Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Chystá se i GeForce GT 1030

Muj tip je, ze zadna GT1040 nebude. NVidia vyda jen GT1030, aby jeste vic naznacila odstup od GTX1050.
Osobne tyto karty povazuju za zbytecne, radeji Intel s IGP. Uplne idealni by pak v tomto segmentu byl APU RyZen, ovsem AMD zase zaspala a je docela mozne, ze NVidia puvodne vubec na slabou grafiku nemyslela a tento segment trhu odepsala, protoze Huangovi bylo jasne, ze proti APU od AMD nema sanci. Jenze protoze AMD jen slibuje a skutek utek, tak na to NVidia reaguje prave skrz posledni Pascal GT1030.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Navrhnout GPU, vyrobit a otestovat vzorky, zarezervovat výrobní kapacity a spustit výrobu, není otázka několika měsíců, aby se tím dalo reagovat na aktuální situaci na trhu. Low-end jádro řady G**08 bylo v řadě Kepler, bylo v řadě Maxwell, takže jeho existenci v řadě Pascal lze těžko chápat jinak, než jako důsledek dlouholeté strategie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pochop, že hodně CPU nemá integrovanou grafiku a pro někoho je to výhoda, když si může vybrat konkrétní výkon a nemusí připlácet Intelu za ty jeho mrzáky co zabírají plochu jak čtyři CPU jádra. Výkonově je Intel stále zoufalý. Citace z testu HD Graphics 630.

„Ve srovnání s nejslabší na trhu dostupnou dedikovanou kartou je vidět, jak velká výkonová propast mezi nimi leží. Běžně trojnásobky hodnot bez ohledu na to, zda mluvíme o bodech v benchmarcích nebo fps ve hrách. Je vidět, že prostor pro nižší třídu karet (NVIDIA GeForce1040, 1030, AMD Radeon RX 430...) tu stále ještě je."

A to každý Intel nemá ani tu HD 630...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, v jednom minulém článku, ale i teď pochybuješ o smyslu nákupu nové grafiky ke starý šunce. Já to tak udělal. Napíšu proč a jak to fungovalo. Měl jsem C2Q, 4GB RAM, R6870, Desítky. Po nějakém čase jsem dostal chuť na Dooma. Po otestování dema jsem jej zakoupil a dalo se to "hrát" 12-25 FPS, při low a nízkém rozlišení. Koupil jsem tedy RX480 s tím, že zbytek časem, až bude RyZen a Kaby venku dodělám. Nakonec to dopadlo jinak, avšak co je důležitý, toho Dooma (ale i jiné hry) jsem pohodlně dohrál na high detaily, FHD, při průměrných 40FPS. Uznej, že výkonostní nárůst stál za ten upgrade. Přirozeně, koupil-li bych slabší GK, také si zahraju třeba při 30FPS, což řada hráčů stále akceptuje (jiná věc je, že bych mohl hrát na nižší detaily)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potiz je v tom, ze naprosta vetsina desek se socketem 775 a 1156 nepodporuje UEFI, tudiz s jakoukoliv novejsi grafikou nez Geforce 750 nejde zapnout pocitac.

Tedy nakup grafiky ktera vyzaduje UEFI BIOS postrada smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Což evidentně není případ RX480. Moje stará deska se sc. 775 žádné UEFI neměla.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na avizovaná 35W APU Ryzen čekám jak na smilování boží...a furt nic :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trpělivost Růžen přináší. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba pro letecké simulátory, kterými se tady rád oháním je to zajímavá karta. Problém je že s integrovanou grafikou si to někdy nerozumí nebo ti co mají X99 platformy je ani nemají a na zobrazení různých panelů s navigačními přístroji, mapami atp. to plýtvá výkonem "hlavní" grafické karty.

Další důvod je že grafické karty typicky zvládají jen 4 monitory, což opět začíná být problém u těch simů- 3x monitor na hlavní výhled z letadla 2-3 monitory na displaye.

Na tento účel se právě skvěle hodí karty tohohle typu a dnes se běžně v těch strojích společně s GTX1080/1080Ti/TitanX krčí i nějaká GT730 právě pro tyhle účely. takže nová 1030 má význam jako doplnění řady na současném čipu.

Ale využití bude širší. NV zřejmě ví co dlěá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještěže nehraješ simulátor autobusu, bys těch monitorů potřeboval kolem 50ti )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedine co me stve na techto kartach, je to ze to davaji do notebooku a skladanych PC. A v reklame na dany produkt pisi "herni notebook / herni PC" :-|
A souhlasim stim ze jsou tyto karty uplne zbytecne, lepsi je integrovana karta v CPU.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, ta karta nieje bohvie co, no 512SP s GDDR5 nieje zase az tak malo, pojde sa v HD rozliseni zahrat vsetko a k Ryzenu do prace, kto sa sem tam pri praci chce zabavcat /ako ja/ je to velmi dobry kusok. Mam v praci GT730 /384sp, 64bit DDR5/ a fachci skvele, GT1030 bude este lepsia aj do low profile, mozno aj pasiv..., ja zu žerem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„A souhlasim stim ze jsou tyto karty uplne zbytecne, lepsi je integrovana karta v CPU."

Jak která a pokud tvůj CPU nemá to nejlepší (iris nepočítám) od AMD, tak smysl mají. Pojem „herní PC" se dá vyložit velice variabilně - v tomhle případě mně reklamština vůbec nevadí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

'' A souhlasim stim ze jsou tyto karty uplne zbytecne, lepsi je integrovana karta v CPU. ''

nevim jakej bude mit vykon gt1030 ale vykon rx550 znamej je a je asi petkrat lepsi nez to co cpe intel do CPU.. rx550 ma vykon asi jako xbox, takze jediny CPU s rychlejsi grafikou je playstation 4, coz si do desky nedam.. bud muzes uznat zes napsal blbost, nebo mi ukaz jedno CPU s rychlejsi integrovanou grafikou a uznam ze jsem napsal blbost ja (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1030 bude mít 2 GB DDR5 a bude 64bit.
Launch je 10.5.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čert vem desktop v tomto případě, ale v noteboocích bych rád viděl GeForce GT 1030 pokud možno ihned. Když se kouknu na dnešní nabídku notebooků, tak mi Geforce 920MX, 930MX a 940MX přijdou jako vyloženě páté kolo u vozu, na které s upgradem zapomnělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.