Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 460 1GB - DirectX 11 nástupce legendární 8800 GT v prvních testech!

Skutečně ta karta stojí 5,5 milionu Kč? To je opravdu pěkná cena. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo jakou musí mít karta závadu, aby žrala o několik desítek více wattů. Nakonec se třeba zjistí, že kromě větší spotřeby měla i více renderovacích jednotek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužel také myslím, že na nové kartě by měly být všechny testy provedeny znovu. Nechápu kde berete přesvědčení, že nová karta (s nižší spotřebou) bude mít naprosto shodný výkon a že se zmiňovaná vada nepromítla ani jediným procentem do výkonu (ať už + nebo -). Chápu že udělat tolik testů znovu je pruda, ale pokud chcete být opravdu objektivní, nezbývá než znovu. Jinak tohle vypadá na první slušnou Nv kartu po X letech

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nová karta samozřejmě prodělá některá srovnávací měření a pokud se výsledky budou lišit více než o jistou malou toleranci (která tu je vždy), samozřejmě to zmíníme.

... uvědomte si, že pokud se karta bude lišit o ono 1% na třeba 35fps, tak je to rozdíl o 0,35 frejmu - a to je právě tolerance. stačí aby si disk chroupnul tam, kde při prvním měření nechroupnul, nebo se W7 za tisícinu vteřiny "zakuckaly" a už máte jiný výsledek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Začínáte mě už opravdu štvát, jak se z vás stal nVidiot server. Nejste ani si schopni přiznat, že nVidia má rok zpoždění za ATI a co se týče cen, byla by ATI a její prodejci blbí, kdyby doteď nedrželi ceny nahoře, když konkurence nebyla. A když se podíváte na vývoj cen, tak ATI šla za poslední 4 měsice nahoru o cca 15%. Což svědčí o tom, že Fermi prostě konkurence není. A nějaké drivery a nadšení na Unigine Heaven je celkem o ničem, syntetické benchmarky jsou asi ty nejméně objektivní. Asi by to chtělo vzít dvě karty a otestovat je na jedné mašině, vždy s čistým systémem a pak můžeme porovnávat, ideální by bylo oba kousky i od jednoho výrobce anebo od těch nej. Zkuste se trochu pochlapit.
PS. Abyste mě nepodezírali z fanATIkovství, mám doma G965, HD4500 a jednu UnichromePro :-), pslední ATI byla AIW9700Pro ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zkráceně řečeno: vítejte nejpomalejší high-end kartu od nVidie. K čemu ta sláva? Přirovnávat ji k 8800GT je směšné.
Nyní stačí aby ATI sundala ceny 5850 na ceny za které se měla původně prodávat (5900 kč) a pod 460 nikdo ani nevzdechne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle testu na ComputerBase je GTX460-768 jen o 7% rychlejší, než HD5830, takže ATi by bohatě stačilo vydat verzi HD5830, která by měla aktivních všech 32ROPs a výkon by to minimálně dorovnalo.

Když se na to podívám z druhé stránky, tak HD5850 při vydání byla levnější než GTX460-1GB teď. K tomu je navíc rychlejší... takže kdo čekal na zázrak nVidie, má míň muziky za víc peněz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nyní stačí aby ATI sundala ceny 5850" - ale ved to je dobre, nie? ATI tie ceny (dufajme) da dole vdaka novej karte nVidie. Preto VDAKA panom z Kalifornie za to! Nechapem, ako moze niekto vidiet negativum na tomto a este osocovat nvidiu, ze "blbci kam sa hrabu". Naopak. Velka vdaka im za to, ze sa hrabu a ze si navzajom obe firmy silne konkuruju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh ono ta konkurencia by bola lepsia ak by TSMC nedavalo vacsiu cast vyrobnych kapacit exkluzivne pre nvidiu. takto amd nemoze pokryt dopyt po kartach, preto aj tak dlho bolo nedostupne, a boli hlavne lepsie... takze hen to dost brzdilo predaj.

ale to sa zmeni, dufam ze 28 nm proces uz bude u global foundries (byvale tovarne od amd odkupene ATIC)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak vnutri mi nieco hovori, ze keby malo ATI zelezo a vyhliadky, ktorymi by vedeli na TSMC zatlacit, tak by tie vacsie vyrobne kapacity poskytli im. Ale to je len moja predstava. Nvidia teraz sice dlhu dobu nemala zelezo, ale zas mali vyhliadky... a urcite aj slusne zabetonovane zmluvy s TSMC ;-)
Btw myslim, ze mozem o sebe prehlasit, ze som nvidiot, ale uprimne naozaj rad vidim akekolvek uspechy konkurencie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"po 460 nikdo ani nevzdechne"

No, linuxaci budu mat iny nazor. Najma ti co su ochotni trocha investovat do linuxoveho hrania. Takyto sa vam na ATIny vy**** ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že je to celkem objektivní. Až vyjde 6xxx řada, taky se bude psát, že je rychlejší, než cenově srovnatelné nVidie a vyjde o ní nejedna recenze. Teda doufám. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nahodou, musime uznat, ze nVidia zareagovala relativne rychlo na potreby "hracov" a vytvorila lacne hracske gpu, to sa mi paci.. ci uz to malo realny vyznam sa ukaze, ale clovek urcite teraz uprednostni 460 pred ostatnymi, pokial nepotrebuje top za top peniaze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jako ironie dobrý... jinak blbý

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nevím proč by měl někdo upřednostnit tuto kartu....
Já jsem doufal že HD5850 pořádně potrápí a alespoň předežene o 15% abych si ho konečně mohl koupit za slušný peníz a vono zase nic. Už by se mohli v nVidii probudit a udělat něco konkurence-schopného aby konečně donutili ATI zlevnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedostatocne som sa vyjadril, tymi ostatnymi som samozrejme myslel len tabor nvidia, je predsalen logicke ze inteligentny clovek by moc tieto derivovane mutanty nekupoval, ale predpokladal som, ze ked sa tu jedna o nvidiu, tak fanusik, co rozmysla nad 460, automaticky nebude riesit ati

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rychle? Oproti HD5850 to má třičtvrtě roku zpoždění, je pomalejší a ještě dražší než HD5850 loni. Na GTX460 klidně mohla být vydaná už loni - proces, paměti, architektura... to všechno už nVidia měla k dispozici už před rokem. Jenže nVidia kašle na nějaké potřeby hráčů; naopak půl roku usilovala jen o to, aby za každou cenu dostali na trh GF100, aby o 15% překonala RV870 a mohli říct, že mají nejrychlejší čip na trhu. To bylo jejich priotou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já bych fakt neoral nějakými loňskými cenami 5850. loni také některé DDR2 paměti stály polovinu toho co stojí teď. 5850 vidím dostupnou kolem 6700kč, což je o 1000 až 1200 nad tím, co je startovačka pro GTX460 (tím ale neříkám, jaké ceny budou mít další várky GTX460 pro čr)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Odbornik na nVidia marketing a priority sa ozval. "nVidia kasle na svojich potencionalnych zakaznikov. Vsetko co ich zaujima je len ich GF100 a nic ineho. Hraci? Kto to je? My ich nepotrebujeme!"
Clovece zobud sa. Podnikanie je o tom ziskat co najviac zakaznikov a udrzat si ich. Dovolit si "kaslat na nich" mozes (aj ked je to hnusne) iba ak nemas konkurenciu a klienti musia ist len k tebe, lebo nemaju kam inam. nVidia ma obrovsku konkurenciu. Musi sa o svojich zakaznikov bit. To ze tebe sa nezdaju ich kroky spravne je absolutne nepodstatne - si jeden z mala, co zrejme nevedia pochopit, ze po tom, co tvoja konkurencia predstavi najvykonnejsi model na svete, je tvojou psiou povinnostou ich predbehnut. Inak nie si "nicim".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro nVidii neni herni segment davno prioritou.Jadro Fermi je jasnym dukazem.Je pro ni mnohem vyhodnejsi prodat jednu kartu za desitky tisic nez se otravovat s GK kartama za par supu pro hrace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je podle me zatim jeste porad Sci-fi. I kdyz HPC/GPGPU segment roste, tak v dnesni dobe ceka HW na SW a este dlouho bude. Prave GF104 hezky dokazuje, ze si nVidia s GF100 nabehla na hrabe.
Zakladnim problemem GPGPU jsou algoritmy. To, ze vam na 2jadru bezi razeni jednoho pole sekvencne neni velkej problem. Trochu jina situace nastane, kdyz mate vedle sebe tech jader 400. Najednou potrebujete uplne novej algoritmus. Casto i uplne novej pohled na problem. O drobnosti, ze paralelizace vsechno hodne zeslozituje jak po strance matematiky, tak programovani ani nemluve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OK. Jestli to nVidia vidí tak, že herní segment pro ně není prioritou, tak to ty ne-moc-pozitivní testy GF100 v podstatě jenom potvrzují. Hráči a běžní uživatelé si koupí Radeony, nVidia se posune do profi GPGPU a všichni budou spokojeně žít až do smrti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

herni segment je pro ne zcela jiste prioritou, protoze je hodne na ocich. ty tve "ne moc pozitivni testy" prokazaly minimalne jedno - lepsi vykon nez reseni ATI, vyrazne lepsi v DX11 s tesellaci, to vse na gpu ktere je z dost velke casti vypnute, takze potencial pro zvyseni vykonu i bez zmeny architektury nebo vyrobniho procesu je tam obrovsky

pridej k tomu, ze o tom, ze to nvidia umi i efektivne a dostatecne usporne, je i tento clanek. fakt, ze nvidia prodava do automobilek a spousty jinych segmentu tegru a tegru 2, ze je vedouci spolecnosti v gpgpu atd. prece neznamena, ze ji herni segment nezajima. jedine, co to znamena, jsou zkusenosti navic, ktere z techto segmentu prichazeji a muzou se casem projevit pozitivne i v hernim segmentu, ale take treba financi jistota pro pripad, ze by se hernimu segmentu na cas nedarilo. pokusy amd dostat se i mimo jeji soucasnou pozici zatim nic moc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně jsi nepochopil, co jsem napsal. nVidia staví na marketingu. Vždy stavěli na tom, že měli nejrychlejší čip na trhu, čímž si udělali obrovskou reklamu, která jim prodávala nižší segmenty, který ale oproti konkurenci stály za h... Tenhle systém nVidii funguje leta, stojí za jí spousta příznivců, kteří čekají, až vydá "nej" produkt na trhu, aby si pak mohli koupit jeho low-end derivát. Pokud by nVidia skutečně reflektovala potřeby zákazníků, soustředila by se prioritně na nejprodávanější segmenty. To ale prokazatelně nedělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tohle ale prokazatelne ted udelala. vyplnila diru, ktera v low-endu byla. a vyplnila ji kartou, ktera ma vykon stredni tridy, za cenu low endu

MSRP hd5850 je 300$
MSRP gtx460 je 200$

k tomu proste neni co dodat a ohanet se cenami, ktere nasadi cesti obchodnici ted ze zacatku nema moc smysl. navic u nas v cechach, kvuli nasemu pepikovstvi a znacne silnemu "brandingu", kdy si lidi pres znacky vyrobcu definuji svoje spolecenske zarazeni, se neni cemu divit ze ty ceny u nas tomu nasazenemu MSRP zdaleka neodpovidaji

gtx460 je bez pochyb temer stejne rychla jako hd5850 v dx9 a dx10 hrach, v dx11 hrach by mela byt i silnejsi, jenze dx11 tituly, ktere tesellaci vyuziji spravne teprve prijdou aby to dostatecne potvrdily. ~6% vykonu neospravedlni 100$ rozdil v cene ani nahodou. pro ati je hd5850 mozna nejvetsim trhakem, na spouste serveru byla oznacena za best buy. a nvidia diky gtx460 zasahla ati na citlive misto. proto se na nekterych serverech pise ze gtx460 ati dost silne ohrozila

navic vykon gtx460 v SLI se vyborne skaluje a az prijdou optimalizovane SLI profily s dalsimi drivery, bude to jeste lepsi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim duvod aby nekdo zlevnoval ATi kdyz sou furt vyprodany.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Lord Helma: mas naprostou pravdu, nejak se to tu meni v EHW ci PCT ci jiny nV web. Kde je objektivita, kterou jsem tu vzdy nachazel? Vychvalovat krap typu jakekoliv karty GTX je opravdu trapnost. Vykon GTX460 je bidnej a zadne ovladace ho nezachrani a ohledne provoznich vlastnosti ani netreba mluvit.
Ati zlevnovat urcite nebude protoze nema duvod. nV nebyla stale schopna vyrobit cokoliv co by Ati/AMD nejak ohrozovalo ci nutilo zlevnovat a nebyla to ani 470/480 ani 465 a nebude to ani 460.

A ze neni pro nV herni sektor priorita? To jsou pekny nesmysly. Zrovna v segmentu drahych prisernosti to s GTX taky nebude zadna slava. A zisk jen z techto grafik by takovou firmu urcite neutahnul.

Doufam ze se nedoziju chvile kdy nebude na ceskem internetu web, ktery by nelhal ohledne nV a vse uvadel pravdive a pro lidi. Verim ze lobby jsou silne a web z neceho zit musi, pak si ale rikam ma takovy web vubec narok na existenci?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Profesionalni grafiky nVidia se prodavaji prave dost dobre.A pokud je pro ni herni sektor tak dulezitej, tak kde ty herni grafiky jsou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem nVidia sama priznala, ze desktopove GK pro ni znamenaji 3/4 obratu, ale profesionalni 3/4 zisku.To co haze nyni do herni oblasti je jen par drobku co odpadne jako vedlejsi produkt pri vyrobe profi grafik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dobe kdy nemaj poradny herni grafiky a tlacej GPGPU segment tezko muzou priznat, ze vetsina zisku tece z levnejch Quader pro booky a klasickyho herniho highendu.

Netvrdim, ze nemas pravdu, jen podle me muzou velmi snadno lhat, protoze se jim to hodi do strategie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Herní grafiky - GTX 480,470,465,460 a další přijdou.

Nevím co chcete. Nvidia karty nejsou vyloženě špatný a pokud bude mít GTX460 slušnou cenu, tak si určitou pochvalu zaslouží a možná i ty Ati zlevní. Jako zaujatý mi tenhle web moc nepřijde a srovnávat to s bulvárem jménem pctuning je mimo mísu. Dokud se nerozeběhně 28nm výroba u Global Foundries, tak tady stejně máme jen "konkurenci" a ne konkurenci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vylozene spatny nejsou, ale skoro rok po konkurenci prijit s prakticky stejnym vykonem, když uz ATi chysta dalsi generaci, mně nepripada jako ze by se u nVidie chteli v herni oblasti kdovi jak pretrhnout.A proc taky, kdyz to nic nesype.A neverim ze jeich inzenyri jsou idioti, aby vyrobily Fermi primarne pro herni sektor, to miri uplne nekam jinam.Tak už se s tim smirte, ze hodili herni oblast pres palubu, hold bez chipsetu a CPU musi nejak prezit, a z hernich grafik pri jejich smesnych cenach asi sotva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak AMD má taky zpoždění a většině lidem to může být jedno, jelikož mají slušnou cenu. Nvidia svým highendem dokazuje, že GPU pro výpočty je dobré i ve hrách(hlavně v budoucnu možná hodně rozšířené teselaci), navíc mi přijde nereálné vyvíjet paralelně dvě architektury GPU a nebo opouštění jakéhokoliv segmentu trhu nvidií. Menší úpravy jádra pro GTX 460 jsou bezproblémů, ale nikdo přece neví jak se dál bude vyvíjet grafika her - "výpočty" jsou vlastně všechno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, takový web pro tebe již existuje. Tuším se jmenuje ddworld nebo tak nějak ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mě přestat urážet a používat jako zbraň ... ? Nemáte monopol na pravdu ani objektivitu, já neurážím váš Web, tak buďte stejně slušný. CDR ... tedy dnes už ditt, jsem měl docela rád a články považuji za velmi dobré, nerad bych se mýlil a nabyl dojmu, že jste stejní "profesionální" ubožáci jako jinde, co se musí navážet do party nadšenců, kteří jen blbě nekacají v diskusích, ale snaží se něco si o věcech kolem IT zjistit a něco se naučit ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze se take da rici, ze na DDWorld(u) jsou u NV temer pokazde vyzvednuta sama negativa, ale skoro nikdy ani zminka o pozitivech (a at nikdo netvrdi, ze ta architektura nema velice slusny potencial). Takze o te objektivite bych pomlcel a pro potvrzeni nezavisloti bych jeste navrhl vyhodit tu reklamu na AMD. ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>DD: Dneska jsem kouknul na DDWorld a davam palec nahoru, reklama je pryc. :) Nemusel to byt tak zasadni rez, klidne tam mohla zustat reklama na, ja nevim, treba fotaky Canon, Nikon nebo na TV Samsung, Sony, to je jedno - ale jak jsem psal, tohle beru a v zebricku mych oblibenych webu je DDW o kousek vyse (snad to vydrzi :O ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím, že jste na mou narážku takto zareagoval, jste sám potvrdil obecně uznávanou míru objektivity DDW ohledně AMD/ATI. Kdyby tomu tak nebylo, neurazilo by vás to, protože by moje narážka nedávala smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevycházím z údivu ... takže vy mě urazíte, použijete mě jako zbraň proti nepohedlnému názoru jiného čtenáře a když váš upozorním, že vaše chování není ani slušné, ani hodné profesionála, napadanete mě znovu a ještě si vymýšlíte?

Takže mám to brát jako že jste hloupý nebo jen hulvát? Já jen abych si a případně čtenáři upravili mínění o vás a serveru Diit.cz ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: Takže když teď, stejně jako vy, začnu všude vykládat s pár kolegy a další lidé se toho chytí, že Diit.cz je hlásná trouba PR NVIDIA, budete to brát jak taky jako obecnou pravdu a obecnou míru objektivity vaše serveru?

Tady nejde o to jestli mě to urazilo, což jste zjevně nepochopil, tady jde o to, že si vymýšlíte, něco, co není pravda, používáte práci cizích lidí jako nějakou osobní zbraň k narážkám a urážkám jiných a ještě jste tak hloupý že si myslíte jaká je to náramná legrace ... já vím že je venku teplo, ale zkuste se nad sebou zamyslet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prosím?! laskavě si nech od cesty tyto narážky. od nvidie jsme pokud vím nikdy neviděli ani korunu, ať již za reklamu, nebo "kapříky bokem" (jak se snažíš naznačovat). slova o nějaké lobby mě urážejí, zvláště když je plácá někdo, kdo se pod svůj příspěvek ani nepodepíše svým vlastním jménem! nevíš nic o mě ani o českém zástupci z Nvidie, který je kontaktem všech českých (a většiny evropských) redakcí.

jestli se ti nelíbí recenze grafik tak jak je píšu, založ si klidně vlastní web a začni recenzovat grafiky sám. budu moc zvědavý, jak budeš válet. vsadím se o pivo, že si gtx460 doteď ani neměl v ruce a vše co zde plácáš je jen pohádka na základě bůhvíjakých zdrojů odněkud z internetu. já kartu v ruce měl a stále mám a moje závěry jsou v recenzi jasně řečeny.

naprosto nechápu, proč soudíš vyznění recenze poté, co vyšla jen její první polovina.

toto vše říkám jako někdejší majitel ati mach64vt, ati 9100pro, ati x550, ati x1300, ati hd3850 a aktuálně ati hd5450.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba se rozčilovat, někteří lidé si jdou přečíst recenzi proto, aby se utvrdili ve svém názoru, a ne aby se dozvěděli názor někoho jiného.
No a pokud se článek neshoduje s jejich světonázorem označí ho za neprofesionální, zaujatý atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo mluvi o tobe (kdyz uz si rovnou tykame) slo mi o cekovy dojem z teto recenze (polorecenze)

Byl bych vazne hrozne nerad, kdyby i sem se dostalo to slovo co nemas rad. Tohle je pro me (zatim stale) ostrov relativne objektivnich informaci mezi ddw a jiz zminovanymi weby.

No dobra tesim se na druhou cast recenze abych nesoudil predcasne. Pokud se mylim velice hluboce se ti omluvim a za trest si dam 100 otcenasu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já jsem se ohradil proto, že tvůj komentář se týká recenze, která je od prvního do posledního slova mým dílem.

jinak mám info, že referenční gtx460 je už na cestě, tak je tu šance, že dokončení vyjde již zítra (nejpozději snad pozítří).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to já si dám za trest 10 plzní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nikdy jsem to nedělal, ale chlapci, přečtěte si, co o nVidii píše jeden z jejích největších zastánců OBR: http://obrovsky.blogspot.com/2010/06/jak-jsem-si-nezahral-na-gtx-470.html
DDworld tu nepředhazujte, to je takový hulán od ATI. Moc ho nemám rád, sice měl pravdu ohledně Fermi, ale jinak je zahleděný akorát do sebe a číst jeho články je utrpení. A jak jsem výše napsal, tak vám ty Fermi vyšly všechny dost dobře, nějak jste moc neviděli ty zápory, ale to je v podstatě právo každého recenzenta, stejně tak každý čtenář může říct svůj názor (pokud není moderovaná=cenzurovaná diskuse). Na druhou stranu je módní si plivnout na nVidii, ale ta dělala pro to vše možné - od recyklace karet až po lhaní a uvádění sádrokartonových vzorků. Mě osobně je jedno, co mám v počítadle, jen to musí makat, takže mě ve finále tyhle žabomyší války nechávají klidným, jen jsem si dovolil upozornit na váš příliš zjevný příklon k nVidii.
PS. Sakra udělejte to okno na zprávu trochu větší, to se nedá kontrolovat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"nějak jste moc neviděli ty zápory"

se zcela klidnou hlavou: vyjmenuj mi sem prosím ty zápory, které jsme neviděli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá, unáhlil jsem se, ale články vyznívají stále nějak pozitivně pro nVidii, je stále omlouvána.
Jsou to drobnosti, ale proč najednou tady porovnáváte u Sandra testu dvě nVidie a ne ATI, vůči které se nVidia tak ráda staví?
Ve Stalkerovi je to shrnuté chybou v ovladačích...
Nějak mi chybí 5830, která má být přímým konkurentem. Tady nepopřete, že nVidia má výhodu, vybere si nejbližší slabší kartu od ATI, nasadí agresivní cenu (může si to dovolit, neherní segment ji generuje 3/4 zisku) a začne porovnávat.
Prostě je to asi jen dojem, ale je to tam. A vymlouvat se na vadnou kartu (Než mě začnete kamenovat, tak jsem dělal v PC průmyslu 15 let na špičkové úrovni), to radši tu recenzi vůbec nevypustím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem z toho naprosto stejny pocit jako ty. Proto jsem napsal ten koment. Trochu mi v testu chybi 470ka, kterou tahle karta po lehkem OC vyrovna, takze je muzou vyrobci vyhazet do popelnice. To budou mit radost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vnímám to velmi podobně. Karta vyšla o rok později (nějak jsem to tam nepostřehl), srovnává se s průměrem (5830), její výkon je průměrný a ještě k tomu má vadné ovladače a náhodou vyšší spotřebu.

Ten článek je i na můj vkus z této karty příliš nadšený. Jediné plus které vidím je nižší cena, která snad donutí konkurenci ke slevám. To je ale vše.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvana? Sorry, ale mam takovy pocit, ze omlouvana je AMD a to uz nejakych par let. Pritom je to vlastne firma, ktera de facto ani nemuze zkrachovat (coz ukazalo tech par let v minusu). Tohle je spise to, co si dost lidi neuvedomuje a vetsina ma AMD spise zafixovanou jako "toho maleho, kteremu ti velci ublizuji". Nic proti AMD, snazi se heroicky, ale to az hystericke "nadrzovani" me neprestava prekvapovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Pritom je to vlastne firma, ktera de facto ani nemuze zkrachovat (coz ukazalo tech par let v minusu)."

Mnoho firem bylo mnoho let v mínusu a dlouho nekrachovaly a potom jednoho dne krachly. Každá firma může krachnout - viz. GM, takže žádný důkaz nemožnosti krachnout není.

Procesory AMD mají úspěšnou historii a i současnost je
natolik zajímavá, že jakékoliv nadržování/omlouvání nepotřebují. Sympatie k AMD nepramení z jeho malosti, ale z velkých svinstev Intelu, které by vydaly na knížku a poměru cena/výkon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejvykonnejsi soucasne desktopove CPU od AMD je jake? sestijadro 1090T? spravne?

pokud ano, tak jak to muze byt u AMD ruzove, kdyz sotva staci na stredni tridu intelu i7-860? v jedno- a dvou- vlaknovych aplikacich je i7-860 vyrazne rychlejsi, ve ctyrvlaknovych je to priblizne stejne a v aplikacich, ktere zvladnou vytizit i sest jader je to nekdy na stejno, nekdy vede 1090T o ~5% (pritom sest jader zatizi jen nepatrne mnozstvi uzivatelu a jeste jen zrdikakdy). cena je u nich stejna na +/- 50,- Kc ale i7-860 ma vyrazne nizsi spotrebu a da se lepe taktovat

tzn. jak jsem rekl nejlepsi od amd sotva dotahlo prumer od intelu. a amd bude porad ve ztrate. 1,2 mld dolaru z "urovnani" od intelu ho sice minuly rok prehouplo do zelenych cisel, coz se preneslo z casti i do tohoto roku, ale krome divize ATI, ktera zacala vydelavat teprve nedavno a jeste v porovnani se ztratami cele AMD naprosto nepartne, v AMD nevydelava temer nic

ale to jsme zabrousili nekam mimo tento clanek, takze radeji zpet ke grafikam ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi ještě ukaž kde pišu, že je situace u AMD růžová...

Pro zákazníky jsou procesory AMD zajímavé a na tom trvám. Socketová politika Intelu je pro lidi co si umí složit a upgradovat PC směšná. Osobně považuji přijmutí té almužny od Intelu za chybu - za ty svinstva by vysoudili víc a ani by to nemuseli nijak moc složitě dokazovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem necitil potrebu upgradovat cpu celych sedm let. daleko vic je to citit jinde. graficke karty jsou presne tim pripadem. ale pak tu mas jeste features zakladnich desek, jako je SATA, ktera se za dobu, co jsem koupil desku, zmenila na SATAII, ted nedavno na SATA 6Gbps, USB 3.0 atd. ..

at je socketova politika intelu jaka chces, tak proste jejich cpu jsou oproti konkurenci nejen vykonove, ale i uspornosti a vybavenim instrukcemi (viz AES-NI) mnohem dal

nvidia je mnohem dal oproti ATI v DX11 architekture. spousta lidi tvrdi ze riskujou tak velkou casovou a financni investici do technologie ktera nema jistou budoucnost (coz je stalo i tech pul roku spozdeni za ati) a ze tesellace se pouzivat tolik nebude a spoustu dalsich nesmyslu. ja programuju 3D engines a vim jak moc dulezita tesellace je. prijde mi smesne, ze se lide, co se zastavaji ati, ohaneji tim, ze maji o pul roku drive DX11 a na druhe strane tvrdi, po zjisteni ze nvidia je v tesellaci (hlavni feature DX11) mnohem lepsi nez ati, ze se to neprosadi ...

amd/ati je za intelem v cpu technologii pozadu, stejne tak je pozadu za nvidii v dx11 technologii. ja vim vy reknete a co hd6000? na to reknu to, ze nove generace grafik byvaji tak o 25% rychlejsi nez stare. a kolik ze maji gtx480 a gtx460 vypnutych casti? tolik, aby az prijde hd6000 zacala nvidia prodavat gtx485(gf100 se vsemi 512 unity) a treba gtx475 (gf104 se vsemi unity), ktere by okamzite hd6000 opet prekonaly ve vykonu. nebo co si jako myslite ze se s uplne zdravymi gf100 a gf104 deje? mizi? ne. u gf100 se to jeste jakz takz da vysvetlit prodejem do profi GPGPU segmentu, jenze zdaleka ne uplne. ale co u gf104? proste je maji nekde ve skladu a cekaji az je konkurence donuti je vydat :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Óooo ty slavné instrukce AES-NI. Myslím, že je z nabídky intelu mají jen 32nm dvoujádra(předražená jako prase) a šestijádrový highend. Nejprodávanější core i5 750 je nemá a nikomu to nevadí. Core i7 920 je nemá, Core i7 860 je nemá atd. Fakt super výhoda.

Architektura nvidie je rozhodně perspektivnější než současný HD5000, ale bohužel jejich hardwarové provedení a vlastnosti jsou natolik špatně akceptovatelné, že opravdová konkurence pro řadu HD5000 je až současná GF104. Zpoždění je takové jaké je a já jen doufám, že do budoucna se nvidia poučí a přes 500mm^2 už nikdy nepoleze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vykon u gf100 je dostatecny a mas pravdu, ze provozni vlastnosti gf100 jsou spatne akceptovatelne, ale jen pro low-end a mainstream. pro high end rozhodne spatne akceptovatelne nejsou. tak, kde uz je to pro gf100 spatne proste prevzala vlajku gf104

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro highend nevadí jejich spotřeba, ale ty teploty ano. Než se totiž začne pořádně používat teselace, tak ty karty budou už mrtvé:). HD6000 snad v teselaci trochu posílí a osobně bych se nedivil, kdyby i v době 28nm GPU řada HD5000 byla pořád v teselaci OK, jelikož se nebude moc využívat. Uvidíme co vyjde za hry - třeba se mýlím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je na ne trileta zaruka, vic me nezajima :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je hlavni problem to, ze vetsina lidi vnima nVidia stale jako firmu, ktera vyrabi herni HW.Pritom ona sama se davno prohlasila za soft a nikoli hw spolecnost a jeji specializace na profi segment je v poslednim roce vice nez jasny.Zisky z hernich grafik jsou pro ni oproti profi segmentu minoritni, ale dokud to nekdo jeste ze zvyku kupuje, tak proc tam obcas nejaky ty zmetky ktery se nedaji na profi pouzit nehodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si myslim ze je blbost. Nikdo nevyrabi grafiky jen proto ze na nich nic nevydela. Delaj to pro prachy stejne jako ty chodis do prace. A nic jiny nez zisk jejich akcionare moc nezajima. Takze je trochu hloupe tvrdit, ze nV herni grafiky nezajimaj a jen tak "zabijej" volnou vyrobni kapacitu. Na co vsichni cekame jsou grafiky od nV, ktere vyrovnani ten pokriveny trh a tim zase nastartuji poradnou konkurenci - tedy hlavne cenovou valku s AMD ale i nejaky ty vydaje do dalsiho vyvoje, ktery u nV trochu zakopnul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když nechceš aby ti někdo předhazoval ddworld, tak tady neargumentuj psychopatem Obrem. V době jeho menopauzy, kdy nejvíc "zářil", jsem přestal chodit na pct.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

přečetl sis to vůbec?
PS. Odkdy si tykáme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj příspěvek jsem si přečetl, články od Obra mě nezajímají. Pokud jsou navíc uvedeny na jeho stupidním blogu, tak mě nezajímají ještě víc. O lidech co chodí na obrův blog a ještě k tomu na něj v diskuzích upozorňují si myslím své.

PS: Pokud jsme spolu nikdy dřív nediskutovatli, tak si tykáme ode dneška. Pokud chceš aby ti lidi vykali, tak si vymysli serióznější nickname.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě byste se měl léčit, neb jevíte známky duševní poruchy. Anebo podle sebe soudím tebe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budes se muset premenovat aspon na pan, nebo soudruh Helma, Lord to ji tady asi nejde pod nos-)).Nebo zkus Freiherr, ale s tim asi taky nepochodis.-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane Lorde Helmo, omlouvám se za svoji drzost, že jsem Vám tykal a žádám Vás abyste u každého dalšího příspěvku zdůraznil, že každá reakce musí být formulována vykáním. V diskuzích je totiž nepsaným pravidlem, že lidé se stupidními nicky(Lord Helma) či o něco méně stupidními (Mirek11) vykání nevyžadují. Extrémní slušnáci mezi námi diskutujícími vystupují pod svým vlastním jménem a nebojí se o určitou ztrátu soukroumí. Pokud je Vaše občasnské jméno Lord Helma tak se omlouvám podruhé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono tak ani nejde o soukromi, ale rovnou o kriminal, protože v CR lze za jiste nazory odsuzovat podle zakona i k nepodminenym trestum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

coze??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LOL. :-) Oslovení "Pane Helmo" mi opravdu zpříjemnilo odpoledne. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na světě je mnoho srážek, ale ta nejhorší je s blbcem
Opravdu na Vás nemám náladu.
Míru zdar

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, argumenty došly.

Srážka s blbcem není nejhorší. Ještě horší je srážka s blbcem v helmě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaké argumenty? Prosté konstatování ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to nečtěte a neurážejte ... pište si svám své články a nesrovnávejte mě se s individui jako Obr a jeho Blog nebo Hulan. Takévám neříkám, že jste do sebe zahleděný idiot, co si myslí, že sežral všechnu moudrost světa a slušně prezentovaný jiný názor ať už v článcích nebo diskusích pokládá za méněcenný - neznám vás, ale zkuste se projevovat tak, abychom si výše uvedené nemuseli o vás myslet ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám velký pan Stach a jeho neschopnost strávit jiný než jeho názor. Což jste opět dokázal. Na Váš web se chodím bohužel už jen pobavit, fanATIků a nVidiotů je tam neúrekom, bohužel jste se opravdu začal chovat tak, jako by ta Vaše pravda byla jediná. Bohužel. Po tom, jak jste celkem dobře odhadl "potenciál" Fermi, tak Vám to asi trochu stouplo do hlavy. Trochu víc pokory, jinak web mate fajny.
Zduř synku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na web pana Stacha chodíte kvůli pobavení a k Obrovi na blog se chodíte přesvědčovat, že nejste ten nejarogantnější člověk na světě?

PS: To Vaše "Zduř synku" je nehorázné porušení dobrých mravů, takže příště jen vykání prosím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte on je rozdíl mezi tím, strávit jiný názor a bavit se se sebestřednými jedinci, kteří si myslí, že mají monopol na pravdu ....

radil bych vám se nad sebou zamyslet. já se střebáváním jiných názor nemám problém, DDWorld je na názorové diskusi založen, ale někteří nevědí, jak má diskuse vypadat. Povýšené chování vám ani vašemu názoru na váze nepřidá ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cheche ... stačí si přečíst některé vaše reakce na vašem serveru...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pises blbost, hen ta karta bude stat 200 euro (vid alza, pre 768 mb model)

ak by som kupoval teraz graifku tak by som siel do nej, pretoze 5830 je nezajimava a je drahsia, je pravda ze 5850 je vykonnejsia a lepsia ale cez 250 eur uz do grafiky davat nebudem. a to mam zostavu momentalne na amd cpu a aj amd gpu.

ked nic ine, tak mozno amd znizi cenu aspon tej 5830-ky. ostatne sammozrejme nemaju dovod. je tam proste velka diera medzi 5830 a 5770, a gtx 460 tam teraz pekne mieri. takze amd musi nieco spravit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyrabi to na cem vydela, a pokud pro ni znamena profi segment 3/4 zisku tak je to pak jasne, cemu da prednost.Pokud by se specializovali na herni oblast, tak vyrobi male jadro jako Ati a ne nenazrane monstrum Fermi, ktere sice umi milion veci, ale ve hrach je nikdo nevyuzije.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ty si myslis ze profi segment nechce maximalni vykon z minimalni plochy chipu a s minimalni spotrebou? A kde zijes na marsu? Kdyz si prectes slogany nV za posledni rok tak je jasne ze jednou rikaji cerna a jednou bila. Jednou je herni gf nezajimaj a jednou vyrabi nejvykonejsi a nejlepsi herni karty. Jde o samotny vykon chipu. Resp vykon/provozni vlastnosti. Ten tvuj profi segment si stejne jako ty radeji koupi kartu, ktera ma vykon 90% nV ale polovicni spotrebu to mi ver. A tohle se bohuzel u Fermi moc nepovedlo a je jedno jestli chipy cpou do hernich karet a nebo do profi karet (ktere jsou vlastne taky jen graficke karty obsahujici i stejne chipy)
Omlouvat to ze se jedna generace chipu nepovedla tim, ze me vlastne herni GF nezajimaji a zajima me jen profi segment je dosti zvlastni. Navic i konkurence ma "profi" karty a jelikoz chipy, ze kterych jsou slozeny, maji pomer vykon/prov. parametry vyrazne lepsi pak i tady nastava situace velmi podobna situaci u desktopu, nebo se pletu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

wow tak to je hezke. vis vubec, ze gtx480 ma vypocetni vykon vyrazne lepsi nez hd5870 a to pritom je ten vykon umele omezeny na 1/4 oproti profi kartam se stejnym cipem? tak jakychpak 90% vykonu nvidie myslis?? :DDDDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda .. 50 prispevku za tak kratkou dobu, to uz teda znamena ze ATI zealoti na CDRku jsou hodne ve varu. gtx460 je, nevik jak podle testu zde (redaktori si prece nechteji nasvat ctenare), ve sposte testu stejne rychla jaho hd5850, nekdy i rychlejsi. pritom stoji o 100$ mene :) proste nadhera

a mozna by vas zajimalo, ze dve overclocked gtx460 v SLI jsou stejne rychle jako dve hd5870 v crossfire .. koukejte:

http://images.anandtech.com/graphs/gtx460_071110174503/23744.png

a to vse za zlomek ceny co 2x hd5870 ;)

doufam, ze se zde objevi recenze s novymi merenimi a ne merenimi zalozenymi na karte od sub-par vyrobce, ktera byla jeste navic vadna (a predpokladam ze ji autori rozmontovali opet jeste pred testem, misto aby to udelali az po testu?). i pres tyto vady nebyla recenze vubec spatna, takze u me mate +1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já bych rád upozornil na to, že mám zásadu rozebírat produkty až PO otestování. je to z toho důvodu, že kdyby se při rozebírání s produktem něco stalo, budou hotova měření a tudíž jistota, že recenze vyjde.

musím zaklepat, že za celou dobu mi ale pod rukama nic ze zapůjčených produktů neumřelo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze +2 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsi dodat několik podstatných věcí:

1) HD5850 1GB (ve většině testů rychlejší než GTX 460 1GB) stojí pod 7 tisíc s DPH, GTX 460 1GB přes šest tisíc.

2) stejně rychlé jsou pouze v jediném testu a v přetaktovaném stavu. Já bych zase mohl říct: podívejte, dvě přetaktované GTX460 SLI jsou o polovinu pomalejší než dvě HD5870 v crossfire:

http://images.anandtech.com/graphs/gtx460_071110174503/23721.png

3) 12000 (předpokládaná cena dvou GTX 460 1GB) není zlomek ze 17500 (reálná cena dvou Radeonů HD 5870), ale více než dvě třetiny ceny. Výsledný poměr cena/výkon si již každý spočítá sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) rychlejsi pouze v dx9 a dx10, navic o ~ 6%. cenovy rozdil je ale 30%

MSRP hd5850 je 300$
MSRP gtx460 je 200$

ceskymi cenami se neohanej, ty jsou hodne mimo a uz vubec ne cenami tesne po releasu

2) ty jsi samozrejme vybral vysledek, ktery se ti nejvice hodil do kramu. budiz, ja udelal to same abych trochu pocuchal nervy vam ATI zealotum, takze nic proti tomu. nicmene to neni 50%, ale presne 30.3294%

MSRP hd5870 je 400$
MSRP gtx460 768MB je 200$

a tech 30% je kde gtx460 SLI proti hd5870 CF nejvice pada. ostatni vysledky jsou lepsi az k 0% rozdilu. tim ze to budes stale popirat a zaonacovat to proste nezamaskujes

3) 12000 kc za dve gtx460? pekna manipulace s faktu. doporucena cena pro release v cechach je 4999kc

hd5870 se mi povedlo najit nejlevnejsi novou (ani bazar, ani rozbalena) jen jednu pod 9000,- na alze za 8400,- a jen dve v lan-shopu za 8800,- a 8946,- (oboji vice nez co jsi psal ty). vsechny ostatni hd5870 jsou za vic nez 9000,-, tzn. v CF za vic nez 18000,-. to uz se blizi skoro polovine ceny hd5870, pritom nejvetsi prohra gtx460, jak jsem jiz psal, je 30%

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já nejsem žádný zealot, zato ty jsi očividně nvidiot.

Jen ti názorně ukazuju jak snadno se dají manipulovat fakta, viz i tento tvůj poslední příspěvek.

Dále se nebudu tvými tendenčními nesmysly zabývat, stačí jen uvést dva odkazy:

http://www.vyrobcepocitacu.cz/?Mode=Sti&StiId=55882
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78567

MSRP a doporučené ceny mě nezajímají, zajímají mě reálné ceny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vubec neposlouchas. porovnavas ceny pri releasu produktu. dokonce ho jeste ani nemaji naskladneny

tak treba ASUS GTX470 stala jeste pred mesicem, kdyz byla cerstve vydana, 9500,- dnes stoji 8400,- (zdroj: http://www.lan-shop.cz/asus-90-c3cha0-x0uay0kz-engtx4702di1280mb-99179)

taky je vtipne, jak jsi pro nvidii vybral uznavany obchod a pro ati nejaky noname obchod, ktery si pravdepodobne bere skoro nulovou marzi. proc nenapises ceny z czechcomputer i pro ati? je tam jen jedna karta co odpovida tvoji cene a to jeste jen se 2-letou zarukou (oproti dnes uz standardu 3-letych zaruk)?? vsechny ostatni jsou drazsi nez co jsi psal

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nauč se prosím počítat, je to něco málo přes 43%. Ani nevím proč na tebe pořád reaguju :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

naucit se pocitat?

vis, nemuzes ukazovat procento rozdilu cen A z B a procento rozdilu vykonu B z A. musim butd oboji A/B A/B nebo oboji B/A B/A. ty to michas jak se ti to hodi. jinymi slovy

kdyz ma A 50 bodu a B 100 bodu, tak B ma z pohledu A o 100% vice, ale A ma z pohledu B jen o 50% mene. nemuzes porovnat vykon z pohledu A a pak k tomu pridat srovnani ceny z pohledu B. to je naprosto retardovane. a pak jeste nekomu rikat, ze neumi pocitat? vzdycky se nejdrive divej do vlastnich rad ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bože ty jsi smutný případ. POKAŽDÉ jsem uvedl z jakého pohledu procento počítám. Inteligentní člověk stejně nepotřebuje zavádějící nesmyslné procenta, ale stačí mu dvojice čísel:

12 000 a 17 500
75.8 snímků vs. 108.8 snímků

A ukončeme prosím už tuto zbytečnou debatu, myslím že většina zdejších čtenářů si umí udělat názor sama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ok, tvoje vlastni cisla

17500 = 100%
12000 = 68.57%

(battlefield: bad company)
108.8 = 100%
75.8 = 69.699%

temer na vlas stejny pomer cena/vykon ale PRI NEJHORSIM VYSLEDKU gtx460. vsechny ostatni vysledky jsou pro gtx460 lepsi. koukej a plac

crysis: warhead
2x hd5870 (CF) 67.8 = 100%
2x gtx460 (OC) (SLI) 67.7 = 99.85%
2x gtx460 (SLI) 61.5 = 90.707%

battleforege (DX11)
2x hd5870 (CF) 86.4 = 100%
2x gtx460 (OC) (SLI) 77.6 = 89.8148%
2x gtx460 (SLI) 66.9 = 77.43%

battlefield: bad company
2x hd5870 (CF) 108.8 = 100%
2x gtx460 (OC) (SLI) 83.5 = 76.746%

podle tvych vlastnich cisel je cena tech dvou gtx460 na 68% dvou hd5870. kdyz se ale podivam na pomer vykonu v cele te skale testu, tak pomer/cena vykon je VYRAZNE ve prospech gtx460v SLI, tim spis pokud si ji pretaktujes, coz je podle anandtech.com u gtx460 velice snadne

a spotreba?
2x hd5870 (CF) 460W = 100%
2x gtx460 (OC) (SLI) 445W = 96.739%
2x gtx460 (SLI) 433W = 94.13%

o nizsi teplote a hluku u gtx460 ani nemluve ...

ted k tomu pridam jeste REALISTICKE ceny, tzn. 2x hd5870 za 18.000,- a cena 2x gtx460 za mesic treba 11000,- abych nezral (myslim ze ale spis 10000,-)

18.000 = 100%
11.000 = 61.111%

myslim, ze neni co dodat. tohle proste neukecas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám potřebu nic okecávat - narozdíl od tebe. Ani tady nebudu uvádět žádné pečlivě vybrané benchmarky, kdo chce, tak si je najde, internet je jich už plný.

Nezastírám, že jsou mi sympatičtější karty AMD, ale snažím se být nezaslepený narozdíl od některých fanatických příznivců AMD či nVidie, mezi které očividně patříš i ty.

Kdo chce, ať si koupí klidně 4 karty GTX 460 do SLI, mně je to úplně jedno.

Pořád jsi mi ještě nevysvětli ten tvůj "zlomek ceny"...

No a výraz "za měsíc třeba 11000,-" ani netřeba komentovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zlomek ceny je 1/10 nebo 3/8 nebo 1/2 nebo 3/4 nebo klidne i 58/59. vsechno jsou to zlomky. v bezne reci se "zlomek" cehokoliv pouziva pro pomery tak od 1/3 do 2/3. nevim co je na tom k nepochopeni

priznivec mozna, zaslepeny urcite ne. snazim se tu jen o protivahu, protoze cdr.cz je tradicni basta fandu ati/amd. nic vic nic min v tom nehledej

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kazdopadne ti ocividne dochazeji argumenty, kdyz ses vrhnul na pouzivani radobyargumentu typu "ale ty jsi fanousek nvidie" nebo "nebudu uvádět žádné pečlivě vybrané benchmarky, kdo chce, tak si je najde, internet je jich už plný". ty benchamrky jsou z anandtechu, vsechny. nevynechal jsem zadny benchmark (ani horsi ani lepsi), co tam byl, krome minimalnich fps u crysis:warhead (kde ale gtx460 SLI nad hd5870 dokonce vede o 0.3fps), takze o nejakem vybirani nemuze byt rec. podivej se a snadno si to overis sam (zdroj: http://www.anandtech.com/show/3810/nvidias-geforce-gtx-460-part-2-the-ve...)

jiste se na internetu najdou nejake pochybne stranky, ktere budou recenzovat v neprospech nvidie, protoze jejich ctenarka zakladna je malinka a vyhradne ati/amd. ale na anandtechu, kde maji anand a ryan smith s ATI dokonce nadstandardni vztahy, proste nvidii urcite vysledky nepribarvuji

tady na cdr.cz je sice ati/amd ctenarska base dost silna, ale myslim si, ze se da nastesti rict ze se tu nejake straneni nedeje, jen semtam padne v textu vtipna narazka na stranu nvidie nebo intelu, ktera ale ctenari nepodsouva zadne technicke vymysly. a dokonce mi to semtam prijde opravdu i vtipne a chytre

na extrahardware.cz je to dokonce tak, ze recenzent grafickych karet si vetsinou nechava sve nazory pro sebe uplne a ctenare temer vyhradne zavali obrovskym mnozstvim testu na vsechno mozne. zkus treba hledat i tam (az jejich recenze vyjde, zatim je tam jen preview)

11.000,- mi prijde pro dve gtx460 dost realisticke. doporucena cena pro cr je 4.999,- tak proc je pro tebe nepochopitelna cena 5500,- za kartu priblizne po mesici od uvedeni?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mně argumenty nedojdou nikdy :-) Musíš sám uznat, že fráze "zlomek ceny" se v češtině nepoužívá když jde např. o 99% původní ceny a že jsi ve svém prvním příspěvku trošku přestřelil. Vím co je zlomek, probírali jsme je před více než dvaceti lety :-)

Dovolím si ještě citaci z recenze anadtechu (srovnání GTX 460 a HD 5850): "5850 is undoubtedly the faster gaming card" Poměr cena/výkon má zatím lepší nvidia, to se ale bude určitě měnit až začne cenová válka obou rivalů.

Doporučená cena 4999,- je zřejmě pro verzi se 768 MB, já celou dobu mluvím o verzi s 1GB. A až bude stát 1GB GTX460 5500,- tak budou asi levnější i karty konkurenční AMD.

Asi bych měl napsat ještě jednu důležitou věc: GTX 460 je velmi povedená karta, o tom není pochyb a musí to uznat i příznivci AMD. Škoda jen, že to nvidii trvalo tak dlouho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

az na to, ze jsi zapomnel zminit, ze dve gtx460 768MB v SLI jsou vykonem stejne jako gtx460 1GB SLI - tim padem cena doporucena cena 4999,- a muj odhad za mesic 5500,- je naprosto schvalne a spravne. bez SLI tam rozdil samozrejme je, protoze 768MB uz je docela malo dneska, ale ne moc velky. a pak take ten fakt, ze se gtx460 dost snadno taktuje ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GTX460-1GB se s HD5850 dá srovnávat leda tak po výrazném přetaktování a v žádném případě není rychlejší...

http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_460_SLI/images/perfrel_1920...

totéž na hardware.fr apod.

MSRP ceny, které nikdo nedodržuje, jsou taky jako argument trochu mimo. Za tyhle ceny si nikdo karty koupit nemůže.

Prostě nVidia se s poměrem cena/výkon stále nedokázala dostat tam, kde byla ATI před rokem. V době, kdy ty a tobě podobní kritizovali předraženost HD5850, jsem ji koupil známým do sestavy (za 5300 s daní). Co vydělali ti, kteří čekali na GTX460? Výkon o 10% nižší, cenu o 7% vyšší a ještě s třičtvrtě rokem čekání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

reakce viz muj dlouhy prispevek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No když to tady tak čtu tak NV460 pěkně vytáčí fanATIky.
Proč, když je to dle nich tak špatná karta že nestojí za to si ji ani koupit. Já myslím že karta má za ty peníze slušný výkon a kupovat ji budou ti co plánují obnovu HW a nemusí mýt drahý top produkt. Nehledě na to že se prodává OC verze 460 800/4000 se zárukou 36měsíců, která se blíží k výkonu 5850. ATI určitě sníží ceny a to je to co se čeká od nových produktů na trhu, tlak na cenu konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nema niekto skusenosti s pretaktovanymi kartami priamo od vyrobcu v suvislosti s podtaktovavanim v 2D ? Podtaktovavaju sa na rovnaku hodnotu ako karty s referencnymi taktami ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.