Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce Driver 314.22 WHQL nejen pro Bioshock

Jo jo, tyhle drivers mi u Tomb raidera 2013 s GTX 660 MSI zachránily krk. Ani ne tak nárůstem výkonu, jak ukončily padání hry do Windows.
Skrze tu zpropadenou zimu jsem se po letech vrátil k občasnému hraní a kvůli Crysis 3 jsem musel po ještě více letech inovovat grafárnu :-(.
Co mě ale nepříjemně překvapilo je brutalita her, kde bych ji ani nečekal. Že bude v krvi, vraždění na desítky způsobů a občasné tíživé až hororové atmosféře řešit své rébusy má kdysi milovná Lara jsem netušil.
Kvalita grafiky obou zmiňovaných her je pastvou pro oči a nemohu se dokochat, kam až to došlo, čím je ale vše detailnější, tím více sugestivně působí na psychiku a následné ovlivnění samotného života hráče i případná brutalita. A že zrovna u Lary se dočkám detailních zpomalených záběrů na všemožné napichovačky a mordy doprovázené smrtelným rykem a potřísněným monitorem krví jsem nečekal a dost mě to děsí.
Ani ne kvůli sobě, jsem starý chlap a nějak to přežiju a koneckonců nikdo mě to hrát nenutí, ale hrají to miliony jiných, především mládeže pod 20 let a těm se často teprve povaha formuje. To se tedy máme na co těšit... Nahota a násilí, kam se člověk podívá a nikdo se nad tím už nepozastavuje. Nebo jsem jen já vyměklý? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlásím se k měkkejšům. Taky mám radši šoupání jednoduchých tvarů (čtverečky, kolečka) po obrazovce, vrcholem destrukce a vraždění jsou pro mě Angry Birds / Bad Piggies. A zvládne to i 8 let stará integrovaná grafika ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu se ti z "temější" stránkou osobnosti mohou vyřádit ve hrách a né v realitě.. Jestli bude ale víc těch, co díky tomu naopak do reality přejdou říct neumim, ale pak souhlas a jako děda budu chodit ven jen s brokovnicí :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potom se musíme ptát, jaké hry hráli lidé před všemi těmi válkami a masakry v dějinách. To musela být teprve síla. Ty dnešní nás zatím, zdá se, vychovávají leda tak ke gaučingu. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Většina lidí co měla co dočinění s válkou či tam někoho zabila, to neudělala dobrovolně, byli k tomu donuceni a radost z toho rozhodně neměli....

Já se hlásim k těm kterejm krev a gore vůbec nevadí. Na PC hraju od 7 let, a už tehdy jsem schválně hrál více krvavou verzi Wolfensteina, protože mě to prostě bavilo. Pak byly i hry jako první Unreal tournament, kde gore bylo součástí hry, zbytky nepřítel měly kolizní model a mohli zastavit raketu, atd. Takže tam se na to pohlíželo tímto způsobem.

Moderní hry maj lepší grafiku, ale furt jsou to jen hry. Průměrnej člověk ve svejch 5 letech dovede rozlišovat realitu a fikci, a pokud netrpíte nesnášenlivostí ke krvi, neměla by její fikční verze způsobovat jakéholiv pohnutky. Někdo tím ale trpí, já třeba zase trpím závratěma z výšky. Každej je jinej. Já jsem v 11 se strejdou porcoval prase a nic to pro nás nebylo, když jsem měl jeho střeva v rukouch. Ale postav mě na hranu vysoké budovy a po**lám se tam. Krev a násilí je normální, tím šla evoluce, takovej je svět. Lidi a hlavně děti bych před tim nechránil, protože pak jim chybí kritické zkušenosti, a v kritickejch situacích pak budou panikařit a a dělat nesmysly místo logického uvažování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já mluvil o těch druhých, ne těch co museli i když nechtěli, tedy těch co nemuseli, ale chtěli. :) Ale jinak s vámi souhlasím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám že jsi psal o střevách prasete :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1 :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No je pravda, že na zabíjačku by mě nikdo nedostal :-)
Střílení a občas trochu krve ve hrách mi už tak moc nevadilo, ale třeba u F.E.A.R už jsem míval problémy a nějak ty ponuré, lekavé a děsivé atmosféry nemusím, spíš rád něco typu Bet on soldier - celou hru projít s ostřelovačkou :-) Trochu zbabělé, ale aspoň se mi pak nezdá, že mě někdo nahání a nemůžu se hnout z místa :-)
Všímám si toho i v TV, za poslední roky nové akční filmy a thrillery dost přitvrdily, furt někde někoho mučí, kuchají či řežou hlavy a nejraději to mám rád u žen... A doslova se roztrhl pytel s horory, to všechno svědčí o úpadku lidstva, které rádo vytváří útvary strachu, zloby a sexuchtivosti, pak se divíme že vraždí děcka a hromadně znásilňují poslabší národnosti... Jaké si to děláme, takové to máme.
Pak už opravdu není daleko k válce... Viz Korea..
Ale to už jsem se od Tomb raidera dostal opravdu daleko :-)
Chtěl jsem jen říct, že hrát TR dvojku či verzi 2013 je rozdíl jako sledovat film na 51cm analog TV a 126cm plazmě v HD. Ten prožitek je mnohonásobně větší a tím tuplem se dá víc přenést do mysli člověka hnus či naopak krása. Jak u filmů tak u her. S kvalitou už dolů jít nedokážu (pomenšit obrazovky :-), tak budu muset holt uhnout žánrem, u filmů trpím poslední dobou také. Moc toho nezbyde, ale nedokážu se nechat stáhnout s davem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No s tou Koreou bych to zrovna nesrovnával, tam moc těch "imperialistických krváků" a akčních her nemají, ne tolik jak všude okolo, a přesto jim haraší asi nejvíc ze všech. Zdatně sekundují arabům, ale těm taky neharaší z her a thrillerů, ale z nedostatku žen (jednak se jich tam rodí o trochu míň než chlapečků, pak se jich ještě dožije 18tin míň než mužů a korunu tomu nasadí mnohoženství, které už tak sníží počty žen na muže, připočtěme že není tolerován nemanželský sex (a tedy i předmanželský) a že ženu si mnohde může vzít jen ten, kdo doloží že ji dokáže zabezpečit a máme armádu nevybouřených, schopných čehokoliv (jen ne práce, aby si tu ženu mohli pořídit)).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasné. Sex, RTSky, Porno, RPGečka, Sodomie, Java jsou špatné žel 0 mrtvých a nákladů.

Ale chlast a cigára jsou ok 26000 mrtvých/45mld czk výdaje :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Musím říci, že velké zklamání. Po aktualizaci na tyto ovladače nastává modrá smrt při hraní Assassins Creed III (64bit, win 8). Tomb Raider však bez problémů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odvolávám..... Po kompletním přeinstalování ovladačů fungují v pohodě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

až o 60 %

Matematicky řečeno k GeForce GTX 660 Ti dostanete celou GeForce GTX 650 Ti.
650Ti má 60% fillrate 660Ti :)

SW SLI zadarma :-)

P.S. Měli by uvádět jak to zasáhne gridy v BOINC :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.