Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia zlevňuje GeForce GTX 650 Ti Boost a GTX 660

Nejak extra nesledujem vývoj cien VGA, ale napr. GTX 660Ti momentálne stojí o 740Kč viac, ako keď som ju kupoval ako novinku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za to MSI N660-2GD5/OC na Alfe stoji o cca 290kc min nez v cervenci. Nicmene to mi prijde jako normalni pokles ceny vlivem prichodu nove generace a ne jako neco, o cem by nVidia musela psat email recenzentum, aby to zohlednovali v testech.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Zpráva Nvidie byla sice adresována recenzentům nových Radeonů a žádala, aby pro srovnání v recenzích použili snížené ceny, ale nás zaujala hlavně sleva jako taková."

V čem je problém? V době (ideálně zveřejnění) recenze použijte aktuální cenu místo ceny v době vydání. Nic jiného po Vás nechtěli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde mi, že by ta věta hovořila o nějakém problému, pouze uvádí do situace :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z věty vyplývá, že Nvidia upozorňuje na změnu cen a navrhuje použít v recenzi aktuální.

Problém z toho dělá článek respektive mi přišlo, že autor článku s tím má problém, který nechápu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsme asi cetli kazdy jiny clanek. Ja v tom clanku naopak vidim to, ze nVidia upozornuje recenzenty aby pouzivali aktualni ceny (coz je snad jasne a dela to kazdy recenzent automaticky), ktere jsou udajne vyrazne nizsi (coz ale neni momentalne tak docela pravda, ale snad se to v nasledujicich dnech zmeni). Rozhodne v tom nevidim, ze by autorovi clanku vadilo, ze ma v recenzich pouzivat aktualni ceny a ne stolety ceny pri uvedeni na trh, ktery jsou davno pase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Předpokládám, že recenzenti používají aktuální ceny. Čili v tomto ohledu nejsme ve sporu a požadavek Nvidie je asi zbytečný, ale jinak v pořádku. Ja ten dopis chápu tak, že se Nvidia snaží také trochu zviditelnit v souvislosti novými grafikami AMD, tak upozornila na nižší ceny(kdo by nečekal slevy při vydání karet konkurence?) v době vydání a přidala si k tomu PR omáčku. Tak už to u marketingu bývá. Autor se chytá PR omáčky a napíše článek.

S tím problémem jsem to myslel v nadsázce tak, že původní nosnou částí dopisu bylo pravděpodobně upozornit na změnu cen tak, aby byli v recenzích.
A autor má potřebu o tom napsat článek. Čili jako by s tím měl problém.

Článek asi vznikl na základě použitého slova "sleva" ve zprávě. Autor začal slevu hledat a nenašel. Napsal o tom článek a nakonec napsal:

"Je však možné, že některým prodejců trvá zkrátka aktualizace ceníku déle."

Jaký má potom celý článek význam?

Původní zpráva byla adresována redakcím (osobně bych považoval za slušnost ji zveřejnit, když už ji redakce dehonestuje) a tedy to IMHO nelze brát jako reklama. Reklamu udělal autor článkem, samozřejmě, že ne zadarmo. Výborný tah od NV:-)

Když budu brát každou reklamu, PR prohlášení nebo slogan doslova nebo čistě technicky, tak si s ním vždycky vytřu zadnici. A že to rád dělám:-D
Ale psát o tom články? Na to jsou jiné deníky s jinou cílovou skupinou. Alespoň jsem si to myslel...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Za poslední dva roky informujeme o všech oficiálně ohlášených slevách grafik od AMD i od Nvidie. Ve všech případech jsme uvedli, jak se k nám informace dostala - stejně tak i tady. Je zbytečné v tom hledat konspirační teorie. Narážky na dehonestaci ani komentovat nebudu.

Jediná nesrovnalost tkví snad v tom, že Nvidia hovoří o slevách, které se již promítly do aktuálních cen, ale grafy vývoje cen u konkrétních produktů, na které se odkazuje, žádnou změnu nereflektují.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.