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi nekdo vysvetlit, jak vypada moralne zastarala graficka karta?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RH je zname lejno ceskeho internetu :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taws: to je velmi jednoduché. Grafická karta ztrácí veškerou morálku, pokud je užívána slabomyslným člověkem, který si pro sebestřednost šel tolikrát, až mu na talíři nezbylo místo na sebereflexi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

panove, ja si nemuzu pomoct, pana hulana sice nijak neobhajuji a nemam rad, nicmene mi prijde, ze jeho prvni prispevek byl psan ve vire v tento nadherny flame... a jen cekal, kdo a kolik z nas se chytne jako prvni na jeho prohlaseni...
jinak ta karta vypada pomerne brutalne... do skrine ji rozhodne nenarvu, a 1,2 kw zdroj taky nemam... jsem zvedav na testy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nic, tak jsme se zase zasmáli místnímu kašpárkovi (tím nemyslím, tebe, Ládíku, ty to máš v hlavě ještě relativně v pořádku) a je zase na čase pustit se do nějaké plodné činnosti :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a pokud to pan hulan myslel vazne, tak cest jeho nemnohym sedym bunkam...
jeste by me zajimalo, kolik ta karta asi tak vazi... 'vaha pripominajici klavir' :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim... zabanujte toho cloveka z internetu... Dyt takovehle reci, to se proste neda vydrzet...
Dovol abych te citoval
---------------
"Cdr.cz - zprávy na tomto serveru nemají valný smysl (zarytý fanatismus a plytký obsah), design je z roku 1996, ale občas se tam chodím pobavit nad hloupostí řady jeho čtenářů.L
---------------
Udelej nam laskavost a neukazuj se uz tady, jedine co si kdy dokazal je, ze kvuli tobe ma pulka lidi na internetu v cechach zaludecni vredy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však WIFTe, jo jo, jistě, jistě, ty jsi moc, skvělý a super, a úplně obyčejný, skvělý WIFT, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ork: Ne, já jsem se chytl až na "je mi 35 let a mám IQ 150, takže pokud se mnou někdo nesouhlasí, z 99.9999% bude chyba u něj.". Já si osobně myslím, že by se to krásně vyjímalo místo "Nejčtenější ego v ČR"...
Asi nějak takto http://srh.cz/pics/hovado.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> ork:
Copak o to, mě je celkem jedno, jak je velká grafika. A zrovna tyhle od nVidie mají design, který se mi líbí - je takový správně uhozený (jak zvětšená krabička od krbových zápalek ;). Já jsem hlavně zvědav, jak bude mít nVidia zmáknuté to interní SLI a případnou podporu běhu na jiných než vlastních čipsetech.
To, že oba výroci grafik přesedlají z jednočipů na vícečipy, je tak nějak nevyhnutelné a zmáknutí interního SLI/CrossFire a těchto technologií vůbec i po SW stránce, to je a bude zásadní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A houby, žádná zvětšená krabička od krbových zápalek - normální VHSka je to :) A já furt, proč mi ten design tak imponuje :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už mám obrysy grafárny GeForce pro rok 2013. Pro zajímavost ta nejstarší GeForce 2 Pro je asi 11tá karta v pořadí ze cca 45 co NVIDIA dodnes vyrobila. Jednou jsem to hledal. A stále krásně šlape. :o) ooo)
http://www.ukazto.com/img/1733000,3xNVIDIA200kb.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: ono to je asi fuk... ten clovek se nam vsem jenom asi zda :))
wift: ale ja nemam nic proti vicecipovym resenim na jedne grafice, ale ta velikost mi trochu vadi. design se mi docela libi, takova obri kostka, jak rikas, vhs-ka :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To NewScream
A kolik to žere prosimtě :-D
To už se dává do PC vlastni uran že ? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 NewScream: To nema chybu, fakt. Ze 22900 GTX Jupiter rofl.

Bohuzial mam pocit ze za par rokov to bude naozaj realita. :o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, ale začínám mít pocit, že RH nějak ztrácí soudnost, protože vám tu zadarmo zvyšuje návštěvnost (!) a taky zpráva "Cdr.cz - zprávy na tomto serveru nemají valný smysl (zarytý fanatismus a plytký obsah), design je z roku 1996, ale občas se tam chodím pobavit nad hloupostí řady jeho čtenářů" přímo k návštěvě vybízí ;). Vždyť on přece tak rád ty novácký koláče ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re RH :To me jen pripomina stare zname prislovi doplnene obrazkem - Arquing on the internet is like running in the Special Olympics - Even if you win,you're still retardet :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.