Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Klesl vám po upgradu GeForce Driver výkon? Pomůže hotfix

Nvidia má nejkvalitnější drivery na světě. A v přilehlém vesmíru rovněž, nepochybně i v alternativních dimenzích!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pozor na Green Lanterny :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mne zase pred mesiacom Predator/LV426/intel+nvidia pri vydani hotfixu crimson driverov prezradil, ze hotfixy nvidie nevydavaju, tie vydava len amd, a nvidie vydavaju len gameready drivery(uz to je na povazenie, kedze ide o dokonale drivery).
Podla mna je tento hotfix fatamorgana, a neexistuje(a ked uz, tak ho vytvorilo amd, ako nekaly konkurencny boj ) :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Opravily to vcelku rychle, AMD nebylo schopno opravit vynuceni v-sync ve všech aplikacich doteď (funguje 100 procentně jen tam, kde to jde zapnut v menu hry), táhne se to už od HD serie a jediné řešení je D3DOverrider. Tak se hoď do klidu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to mě netankuje, v-sync nepoužívám, natož abych ho vynucoval. Freesync + nastavení frame rate target control na hodnotu monitoru (v mém případě 75=pro 75Hz monitor) to elegantně řeší i bez navyšování input lagu. A alespoň nemám problémy s blikáním a dalšími nesmysly, které reportují uživatelé Gsyncu. Zkuste jiný flame na drivery AMD ;-). Btw Vsync jde snad zapnout/vypnout v menu nejméně 90% her. Ale jak říkám, s freesyncem mě to netankuje :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty zkus zase jiný flame na nvidii, za 4 roky nemam s gsync jediný problém. A to že nepoužíváš v-sync neznamená, že ho lidi nepoužívají. Ne každý má prachy na freesync/gsynv monitor. A těch 90 procent jsi hodně přestřelil, bude to max 50.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„za 4 roky nemam s gsync jediný problém“

Což je malý zázrak. Možná i docela velký. G-Sync byl totiž ohlášený před 3 lety a ještě nějakou dobu trvalo, než se od ohlášení dostal do prodeje.

Na druhou stranu pokud jste G-Sync neměl, je fakt, že jste s ním nemohl mít problémy ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tak jsem byl moc optimisticky, ten G-sync asus jsem kupoval 11.2.2014. Tak temer 3 roky. Akorat jsem se ted hrabal 15 minut ve skladu nez jsem to nasel:P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A teď stojí nejlevnější 24" PLS(IPS) Samsung s FreeSync po HDMI něco kolem 3500,- s DPH. Což je krása.
BTW někde by měli jasně a polopaticky napsat jak správně nastavit FreeSync aby fungoval jak má. Teprve včera jsem si ujasnil, že FPS musí být v rozmezí FreeSync frekvence, jinak to padá do vsync off a to jak nad tak i pod rozsahem FPS/Hz. :) Přešel jsem ze 144hz (fs48-144)1080p na 75hz(fs 48-75) 1440p. U monitoru se 144hz jsem to nikdy neřešil, v tom co hraju jsem se přes 144FPS dostal jen vyjímečně. Nějak mě nenapadlo že horní fps musím capnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, nikde jsem o tom neviděl zmíňku, ale já mám třeba fs 35-90, zapnu freesync na monitoru, zapnu přepínačem v crimsonu, zkontroluju, jestli je i frekvence ve widlích 90Hz, zapnu overwatch a tam mám 160fps bez pruhů a v menu hry nastavené 2560x1440@90Hz. Co dělá monitor s těma 70 snímkama navíc, netušim, ale pruhy to nedělá. Přitom u jiných her to pruhy určitě dělalo. Je tohle ošetřený nějak v nových ovladačích? Netušim... Musim to vyzkoušet u více her. Jinak mě se fs vypne pouze tehdy, pokud mám ve hře nastavené 120Hz, nebo 144Hz. Otrava je, pokud jsou ve hře 30 snímkové cutscény/videa - to je hodně velká nevýhoda oproti gsync.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě to taky nezačne dělat pruhy jako při vsync off, ale obraz je najednou viditelně eee "NEplynulý" oproti tomu když se reálné FPS pohybují ve freesync rozsahu, přitom fps je 100. Přemýšlím jestli to není náhodou taky dáno implementací FreeSync v daném monitoru. Předpokládám že ty mluvíš o ASUS MG278Q.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám MG279Q, ale je to jak říkáš - implementace je velkou otázkou. Pokud je to neplynulý, tak to rozhodně není tak strašný, jako když jsou fps pod 35... alespoň na mém monitoru. Ještě se na to mrknu, teď jsem hodně dlouho fs nepoužíval, protože hraju hry, který dávám hodně nad 100fps, tak mi to přišlo zbytečné zapínat a měl jsem jednu dobu problém i s youtubem kolem 30fps, ale to už se taky nějak potichu opravilo nějakými ovladači...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba vůbec žádné vynucování čehokoli jsem nikdy nepoužil (ani na ATI/AMD, ani na nvidia kartách). Tak nějak jsem necítil důvod. Většinou to šlo přímo ve hře..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obcas sa vynutenie v-synchu hodi, hlavne ak hra bola portnuta z konzol(dead space). V dead space to bola nutnost, pretoze kazdou zmenou FPS sa menila aj citlivost mysi. Ked sa teda v hre vypol v-synch a v ovladacoch(alebo cez radeon pro utilitu) sa zapol vynuteny v-synch a este nastavila synchronizacia na 60 Hz tak uz sa to dalo a hra bola celkom stabilna.

Tak ale ze treba obcas sermovat s v-synchom je podla mna stale skor problem tvorcu hier ako tvorcu grafickeho cipu. A zase az tak casto to netreba(sam som to pouzil asi 2-3 krat)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

RadeonPro je úplně špičková utilitka, tak nějak by měl vypadat a fungovat ovládací panel AMD, vynucení v-sync občas použiji, když hra podporuje jen double buffer, tak je to dost na nic fps jdou na 30, návíc tripple buffering by měl zvýšit sice input lag, ale co jsem zkoušel se to moc neděje v případě že použiji vynucení v RadeonPro a umí spoustu jiných věcí OSD, injekce SMAA aj kolem sync dynamic, což je podobný jak u nvidie adaptive

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky. Na ten RadeonPro kouknu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me bude stacit, pokud nebudu muset pri instalaci ovladace na Nvidii zapinat projektor pripojeny pres HDMI na Intel, protoze kdyz to spustim se zaplymi monitory do Nvidie, nasledovala u poslednich 3 verzi ovladace modra smrt.

Stejnou chybu tam meli uz pred 2 rokama, ale pak ji opravili - no a ted je tam znova.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, je to k pláči. Známému jsem nedávno doporučil gtx1070, upgradoval z gtx760 4G na které mu vše šlapalo na ultra (ve fhd) - včetně třeba BF1, vyjma zaklínače 3, mafie 3 asi i rotr, kdyby ho chtěl hrát a u gta v měl povypínané položky v advanced graphics. O amd nechtěl slyšet, nehádám se s ním. No a hned první update ovladačů a že se mu hryže battlefield1... člověk se pak cejtí, jak trotl.
nvidie má za sebou asi nejlepší rok v historii a stejně jim to nezabrání udělat opět botu v ovladačích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak, tento rok nvidia rollovala spat asi 5 driverov(a to whql)
a este, nezabudni znamemu povedat, ze posledne drivery zacali zbierat personal informacie o pc a pouzivatelovi :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

hej no.. po skusenostiach som si zvykol ze kym vsetko slape jak ma driver ani nemenim :P

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dnes jsem psychicky vyčerpán. Tvé slova po dnešním dnu jsou pohlazením na duši.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bylo teď v posledních 14 dnech tak jak jsem psal k minulému článku. Nvidia měla problém i s ventilátory na 1070 (a bůh ví kterých kartách ještě) a ventilátory se netočily ani v zátěži. Kolega měl stejný problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A dozvíme se také, jaké chyby řeší či neřeší pár dny starý Crimson Edition 16.11.4 Hotfix? ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

veď ku každému hotfixu aj driveru je vždy release notes:
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-E...
...či to nestačí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A u NVidie snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se řídím zásadou, že co funguje, do toho se nevrtám. S aktualizacemi čehokoliv mám spíše špatné zkušenosti. Ať už je to software, firmware nebo ovladače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.