Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na GeForce GTX 1060 3GB po Windows Update nelze těžit Ethereum

A nezapomeňme ještě Microsoftu poděkovat že zvýšil nároky Windows 10 a ubral dostupnou paměť pro herní textury.
Děsí mně jaké HW nároky budou mít Windows za 5 let - bude pro zapnutí Area 3GB videopaměti stačit?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš použít stejný argument jako u RAM ;) K čemu je ti 16GB RAM, když máš 3/4 volné? Tak to Windows využijí. Tak teď i VRAM, jen teda trošku pokulhává ten následný krok - paměť uvolnit, když je potřeba pro něco opravdu důležitýho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak se vrať zpět k W95 nebo ještě lépe, k W3.11, tam si potom budeš libovat, jak máš nenáročný OS. :-o

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade si poridte noveho Titana a hrajte laskave tetris :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na tetris Titana? Proč, proboha? Tam stačí jakákoliv integrovaná grafika. ;-) Ale vážně, zcela nechápu, proč si teď někdo stěžuje, že si OS nárokoval více grafické paměti a že nyní na takovéto grafické kartě nelze těžit, k čemuž ostatně ani ta grafika není určena. Nároky OS (všech) a aplikací v čase rostou, stejně tak jako roste výkon HW. Nový Autocad také smysluplně nerozjedu na HW starém několik let. A mám za to Autodesku nadávat, že integruje další funkce, rozšiřuje způsoby zadávání pro zlepšení efektivity práce atd.? :-o Prostě když si někdo pořídí plečku jako 3GB 1060tku, tak musí počítat s tím, že užitná hodnota v čase bude klesat rychleji, než kdyby si pořídil variantu se 6GB.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji. Protože mi server běží 24 hod. tak jes se o víkendu jsem se pokusil spustit lokální těžbu a fail s pamětí. Obával jsem se, že mám v systému něco shnilého. A ona to vlastnost windows. Tak děkujeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě je to plus, aspon vyřadili socky s 3GB kartama :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Měl bys mazat do školy ty socko. Kdo bude potřebovat tak si stejně nabootuje do jiného OS.Tak tu netrol hovadiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jé co bych dal za to jít do školy :) no popravdě jenom dement by si kupoval nové 3GB GPU v roce 2017-2018....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, na bezny desktop je to zbytecne, staci integrovana grafika a na hry je to zase malo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně integrovaný grafiky maji jednotky CUDA. Hmm a který?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co si na tom prosím pěkně ve středních detailech na FHD nezahraješ ?
Já se třeba fanouškovsky věnuju opravování vyhozené elektroniky a tak mám ve skříni pár pěkných 22´monitorů s 1680x1050. Co si prosím pěkně v tomto rozlišení v roce 2018 na 3GB 1060 nezahraju ? :))))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=VRtCCMsbcnM

PS: a to si predstav že sú dementi ktorí aj v 2018tom kupujú nové 1-2GB GPU ! Šokujúce !!!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to ale nejsou GPU na hry ale záslepka na PCI-E aby do něj nepadal prach :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mam VGA s 1GB ram, a kedze hravam len veci ako PIllars Of Eternity, Wastedland, nejake strategie a obcas 3D DeusEx, Dishonored alebo Skyrim ci Morrowind, tak mi 1GB vram staci (OS MX17 64bit).
:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No poslední DeusEx: Mankind divided asi ne. To mi i na moji 4GB grafice na Ultra řve, že je to málo, ale jede to ve FullHD, občas to spadne, kvůli nedostatku grafické paměti, ale jede:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen dalsi duvod vyhnout se W10 obloukem..
Je jeste vubec neco, co je na tom systemu pozitivniho, krome toho ze upgrade byl zdarma a ma zadratovany dx12..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No právě to, že je to zadarmo, a že je to zadarmo... a možná to, že je to zadarmo. Já boj s tím OS vzdal.

Teď marodím, byl jsem nucen oprášit dlooouho nepoužívaný ntb a tam jsem ten free upgrade provedl. Dokonale mě to vyléčilo. Studovat co kde v registru zapnout/vypnout, doinstalovat a vymazat, na to už tolik elánu nemám. Vždycky něco změnili, ale dalo se na to zvyknout. Jenže tohle je jiná liga, ten OS si žije svůj vlastní život že :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, co vás tam tak trápí, že si na to nemůžete zvyknout. A proč se potřebujete hrabat v registrech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože mi to po pár minutách od bootu natlačilo drivery bůhvíodkud, to že touchpad reaguje celkově divně, to je jedna věc, ale pokud si te OS (a to i přes zákaz v nastavení) stejně přemaže audio driver na takovej, kde ten zvukovej kodek NEFUNGUJE (a to jsem to zkoušel ještě podle nějakých jiných způsobů donutit fungovat). Navíc ten login mi přijde že taky funguje/nefunguje. Jednou to dokonce po bootu vyhodilo naprosto wtf hlášku a fungoval na to... reset.

No a to neřeším fakt, že ten stroj má 8GB RAM a 1GB VRAM u GPU. Dnes jsem však zjistil, že stejně alokuje jen 4GB, jako kdyby byl jen 32bit OS, ale W10 pokud vím už 32bit nepodporují. Já už fakt nevím.

Zažil jsem všechno, DOS, 3.11, různé bety (chicago), 95, 98, ME, XP, jehovistu, W7. Ale v životě se mi nestalo, že by něco selhávalo takovým způsobem. Ne, tenhle bazmek fakt neakceptuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

32bit verze win 10 normálně existuje a prodává se. Jo ovladače ke staršímu hw, to bývá problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Aj Media Creation Tool ti dá na výber, či chceš inštalačky W10 x32 alebo x64, resp. dá sa vybrať aj oboje pri vytváraní boot USB alebo ISO. Druhá vec je, že sa snažím už všade dávať x64 verziu Windows 10. Ale na HW, kde sú len 4GB RAM, dávam radšej x32.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je ten, že je to 64b. Nicméně tohle jsem už vyřešil, aneb raději nečíst vůbec ofiko support, kterej je naprosto k... není moc platný. Fakt je, že mi to teď asi 2× spadlo.

Nepřesvědčilo mě to a nepřesvědčí. Já chci být pánem svého stroje, já chci dělat "reinstall" kdy chci já a ne OS. Nemůžu se zbavit toho, že je to fakt OS pro dementy a BFU. Všechno automatické... a na nic. Automatika u MS roky nefungovala a evidetně nefunguje ani teď.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v současné době je to přece jednoduché jak facka. Vezměte NTB, zformátujte a nainstalujte Linux. A je to, nemusíte brečet, že vám ve W10 nejde to a to, Linux to jistě vyřeší a ještě budete mít plnou kontrolu nad PC. Divím se, že jste strávil takového času s konfigurací woken. ;-) Jo, W10 má své mouchy, ale osobně jsem s nimi spokojen. Howg :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil. Je rozdíl, pokud někdo vypouští na trh produkty, které dříve či později celkme bezstarostně fungují. Drží se určité filozofie a i když stále někdo mrmlá (protože někoho některé drobnosti kakají), tak stále byl pánem správce nebo obsluha daného počítače/stanice/systému.

Tohle se ale v případě W10 razantně změnilo a bylo protlačeno mnoho velmi nepříjemných změn, které nejen že plně nefungujou (UWP), ale ono se jim to někdy ani nedaří lidem protlačit. Stejné jako spectre/melta, muselo se hned patchovat i když to zřejmě rozbíjelo nainstalované OS. Hlavně že má někdo kapacitu na xGB RAM/stroj/město/stát/země, plošně to prostě analyzovat v rozumné míře nejde, hlavně že se strašilo a hlavně že to způsobilo hromadu komplikací.

"BREČÍM", protože dřív vesměs všechno fungovalo a nemusel se v tom člověk hrabat, pokud nepotřeboval spustit ISA server pod W7 (například). Teď je nutnost se v tom hrabat, aby se to chovalo jak SI UŽIVATEL PŘEJE, nikoli microsoft. Určitě by se vám líbilo, kdyby se takhle chovalo všechno co si koupíte. Kdyby pračka usoudila jaký program je nejlepší, televize vám cpala jen to co si myslí že chcete, ksichtokniha tyhle věci už praktikuje například, a mohl bych pokračovat dál. Bomba směr, těším se, jestli se podobná chytrost stane standardem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto píšu - jděte ke konkurenci, na výběr přece je. A co se týče nastavení - i ve W7 se často muselo jít pohrabat v registrech, to, že je teď asi nutno se v nich hrabat více, je holt důsledek snahy MS, aby obyčejní uživatelé systém zbytečně nepohnojili. Ten systém je totiž prachsprostá spotřební věc, tj.věc, jež by už ze své podstaty měla být jednoduchá. Jestli chcete něco víc, máte možnost, co jiného na to fakt říci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V jednoduchosti je sila, ze? :D
Treba to, ze mas nejake firemni smernice, ze se smi v firmach pouzivat jen urcite OS, HW a podobne, ze napriklad nektere aplikace jsou na vidle vazany, atd..o tom jsi asi nikdy neslysel.. ale proste vezmu Linux a jedu.. ale to vis ze jooooo ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud musíš použít určitý OS, tak se jej holt musíš naučit, to je prostě realita, nějaké fňukání ničemu nepomůže. A mimochodem, nasazení určitého OS v korporátní sféře jistě není ze dne na den a pokud daný systém není připraven, tak si jistě nikdo nelajzne ho nasadit. To samé pokud jde o menší firmy, ajťák by měl být kompetentní sdělit majiteli, zda je či není firma schopná na nový OS upgradovat a jaké problémy to může obnášet. Co je na tom složitého? Celý život je o učení, já si také jednou za čas musím přečíst normy, abych mohl projektovat, i když mě to se.e.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale opravu nevis, jak to v realu funguje. Co se tyce firemni sfery, tak tohle plati maximlane pro nejake mensi firmy. Jakmile jsi soucasi korporaci nebo vetsich firem tak na vyber nemas. Pokud jsi Adminem v ramci korporace, tak pekne delas, co ti reknou. Zase jsou tam smernice, proti kterym vetsinou nejede vlak. Takze to, ze admin neco doporuci vubec neplati. Tyhle rozhodnuti se delaji uplne jinde a uplne jinak :)
Krome toho toto neni pointa. Pointa je, ze W10 stoji za starou belu a ze casto na vyber nemas. Pokud nekdoi na vyber ma, tak toto vubec neresi a zustava bud na W7, W8 nebo ma svuj APple, Linux. Takze reagovt na to, ze W10 jsou na pikacu z mnoha duvodu tim, ze muzes prejit na linux, je proste pro mnoho prikladu hloupost. A ne neni to vzdy o tom, ze se nekdo nechce ucit nove veci..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako na W10 nedam dopustit, jako je to rozhodne nejlepsi OS so far, ale jako sve mouchy ma. Treba ted po updatu zapl SSH server, nevim, jestli jsem ho mel nejak v minulosti explicitne nainstalovany (mozna jo), ale urcite nebyl pusteny, protoze mi na tom portu bezi neco jineho:) A zrazu jsem zjistil, ze moji peeri nejsou pripojeni. Tak jsem to investigoval, zjistil, ze na 22ku se mi pripojuje nejaky cinan ... nejdriv jsem se lekl, ze se nejaka ma obet na me nabourala. Nakonec jsem zjistil, ze nejaky cinan zjistil, ze mam otevrenou 22ku a zacal to bruteforcovat .....
Takze jako bacha na to, mozna je to mou konfiguraci, ze jsem si zkousel ten vestaveny SSH, ale mozna ze to udelaly vsem. Kazdopadne se nastavil, ze se spousti automaticky (teda byl na rucne, vlastne tedy nevim, co ho zaplo, mohla to byt zas jina sluzba, cert vi ....).
Ale taky jsem zjistil, ze je mozne jej bruteforcovat. Asi nijak rychle, cirka co vterinu prisel pozadavek, ikdyz to mohlo byt tim, ze to meli blbe udelane nebo pingem 250ms .... kazdopadne bych cekal, ze to aspon tu IP po nekolika pokusech zmrazi a ze to bude mit antihammering ..... a taky dalsi neprijemnost, ze ten ssh server asi nic neloguje (nebo se mi to aspon nepodarilo najit), coz je vskutku tristni. V logech je akorat, ze byl otevren SSH klic a overovan, ale nic vic.
Spis vykrik do tmy, ale tak jen kdyby to nekomu prislo uzitecne;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mohu mluvit jen za sebe, ale W10 mi zatím připadají svižnější než W7 Ultimate 64b, ze kterých jsem upragdoval, ani jednou nespadly (na rozdíl od W7) a zatím si drží těch cca 20 GB na disku (což se u W7 rozhodně říci nedalo, ty bobtnaly závratným tempem). OS má stále nějaké "nelogické" mouchy (zejména integrované aplikace mají prapodivnou logiku) a ovládání je lehce odlišné, ale nic, co by se nedalo pro domácí použití či pro workstation skousnout. Připadá mi to, že nejvíce nadávají jen lidé, kteří s W10 přijdou do styku tak jednou-dvakrát do roka nebo lidé, kteří mají zažité nastavování W7 a jsou "líní" se učit něco nového. Ale je to každého věc, ať si klidně uživatelé zůstanou u W7 nebo přejdou na alternativní OS, ale ty výkřiky do tmy jsou opravdu mimo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ti to prijde dost blbe :D Kdyz vidim, jak se W10 meni pod rukama, tak chvalit takovy system muze s prominutim jenom uplny pocitacovy analfbet. Kdyz jsem zacal pracovat po dokonceni skoly, tak jsem mel jeste cest delat s lidma, pro ktere byla informatika jako takova konicek. Zasada Adminu vzdy byla 'never touch running system'. Win10 tohle postavilo totalne nahlavu.
Jinak W10 mam na sluzebnim notebooku a rikat, ze se to da zkousnout..no da..to je asi tak ale vsechno. Proste znouze ctnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepostačí iba vypnúť w10 vizuálne štýly aby opäť mohli ťažiť?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby za to mohly Windows. Mně poslední ovladač grafiky Intel znemožnil zapnutí HW akcelerace v ZPS X. Já vím, ono to vypadá jako blbost, honit OpenCL na integrované grafice Intel 620, ale mít nebo nemít 3x rychlejší některé akce v grafickém programu se dost pozná. Naštěstí je ve Windows update pořád ovladač starší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA má ale dokonalé ovladače, zde chyba nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokonalé, ako dokonalé :-) Mám v práci pár desiatok Quadro kariet so 4x DP, a stávajú sa náhodne také veci, že sa samé od seba prehodí poradie LCD monitorov, alebo sa neaktivuje jeden výstup, väčšinou je to tretí DP. Takže tie ovládače tiež nie sú žiadna sláva. Na to, že tie karty stáli majland.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tazke tezit se da jen ne pod Windows 10. Jeste ze mame Linux... treba https://simplemining.net/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to prepnou na equihash. Stejne je vetsinou vyhodnejsi nez hashimoto. Ja tezim i na 2GB kartach a vubec zaden problem se nekona.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A on ten W10 nema headless mode? Resp. muze jet jenom na IGP, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten kto má nainštalovaný Windows 10 je odkázaný na milosť a nemilosť MS. Už žiadne také, že ďalšiu verziu si už nekúpim. Proste príde aktualizácia a prestane ti fungovať nejaký HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ono hlavně kupovat GTX1060 se 3GB paměti je blbost, protože oproti 6GB nemá jen polovinu paměti, ale je celkově i výkonově pomalejší. Já jsem si ale říkal, proč se jich poslední dobou na bazarech tolik vyrojilo, ale za 8 tisíc? Blázni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na podzim byla 1060 3GB snad jedina koupitelne a pouzitelna karta, ktera mele vetsi vykon nez 960/380 za 'normalni' penize. Sam jsem jednu kolegovy kupoval, protoze v te bide, neni co. Takze tady mas odpoved na otazku, proc se dneska kupuji 3GB karty i na hrani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blázni? 22,5 MHs za 5600? Kromě toho by si jeden myslel, že GK si kupují jen hráči. Ale to je jen vlhký sen některých trolů co tu "sockují". Počítač se nepoužívá jen na hry, zvlášť při konkurenci konzolí kam se spousta hráčů přesunula.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes by prodejcum ruce utrhali za 1060 3G za 5500,-. Za +/- tuhle cenu dnes mas 1050Ti 4GB a ta pamet je ji pri max. 2/3 vykonu stejne k haunu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně řečeno: desítky jsou první OS, na který jsem si nejdříve zvykl a celkem s ním byl spokojený, a až postupem času mě začal čím dál tím víc srát. U všech předchozích Windows to bylo naopak (s výjimkou Windows Vista a Windows Me, ty mě sraly vždycky, a s výjimkou Windows 2000, s těma jsem byl vždy spokojený).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak žádnou paniku, už zase těží. Dnes nové drivery. Popohnat paměti na 9Ghz. a 22MHs. Vyzkoušeno spíš tak ze sportu na Ethmineru a Geth.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.