Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1660 v březnu, GeForce GTX 1650 koncem dubna

Sice jsem si původně říkal, že si to odpustím, ale zasmál jsem se tak dobře, že to sem (omlouvám se) stejně hodím. Okamura české IT novinařiny skutečně vydal na svém blogu recenzi 1660Ti a tolik se za ní stydí, že není ani mezi hlavními.
Ten jeho křečovitý popis v rámci jeho "nejobjektivnější objektivnosti" znamená, že Nvidia tentokrát vydala opravdu super kartu! Jinak se (v postované pasáži) krásně rozplakal a v diskuzi zuřivě vyhrožuje BANama.

http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/graficke-karty/nvidia-gtx-1660-ti-...

PS : Ještě jednou sory, ale tohle panoptikum se prostě musí vidět :)))))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mne to vtipny neprijde a je celkem jedno, co si o tom webu kdo mysli. Vic do toho nebudu brousit, jen reknu, ze podobne chovani "trestat" mensi firmy, ze strany velkych firem existuje a to dokonce i na bazi partneru. Velni smutna a nekdy nechutna realita.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"...podobne chovani "trestat" mensi firmy, ze strany velkych firem existuj... smutna a nekdy nechutna realita" - Tome, v tomto prípade to ale nie je ani smutné ani nechutné.
Ako sa k tomu DDmu má podľa teba nVidia správať ?
X-krát nazval jej zamestnancov kreténmi, teraz posledne "někteří zástupci společnosti NVIDIA to nemají v hlavě v pořádku", X-krát o nej hovorí - samozrejme bez akýchkoľvek dôkazov - že podpláca recenzentov - teda skoro všetkých okrem neho a roky rokúce kontinuálne dehonestuje, zosmiešňuje, kritizuje jej produkty všade kde sa dá. Ako sa k nemu má nVidia chovať ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nijak, nemuseji jim pujcovat jejich karty, nemuseji jim nabizet spolupraci. Tohle je v jejich rezii. Tohle dokazu pochopit.
Ale pokud je pravda, ze tlaci na sve partnery, at jim nepujcuji produkty..tohle je pres caru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, na to mám jedno jednoduché prirovnanie pre pochopenie, bohužiaľ z praxe.

Máš (nVidia) suseda (DDho) ktorý ti sústavne robí napriek, nadáva ti a ohovára ťa. A ty pri jednej príležitosti zistíš že známi (Asus/MSI...) ktorému toľko pomáhaš a máte dobré vzťahy je u toho tvojho zlého suseda "varený pečený", sú mega veľmi kamaráti a tvoj kamoš bez problémov doobeda počúva urážky a nadávky na tvoju stranu a poobede bez mihnutia oka ti volá či by si mu niečo nepriviezol a pod.

Ako by si reagoval ? Pomáhal by si mu naďalej ?

No, dovolím si tvrdiť že by si pochopil prečo nVidia tlačí na výrobcov grafík aby nepožičiavali veci DDmu i keď to už nie je priami vzťah DD a nVidia ale nVidia skrze MSI napríklad voči DD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to vubec neresil.
Dovedu to trochu ad absurdum a odpovim ti protiotazkou...Co kdyz si ty karty 'stahne' od nekoho nekde z distribuce..to pak budes jako NV vyhrozovat distribuci pres partnerske firmy, ze jim nedas NV karty?
A co kdyz si to poridi z maloobchodu..to pak budes obchazet maloobchod a zakazovat mu nakup?
A co udelas, kdyz vsechno toto osetris, zakazes mu publikovat?
Vzdyt je to smesne..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je vidět z téhle recenze, s nakupováním v maloobchodě se neobtěžuje, prostě si recenzi vymyslí a hotovo. :o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché - urobím ČO MÔŽEM, na čom mám DOSAH - FE edície a priami partneri.

Ano, ku kartám sa aj tak môže dostať ale nebude to cez ľudí s ktorými spolupracujem a tak to bude oveľa ťažšie - viď teraz napr. RTX 2080/Ti karty, pred 5 mesiacmi písal ako "karty budou" alebo ničo také a zatiaľ má 0 samostatných recenzní 2080/Ti a RTX2080ku vraj otestoval pri teste Vegy VII čo mu samozrejme všetci veríme.

Ergo, "embargo" očividne funguje :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ergo, "embargo" očividne funguje :D"
.. no nevim .. pokud by chtel tak to jednoduse obejde, tim ze si ty karty "koupi" a vrati ve 14 dnech zpatky. Aby to nebylo moc okate, muze to delat pres nastrcenou osobu a nikdo to stejne nezjisti :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obísť sa to samozrejme dá, ale očividne pri absencii RTX modelov na testoch to funguje.

Jediný skutočný test má RTX2070 od Asusu, RTX2080 mal zaradenú v teste Vegy VII čo mu samozrejme veríme a aktuálny test 1660Ti od Palitu bez jedinej vlastnej fotky - no znova, všetci mu to že kartu na teste mal neochvejne veríme.
Ono, keď pri všetkých ostatných testoch grafík, Vegy VII, 64 aj 56, minule hovorím 2070ky či 590ky Fatboy má svoje fotky a teraz žiadne tak to je sakra náhodička :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, jak delal ten aktualni test, tohle jsou spekulace...ale kdyby chtel trochu, tak si tu kartu proste "vypujci" a nejake "embargo" mu muze byt, aspon pro tento pripad, docela ukradene ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k těm údajným tlakům jsou taky nějaké důkazy? Nebo jen pan Stach povídal?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se musis zeptat jinde. Ja mluvim o obecnem principu. Jestli je to v tomto pripade pravda nebo vymysl se musis zeptat u zdroje..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže jen pan Stach povídal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Igor Staněk by se měl rozhoupat a DD konečně zažalovat. Ten jeho žumpoidní blog a vymyšlené recenze jsou ostudou českého netu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten web si roky zahrává, takže se divím, že se ho ještě můžeš zastávat. Jejich neobjektivita, banování komentářů, překrucování faktů je známá roky. Jen na tento web vznikl komiks, který byl velice trefný. Stach a Belka jsou jedni z nejvíce jednostranných lidí IT scény a nemůžou mít zastání. Já se spíš divím, že to Nvidia neudělala razantněji a dříve. To co si tito 2 šašci neustále dovolují je přes hranu již roky.

Konečně je něco zabolelo, jinak by o tom sám velký DDement nenapsal takový sloh. Ono vše se jednou vrátí a tady už je to sakra potřeba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja se nezastavam webu jako takoveho..ja odsuzuji tyhle natlakove praktiky velkych firem. Kdo se s nimi v praxi setkal, tak to chape.
Uz jen z pohledu selskeho rozumu..copak NV stoji zato "resit" nejaky regionalni "blok" s jednim clovekem?
Pokud chces mluvit o necem jako "spravedlonost"..NV uz jen tema aferama za lonsky rok typu "partnerskych smluv", mas na hlave takovy maslo, ze nejaka "DD garaz" je proti tomu ve srovnani nula prd. To jsou veci, ktere v bussinesu toci miliony a miliony. Oproti tomu par lidi co si v nejake CR precte jeho "komentovany" test a rozhodne se nekoupit NV (pokud takovy jsou), ale AMD..jako fakt..vzdyt to je k smichu..
To ze to tady rozhorcuje par fandu, at z jedne nebo druhe strany...uprimne, nekteri fandove, jsou stejne "poznameni", nekteri, by se mohli rovnou lecit na psychiatrickych klinikach..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že se to týká jen tohoto extrému, což DD je. Samozřejmě by bylo špatné, kdyby Nvidia posílala HW jen tam, kam uzná za vhodné. Ale kdo ví, co je na tom pravdy. Zatím je to jen výkřik Stacha. Ale jak už psal člověk výše, co si tito lidí dovolovali, to už mohlo dávno skončit i soudně. Takže jestli jim přiškrtí dodávky HW, je to jen slabý odvar. A dobře jim tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DD podle mne taky patri do extremu..ale co s tim nadelas :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Udělat s tím může každý rozumný člověk hodně. Naštěstí je násobek lidí, kteří před tímto webem dokáží ostatní chránit a uvést jeho praktiky na pravou míru. Plno mladých začínajících IT nadšenců se může dostat na tuto stránku a pokládat dané lži za realitu. Poukázáním na praktiky takových stránek je jen dobré. A pokud tento extrém pomůže někdo silnější zcela umlčet, pak mi to v tomto případě vůbec nevadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzes, ale pak je to osobni rozhodnuti kazdeho..a ne forma korporatniho natlaku.
Krome toho cim vic se o tom bude psat..tim vic se mu dela reklamy. To jestli to dany clovek pochopi nebo ne, se neda predikovat. Staci se kouknout na nektere fanousky...maji vsechny informace a stejne melou porad stejny hovadiny dokola...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1
Tak tak, je jasné že v globále je nVidii nejaký AMDDworld u zatku, obzvlášť v našom drobnom SK/CZ trhu ale je vidieť je napr. priamo ľudom z SK/CZ zastúpenia nVidie ktorí do toho vidia to jedno nie je a... zasiahli. Snáť.

Nuž, aspoň je o čom písať a diskutovať lebo 7nm GPU je ešte ďaleko a boh by dal aby sa AMD tie karty vydarili a zatlačili na nVidiu naprieč segmentom.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dedeho jsem skrz tvuj odkaz rozklikl asi po roce od doby, kdy mi dal BAN a ja ta automaticky prestal chodit, protoze tam psal strasne hovadiny.
Co se tyka uvodu, ktery jsem jen tak probehl ocima, tak co jsem pochytil, ma naprostou pravdu. To co NVidia dela uz nezna mezi, staci se podivat na PCT, kde grafika, ktera je vykostena az na dren dostane stribrne hodnoceni jen proto, ze to je NVidia, je to hnus.

Co se tyka samotne recenze, tak pise, ze GTX1660Ti ma dobry pomer cena/vykon. Ja s tim nesouhlasim, oproti generaci Pascal jsou ty grafiky totalne vykostene, dostanete urvanou grafiku s nedostatecnym chlazenim, protoze Touring proste topi dost podobne jako Polaris. Pokud clovek chce trochu slusnou grafiku GTX1660Ti, tak ji rozhodne nedostane za doporucenou maloobchodni cenu, ale znacne si priplati. To nakonec plati pro celou generaci Touring a asi nejviditelnejsi je to u RTX2060, kde grafika s normalnim chlazenim stoji hnedle o 2 tisice vic nez zaklad. Zaklad je pritom totalni odpad, ktery si domu poridi asi jen neslysici. Na takovy ojeb jsme proste v generaci Pascal nebyli zvykli a je to jednoznacne krok zpet, ktery predvedli vyrobci karet i NVidia, ktera prodava cipy naprosto predrazene a z toho potom plyne i to vykosteni karet vyrobci, aby si to koupil i prumerny zakznik, ktery nehodla dat za grafiku desetitisice korun.

Doporucuji teda vsem, pokud muzete a mate grafiku na ktere se da stale hrat, pockejte do podzimu na NAVI, nekupujte toho smejda Touringa, nepodporujte to vsivactvi, ktere se NVidia snazi zavest!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vím, už jsem četl tvá stanoviska u konkurence a ač s nimi nesouhlasím, tak ti je neberu. Já vidím jediné mínus a to sice (mnozí tomu říkají třeba inflace), ty karty bych viděl spíš o cirka 1.500Kč níž.
A jsem zvědavý, jesli mi sem Crha hodí CTRL+C/CTRL+V svou oblíbenou - jaká jsem socka, že na to nemám, neberu ani 70k měsíčně a v peněžence jsem rád za dvě stovky :)))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni zadne stanovisko, to je fakt, ze v generaci Pascal, mela vetsina grafik dostatecne chlazeni a i v nizsi tride grafik za zakladni ceny bylo spousta grafik se semi-pasivnim modem, kdy se vypnuly vetraky ve Windows a zapinaly se jen pri hrani. U Touringu to tak neni, protoze vyrobci kvuli udrzeni jakes takez schudne ceny orezali, co se dalo.
A to neni jen o tomhle, podivej se na napajeci kaskadu na tech kartach, jak to orezali.
(Pry cela trida GTX1650-1660Ti bude takto orezana a ve vysledku ty karty budou po 3 letech chcipat, coz sice nekoho trapit nemusi, ale zdaleka ne vsichni hraci si kupuji nove herni grafiky v intervalu 3 let.)

A podivej se nakonec na problemy s RTX2060-2080, trapeni se s microstutteringem a dalsi problemy, o kterych se psalo i zde na DIIT. Mimochodem u vsech tehlech karet plati, ze zakladni verze jsou vykostene co to slo, treba RTX2080, to ze jsou dve verze cipu, jedna dosahne maximalni frekvence 1710MHz a druhy premiovy cip dosahuje zakladu 1860MHz, to je uz poradny rozdil a taky rozdil v cene. Pritom vsude kde to jde bezne NVidia operuje s cenou levnejsi verze, ale testuje drazsi verzi. Ve vysledku pak bude uzivatel velmi prekvapen, pokud si koupi odrbany zaklad.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Defakto s Redmarxem souhlasím, v dnešní době pokud nemusíte počkejte na 7nm, tohle přechodné okurkové období je na nic a stejně na všechny dosavadní hry stačí stávající karty.
Jinak nesouhlasím s tou záští proti tomu lowendu? To jako nVidie nesmí vyrábět low end? Vždyť je logické že nabídne karty ve všech výkonostních třídách, stejně jak VW má také rozprostřené pole působnosti od sociálních Škodovek, přes sportovní Seaty, VW, vyší třídu Audi a top Bentley a Lamborgini.
Jinak si vemte, že vy maločecháčci pracujete za třetinové ceny.
Vemte si, že všude v zahraničí mají dvoj až trojnásobně vyšší platy.
Takže když to přepočítám, tak jakoby Vás nová gtx1660Ti stála 3500,-Kč... to je naprosto směšná částka za to co umí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dik, ze ses me zastal. To neni o low-endu, to je o tom, ze driv jsi si koupil treba GTX1070 (napriklad Asus Dual) za 12K a temer jsi nepoznal rozdil mezi GTX1070 (napriklad Asus STRIX) za 15K. Teda samozrejme, ze pokud jsi netaktoval, potom ta drazsi karta dosahla malinko vyssi frekvence.
Dneska si koupis RTX2060 za 10K a dostanes osizenou kartu s nedostatecnym chlazenim, osizenou napajeci kaskadou atd. Pak si muzes koupit drazsi RTX2060 za 14K, ktera je naprosta spica. A takhle to mas u vsech rad i RTX2080 jsou ty levnejsi strasne sizene a maji treba 1710MHz, zatimco ty drazsi maji treba 1860MHz, takove rozdily nikdy driv nebyly. Nebo GTX1660Ti, ktera nema v levnejsim provedeni ani semi-pasivni mod, musis si priplatit 3 tisice, aby to mela. Zatimco driv to mela i obycejna GTX1050Ti a clovek si nic priplacet nemusel.

Jak rikam, kdo ma Pascal, je za vodou a muze si pockat na 2020, kdy by mohl prijit novy highend od NVidie, AMD i Intelu, uvidime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu se říká inflace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je natolik rozumný komentář, až se musím zeptat : "Kdo jsi a co jsi udělal s Crhou?" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi ty už to nehul. To je zase kydů totálně mimo. A již jsem tě minule upozornil, že současná generace se píše Turing a ne ten tvůj "touring". Dokážeš to pochopit a opravit se, nebo ze sebe děláš blbého úmyslně ?

A jestli všem doporučuješ čekat na Navi, tak dej také nějaké záruky. Pokud to bude propadák, doufám že se všem omluvíš a vypadneš už z fóra. Ty jsi totiž něco podobného, co pánové z DD. Narozdíl od nich se ale ještě dokážeš měnit z Obra na Stacha a pak zase zpět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dat jmeno tak podradne generaci grafik podle tak skveleho matematika jako byl Turing je sprosty, proto jsem to prekrtil na Touring, aby bylo jasno!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spravi recenziu, je zle
nespravi recenziu, je zle
je objektivny, je zle
je neobjektivny, je zle :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže on už objektivní není léta. Na svém blogu si *samozřejmě* (a to zdůrazňuju) může psát co chce. Nakonec už jen tím odkazem tady jsem mu udělal radost zvýšením čtenosti (proto jsem na úvodu psal, že jsem to ani dělat nechtěl). Jenže ten člověk je rudější, než pionýrský trencle a o nějaké vyváženosti, natož objektivitě se vůbec mluvit nedá. Redaktor/recenzent má ovšem předestřít fakta, podpořit je argumenty a srovnat s konkurencí. U něj jsou reálná fakta přebalena do jeho osobních názorů *a to je* vždycky špatně.
Ono si to stačí přečíst, jak dostal do ruky dobrou kartu a ačkoliv se bohužel určitým pochvalám vyhnout nemůže (neb by byl za ještě většího...B... Belku :))), zároveň je rychle shazuje stylem "je to dobré, ale víte ono to vlastně až tak dobré není"... Nakonec popisů a srovnání té jeho "objektivity" je v diskuzích už dost.
To, že tam přes X sloupců v části, kde má popisovat kartu raději v úvodu popisuje své, v pravdě očekávatelné problémy (ono to tak bývá, že když dlouhodobě někoho shazuješ, milý na tebe nebude) a to ještě *takovou* formou, považuju za cirkusácké vystoupení a nic víc. Ale mě pobavilo a proto to sem dávám.

Tak a zároveň (jak jsem podpořil jeho čtenost) doufám, že se o tomto dozví i jeho fanklub a přijde mi dát mínusy a vysvětlit mi, co jsem vlastně zač - čím na revanš podpořím čtenost DiiTu ;))))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, ten jeho pamflet to je komédia roka. Hodil som to do wordu, 12 232 znakov, takmer 2400 slov citového výlevu aDDDmina, o zlej nVidii, podplatených diskutujúcich ktorý hádžu špinu na jeho panensky čisté meno, o partneroch ktorí s ním chcú neskutočne spolupracovať až sa hádžu o zem, o tom ako všetky negatívne kroky nVidie proti nemu mu priniesli len a len prospech a čitateľov. Samozrejme sa nezabudol 3x označiť za „nezávislý objektivní magazín“ a 2x nás uistil že bude „vždy nezávislí a objektivní“.

No a pochopiteľne klasické protirečenia typu: „AMDWorld.cz se ale vydírat nenechá“ aby o niekoľko odstavcov nato písal že „prostě ubyde jejich samostatných a vizuálních prezentací, protože vám je prostě na žádost NVIDIA nesmíme ukazovat.“ „nebudeme je tedy prezentovat „
– vydierať sa nenechá ale inak urobí to čo chce nVidia :D Komédia.

+ recenzia 1660Ti ale bez jedinej jeho fotky, všetko z webu resp. orezaná fotka z bit-techu – asi sa mu pokazil foťák :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona je blbost už jen to že má otestovaný všechny grafické karty v nových hrách. To by zabralo minimálně měsíc času a pochybuju, že ho uživí jen reklama z webu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžeš přeci subjektivně posuzovat objektivitu! Od toho tu je DDWorld.cz, aby pro vás ty technologie sledoval a nabízel vám fakta v souvislostech, když jsou třeba. Raději později a pořádně, než dříve a blbě!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nemůžeš přeci subjektivně posuzovat objektivitu!" :)))))))))) Krásná hláška! +

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě osobně GTX1660Ti je momentálně TOP karta pro rozlišení FullHD. Na Alze již je velký výběr a pokud cena ještě klesne třeba o tisícovku tak to je velký problém pro AMD. Provozní vlastnosti jsou super a výkon taktéž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jakém ohledu problém? Od vydání Zenu AMD herní grafiky neživí a i kdyby do konce roku neprodala žádné 14nm GPU, prakticky nic moc to na finančních výsledcích nezmění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"i kdyby do konce roku neprodala žádné 14nm GPU, prakticky nic moc to na finančních výsledcích nezmění."
...tak to mi prijde jako trochu moc odvazne tvrzeni :)
Pokud je pravda, ze z te skoro 1 miliardy v divizi CPU&GPU delali v poslednim kvartale prijmy za grafiky cca 20%.. tak porad jsu to pro AMD nemale penize. Nejde uz o preziti, jako driv, ale porad se jim tyhle penize pocitaji.
Spis AMD to ustoji.. Polarisy zatim konkuruji podstatne lepsim pomerem vykon/cena..NV na sleveneni Pascalu nijak netlaci...co prijde po breznu/dubnu, zatim nevime..tudiz nejspise jsou oba dva spokojeni :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, AMD musí živit i programátory, protože hardware bez ovladačů je k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

~20 % z příjmů, nikoli ze zisků. Marže na 14nm grafikách jsou zanedbatelné oproti maržím na procesorech. Krom toho i těch 20 % je z ~65 % celkových příjmů, tzn. reálně nějakých 12 % z celkových příjmů AMD. Zisk z těch 12 % mohou být cca 3-4 procentní body. Takže by přišli o nějakých 4-5 milionů zisku z celkových 115 milionů zisku. Jenže to ta čísla roubujeme na čtvrtý kvartál. Teď běží první kvartál, kdy k AMD proudí daleko zajímavější peníze ze 7nm GPU, takže by vynechání 14nm herních grafik mělo ještě menší dopad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obecne jakykoliv propad v prijmech neni dobre. Ok, muzem se dohadovat, co je lepsi a horsi, ale ja osobne zase do jejich internich veci tolik nevidim...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"prakticky nic moc to na finančních výsledcích nezmění." Prosim??? Kdyz ciste hypoteticky prijmeme moznost, ze na svych GPU AMD moc nevydelava, tak minimalne se zmeni to, ze jim brutalne klesne revenue...na ktere se ale hraje taky, takze se financni vysledky zmeni, a to dost vyrazne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výkyvy v objednávkách na čipy pro konzole semi-custom divize dělají mezikvartálově větší rozdíly než celkové příjmy ze 14nm herních GPU. Pokles zisku by navíc byl jen dočasný, protože v okamžiku, kde se zastaví objednávky, se zase ušetří peníze na jejich výrobu, které lze pak použít jinde. Primárním cílem firmy opravdu není maximalizování obratu při minimalizaci zisku.

Daleko podstatnější, než těch pár milionů zisku, které nyní 14nm herní grafiky přinášejí, je pro AMD udržení určitého podílu na trhu, než přijde nová generace. Ten rozhoduje, do jaké míry jsou vývojáři ochotní optimalizovat pro konkrétní hardware. Tím to ale končí, 14nm grafiky už AMD po finanční stránce nic nepřinesou. Portfolio se zužuje, marže klesají, objemy prodejů rovněž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad zapominas na ten potencialni propad revenue, ktery paradoxne zajima vice investory. Pokud jsou na burze, nehraje se jen na zisk, ale i na reve...a to se samozrejme nasledne odrazi i ve financnich vysledcich.
S tim marketshare mas samozrejme pravdu, nekde jsem cetl, ze NV chce letos dosahnout na vice nez 80% podil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Porad zapominas na ten potencialni propad revenue“

Ne, stačí jen si přečíst můj příspěvek před odesláním vlastní reakce. Znovu tedy cituji:

„Pokles zisku by navíc byl jen dočasný, protože v okamžiku, kde se zastaví objednávky, se zase ušetří peníze na jejich výrobu, které lze pak použít jinde.“

A stejně tak znovu opakuji, že mnohonásobně větší fluktuace v příjmech, než by způsobil jednorázový výpadek v důsledku ukončení prodeje 14nm herních GPU, působí výkyvy v objednávkách semi-custom segmentu. To opravdu nelze posuzovat optikou Nvidie, u které herní grafiky tvoří snad 60 % příjmů. Těch lehce nad 10 % u AMD by snadno nahradilo věnování uvolněných výrobních kapacit procesorům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"„Pokles zisku by navíc byl jen dočasný, protože v okamžiku, kde se zastaví objednávky, se zase ušetří peníze na jejich výrobu, které lze pak použít jinde.“

Ja ale nepsal o zisku, nybrz o revenue, coz jsou samozrejme dve odlisne veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Totéž platí pro příjmy. Prostě když se zastaví výroba produktu, který nevydělává, klesnou výdaje, které lze využít jinde. Vzhledem k tomu, že by je bylo možné přesunout na výrobu jiných produktů, které se prodávají s daleko vyššími maržemi, pochybuji nejen o tom, že by bylo možné na celkových příjmech tento propad pozorovat, naopak by příjmy mohly vzrůst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom dost pochybuji, ze by to bylo takto jednoduche, pokud se bavime o 20% z celkoveho reve dane divize. Ono nejde jen o to vyrobit "neco jineho", ale i prodat. Tohle uz je dost na hrane sci-fi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ony byl ve čtvrtém kvartálu přebytek procesorů, že by byl problém je prodat? Já jsem měl za to, že byl procesorů takový nedostatek, že i Polaris 30 objednávala AMD u Samsungu, aby si neblokovala výrobní linky použitelné pro Zen+.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ony byl ve čtvrtém kvartálu přebytek procesorů, že by byl problém je prodat?" To netusim, ja jsem cetl, ze ten kdo mel problem s uspokojenim poptavky po CPU byl Intel, u AMD jsem nic takoveho nezaznamenal, ale treba jsem to prehlidnul.
Nicmene, vedeme tady akademickou debatu nad necim, kde ani ja, ale ani ty, nemame dostatek internich informaci na to, abychom mohli vydavat takova jasna prohlaseni o jednoduchem prevedeni vyroby produktu A na produkt B, a naslednem prodeji 20% teto produkce jedne divize AMD. Podle me to tak trivialni neni, to je cele. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

INTEL ma problemy stale ...AMD je v zvlastni situaci zatim co v beznem prodeji vali o 106 do kritickych systemu ho skoro nikdo nepusti(neni provereny casem) a az na par ojedinelych pripadu (low end modely s Ryzen PRO) nemaji OEM vyrobci stale nic poradneho na cem by staveli svoje vlastni reseni(HW, SW/FW ani poradny koncept coz je divne po tak dlouhe dobe kdyz zaklady meli hotove jeste pred vydanim ZENu)..
ale jak v OEM i mimo nej se nabidka pomalinku zlepsuje ..mozna jen AMD neni schopne zarucit stabilni objemy dodavek a proto se do toho OEM moc nehrnou a nebo se historie s Intelem opakuje akorat ted budou asi opatrnejsi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Objektivnost znamená, že zatím co +40% mezigeneračního výkonu by bylo pro jednoho výrobce kulervoucí, tak pro druhého těch 40% není dechberoucí. A teď schválně? Který je který?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.