Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1050 bude existovat ve dvou verzích: s Ti i bez

Mám GTX 650Ti 1GB, která už samozřejmě není v záruce a odchází. Přemýšlím, čím ji nahradit. PC je postavené na X4 845, 16GB RAM a 550W GS EVGA a je primárně pracovní. Chtěl bych kartu, která příležitostně zvládne s klidem 1080p hraní se slušným detailem a chtěl bych 4GB (nehraju e-sporty, Overwatch, CS-GO ani Dotu). Uvažoval jsem o RX470, ale ty se prý dost špatně v zátěži chladí a tak omezují výkon. Navíc cena 6k není zrovna nic. Má smysl čekat na 1050Ti, nebo byste doporučili něco jiného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych doporucoval jit do Radeon-u RX460 4GB, vyjimecna karta zalozena na nejnovejsi architekture CGN 4 generace. Podporuje nejmodernejsi multimedialni algoritmy/technologie > akceleraci, ma dost vykonu na hrani ve FullHD kam je urcena a vystaci si jenom s napajenim z PCI-Express portu. Naproti tomu je 1050 z-recyklovany maxwell shit, stare jadro, vosekana a prodrazena. Nic za by by ji stalo chtit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To cislo v nicku bude asi Vase IQ, ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to něco jako Johny 23 z Con Air? Spíš mám pocit, že jak se tu objeví nějaký článek o nVidia/AMD, Waffer tu je do 47 minut. Jinak bych samozřejmě počkal na recenze, jaký bude mít 1050 skutečný výkon a cenu ve srovnaní se 460 "vyjimecna karta, co podporuje nejmodernejsi multimedialni algoritmy/technologie" (zvl. ty algoritmy ve mne vzbuzují naději, že beatbox na tom pojede opravdu hodně rychle ;) ...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je to levný pracovní PC i pro CAD, potom doporučuji spíše NV. Omlouvám se AMDéčkařům, ale i s novou dedikovanou grafikou od AMD mám v obraze (zejména při zoomu na detaily) artefakty, situace je stejná jako před hodně lety, kdy jsem měl v práci také AMD (tehdy ještě ATI). Doma mám (vyjma jednoho pokusu s AMD v desktopu a jednoho v laptopu) NV (aktuálně "prastará" 660 2GB) a v CADu jsem žádné obdobné artefakty nikdy neměl. Jinak pokud je to PC pro nějakou obyčejnou práci, tak je asi jedno, jestli AMD nebo NV, tam bych šel, s ohledem na příležitostné hraní (s nezbytnými omezeními), jen podle stavu naplněnosti peněženky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RX470, (GTX1050Ti bych spis porovnaval s RX460, kterou pravdepodobne predci)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepredci, uz jenom proto ze 1050 jako cela GTX 1000 serie nepodporuje nativne api DirectX 12, Vulkan+SHI technologie. RX460 je rozhodne modernejsi a s tim vic vydrzi/bude jenom do budoucna zrát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bludy, bludy a zase len bludy. Ešte ťa to baví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak si nejsem až tak jistý. RX460 je tč. max. plichta s GTX950tkou, takže po postupných nárůstech výkonu (jak je teď u AMD zvykem) jistě 950tku předstihne, ale dle mého 1050 je náhradou spíše 960 (neuvažuji 2 GB verze obou výrobců, to je z mého pohledu masochizmus i pro to občasné hraní) a ta je výkonově o krok před RX460. Takže rozhodne poměr cena/výkon (u někoho možná i výkon/watt), což teď těžko rozštípneme, protože testy prostě 1050 budou až za cca 14 dnů. BTW "zrát" budou jistě i nové hry, takže i s přínosem DX12 budou nenažranější a nenažranější, takže to "zrání" HW je takový plytký argument. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mne osobně zajímají spíš mobilní ekvivalenty těchto karet , protože poslední dobou se vyrojily akce na odcházející generaci ROG notebooků, kde s velkou pompou vychvalují přítomnost 2GB VRAM ...
Takže čekám a chci ty minimální 4GB dedikovaných v notebooku pod 25K ... a kdo si počká , ten se dočká . Do té doby mi mobilní hraní bude muset trpně vystačit s" manažerským "HD Intelem - který je tradičně vše , jen ne použitelný mimo kancl ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na gtx 1050 jsem se tesil, cena vypadala sympaticky, nez tuhle kartu dostal do pazour nas obchodnik a je litr nahore, snad az se zaplni obchody cena mozna trochu klesne, za ceny kolem 5tisic u gtx 1050ti se nevyplati

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.