Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 260/280 budou levnější

Nvidie uz vidi ze jejich politika donekonecna preznacovani jednoho cipu neni to prave. Sem zvedav jak tenhle pul rok prezijou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně konkurece i v highendu!Už vidím jak nVidia ještě do konce prázdnin oznámí novou DX10.1 generaci grafik ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě GTX280 stále připadá výhodnější než 4870. Kromě těch pár procent výkonu, který má nesporně navíc hlavně v idle žere podstatně méně než 4870 a to mě osobně připadá jako nejpodstatnější záležitost protože to znamená nižší vyzařování tepla ze zapnutého počítače. Navíc, 3870, na tozdíl od grafir nVidia, občas vykazovala velmi drsné propady fps. Docela by mě zajímalo jak je na tom po této stránce 4870. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 stratos  preziju. Este stale maju silny vyvar z predaja 8800viek a dost naklonenych vyrobcov i vyvojarov (no "naklonenych"=podmaznutych), takze aj keby im trzby klesali, stale este maju silny kapital. Dufam, ze sa ATI pochlapi :)
2 Jouda  zeby ich nejako trapilo DX10.1 sa mi nezda - vid nedavna afera s Assassin´s Creed, nevraviac o tom, ze co i len DX10 je len pod Vistou, na ktoru moc ludi prechadzat stale nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MA:
pokud chcete ultimátní výkon za každou cenu, tak se možná dá o GTX280 uvažovat. Ale jinak ne. Cenový rozdíl - cca 5500 oproti cca 11000 Kč. Rozdíl v Idle spotřebě je cca 25W což je prakticky zanebatelné. GTX to vrátí ve 3D, a pokud si člověk kupuje takové karty, tak je asi flákat moc nenechá. Navíc je oznámen nový BIOS pro RV770 karty, který snižuje ve 2D takty a tak se sníží i spotřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navíc ty drsné propady výkonu jsou oproti 3800 řadě vyřešeny. Ty byli způsobeny menším množstvím texturovacích a výpočetních jednotek - to bylo u RV770 podstatně zlepšeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma: ten prepad vykonu sa uz spravil, ale ak niekto naozaj nechce investovat celu vyplatu (zvysok vyplaty) za jednu grafiku, tak zaplati len polovicu za HD4850 alebo HD4870. Z hladiska vyplaty je vyhodnejsia ATi. :)Alebo si zober ze decka budu chciet pod stromcek novu grafiku, co im ten tatinek asi tak kupi? Ak mu povedia ze moze mat skoro to iste za polovicu tak uz v tom ma jasno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U mě pořád žhaví 8800GTX a i když se mi ta spotřeba fakt nelíbí, rychlostně mi to stačí... ale to odbočuju, to co předvedla nVidia s 9xxx řadou a "novým" tech-demem zase srazilo moje sympatie k ní a teď hodlá za svoje navyklý nekřesťanský prachy prodávat něco, co moc revoluční není, navíc těch 65nm je oproti 55 docela dost poznat. S tou slevou se teda moc nevytáhli, teď fandím ATi, ať se trochu vyhrabou z mínusu a nakopou příliš sebevědomý nVidii digitální zadek :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ma: Je zajímavé, jak se motají 2 věci dohromady. Pokud jde někomu o výkon (a o ultimativní výkon), tak rozhodně nepočítá nějakou spotřebu. Pokud jde někomu o spotřebu, tak neuvažuje ani o 4870 ani o GTX280. Je to jako tvrdit, že nemá cenu si kupovat Porsche, protože hodně žere, že lepší je si koupit Fabii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to goro: Nejde o žádné "motání", ale o dva naprosto logické důvody. Počítač mi jede převážně v idle - pokud u něj v této době sedím, nemám zájem koupat se ve vlastním poku ani si zahřívat bradavice na nohou ;-). když hraji hru, tak nějakou tu vyšší spotřebu a s tím spojený i vývin tepla překousnu. Tzn. požaduji grafiku, která ve 2D bude mít co možná nejmenší spotřebu a s tím i spojený vývin tepla a zároveň ve 3D bude mít ultimativní výkon, tentokrát bez ohledu na předešlý požadavek (pochopitelně nepožaduji nesplnitelné). Tyto moje požadavky nejlépe splňuje GTX280. Už je ti to jasnější? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel hrebiky v rakvi nVidie a jeji GTX rady jsou prilis dlouhe takze ani zlevneni o 200 dolacu jim nepomuze :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať tak či onak nebo li Nvidia nebo ATI je my to šuma fuk já jsem rád za to že dostanu super grafiku za 5tis.a že nemusím kupovat předraženej krám za 15-20tis. Lidi co furt piští proti ati nebo Nvidii nechapu prostě jednou jsem dole jindy zas nahoře a co hlavně , když je tu nějaký pokrok a spokojený zakazník . Nebo rači chcete monopol ať je to na kokot jak Mrkvosoft?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: treba ja jedu v linuxu a hry skoro nehraju, takze bych chtel v tuto dobu co nejmensi spotrebu, zvlast, kdyz pocitac vubec nevypinam. Ale kdyz si obcas, treba o vikendu, budu chti par hodin zahrat, tak chci aby to bylo ve vysoke kvalite a poradne to slapalo, pro tu chvili jsem ochoten vysokou spotrebu tolerovat a chci poradne delo. Tudiz me nVidia vyhovuje vic, pro chvile potreby mi nabizi vysoky vykon a po celou ostatni dobu nizsi spotrebu. Akorat me stve, ze nVidia odmitla v linuxu (ve svych ovladacich pro linux) podporovat HybridPower nebo jak se to menuje, ktere je pro setreni spotreby jeste lepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asdasdasd: A ATI HybridCrossfire, nebo jak se to menuje, podporovat v Linuxu bude ? Zrovna chci upgradovat a nevim jestli 4850 nebo 9800GTX+ a od toho se i odvíjí výběr desky. ATInu co jsem měl jsem kvůli linuxu(teda spíš kvůli ATI ovladačům) musel vyměnit za nVidii i když patřím ke skupině lidí tvrdící, že ATI má lepší a ostřejší obraz.
A jak jsou na tom ATI ovladače a řada 4000 ? Je to již lepší než před 3/4 rokem ?

PS: Srry za tolik offtopic otázek, ale nějak nestíhám sledovat aktuální situaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar Ma, ale, Firma ATI, teď, vydala, nové ovladače, ATI Catalyst 8.7 Beta, asi nějaká verze EN, které, prý snižují, spotřebu, v IDLE, těch, Grafických Karet ATI Radeon HD4870, se 256-Bit. sběrnicí, jak, to, původně, mnělo, být, ale, nevím, jestli, jsou, už někde, testy, s tou, Grafickou Kartou ATI Radeon HD4870, se 256-Bit. sběrnicí, a s ovladači ATI Catalyst, asi nějaká verze 8.7 EN, které, mají, snižovat, tu spotřebu, těch, Grafických Karet ATI Radeon HD4870, se 256-Bit. sběrnicí, abych, tak, řekl, tedy, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar JFB, a jo, Firma ATI, má vlastně, nový BIOS, který, snižuje, tu spotřebu, ve 2D Režimu, u těch, Grafických Karet, ATI Radeon HD4870, se 256-Bit. sběrnicí, no je, vidět, že už, mi z té, práce, opravdu, hrabe, abych, tak, řekl, tedy, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak chce niekto setrit energiu nech si namiesto 280 kupi notbook a usetri energie. Druhe herne PC a je po probleme ked mu nevadi zaplatit za kartu niekolko tisic viac a usetrit par korun za elekriku. Ak Ti ide o vyzarovane teplo kup klimatizaciu je lacnejsia ako 280.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sledujte Burzu či můj web.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten clanek zni trohu jako vtip. Snizeni ceny nvidie je totiz naprosto smesne. Tak predrazeny sunt si muzou strcit za klobouk, ATi je stale vyrazne lepsi volba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý je že ATi je opravdu cenový zázrak ... ATI Radeon HD4850 se dá pořídit za 3300,- Kč s DPH -- zde je link: http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitems&fulltext=hd4850 , pokud najdete levnější od nějakého podobně spolehlivého velkoskladu dejte vědět :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci grafik snížili opět ceny Nvidia GeForce GTX 280 1GB za 499,99 USD (možná bude i dobrá)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.