Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1180: 30. srpna, GTX 1170: 30. září, GTX 1160: 30. října

len taka technicka: ked ta nova hypoteticka gtx1160 bude vykonna ako 1070ti +-
budeme mat mainstream s vykonom 100fps na 2K(trustory), tj na fullhd cez 144fps
nezacne gro ludi kupovat skor hypoteticke gtx 1130-40-50? za 150 - 190$ ? s vykonom 60fps na fullhd?
jasne, fora budu plne stovkami nadsenych fanusikov, ale nvidia predava miliony kariet, ktore su ale v mainstreame vykonne uz pri tejto rade. (a kvoli par umelym spomalovacim efektom ludia hufne nezacnu kupovat novu radu gpu )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to nikdy neni. Lidi zapomínaj na to že náročnost her taky roste. Karty co byly před pár lety dobré na 1440p nyní často nedaj na max i 1080p. 1160 bude stejně jak 1060 perfekt karta na 1080p, jen s tim že jen tam odstup 2 roky a odpovídající nárůst výkonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to co pises je pravda, len asi nikdy nebol dosluhujuci maistream taky vykonny ako je teraz, to som tym myslel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skôr ide o to, že to porovnávaš s nízkym rozlíšením čo dnes už FHD je. To isté platilo kedysi, keď FHD znamenalo potrebu výkonu pomerne k terajšiemu 4K (myslím realtívne na tú dobu, nie že FHD bolo rovnako náročné ako 4K). To je ako keby si v tej dobe vyhlásil, že dosluhujúci mainstream je brutal výkonný, pretože stačil na HD v 60 FPS. Keď ludia prejdú postupne na vyššie rozlíšenia, opäť sa to podľa mňa stratí. Proste výkonový mainstream sa posunul z FHD na 2K. Druhá vec je že väčšina ludí má FHD stále a prechod na vyššie rozlíšenia už nie je taký rýchly, ako keď sa z HD prechádzalo na FHD. Bude to trvať dlhšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FHD je stale najrozsirenejsie, a neverim ze z dovodu turinga 1160 ludia hufne zacnu prechadzat na 2K, proste ked budu 2K stat tolko ako stoja FHD, tak do 5 rokov sa moze penetrovat trh na novy mainstream ako pises

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale trend je zatim takový, že výkon roste rychleji, než náročnost her, protože se dokola recyklují staré enginy. Dnes dokonce grafikám nestačí procesory, ani zobrazovadla a kabely k nim. Možná se to změní nástupem nové generace konzolí, ale vzhledem k tomu, že tam bude zas nějaká budget grafika, tomu moc nevěřím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved prave preto nechapem tu zbytocnu radost, ze vychadza nova rada kariet, kedze uz terajsie gpus su vlastne nevytazene. A za vytazenie, ako pisem inde, nepovazujem par grafickych featur, kt. su naschval vyladene tak, aby ich zvladol maximalne tak ultrahigh end

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a kvoli par umelym spomalovacim efektom ludia hufne nezacnu kupovat novu radu gpu"

Si ještě nVidia neměl viď, ono jak vyjde nová řada tak ta stará se na dálku deaktivuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mam nvidiu, a myslel som take veci ako tie ultra tiene, a "x-rayban" (raytracing) efekty a podobne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GPU od NV mám roky a ešte sa mi to nestalo. Moja predchádzajúca GPU bola z rady Kepler - GTX 780 a pri vydaní špeciálneho ovládača, ako vtedajšia odpoveď na Mantle, mi výkon dokonca citeľne stúpol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Si ještě nVidia neměl viď" -mno ty evidentně taky ne, jinak bys takovou blbost nenapsal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a kvoli par umelym spomalovacim efektom"

Takto sa dá nazvať akákoľvek grafická feature, ktorej zapnutie si vyžaduje výkon navyše. :-) Takže odpoveď je rovnaká ako za posledných 20 rokov. Tí, ktorí majú radi alebo vyžadujú čo najlepšiu grafiku, si kvôli efektom navyše novú GPU kúpia. Ľudia, ktorí sú spokojní s tým čo majú, tak tí zasa nie.
Za mňa to nie sú umelé spomalovacie efekty, ale obyčajné grafické features s menším či väčším dopadom na výkon. Nejak podobne ako v minulosti boli AA či AO a podobné. Pamätám si časy kedy zapnutie AA spotrebovalo tretinu výkonu GPU a nikto to vtedy nenazval umely spomalovací efekt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim ale pomerne slušnou 960 uplne podelali ...ze u plnotucnych karet to neni fak znat je celkem ligicke

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je možné. Moje skúsenosti za posledných 7 rokov sú s GTX 780 a s aktuálnou GTX 1080. Ja som nejaké výkonové poklesy nezaznamenal ani s GTX 780 v časoch, keď sa písalo o tom, že by Keplery mali ísť umelo pomalšie. Naopak ako som písal vyššie, keď NV vydala špeciálny ovládač ako odpoveď k vtedajšiemu Mantle, tak mi výkon citeľne stúpol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak už je snad i konečné datum, ale vsadím se, že cena v obchodech nebude odpovídat té, kterou napíše nvidia. Moje předpověď cen:

Nejprve se musí prodat ty staré, takže mimozemský zelený obchod (spolu s ostatními velkými obchody) nadsadí cenu nové generace generace a tu starou doprodají (taky s nadsazenou cenou), kterou vytvářeli poslední půlrok plynulým neslevňováním, a tak ty staré prodá s bombasticky vypadající slevou za cenu, kterou karty měly mít už půl roku (já tomu říkám alza-sleva*, ale je to běžný jev). Nebo to zbundlujou s nějakou céčkovou hrou, nebo k tomu nabídnou opékač topinek zdarma, který taky nezvládli prodat. Až začne hrozit, že si i tuctoví zákazníci najdou zboží jinde a levněji, zase provedou alza-slevu (minimálně 20%) a konečně budou nové karty prodávat s odpovídající cenovkou, ale navíc s dobře vypadajícím procentem. Takže odpovídající DOSTUPNOU cenu bych očekával nejdříve v dubnu.

* U slev je většinou poznámka, že se to počítá z ceny v době zavedení do nabídky. Zbytek už si odvodíte sami...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

este ze sme v EU, a mozeme bez problemov nakupovat hocikde :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je mi jedno jestli 1180 bude stat 22 chci ji co nejdriv, spolecne by mohl vyjit i 8 jadro kafe a budu spokojeny :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nezapomente, ze VR je proste na ceste k masovemu nasazeni. Rok dva a bude to stat polovinu a zacne to byt mainstream a ten vykon bude potreba.

Uvidime ceny, zvazuju rozhodne mezi GTX1180 a GTX1170. Ted to treba s 2560x1440 nevyuziju, ale jednou to VR bude a nemusi to byt tak daleko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu bohuzel neverim. Rad bych, ale myslim, ze doba jeste nedospela.. masove nasazeni minimalne 5let necekam... i kdyz mne to mrzi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si to isté. Jednak aktuálne rozlíšenie bežných ludí nepritiahne a cena bude klesať len pozvolna. Plus bude trvať kým sa ludia zbavia predsudkov. Veľa ludí stále krúti očami keď sa spomenie VR, aj keď ani netušia čo to vlastne je a nemajp ani záujem to vyskúšať. Ale za takých 5 rokov keď sa vo VR začnú stretávať na sociálnych sieťach, tak to podľa mňa odrazu upadne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nad tim taky kroutim ocima.
Momentalne mi prijde jakz takz zajimave reseni co vyvinul MS a nekolik firem to vyrabi: treba Windows Mixed Reality od Aceru. I cenove se to da.

Oculus a Vive jsou moc drahy na masove rozsireni, az cena klesne hned bych do toho sel nebo teda za stejnou cenu a nekolika nasobne lepsi parametry.

Proste chce to to zlepsit a pak se to bude prodavat samo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A uz bude konecne neco, co zvladne 4K hry jako FarCry v max detailech? Ja jen ze bych sel do toho monitoru, kdyz jsou ted tak levny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už ti zvládne 1080Ti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GTX1180 na 100pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na kolik FPS, hra od hry se to bude lišit a na pokročilý AA (ne FXAA a pod.) můžete víceméně zapomenout.
Na něco v 60 FPS stačí 1080 Ti, něco dá i v 100 FPS a něco nedá ani v 60 FPS a stejné to bude s touto generací.
GTX 1180 bude cca o 10-30% výkonnější než 1080 Ti, ale na všechny hry v 60+ FPS ve 4K to stejně stačit nebude, pokud nebudete snižovat nastavení, novější hry navíc zase zvednou laťku.

Já mám monitor 3440x1440 (21:9) a GTX 1080 Ti na to ve všem nestačí, takže čekám na GTX 1180 Ti, ta by na to mohla být ideální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi AA při 4K už zbytečný luxus a plno nastavení se liší nepatrným zlepšením grafiky a nehorázným dopadem na výkon, stačí si s tím jen trochu ohrát ne to automaticky všechno vymaxovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To mně říkat nemusíš, já to vím... ale otázka zněla na max.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na MAX ti to určitě pojede, ale na ULTRA musíš mít TitanXp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O 1180Ti zatim zadne info? Mam 1080Ti a moc se mi nechce jit do "nizsi rady"(i kdyz vim, ze tam bude vetsi vykon, otazka je o kolik realne).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli nedávný obrázek z 3DMarku pro GTX 1170 je reálný, tak GTX 1180 bude cca 15-25% nad GTX 1080 Ti, což v řeči FPS nebude zas tolik...
Sám mám 1080 Ti, peníze na upgrade taky, ale nemá to podle mě smysl a budu čekat na 1180 Ti.
Je tu ale jedno ale... škoda, že je AMD s grafikama v prdeli a trochu se obávám, že Nvidii nebude nic tlačit a 1180 Ti vydá dle mého odhadu nejdříve za 9-12 měsíců od vydání GTX 1180.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel... to je presne muj nazor. V procacich je na tom AMD velmi dobre a Intel se fakt musel zacit snazit. Grafiky bohuzel(dle meho soukromeho nazoru) je neco jinyho a proste v high endu nemuze konkurovat(co se tyce herniho vykonu). :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu, venku ještě není ani gtx1180FE a někteří tady už vykřikují že chcou Ti ? A pak tu někdo příjde a napíše že Crha je vůl. Jako nechápu, vždyť člověk co chce Ti, když ještě venku není základní verze je prostě bezmozková příšera.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Crha je vůl :)))))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa... (bezmozková příšera z knihovny spokojená s celeronem)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

poor Volta

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.