Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Artefakty a nestabilitu GeForce GTX 1070 vyřeší BIOS

I hodinu stara informace je v dnesni dobe s krizkem po funuse, v tomto pripade je to ovsem ....

Cekal jsem teda, ze kdyz pozde, tak s nejakym vyznamnejsim zhodnocenim stavu veci. Osobne se mi tato situace dost nelibi, protoze presne jak pise no-x v clanku, je opravdu hodne podezrele, proc to se Samsungem funguje a s Micronem ne. Doufam, ze nekdo brzy prikroci k testum dvou stejnych karet, jedna Samsung a druha Micron po oprave a ze se neukaze, ze Micron udela v 3D Marku min bodu!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neviem co je na tom podozrele. Samsung pamate zlvadaju vysiu frekvenciu pri nizsom napati ale Micron pamate to nezvladaju. Takze Samsung pamate to tu chvilu kym sa zvysi napatie ustoja.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Otazkou je samozrejme dopad na vykon GK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš žádný, protože Pascal má opravdu dobré kompresní algoritmy na VRAM.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jj, Samsung čipy už pár let drží prim výhodnějších paměťových čipů co do absolutních frekvencí.

Imho, pamatujete problémy s R9 290/290X? Také se tam tehdy jednalo o paměťové čipy. Tady jsme si jistý, že případy budou spíše ojedinělé a tak jako tak, pro sichr situace vyjde u všech výrobců BIOS update :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tohle na "míň bodů" nevypadá.
Spíše, pokud se o to takto zajímáš, se bude jednat o případ "více wattů" :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

dopre pises, nalej kolaloku! ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolaloku, i kdyby přidali kýbl Wattů tak amd nedoženou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě to mrzí třeba v tom kontextu, že tady po čtyřech měsících přijde zpráva, že vůbec došlo ke změně dodavatele pamětí pro 1070 a že majitelé karet s novými paměťmi hlásí problémy. Tyto informace v e-shopu nenajdu a nepamatuji si tady jedinou zprávu, která by zmiňovala výměnu výrobce pamětí nebo nějaké problémy s tím související. A to dost lidí doporučuje 1070 z důvodu velmi dobrého současného poměru ceny a výkonu. A tak se ukazuje, že tento web nejde svou cestou, ale jen a pouze přebírá zprávy od dalších a že se nedá na tento web spoléhat a vážení, je mi jedno kolik mínusů mi dáte.
Co říct k tématu? Když jsem si koupil kdysi GeForce 7900GS byla to osekaná karta za 5000. Ačkoliv ve své době byla již na konci své generace, problémy s chybějícími a osekanými vlastnostmi dost vadily a snižovaly výkon. Jednou provždy jsem řekl dost, nikdy více si už nekoupím levnější osekanou kartu, protože se vždy jedná o zmetek, který se prostě prodává děckám a těm co to "stačí" a ještě prostě ze zmetků něco vyrýžovat. Lidi jsou totiž hloupí a neví, že tyhle zmetky se nevyplatí kupovat. Proto jsem zvolil po špičce, protože prostě není osekaným zbytkem, ale plnohodnotnou kartou se všemi garantovanými vlastnostmi a nezamčenými oblastmi. V řeči AMD, to jsou analogicky osekané modely 470,460...
Můžete mi nadávat, můžete mě protiargumentovat, můžete mě dát mínus, můžete se vztekat a rozdávat BANy a častovat mě různými přezdívkami, ale proti této pravdě nic nezmůžete.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

K první části Vašeho příspěvku, asi nejlepším řesením bude když odejdete a budete nadále číst pouze weby na které se lze podle Vás spoléhat. ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Crha je starej troll...

Diit (a CDR) není nějak extra zaměřené na grafické karty, takže rozhodně nemůžou pokrýt veškeré spektrum informací, které v téhle sféře lítá.
Takže Crha buď dokazuje svoji nedostatečnou inteligenci (když si myslel, že těch pár článků, co tady občas vyjde, je všechno co na grafické scéně děje) a nebo prostě trollí...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nenene já jsem s touhle zprávou přišel na tento web jako první a míním Vás dál včas informovat o novinkách aby jste nezakrnili.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ok.

Nic proti té části, která rozebírá osekané karty nic nemám. Jenom by se ty vaše příspěvky lépe trávili, kdyby jste si odpustil to zbytečné a nepatřičné odsuzování (např. "tento web nejde svou cestou" atd.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pominme nejprve dobu, kdy byla jedna herni grafika (Voodoo 2) :-), tak potom jsem taky zacinal na levnych hernich grafikach jako treba GeForce MX200 a casem jsem se dopracoval k tomu, ze to nema smysl a radeji jsem nasadil highend, treba Radeon 9800 nebo Radeon X850XT.
Ovsem tehdejsi highend byl za 12K, dneska za 20K, to je jedna vec a druha, ze tehdy byl highend potreba pro maximalni vykon, ktery jsem mohl na svem pocitaci mit k dsipozici.
Jenze dneska hraju na 1920x1200, na vyssi rozliseni se nechystam, tak k cemu by mi ta GTX1080 byla?

Takze opravdu pro uplny highend nevidim duvod a pro sve potreby se rozhoduju mezi GTX1060, GTX1070, RX480.

RX480 neumi Mir od Canonicalu a ja mam dualboot s Ubuntu a Unity, takze jsem zavrhl.
GTX1070 mi prijde, ze stoji dost penez a vadi mi bundlovana hra Gears of War, kterou v podstate platim v cene a nikdy ji hrat nebudu. Proc neni levnejsi verze bez bundle? A ted mi vadi samozrejme i moznost, ze koupim horsi Micron pameti.
GTX1060 zatim nemam zadny problem, snad jen, ze asi casem nebude mit v DX12/Vulkan dostatek vykonu, ale jsem smirenej s tim, ze az to nastane, ze koupim Voltu nebo Vegu, ... co tou dobou bude aktualni. Takze zatim to vypada, ze pujdu do GTX1060.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

takže zbývá jen 1080... ono až příjde dx12 tak stejně ten výkon využijete....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ten DX12 uz prisiel, je tu od cca aprila
ale samoklam funguje na 100%

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prosím Vás opravdu máte zapotřebí komentovat všechny Crhovy příspěvky. Všichni trošku chytří chápou, že jde o to že žádná hra kromě AoS nevyužívá DX12 naplno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ovsem tehdejsi highend byl za 12K, dneska za 20K"

Vsak tehda se bralo 10 tisic, dneska 25 tisic, ze. Ona nam mezitim ponekud klesla hodnota Koruny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jarousek nam zase fantaziruje. Asi tezko tady najdes zpravu o zmene dodavatele pameti. Nevidel sem ji ani nikde jinde... ale treba mas lepsi zdroje. Vyrobci maji volnou ruku v tom od ktereho vyrobce pouziji pameti... a nekteri bohuzel zvolili spatne. Ono to neni poprvy, jen ted maji to stesti ze to opravi jen biosem. Ne jako par let zpatky kdy na vykonych radeonech pouzili pameti elpida a ono to postupne pochcipalo :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

amd udělalo chybu? to snad né!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro trolly h-o-d-n-ě p-o-m-a-l-u.

Výrobce karty udělal chybu, ten výrobce který montuje grafiky jak s AMD čipy, tak s nVidia čipy. K jednomu dá špatné civky, k druhému nevhodné paměti. Ani AMD ani nVidia jako "pouzí dodavatelé GPU" s tím nic nenadělají, takové věci se dít budou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne. AMD neudelalo chybu. AMD totiz grafiky nevyrabi... ale to uz sem se ti snazil vysvetlit marne nekolikrat a ty to porad nechapes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nVidia si u FE diktovala, tak proč by si nemohla diktovat i amd? A shodně proč si nemohou diktovat u nereferncí u takto základních prvků jako jsou paměťi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Micron muze mit klidne nekvalitni pameti, vzdyt projekt HMC alias Hybrid Memory Cube jako konkurence jiz prodavanym HBM ma take u nich skluz.

Ja se vubec divim ze NVIDIA radne tyhle pameti od Micronu neotestovala, naopak nasadila je primo a zacala prodavat, dalsi lez tehle spolecnosti, kuli zisku obetuji stabilitu systemu/zakaznika.

Celkove GTX 1070 nevidim smysl kupovat, RX 480 8/8GHz se na ni pomalu dotahuje, k prikladu v Battlefield 1 v rozliseni 3840x2160 Ultra Quality jedouci na api DirectX 12 cini rozdil 10 FPS, k tomu je RX 480 neporovnatelne modernejsi a lacinejsi o 220€.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA navrhuje primárně GPU, která prodává OEM partnerům, takže si to měli otestovat primárně výrobci samotných karet jako třeba zmíněné MSI, s tím nemá NVIDIA nic společného.

Aha takže karta co je o 30% výkonnější než RX 480 nemá smysl? Navíc má lepší provozní vlastnosti. WTF? Jen proto, že v jedné hře to funguje lépe? Tak jo no.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

oni nechápou že 30% je i 30% rozdílu v ceně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil v cene je 60-80%

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V pouzitelnem 1440p je 1070 o cca 30% (80vs60) rychlejsi...
http://media.gamersnexus.net/images/media/2016/game-bench/battlefield/bf...

4k:
We settled on “High” for 4K testing, although “Ultra” really only decreased FPS by a few points. EVGA's GTX 1080 FTW Hybrid sits at the top of the bench, pushing an average FPS of 69 with 1% lows of 60 and 0.1% lows of 56.7, an indicator of consistent frametimes with low latency and variance.

The GTX 1070 SC is operating at an average of 54FPS for 4K/High, with lows dipping to 44FPS. Following this, the Fury X runs 47.7FPS AVG, flanked by the MSI R9 390X and GTX 1060 Gaming X cards. The 390X and 1060 Gaming X are effectively tied in their averages and 1% lows, with the R9 390X imperceptibly favored in 0.1% lows. The RX 480 8GB Gaming X is operating at 37FPS AVG at 4K/High. These three cards – the 1060, 390X, and 480 – are bordering on unplayable for a higher-speed shooter. If you really wanted 4K gaming with these devices, which seems an odd fit anyway, you'd want to dip settings closer to medium.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a teď česky, dík

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Treba sa naučiť anglicky. Bude sa ti to v živote hodiť aj v iných oblastiach. Text v komentári od Shaq fakt nie je ťažký.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě se po ránu nechce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vysvětluje mnohé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Waffera a Crhu je zbytečné reagovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych, že to bude kvalitou pamětí od MICRONu. GTX1070 používá stejné GDDR5 jako předchozí 28nm generace grafik a tam tyto problémy nebyly.
Navíc na GTX1080 jsou GDDR5X a ty snad nikdo jiný než MICRON ani nevyrábí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ja se vubec divim ze NVIDIA radne tyhle pameti od Micronu neotestovala, naopak nasadila je primo a zacala prodavat, dalsi lez tehle spolecnosti, kuli zisku obetuji stabilitu systemu/zakaznika."

A takto hlúpo vzniká 99.9% tvrdení o tom ako NVIDIA klame. proste si ich vymyslíme. :-) Ešte by si mohol vysvetliť prečo by to mala testovať NVIDIA keď ona dodáva hlavne grafické čipy. Kompletné GPU skladajú výrobcovia ako ASUS, MSI, Gigabyte a pod. Tí si to mali v prvom rade otestovať. Najvtipnejšie na tom je, že Founders Edition grafiky, ktoré sa vyrábajú na základe špecifikácií od NV majú osadené pamäte od Samsungu a s tými žiadny problém nie je. Takže si si opäť niečo raz vyfabuloval a máš ďalšiu odrážku s klamstvom od NV a kvázi argument o obetovaní zákazníka. Škoda, že táto fabulácia vznikla iba v tvojej hlave.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Najvtipnejšie na tom je, že Founders Edition grafiky, ktoré sa vyrábajú na základe špecifikácií od NV majú osadené pamäte od Samsungu a s tými žiadny problém nie je" - no vidis inteligent, sam si to priznal!, kvalitnejsi a drahsi Samsungy problem nemaji ale lacinejsi Microny jo. NVIDIA proste se zas snazila nekde usetrit a zbytecne. Obycejna nenazrana firma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako sa NVIDIA snažila ušetriť? Ona tie kary nevyrába. Ušetriť sa snažili samotní výrobcovia kariet. Nie NV. To, že Founders edition majú pamäťové čipy od Samsungu podľa mňa znamená, že to tak našpecifikovala NV výrobcom kariet. To, že sa výrobcovia snažili vo vlastných edíciách GPU použiť aj iné pamäťové čipy nie je starosť NV. Nechápem prečo sa všetko musíš snažiť prekrútiť tak, aby z toho NV vyšla zle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po problémech s 970 tu máme problémy s 1070. Jako u Nvidia bývá zpravidla bezproblémová až karta z nejvyšší řady. Holt co byste chtěli, každá karta od NV co neatakuje hranici 20 tisíc je pro socky, tak je zřejmě ke kartě přistupováno už při návrhu a výběru komponent. Filozofie firmy - pro borce jsou holt pouze nejdražší modely :-). Už proto se mi ta firma hnusí

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím v tom problém, kupte si prostě GTX 1080 / Titan X a je to. Není důvod proč kupovat levnější karty.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Po serii pruseru spojenych se znackou NVidia. Neni duvod proc kupovat NVidia karty. (Byvaly vlastnik NVidia karet)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, naprosto s Vámi souhlasím...až.... až na jednu věc... konkurence nemá co nabídnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky souhlasím, proto čekám na Vegu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaké paměti jsou na kartách AMD a kdo rozhoduje, jakou paměť na desce použije ;) ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sakra ten obrazek u clanku je nebezpecnej. Uplne me vylekal. Kdyz sem ho videl nahore nad clankama tak sem si chvily myslel ze mi odchazi grafarna v notasi. Mimochodem nVidia :-)).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Chybí totiž vysvětlení, proč by v takovém případě existovala závislost na výrobci paměťových čipů" - to ako vazne na technologickom webe toto ?
"nebo proč by trvalo odhalení a řešení takto triviálního problému plus mínus čtyři měsíce." ako kolko by pre bezneho Joudu bola prijatelna doba ? Istotne to bolo tak trivialne pri tych GHz ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opět se klasicky nafukuje něco, co prakticky ani problém nebyl. Od začátku používá většina značek paměti od 2 výrobců a to z důvodu aby dokázali pokrýt poptávku trhu a výpadky dodávek u jednotlivých výrobců. Na deklarovaných taktech prakticky žádné problémy nebyli, proto se problém otevírá až po delší době. Jde tady totiž spíše o taktování, kdy prostě paměti Samsung jdou lépe taktovat než zmiňované Micron a mají i větší stabilitu právě po přetaktování. Jenže přetaktování je už věc bonusu a štěstí na daný kus. Stejně tak se může narazit na hůře taktovatelný kus s pamětmi od Samsungu..

Jinak sám vlastním GTX 1070 s pamětmi Micron a karta je naprosto stabilní i na taktech 8.800Mhz. Ano, u Samsungu se zpravidla dosahuje 9000 - 9600Mhz, což může někomu zvednout dobrý pocit, ale reálně to přidá tak 1-2% na výkonu. Kdo si potom neumí s taktováním vyhrát, má prostě zmiňované problémy, kdy už paměti dané takty nezvládají a projevují se dané neduhy. Na základě toho si všimla Nvidia, že u pamětí Micron je něco špatně v Biosu a proto připravují s většinou výrobců nápravu. Zda to o něco vylepší taktování, či stabilitu po přetaktování je otázka, ale jedná se prakticky jen o lepší odladění.

Takže závěrem, přehánět o problémech Nvidia a nepoužitelné GTX 1070 je zcela úsměvné a jen to vystihuje neznalost, či jednostrannost některých diskutujících na fórech. A ti si zajisté koupí kartu od AMD..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čo si redakcia pod týmto predstavuje? "Zůstává nicméně otázkou, zda jde o skutečnou a jedinou příčinu problému. Chybí totiž vysvětlení, proč by v takovém případě existovala závislost na výrobci paměťových čipů nebo proč by trvalo odhalení a řešení takto triviálního problému plus mínus čtyři měsíce." :) No možná proto, že u karet s paměťmi Samsung se to neděje? Navíc se to neděje se všemi paměťmi od Micronu, takže to vypadá, že buďto Micron pustil nějakou horší várku, nebo mají vyšší rozptyl parametrů. O tomto problému se ví již déle, jen redakce si uráčila všimnout až nyní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

„O tomto problému se ví již déle, jen redakce si uráčila všimnout až nyní.“

Pokud reaguješ na nějaký text, doporučuju ho nejdříve alespoň přečíst. V tomto případě stačí dokonce první věta: „Prakticky od vydání GeForce GTX 1070 se objevují stížnosti na nestabilitu karty a obrazové artefakty.“

„No možná proto, že u karet s paměťmi Samsung se to neděje?“
Opět informace, která je uvedena ve článku: „Série karet vyrobené za použití pamětí společnosti Samsung tyto potíže nevykazovaly.“ Otázka nebyla, jestli se to neděje, ale proč se to neděje.

„buďto Micron pustil nějakou horší várku“
V tom případě by mě zajímalo, jak může kvalitu osazených pamětí zvýšit aktualizace BIOSu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1, Nebyl zde jediný článek o tomto problému, proto to vypadá, že si redakce všimla až nyní. To že je v článku informace, že problém trvá déle nevypovídá nic o tom, kdy se to dozvěděla redakce(OK ano, nejpozději v době uveřejnění článku).

2, Je hezké, že informaci máte v článku, ale asi jste s ní nepracoval, protože fakt, že se nějaká chyba projeví pouze za určitých okolností její odhalení docela ztěžuje.

3, Nastaví parametry (přechodů mezi jednotlivými stavy frekvence/napětí) tak, aby fungovali i na nejhorších použitých čipech. To Vás vážně nenapadlo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

například napětím jdoucí do paměťových čipů? Či změnou určité části jejich časování?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po tolika pruserech NVIDIE:

-klamani ohledem sbernice u GTX 970
-srani grafik cez ovladace(snizovani vykonu/degradace karet)
-hardwarove nepodpory api DirectX 12 pricemz se krabice tymhle logem honosi
-slibovani HBM II pameti u noveho Titan-u X, oala mame tu v realite GDDR5X
-uziti lacinejsi nahrazky Micronu za kvalitnejsi Samsungy u GTX 1070

>by NVIDII dnes kupoval jenom ukazkovy dement.

-GTX1000 je prosty provareny Maxwell, idioti vytahujte penezenky a rozbijejte prasatka-

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stačí si přečíst vaše komentáře zde pane "Waffer47" a už představu o ukázkovém dementovi mám. Já si v klidu hraju, výkonu mám dostatek a jen vy tu brečíte pořád dokola něco na Nvidia. Tak ať vám to virtuální AMD šlape.. :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"hardwarove nepodpory api DirectX 12 pricemz se krabice tymhle logem honosi"

Ktera grafika od Nvidie co ma napsano na krabici DX12 ji nepodporuje? Podporuje a to 100% vsechny funkce vcetne asynchronnich shaderu (ze je neco pomalejsi neznamena ze to neni plne p[odporovane).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem stejně smělé tvrzení jako, že sériová linka je vlastně paralelní, jenom se chová paralelně pouze pro jeden bit

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.