Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce 9800 GX2 - podrobné anatomické obrázky

koukam tomuhle sendvici schazej uz jenom hranolky :) a kecup

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý jestli NVďáci, kteří nadávali na to že HD3870X2 má hůře chlazené druhé GPU, které je ofukovnáno již předehřátým vzduchem z toho prvního, budou nadávat na tuhle Nvidii, že to jedno PCB je překryto druhým, takže se zákonitě musí chladit ještě hůře ;-). Podle mě bude určitě výkonější než X2, cena bude ale posazena asi tak, že za 20-30 proc výkonu navíc oproti X2 zaplatíte 50 proc navíc (ne-li více) oproti X2, tak jako to nějak je u HD 3870 single vs 8800GT. Proto si karty nebudou tolik konkurovat. Jednoduše řečeno - Nvidia pro lobisty, burzovní spekulanty, milovníky Daniela Landy a ATI pro nás všechny ostatní - střední třída a níž :D. Ati Rulez!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejný obludný monstrum jako 3870X2 - kam ten svět spěje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xyz

proc je HD3870X2 monstrum? je mensi nez 8800ULTRA a stejne velka jako 8800GTS 640MB. vykonem je nad 8800Ultra s cenou pod 10tis s DPH, co bys jeste chtel mi rekni? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to MACHINA: z tych obrazkov mi ta konstrukcia karty pripada nasledovne: uprostred chladic a oboch stran oblozeny dvoma PCB. Obe GPU budu teda chladene rovnako.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 stratos: "stejne velka jako 8800GTS 640MB"
GTS640 měla 23cm, 8800GTX měla 27,5cm a 3870X2 má 27,2cm.

Takže pokud tvrdíš, že 23=27, tak se vrať zpátky do školy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xyz
tak 8800GTX jezis proste to neni monstrum jak zde vykladas a nabizi nejlepsi pomer cena vykon na trhu. proste uznej ze nvidie je tedka az ta druha :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 stratos
Poměr cena/výkon vychází asi nejlépe pro 3850.

Další věcí je to, že to prvenství 3870X2 není rozhodně ve všech hrách, jak se mylně snažíš tady tvrdit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xyz: "Další věcí je to, že to prvenství 3870X2 není rozhodně ve všech hrách"
osobne som este nevidel kartu (ani od ATi, ani od nVidie), ktora by pri uvedeni prekonavala konkurencnu kartu daneho segmentu v uplne vsetkych hrach... a to, ze 3870X2 neprekona 8800Ultra v 2-3 hrach mi moze byt ukradnute, ked cena ATi-ny je oproti Ultre dvojtretinova... a inak pokial si mal niekedy kartu ATi, tak urcite velmi dobre vies, ze s kazdymi novymi ovladacmi sa zlepsuje vykon v urcitych hrach dost rapidne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 heh: "ze s kazdymi novymi ovladacmi sa zlepsuje vykon v urcitych hrach dost rapidne".

To je pravda, ale lze to říci i obráceně. Drivery zpravidla vyladí ATi až za půl roku či rok ode dne uvedení grafiky...

Bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to xyz

test na COMPUTER BASE mluvi za vse ve vysokych rozlisenich s 8xAA+16xANISO je vykon az 2 nasobny oproti 8800ULTRA. Tajze HD3870X2 je nyni nejvykonejsi grafika na trhu neudelas s tim nic :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>machina: Osobne me teda tahle konstrukce pripada lepsi nez u AMD - mensi PCB a obe GPU chlazene nasavanym stejne chladnym vzduchem, ktery je hned odvaden rovnou ven z case.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ljelinek: tazko povedat co je lepsie... nVidia sice chladi studenym vzduchom obe jadra, ale zase na druhu stranu ten jeden pasiv, co odvadza teplo z oboch jadier ma celkovo mensiu chladiacu plochu ako tie dva pasivy u ATi, takze nestihne odovzdat tolko tepla... kazdopadne, ktore riesenie je lepsie, ukazu az realne testy, teraz je zbytocne sa o tom dohadovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len tak mimochodom, u 3870X2 je GPU blizsie k "vychodu" chladene medou, ta druha GPU ma hlinikovy chladic, takze s tym teplym vzduchom to nie je az take kriticke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re paskuda: kritické to samozřejmě není - chladič samozřejě splní to co se po něm chce, ale teplotní rozdíl mezi jádry jsem v testu viděl větší jak 15 stupňů, takže rozhodně to není ideální řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u 9800 GX2 neide komplet cely vzduch von, ta malinka strbinka co ide von je minimum, ak vobec nieco ide von, vsetok vzduch ide do bedne, ved to je predsa jasne vidiet http://itc.ua/files/pics/image/Vadimus/07Geforce9800GX2.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ijelinek: podivej se na obrazky smontovane GF - vetsina vzduchu bude unikat bokem zpatky do case, takze vyfukovani se nekona. Ale presne jak tady kdosi rikal, to ukazi az testy, ktere reseni je lepsi. Nicmene si myslim, ze udelat "vlastni" chlazeni na 3870X2 bude pro vetsinu vyrobcu snazsi diky 1 PCB u ATI. Uz ted asus predstavil vlastni chlazeni, nebo o par prispevku recenzovana 3870X2 od nejakeho vyrobce ktera ma neco jako 2x pseudozalmany vf-900cu, takze staci poridit kartu od nejakeho toho lepsiho vyrobce a s chlazenim to bude v pohode. Kdezto na tenhle GF toho moc nevymyslite. Proste mezi tema dvema PCB je malo mista, takze se tam zadne monstrum jenoduse nevleze a tipuji, ze GF karty s jinym nez referencnim chlazenim nebude delat zadny vyrobce. Takze proste smula. Ale mozna ze nekdo velky jako ASUS se do toho pusti. Kazdopadne navrh takoveho chladice pro dve PCB bude rozhodne slozitejsi nez pro jedno PCB, coz mozna jiz tak drahy GF jeste vice prodrazi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re MACHINA: nenech se splést trochu malým obrázkem. ten chladič má tloušťku prakticky celých dvou slotů. stejně tak jak tady někdo označil "malou štěrbinou vzadu", tak to je ve skutečnosti plošně skoro stejná díra jakou má radeon3700X2(na šířku to je více než dvojnásobek a na délku je to více než třetina).

ale popravdě - jediné co bude skutečně zajímavé je jestli to bude tišší, než vysavač na X2-ce(která na computerbase.de v hlučnosti dopadla hůře než 2900XT!). Je jasné, že ani jeden chladič nemá problémy to uchladit, takže hluk je ve výsledku skutečně to jediné, co většinu lidí zajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.