Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia ohlásila GeForce GTX 1070 Ti

Ještě by stálo za zmínku, že navzrody spekulacím by karta měla jít normálně uživatelsky taktovat ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

heh, to jako vyracet jedu spekulaci jinou spekulaci? (: tohle potvrdej az recenze.. stejne jak ma treba asus tu vyjimku na tovarni oc tak moh dostat nejakej jinej vyrobce vyjimku na user-oc.. uvidi se pristi tejden

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA officially claims GTX 1070 Ti to be an overclocking monster:

We designed the GeForce GTX 1070 Ti to be an overclocking monster with plenty of headroom for gamers to crank up the clock speeds. And our partners have built cards with thermals and power supplies that allow gamers to push performance way past stock specifications.

https://videocardz.com/73742/nvidia-geforce-gtx-1070-ti-custom-models-an...

A ASUS nemá vyjímku, jen to obešel..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taktovat určitě nepůjde, Nvidia si nebude kanibalizovat prodeje 1080. Výkonem tedy výpočetním je moc blízko. Ale paměti zase blíže 1070 - výkon - to je oč tu běží. 180 W no comment - podívejte se na parametry - je to blíž 1080 než 1070 - takže to plus minus sedí - a že uvádí menší spotřebu než je realita - Intel to dělá taky a nikoho to netrápí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak by sa nedala užívateľsky taktovať tak potom nechápem tú cenu. Počkám si na prvé recenzie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taktovat nakonec zřejmě půjdou, ale mnohem více mne zaráží uváděné TDP. Předepsaných 180 wattů výrobci nedodržují a řada karet má uvedeno přes 200 wattů. Například EVGA specifikuje pro základní modely 217 wattů a pro top model 235 wattů. Už to vypadá, že GeForce GTX 1070 Ti je vyráběna z čipů s vysokými hodnotami leakage, které neprošly při selekci pro výrobu GeForce GTX 1080. Před vydáním Volty se jich nVidia potřebuje zbavit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

TDP je zkratka pro Thermal Design Power. Že má něco TDP 235 W, neznamená, že to má i příkon 235 W. Že má karta TDP 217 W neznamená, že má lepší čipy než karta s TDP 235 W.
Zrovna v tomhle případě to může znamenat jen to, že karta má standardně nastavený power limit pro GPU Boost (100 %) na 180 W, u levnějšího modelu se dá zvednout maximálně na 120 % a u dražšího na 130 %.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cekal jsem omluvu, ale tady se ji dockam ztezka. Potvrdilo se presne to co jsem ja rikal a nekteri mi tu za pravdu i sproste nadavali. AMD samozrejme nemuze za to, ze ma tak sproste fanousky, ale nedelaji firme svou zaslepenosti dobre jmeno.
Jinak no-X take nezklamal a clanek o GTX1070Ti samozrejme uplnou pravdu neobsahuje.

Jaka je tedy skutecnost:

GTX1070Ti je normalne taktovatelna karta a doma si ji muzete nataktovat dle libosti ovsem bez zaruky. Jedinne co se meni, je ze NVidia zakazala upravovat vyrobcum karet tovarni BIOS a pokud chcete taktovat musite taktovat pomoci aplikace idealne z Windows, uzivatele linuxu maji napriklad u Asusu smolika.

Asus obesel narizeni NVidie tak, ze karta sice bude mit tovarni BIOS, ale pokud si k GTX1070Ti stahnete overclocking utilitu od Asusu, tak Asus vam dava zaruku, ze bude karta fungovat az do frekvence, kterou stanovil Asus. Proste si grafiku nataktujete sami stejne jako to muzete udelat u ostatnich vyrobcu, ale Asus vam garantuje frekvence, ktere ma ve specifikaci, ze to pujde.

HLAVNE ale cele to straseni, ze zamknuty BIOS a netaktovatelne bylo proste jen snem fanousku AMD a neni na tom nic pravdy.

Ja dokonce stale tvrdim, ikdyz to nemam potvrzene, ze i zakaz upraveneho BIOSu od NVidie je jen docasny a po novem roce vyjdou i upravene modely uz od vyrobce.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Za co bys chtel omluvu?

Byly to spekulace na zaklade duveryhodnych zdroju. To neznamenalo nikdy 100% pravdu, protoze kdyz si prectes ten puvodni clanek, tak zjistis, ze no-X to takhle i napsal. Kdyby si mel stale problem s chapanim, najdi vykladovy slovnik a pozjistuj co znamena "ZREJME".

Tys tu ale zacal kopat kolem sebe s tim, ze keca, aniz bys mel jakykoli zdroj. To jsme na tvem prispevku kritizovali (a minuskovali). Tedka se muze zdat, ze si mel pravdu (i kdyz, to se definitivne potvrdi az v listopadu), muzes citit zadostiucineni, ale to je stejna reakce, jako ma treba OBR. Kdyz se trefi, tak hulaka, jaky on byl prorok. Kdyz se netrefi malo, tak fabuluje a upravuje svoje drivejsi tvrzeni, a kdyz se netrefi uplne, tak na to zapomene.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O zadne duveryhodne zdroje se nejednalo, byly to spekulace fanousku AMD postavene na vode. Dalo se naopak predpokladat, ze to bude tak, jak jsem psal. Jedinny rozdil byl, ze to moje byl realisticky odhad, to druhy nepodlozena spekulace a proto se ukazalo, ze mam pravdu, to nebyla nahodna trefa, jen jsem zapojil mozek.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hm... jasně. Buď jsem blbej já, nebo... četl jsem to znovu odzadu dopředu a zpět. Na první pohled jasný spekulační článek...

Běžný člověk, který na ten článek narazí, si to, že jde o pouhopouhé spekulace, které můžou být absolutně mimo realitu, může odvodit ze slovíčka „zřejmě“ v nadpisu (které má ovšem dva významy, že... ten původní je ve významu „nepochybně“, a až ten zparchantělý znamená „možná“) a z toho, že se dále v textu praví, že:

Tyto informace... ...zůstávají neoficiálního charakteru (což je ovšem zase změkčeno vsuvkou „jako ale všechny dosavadní, které se týkají GeForce GTX 1070 Ti,“).

Jinak se celý článek tváří, že to tak prostě je (informace nejsou potvrzené, protože budou potvrzené až po vydání) a jediné, o čem se v něm spekuluje, je jen to, proč to Nvidia udělala.

BTW, ano, GTX 1070 Ti jdou úplně normálně taktovat, žádné článkem prorokované zámky na uživatelské taktování se nekonají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OBR je kapitola sama pro sebe - stejně si ho Intel a NVidia koupily. Stejně jako celý PCT. Ale zamčená na beton bude min nějakou dobu - má to být konkurence pro Vega 56, ale ne pro 1080 a té je sakra blízko. Znovu si projeďte její parametry a je vám to hned jasné - u NVidie nejsou idioti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ví se už kdy bude na trhu GTX 2070 a jestli to bude Volta nebo Pascal Refresh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.