Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1070 Ti vyjde přesně za měsíc

proc proboha vydavaji dalsi kartu s vykonem ktery uz tu davno byl a nejspis zravejsi nez jeji vykonnejsi setricka ;) !!!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

aby mali o 3% rychlejsiu kartu ako Vega 56 na defaulte?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano taky nechápu, proc ty Vegy vůbec vydávali, kdyz jenom dorovnávají výkon který tu už dlouho máme a navíc jsou žravější...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

co kecas v nove hre to natrelo i +- 300W GTX 1080 Ti ktera je vyrazne drazsi :) a jinak to byla ironie a narazka na de*ilni kecy stejneho razu smerem k AMD kartam

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale ty kecy k AMD kartam jsou prave ironie a narazky na jisteho DD a jeho DDebilni kecy z doby, kdy se AMD povedlo vydat novou generaci karet driv nez konkurenci.
Tohle a ty zvasty o tom jak AMD musela odladit vyrobni proces pro Nvidii a tak mohla zlevnit(AMD vydala karty drive a o dost drazsi nez predchozi radu a zlevnila, kdyz karty vydala i Nvidie.) jsou proste nezapomenutelne:-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

@simik..nevim, jestli jste si toho vsiml, ale tohle neni DD web :) ..a celkove si myslim, ze tady nikdo ani na podobne prestrelky ohledne DD a spol. neni ani moc zvedavy. Staci, ze to clovek musi cist jinde..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Není pravda co píšeš
Toto téma tady rozjel zelený ZLOBR na PC tuningu, DD se pak jen v rakci na Obra vezl na vlně, kterou se bavil celý IT svět v ČR/SR. Takže simiku, jsi úplně mimo, ale chápu, že by se to to hodilo do krámu, ale prostě smolík.
To jen pro upřesnění...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OK. Takovemu argumentu nelze odolat, pac pamet je svina. Dej odkaz, ja to taky najdu a zjistime, kterej z tech debilu za to muze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomto fakt nemá zmysel DDho obhajovať. Ten toho nakecal strašne veľa. A to čo spomínal Simik je len časť. Fakt to bol DD, ktorý tvrdil, že by NV mohla mať problémy po odchode AMD od TSMC (čo a týka výroby GPU), lebo že jej predtým výrobu ladilo AMD a odteraz si to bude musieť robiť sama. Vážne nemá význam sa ho zastávať za tieto nezmysly.
Alebo podsúvanie hlúpostí typu, že AMD zlacňuje, pretože sa im podarilo lepšie odladiť výrobu a nechcú "šklbať" zákazníkov, sú tiež nezabudnuteľné. Zatiaľčo NV vždy podľa neho zlacňovala iba kvôli vynikajúcej konkurencii. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a obr napr povedal ze taktovanie intelov je banalitka, a kazda i7 7700K da 5GHz, atd atd...a vidis tu niekoho ze s tym pride a onanuje nad tym?
tu gro ludi na tie vtipne postavicky nemysli, az kym nepride typek namlsany(tam sa virtualne potlapkavaju po chrbatoch) z tuningu a zacne, lebo DD toto a hento

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozastavujú sa ľudia nad obidvomi pánmi. Vidieť to vtedy, keď niekto začne s DDm a hneď sa objavia ďalší s tým čo zasa urobil OBR. A platí to samozrejme aj naopak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale je hloupé obhajovat jednání jednoho tím, že druhý to dělá taky. Vždyť to vypadá jako by je lidé měli za vzor.

To že nějaký magor zavraždil miliony lidí, přece nijak nesnižuje vinu jiných vrahů. Je to argumentační klam, který platí jen na omezený počet lidí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty mas vlastny klam, si si domyslel to svoje, ale ani sa necudujem. prisiel si si podrypnut.
tu dd nikto neobhajuje, len tu tvrdime ze komentovat dd na inych portaloch je trapne, a pre ostatnych citatelov unavne a nudne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poukazoval jsem na fakt, že citovaný výrok je od někoho jiného a tedy zamýšlená ironie poněkud nevyšla nebo naopak je to ironie na druhou. Byl jsem konfrontován s názorem, že se mýlím a rád bych se tedy dobral pravdy. V čem spočívá dle tebe můj klam?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tvoj klam spociva v tom ze ked clovek ti napise(pozeram ze traja ludia ti to uz napisali) ze nekomentuj dd na inych portaloch, tak ich obvinis ze ti ludia ddho obhajuju. vacsina ludi ma dd v pazi(samozrejme okrem urcitej casti masochistov, ktori sa potom na ostatnych portaloch prezentuju - co jedol dd na ranajky, co dd povedal a co nepovedal, co si dd mysli(toto je vtipne) atd)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proste sem DDho ani Zlobra netahej.. Ja bych tu mohl psat osobni litanie na Obrmajerovy lzi a taky to nedelam. Nikdo rozumny to tady nedela, protoze si sem chodi pokecat a ne hadat se a pomlouvat jine.
Nic vic nebo min za tim nehledej :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

praveze naopak som uz davno nevidel. ukajat som videl ludi len na DD, oddbornikovi a pod.
maximalne nejaky shitstorm schytava na pctuningu samotny obor ked vyda novy test cpu s Winrarom z roku pana 97

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A uvědomuješ, že pokud by jsi na mně nereagoval(mimo jiné osobním útokem), tak by to tady toho ukájení bylo minimum?
Měl jsem seriozní zájem, zjistit od koho opravdu pochází ten absurdní výrok. Zkusím to dohledat večer a pokud se to povede, hodím to sem. Už jsem dal odkaz s přibližnou dobou.

Tahle debata už nemá smysl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1, Píši o době před GCN a tak předpokládám, že OBR a jeho i7 7700K určitě nezpůsobil, že DD napsal před více než pěti lety, že Nvidia vydala kartu s výkonem, který je tu již rok.

2, Proč vytahujete Obra? Takto argumetují děti - já jsem zlobil, ale on zlobil víc....
https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam#.C3.9Ahybn.C3....

3, Asi Vás zklamu, ale v té době jsem DDsvět sledoval a hlavně se těma žvejkama se bavil na oddbornikovi a tohle opravdu nelze zapomenout, takže si ten osobní útok můžete odpustit, ale tak to bývá když nejsou argumenty. Raději dohledejme důkaz, kdo bzl první, místo takovýchto hloupostí.

Už se blížím, např. zde je to zmíněno:
http://vernys.zing.cz/clanek/727/aktualizovano-ddworld-aneb-kde-je-ta-sl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spominam i7 7700K len preto, lebo si to pamatam, kto si ma pamatat vsetky obrove kecy? len pravoverni mozno si to pamataju.
ok spomenul som si na dalsie: testovanie CPU s starou verziou Winrar as DOSBox
a vdaka simiik, zasral si diskusiu s niecim co s 1070ti nesuvisi, len si potreboval dat vsetkym tu najavo, ze existuje niekde nejaky DD.

proste tu s "oddbornikom" nepochodis, je to uz strasne unavne, roky to iste citat dookola.a kazdy co to spomenie si mysli ze ake vtipne veci napisal

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A já si dokonce pamatuju jeho "kachničku". Jediné o co mi šlo, upozornit na ten výrok, který je starší než si evidentně mnozí myslí a paradoxně jej přisuzují někomu úplně jinému.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy to ZLOBR napsal?
Našel jsem toho spoustu u DD v diskuzích k aktualitám v období od vydání GTX 580 do její recenze 14.12.2010.
Namátkou:
2010-12-03 - "který je zajímavější než GTX 580, která nepřináší nic nového - není nejvýkonějíš grafikou na trhu, nemá nové funkce je to jen o 15% výkonějíš GTX 480, která ale stejný výkon po OC dokáže podat také"
2010-11-16 - "děláme na něm, ale mám tu pár článků které musí vyjít před tím a mají řpednost, navíc na GTX 580 není až tak moc nového"
2010-11-09 - "rok stará HD 5970 je pořád výkonější a navíc končí, stejně jako HD 5870, ..."

BTW.: Byla to zajímavá exkurze do historie - Místo 2K,4K se řešili 3 monitory, SSD měli převálcovat HDD, AMD mělo malá jádra GPU a Nvidie velká, dolar zdražil na 19,-, Android měl verzi 2.3, Havok měl mít velkou budoucnost a neexistovaly Freesync ni Gsync.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to ti za to fakt stalo ? :) kazdy je nejaky no :D

ale porad tam neni ten zaklad "vykon ktery tu byl" AMD vs NV takze jsi zase vedle jak ta jedle :D >>>tak snad priste neco najdes snad i peroutkuv clanek :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct, hlavně jsem si nechtěl dělat z huby ...

Taky jsem čekal, že najdu přímo tu frázi googlem, ale bohužel.
IMHO to v těch citátech je i když ne doslova tak, jak to koluje dnes. Projížděl jsem pouze aktuality v termínu kolem té 580 a jen zběžně, protože se mi nepovedlo skočit do starších recenzí přímo a procházet seznamem. Nicméně, na to projíždět recenze nebo to období co jsem si myslel původně už nemám. A hlavně už to tam být ani nemusí, páč je to dost promazaný.

Jsem zvědav, kdy to publikoval ten druhej exot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ale uplne jina situace. NV vydava v podstate skoro stejne vykonou kartu jako 1080 podruhe, jeste k tomu za podobne penize. Tudiz smysl jaksi unika.
AMD naproti tomu vydalo karty, co mela..at uz to dopadlo jak chce.
Michate akorat jabka s hruskama...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a nebo hele pepa odvedle pece rohliky hmmm tak mi zadne nebudeme pect protoze uz je dela nekdo jiny ...
stejny primer by sel pouzit i v automobilovem prumyslu atd atd atd. :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Od rohlíků se ale neočekává navyšování výkonu, že. Rohlík je prostě rohlík, může být lowcostový, střední třída a nebo předražený, ale určitě nebude technologicky lepší než předchozí generace. :-) Pokud uvedete nový model rohlíku co chutná jako předešlý model, budeme se též pozastavovat proč zbytečně vznikl nový typ rohlíku. ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jiny postup pripravy jina cena sypany nesypany jina receptura velikost krupavost atd atd :) od rohliku se da ocekavat mnoho veci ;) takze muze byt i technologicky lepsi nez predchozi produkt ;)
muze chutnat stejne muze mit jinou konzistenci muze vice ci mene zasytit muze byt trvanlivejsi atd atd :)

a vite co je na tom to krasne ze kazdy si vybere to co mu nejvice vyhovuje a to co mu chutna ...ze to nekteri trumbelini nechapou a jediny spravny pohled na svet je ten jejich a zadny jiny je vec druha :)

btw AMD ani NV neco takoveho vydali co bylo identicke jako predesly model ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Složením lepší rohlík je jiná třída produktu. :-) Posypy jsou jako velikost paměti, v základu to je pořád kus kynuté mouky s tukem. :-)

ad btw: nevím, nezajímá mě to a ani jsem to nenaznačil... zaujal mě příměr s rohlíkem ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v zakladu jde vzdy o nejakou opracovanou hmotu je jedno jestli je to cip nebo rohlik jde o vysledny produkt(jakykoliv) primer s rohlikem a dvou nezavislych subjektu produkujicich rohliky je naprosto v poradku :) ze ti unikla pointa me ani neprekvapuje ...asi jsi mel hlad ze ses zameril pouze na ten rohlik :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi jo. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

+1 :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Reagují na vysokou poptávku po kartách s vyšším výpočetním výkonem v CUDA software, ve které DDR5X (GTX1080) naprosto propadají. Poptávka po kartě s navýšeným počtem CUDA cores a DDR5 pamětí vznikla už v době vydání GTX1080, která zdaleka nedosahuje výkonu GTX1070.

GDDR5 @ 2000 MHz - 8n prefetch (over 2 memory cycles) = 8*4 = 32 bytes in a 2 cycle transaction (or 2000*4 per cycle= 8 GHz)
GDDR5x @ 1251 MHz - 16n prefetch (over 2 memory cycles) = 16*4 = 64 bytes in a 2 cycle transaction (or 1251*8 per cycle=10 GHz)

Jestli se Vám i ostatním realita situace, ekosystému CUDA s existujícím software optimalizovaného na konkrétní chování nezamlouvá, nikoho nezajímá. Dejte si mínus, připravte si nějaké pěkné povídky Bylo nebylo v Říši Divů a na úspěch nemusíte dlouho čekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na CUDA a komerční použití jedině Teslu, cokoliv jiného je sockování! :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Připomněl jsi mi vtípek z roku 2015, který zaslal do nabídky distributor pracovních stanic Dell, určenou pro rozšíření nabídky služeb, když kamarád začínal s geodézií (Agisoft Photoscan) a focením z dronů. Jedinečná příležitost jak získat pro hloubkové mapování (zpracovávají čtyři karty GTX980Ti s cenou 20 000Kč/ks) 40% výkonu za lidových 480 000Kč (4x Quadro 6000 120 000Kč/kus). Vybral se dodavatel z Ostravy, který nabízel pracovní stanice Supermicro, sakumprásk za 180 000Kč se smluvně garantovanou opravou do 24 hodin v místě instalace. A co vím, tak opravy fungují, protože některé z karet nevydržely déle než rok (chlazení VRM bylo vždy slabinou). Přijedou, vymění a zbylo dost peněz na druhý identický stroj.

Ale jinak dobré :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Minus by jsi mel dostat ne za prispevek, ale za to, ze zase delas z 1% prikladu, situaci pro vsechny..;)
Tohle nejsou pohadky. Spis to tvoje zaujeti je legracni, staci si predstavit, kolik karet se proda pro 'hrace" a kolik pro "Cudisty" a relevance Tveho prispevku je priblizne stejna ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mně jsou nějaké +/- úplně volné a ze zásady nehodnotím. Na druhou stranu dobře vím, jak mnozí na +/- dají a snaží se názory psát tak, aby se zelenalo plus.

Co mi vadí je ochota akceptovat jediný obecný závěr a vyhýbání se argumentaci. Vzpomínej na Coffee Lake, dám příklad Photoshopu s výsledky, někdo napíše "známá věc", ale dál se neodváží ani ceknout a šoupe nohama pěkně pod radarem, aby nemusel s příkladem z praxe - sdělit ten bájný software, který potvrdí teorii. Nebo spotřeba, neměl jsem čas to číst, bylo pěkně a já byl s lodí pryč, ale určitě bych si smlsnul nad vzájemném ujišťování se o brutální spotřebě Coffee Lake. Sice se prokázal opak, ale obecný závěr z Diit je takový, že žere jako tank. Nemusíme chodit daleko, co kdybych požádal o statistiku? Oba dobře víme, že taková statistika nemůže existovat. Na druhou stranu se rozhlédni po fórech, co se poslední roky staví a případů hry + animace, grafika, střih, ... co já vím co dalšího, není rozhodně zase tak neobvyklé, jak se může na první pohled zdát. Otázkou zůstává, proč si myslíš, že máš vždycky pravdu. Samozřejmě si můžeš myslet co chceš, ale nepasuj se do role vrchního soudce. Naštěstí nedáváš a zároveň nekopíruješ názory druhých, které obratem přejímáš za své. Naprosto komické mi přijde včerejší nadávání, tutové potvrzení ecc pamětí a další den už prohlašují opak a přejímají názor za svůj. Ten, za který nadávali.

Upřímně řečeno, mně jsou nadávky, řeči o trolování, ... úplně volné. Jestli chce, pokračuj, ale nic se nezmění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne. Ja si osobne treba tvoje prispevky (aspon vetsinu z nich) se zajmem prectu. A sohlasim s Tebou, ze poskytujes treba jiny pohled na vec. Coz je vyborne a pro mne osobne zajimave. S cim ale nesouhlasim je, ze to podavas tak, ze to nedavas do souvislosti a podavas to, jako by byl hlavni proud. Coz opravdu casto neni.
Kdyz by jsi to podaval jako alternativu a doplneni, tak si myslim, ze to bude jednak lepe akceptovatelne pro jine a jednak to bude i odpovidat vice "vseobecne" skutecnosti.
Ono kdyz neco plati v 95% pripadech, nenamena, ze to plati i v tech zbylych 5%. A kdyz neco plati v 5% pripadu, neznamena, ze to plati i pro tech zbyvajicich 95% :)
Hezky den ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To byste neměl, ztratíte kredit v očích ostatních.

Já čekám nesouhlas vyjádřený argumenty a diskuzi. Abych to uvedl do správného kontextu s příkladem. Pár dní zpět jsem vypálil s Coffee Lake v příkladu tvorby obsahu a sluší se připomenout, kam samo AMD staví Ryzen (vzpomeňte si na marketing "Ryzen Creators"). V tomto oboru platí dlouhé roky za rozšířený standard Adobe (tzn. InDesing, Illustrator, Photoshop, Lightroom, Fuse, After Effect ... a Premiere Pro) o tom snad nemusíme dále diskutovat. Netvrdím, že jsou nejlepší, ale rozhodně jsou nerozšířenější a řeči o archaičnosti apod. na skutečnosti nic nezmění. Konkurence (Corel, Pixologic, Blender s Cycles, Gimp s GEGL ..) není lepší s tím se musíte sám vyrovnat. Nemůžete se vymlouvat, že jsem nedodal náležité podklady - to znamená reálné funkce (nástroje programu) a zdrojová data pro nezávislé ověření (připravené mám dalších 9 příkladů, včetně zdrojových dat). Co lze z výsledků vyvodit? Tak především nikdo z těch žvanilů o prášcích se nezmohl na jinou reakci, než prášky, známá věc, ... a další výmluvy. Logicky vzato, pokud tvrdím, že je Ryzen ve všem lepší, musím umět adekvátně odpověď a reagovat argumenty. Samozřejmě se nic takového nestalo. Vy jste pokud si dobře vzpomínám reagoval poměrem ceny (poznámku o trolingu nechám být). Mohli bychom se zamyslet nad pořizovací cenou a životností v horizontu 3 - 5 let, jestli čas ušetřený díky procesoru vynahradí v odvedené práci mírně vyšší pořizovací náklady. To se nestalo, ale to nechme pro tentokrát být. Nyní zpět k výsledkům a názoru, proč Intel vytlači AMD. Jsou to právě výsledky reálné činnosti, na kterých se mohu oprávněně domnívat, že výhodnost procesoru ve skutečných aplikacích bude klíčová a rozhodování se nebude zakládat na "teoreticky Ryzen zůstává ve všem lepší, protože se má více jader a na DIIT se shodli diskutující o jednoznačné výhodnosti + pájený". Samozřejmě s trochou nadsázky, ale tak nějak vidím situaci a názory na DIIT.

Výsledky (slíbil jsem jich deset, pokud se odváží dát alespoň 5 proti příkladů) mám připravené pro grafiku a fotografie (separátně pro každý ze jmenovaných programů Adobe, Capture One Pro, Corel After Shot, Zoner ..), animace (After Effect, Autodesk Maya), video s názornou ukázkou síly H.265 (Premiere Ele/Pro, Vegas Pro), konstrukční software (DelftShip Pro, Autocad, Revit), modelování (Zbrush, Mud) ... a samozřejmě programování (Visual Studio, Netbeans). Až některý z těch žvanilů bude mít odvahu postavit se argumentům a jít s kůži na trh, rád se pobavím na téma výhodnosti a základech osobního názoru o vytlačení Ryzen na okraj. Já si za svými názory stojím a umím si je obhájit. Mýlit se mohu, ale bez pádných argumentů názory neměním. Část výsledků, zejména profesionální produkčního software pochází z testování Autocontu pro certifikace pracovních stanic (průběžně se mění komponenty). Další část mám z od známé z Alzy, kde prodávají pre-tested delidnuté batche (testují) část výsledků jsem dělal sám.

Máte odvahu k věcné debatě?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vite, ja si myslim, ze to trochu zbytecne 'hrotite'. Mate Softy, ve kterych chcete neco testovat..dobry. Stale, ale nerozumim, kde je tu problem. Osobne, zadny z tech softu, ktere zminujete, osobne nepouzivam, takze z vlastni zkusenosti, se k nim nemohu vyjadrit. Na druhou stranu, muzeme vzit treba testy na tomshardware, kde nektere z tech programu jsou uvedene. Dale treba ht4unet, kde jsou zase uvedeny bezne konzumni softy, atd..
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-1600x-cpu-review,5014-10...
https://www.ht4u.net/reviews/2017/amd_ryzen_5_-_r5_1600x_und_r5_1500x_im...
https://www.ht4u.net/reviews/2017/amd_ryzen_5_-_r5_1600x_und_r5_1500x_im...
atd...
Co z toho vyplyva? No ze ano existuje spousta draheho softu, kde vysokotlaky 4jadra podavaji lepsi vykon nez Ryzeny. Stejne tak ale jsou i softy od Adobe.. Afteraffect, InDesign, kde je Ryzen diky jadrum lepsi. To stejne se da aplikovat jinde..enoding H264, H264 (CPU), Ryzen ve srovnani s existujici Keby platformou exceluje. Naproti tomu Autocad a spol, nikoliv. Atd.

Osobne se domnivam, ze kdyz nekdo pouziva soft radove za tisice-sta tisice korun, tak si podle toho take postavi (necha postavit, koupi) odpovidajici platformu, ktera mu vykonove vyhovuje. Jestli mu ten priplatek za Intel CPU stoji vzhledem k rozdilu vykonu, to ja nevim. To je preci kazdeho na uvaze.
Pro takovy domaci hobby pocitac, mi prijde Ryzen vyborny a znacne lepsi (v pomeru k cene) nez stavajici Kaby. Kafe ten pomer asi zhorsi, ale i presto to zase bude o tom, co za dane penize dostanu a jestli mi ten narust vykonu (v nekterych softech) na strane Intelu stoji za to. V momente, kdy prijde Zen+ a pokud prijde s ocekavanymi vyssimi frekvencemi, zase to bude zajimave..

Prijde mi, ze to berete moc vazne. Mne napriklad vzhledem k tomu co na pocitaci delam, Ryzeny opravdu vyhovuji..a za 5500,- penez 6jadro s HT...vzdyt to byl jeste pred rokem uplne nerealny sen...
Neber te to tak vazne :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém obecných testů je jejich obecný význam. Víte nemůžete odpovědně vybírat podle jednoho obecného a promiňte ten výraz, nic neříkajícího grafu. K tomu Photoshopu nejsou uvedené nástroje (součást jádra Mercury Graphic Engine), které se chovají velmi odlišně. Musíte se dívat na uživatelem používané nástroje, protože zcela odlišně používají systémové prostředky. Aby to bylo ještě komplikovanější, do testu se zahrnují i ty nástroje např.: Motion Blur s využitím až 6 jader (vláken). Neznalý pozorovatel si řekne "Ryzen bude lepší", bohužel tak to není, protože nezaujatého pozorovatele už nenapadne, že Motion Blur patří do Lightning Effect Galery, které akceleruje grafická karta (Photoshop umí OpenCL i CUDA) a logicky budete používat právě výkon grafické karty, včetně integrované Intel HD/P. V tom je problém obecných testů, které nic neříkají a svádí to k vytáhnutí té či oné funkce pro použití v argumentaci. Bohužel, chybně a tím se lišíme, protože jdu mnohem více více do detailů.

např.: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-1-1-CPU-Com...

After Effect je ten samý případ s tím rozdílem, že není využito OpenCL, nýbrž OpenGL. Máte pravdu v jedné věci, After Effect dokáže v některých případech využít 6 jader, respektive najdou uplatnění ve vyšší míře, než na PS, inD, Ill ... ale tuto výhodu při výběru procesoru vymazal příchod Coffee Lake, které nabídne skvělý výkon všech 6 jader a další nejsou potřeba, protože se zkrátka nevyužívají.

např.: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/After-Effects-CC-2017-2-CPU-C...

Pro AE mám připravený rozbor i s příklady (vzorkovým materiálem) a můžeme jít opravdu do hloubky. Adobe AE vyžaduje opravdu výkonné SSD disky na které intenzivně zapisuje náhledy, slušnou kartu s podporou OpenGL, dostatek operační pamětí a výkonný procesor. Ale stačí 4 jádra, protože zbytek práce zastane grafická karta, včetně náhledů, pohybů po ose apod.

Opravdu si myslíte, že jsem tak povrchní? Dívám se na věci komplexně a jdu do hloubky. Možná Vám i vám připadám povrchní, ale umím si názor obhájit. Sám správně říkáte, že uživatel by měl vybírat pragmaticky, souhlasím, ale opravdu si myslíte, že Intel s Coffee Lake netrefil do černého? Bohužel trefil ke smůle nás všech se inovace (SW) odkládají, protože nejsou potřeba. Nikdo nebude plýtvat finance zbytečně. Možná se domníváte, že kritizuji Ryzen, naopak, jen říkám, jaká je skutečnost a sám musíte uznat, že podle obecných se řídit opravdu nemůžete.

Doufám, že si rozumíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych s Vami na tema Adobe produktu a jejich vykonu rad diskutoval, jenom ze o nich toho opravdu moc nevim a nikdy jsem je nepouzival. Tady by byl lepsi urcite nekdo jiny ;)
Jinak ja si urcite nemyslim, ze jste povrchni. Spise mi prijde, ze se zamerite prilis na jednu konkretni cast. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Adobe Photoshop a Lightroom* jsem dlouhé roky používal (sluší se poznamenat, že mi stále platí krabicové licence) na svoje cestování s fotoaparátem. Až do letoška, kdy jsem přešel ke konkurenci a nějaké zkušenosti i srovnání jsem nabyl. Další znám z doslechu, kamarádi jsou animátoři, střihači ... člověk něco pochytí, když společně stavíme tiché sestavy. Visual Studio znám jak své boty, můžeme se pobavit na téma paralelních kompilátorů, s CAD pracuji taktéž. Ale vážně, mne vůbec nejde o Adobe, nebo jeden konkrétní software, ale celkově vzato se situace lépe vyvíjí pro Intel (dlouhodobě) a Coffee Lake ukousne další velkou část z toho, kde by současné situace našlo uplatnění AMD (myšleno v poměru vlastností, výkonu a ceny). Snažil jsem se argumentovat běžnými programy tak, abych pokryl celé spektrum činností. S výjimkou her. O tom to celé je a ostatním se to nelíbí, tak kolem sebe kopou. Podobné to bylo v době s Bulldozerem (Piledriverem), každý nadával a přitom se jednalo o výborné procesory, bohužel jen pro někoho.

Těžko se věřit, že v době před Ryzenem mělo AMD lepší procesory než Intel. Mělo, ale jejich vlastnosti neuměl ocenit úplně každý. Jeden Opteron 3350HE (Supermicro H8SML-7F) mi doma spolehlivě slouží od úložiště, pošty, kamer ... a přesto se o Bulldozer/Piledriver povídalo, jak jsou to nenažrané potvory, slabé a běž si koupit Intel. Jenže málo kdo už ví, jak velký rozdíl je ve virtualizaci a její podpoře (ACS na 1 sock Intelu nenajdete), paměťovém řadiči (Xeon E3 sice ECC paměti podporuje, ale chybí mu paměťový scrubber, který mají až E5 a vyšší), nebo šifrování s jednou sdílenou sadu pro všechna 4 jádra, proti 4 ... Pro mé použití byl ve všem lepší a zbytek stojí stejné.

Klidně něco dejte, můžeme to rozebrat. Já se rád přiučím a prozkoumám nepoznané vody, nota bene si užívám dovolenou - balení před stěhováním, tak mám relativně dostatek času.

* Lightroom např.: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Lightroom-CC-2015-10-1-CPU-Co...

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Lightroom-CC-6-Multi-Co...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz jsou venku testy s Kafe. IPC zustali srejne. Kdo vyuzije 'jen' ty 4 thready(jadra), tak si s tim moc nepomuze oproti 7700k.
Tady maji srovnani na 5ghz s Kaby a 4ghz R7
https://m.hardocp.com/article/2017/10/05/intel_coffee_lake_core_i58600k_...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A asi si jej tak hned nekoupis..na to ze je launch day, tak v nemecku neni on-line ve vyhledavaci ani jeden 6C kousek a nasel jsem cely jeden obchod, ktery nabizi 8350k za 200E, ktery je takrikajic trosku na hrane smysluplnosti, pokud jsou v nabidce stale KabyLake CPU..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecné "testy" šité horkou jehlou příliš neřeším, ale to už jsi myslím pochopil. Počkám si na opravdové testy. Coffee Lake 8700k? Takový procesor opravdu nepotřebuji. Nejpravděpodobnější scénář je Threadripper 1920X za předpokladu, že Asus vydá desku na úrovni Asus P9X79-E WS (výbava a podpora), protože já to mám trochu složitější. Hledám maximální výkon v single threadu při konstrukci lodních trupů - změny ve struktuře, volné plochy apod. a na každou operaci musíte čekat jako pikolík v DelftShipu - otravné. Současně vyžaduji maximální výkon v multi threadu, protože po dokončení práce na trupu přichází na řadu koncové prvky a simulace, které vychází z návrhu. V obecném smyslu mluvíme o FEM a SBD, to znamená že trup podstoupí hydrodynamické, hydrostatické, strukturální a deformační simulace, které bezezbytku využijí všechna jádra (čím více jader a paměti, tím lépe). Velmi se hodí ECC paměť, protože jedna simulace může trvat několik desítek hodin, ale i dní. Když něco nedopadne, musím celý trup přepracovat a znovu opakovat simulace. Tak, jak někdo hraje hry, já si stavím pro vlastní zábavu lodě a jezdím po závodech modelářů. Programování a fotografie zapadají mezi hlavní kritéria výběru.

Zkrátka a dobře Coffee Lake nikdy nebylo mým kandidátem. Threadripper 1920X nabídl dobrý kompromis, výkonem v singlu si polepším a v multi naprosto exceluje v porovnání s i7-4930k. Ale to by samo o sobě nestačilo. Tak proč? Protože podporuje ECC paměti a čekám na desku (lépe řečeno doufám v Asus WS), nabízí vynikající podporu virtualizace, což je naprosto kritické, neboť budu muset zprovoznit virtualizaci a instalovat Windows 7 Ultimate, abych mohl používat software na simulace chování trupu ve vodě - software vyvinula univerzita a není dostupný pro Windows 10 (nefunguje a jestli bude někdy fungovat neví nikdo, už se nevyvíjí). Nemohu si dovolit platit 90000€ ročně za licenci komerčního software (hobby). Za licenci jsem dal před lety $1000 a mohu jej využívat trvale za podmínky, že všechny konstrukce budu sdílet s univerzitou. Threadripper 1920X nabízí dále TPM, nemusím řešit čip (překáží) pro Bitlockerem šifrované disky a klíče k VPN. Jistě chápete, že to trochu komplikuje výběr a požadavky nejsou úplně běžné. Když nebude deska, musím slevit z ECC a v takovém případě přichází ke slovu i9-7920X, nebo sáhnout po Xeon W-2155. Můj problém není procesor, nýbrž základní deska.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jetse dodam, ze to nadseni opravdu neni jen na "Diit" ;)
Tady je odkaz na zariovy trend prodeje v Nemecku... Ryzenu se prodalo 57% oproti 43% i3+i5+i7. Myslim, ze to neco musi vypovidat ;)
https://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=y&prev=_t&hl=de&ie...
ps: dokonce 1950X TR se prodalo vice nez 7900x

ps2: kdybych se zivil nejakym softwarem, tak si taky vyberu platformu, ktera mi zajisti jeho optimalni vykon, vzhledem k financim, ktere bych mel k dispozici. Resil bych vyhodnost a cenu bez zavislosti na znacce.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čo sa výrobcom nepodarí pri zvyšovaní výkonu GPU, to hravo doženú na cene karty. Nová Volta bude pravdepodobne začínať na 1000$.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1070Ti - tak a uz i marketingove oddeleni NVidie dostalo od Huanga povolenku vytvorit si vlastni grafiku, na konkurenci to bohuzel staci.

Jinak souhlas s tem komentarema tady, momentalne uplne zbytecna karta. Priplatim par chechtaku a radeji GTX1080, ikdyz teda osobne si rozhodne pockam na VOLTA.

Mam takovou domnenku, ze s prichodem VOLTA prestane NVidia vyrabet puvodni GTX1060/70/80 a zustane VOLTA rada GTX2070/80 a zlevnena Pascal refresh rada GTX1070Ti a jeste nevydana GTX1060Ti, ktera se teprve chysta. To jedinne by davalo jakysi smysl, jinak fakt uplne zbytecna grafika.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prohlašování o zbytečnostech patří k oblíbeným místním sportům. Zapřemýšlejte nad použitím s průzkumem problémů a volání zákazníků - https://devtalk.nvidia.com. Nevím jak rychle se poperete s šokem poznání, můžete procitnou, ale rozšíříte si obzory a snad přestanete, doufejme, vynášet rychlé soudy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem, jak to vidim ja. Kdybys dal odkaz na neco konkretniho, ale cele NVidia forum kvuli tomu prochazet nebudu. Jestli ma nekdo problem dat par chechtaku navic za GTX1080 tak at teda skudli a zustane u GTX1070. Pokud presto nutne nekdo potrebuje neco mezi, tak prosim, at si to uzije, ale muj nazor nad zbytecnou kartou to nezmeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsi to spravne. Takhle to bude videt vetsina. To ze si Step vzdycky vybere 'svoji' 1% variantu, na ktere pak postavi cely svuj prispevek a obhajobu toho co napsal, neni tvoje chyba.
+1
:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Step-ův názor je, že karta pro někoho smysl má. Jestli to je 1% nebo víc či míň, to tady neví nikdo. Netvrdím, že GTX1070Ti bude masovka, ale v Nvidii snad vědí, co dělají, přeci mají ten ďábelský marketing, který prodá všechno ;) Ostatně, v minulosti se po jistých kartách Nvidie, o kterých se také leckde tvrdilo, že jsou na nic a zbytečné, taky docela z nějakých důvodů zaprášilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam PC i7 6700K + Nvidia GTX980
Oplati sa mi upgradovat alebo zatial som v pohode ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se radeji nepodivas na vysledky nejakych testu s 1070 a 1080? Rozdhodnout se usis stejne sam, to nikdo za tebe neudela.
https://www.computerbase.de/2016-06/nvidia-geforce-gtx-1070-test/4/#diag...
..k tomu si pripocti cca 5-10% navic za nereferencni karty, ktere by jsi si kupoval.
ps: asi do nic mensiho nez 1080 jit cenu nema, teda pokud se nespokojis s 35% narustem u 1070..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

testy jsou fajn pro hrubou predstavu ale malokdy zohlednuji beznejsi scenare vyuziti a nastaveni detailu(spise ukazuji kdo ma vetsi "koule")
mam sice jen non-k 6700 skylake ale kdyz se clovek trochu uskromni tak GTX 980 se da slusne pouzit i pro 4k na druhou stranu kdyz se clovek neuskromni tak i ve FHD byva u nekterych her trochu zadrhel ne ani tak kvuli vykonu(zatim) ale je citit ze 4GB VRAM uz je proste malo ....co teprve chudaci s 3,5 GB VRAM nebo 3 GB VRAM :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uskromní se trochu více, ti s 2GB ještě více a taky žijou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je přesně důvod proč se kupují high end produkty aby se vlastnící dobrovolně omezovali ;)
btw 2GB už většinou nestačí ani po maximálním "uskromnění" tak aby to bylo ještě koukatelné >> ale žít se s tím samozřejmě dá :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musíte si koupit alespoň i9-7980XE + dva Titany Xp a jeden Mogbuk Pro, jinak klesne Váš společenský status a to nechcete!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, asi jo. :-D
A preventivne jeden Titan navyse do supliku, ked jeden odpalim :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jen smutně koukám na fakturu mé původní PC sestavy z doby před pěti lety, střední třída GTX 560 přetaktovaná s 1 GB paměti, stačilo to tehdy na vše, za 3,5 tisíce a dnes? Střední třída s dostatkem paměti tedy GTX 1060 se 6GB videopaměti v přetaktované edici za nějakých lidových 10 tisíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GTX 560 je rok 2011, ne 2012, takže jste tehdy kupoval už starší generaci. Střední třída od nvidie byla GTX 650/660.

Teď je střední třída spíš něco jako RX 570, RX 580 4G OC je za 8k, což je taky masakr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.