Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Ti“ přinese GeForce GTX 1650 více stream-procesů, „Super“ GTX 1660 zase GDDR6

Jak nepotvrdilo? Co to zase meles?

Proste se doprodavaji modely bez Super a jeste dlouho budou, nebot poptavka po grafikach je nizka. Pascal tu totiz byl neplanovane dlouho a Turing vcetne Super varianty neprinesl podstatne navyseni vykonu, tudiz znacna cast uzivatelu ceka na dalsi generaci.
Uvedomme si prosim, ze Turing prinesl proti Pascalu narust o 10-15% a Super Turing prinesl proti Pascalu narust az o 25%, coz je proste o nicem a lidi cekaji na novou grafiku bezne az do chvile, kdy je narust +50% a o tom si muze nechat NVidia zdat, no a AMD nakonec taky. Ty jejich modely dorovnavaji v nekterych segmentech jen prvni Turing.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

„Jak nepotvrdilo? Co to zase meles?“

Takže malé okénko základů logiky.

„Důvodem mělo být, že ty budou stažené z trhu […] tato domněnka se nepotvrdila.“

Zmizely z trhu? Ne. Sám píšeš, že se ještě budou dlouho prodávat. Takže domněnka, že zmizí z trhu nepotvrdila a moje tvrzení (že zůstávají v prodeji) je pravdivé. Zkus o tom popřemýšlet. Nebo o tom popřemýšlej příště, až bude opět rozporovat tvrzení, se kterým ve skutečnosti souhlasíš. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, promin. Po ranu zalepeny oci a nefungoval mozek ....

Co vim, tak o stazeni z trhu asi spekulace fanousku, ja slysel z verohodnejsiho zdroje, ze se normalne budou ty karty prodavat dal, ale uz se nebudou vyrabet, teda dokud se neprodaji vsechny, tak je na sklade budou distributori mit, nove se ale jiz nevyrabi. Plati minimalne pro RTX2070.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rede pořád tu říkáš, že má Tvůj kamrád problémy s Ryzenem. Já teď stavěl 3 a neměl jsme problémy. Mohl bys napsat jaká deska, jaký bios nastavení BIOSu a pod? Případně se mi ozvi na kochren@seznam.cz. Třeba pomůžu. Jinak bratránek měl taky potíže, ale to bylo základní deskou. Od chvíle co má MSI Tomahawk B450 tak mu to v pohodě jede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asus B450 Gaming F STRIX

Ted myslim aktualizoval BIOS a podarilo se mu rucne nastavit pameti na 3200MHz, predtim to provozoval na 2400, protoze XMP profil proste nefunguje a rucne to pred aktualizaci BIOSu neslo predelat.

Dalsi vec, ze maximalni boost ma na jednom jadru v benchmarcich 4180MHz, ale mel byt 4400MHz, nicmene vic mu to neda.

Treti potize je v tom, ze nefunguje zaroven AI Suite a RyZen Master a v RyZen Master neni videt bud aktualni zatizeni jednotlivych jader nebo teploty, ted presne nevim. Ale vim, ze rikal, ze ho to stve, ze neco nefunguje v AI Suite a neco v RyZen Master a oboji dohromady nejde.

Posledni potiz jsou teploty, podle me je 45 stupnu v dobre chlazene skrini v IDLE prilis, kdyz v te same skrini davalo i5-7500 o 10 stupnu mene a v zatezi to jde az na 80 stupnu, coz Intel byl na 65 maximalne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ma vubec updatovany i chipset drivery?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zjistim, dik za pripominku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z marketingového hľadiska karty "Super" pôjdu na dračku. Lebo kto by nechcel mať vo svojom PC niečo super ? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aby se v tom prase jednoduse vyznalo, jinak osobne bych neradil ne FE a FE edice za 2 samostatne modely, lisi se totiz jenom provedenim PCB a takty ale interni parametry jako pocet jednotek, sbernice a pamet sou stejne, jo a jeste ste pane autore zapomel na model RTX Titan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, jsou "stejné". Ale jakmile by se objevily někde v grafu proti konkurenci bez řádného označení a rozlišení, to by bylo řevu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by to udělat Apple stylem a nové karty pojmenovat třeba "NVIDIA GeForce" nebo "New GeForce".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.