Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 780 je na světě

Pokud ovšem vezmeme v úvahu Overclock + posunutí limitů (nebo vohulení větráků), získá stejně jako titan dost slušný výkonový boost: http://i.imgur.com/Y4uT7e9.gif
Pak už se na ní Radeon dívá z velké dálky, ale hlavně cena/výkon se výrazně zlepší i když samotná cena není dvakrát super.

Co se týče spotřeby a rozdílů v recenzích, tak tam je to easy - stejně jako u titana. limit je 250W (265W při posunu na 106% takže to je také její maximum (možná že než zareaguje boost, tak může být špička vyšší) víc prostě nesežere. Pokud se ale nechá teplota na 80°C limitu a máme referák, pak se spotřeba výrazně liší podle podmínek v jakých je provozována a jak je nastaven větrák a také se díky tomu může výrazně lišit výkon. V přehřáté skříni pojede třeba jen na base, a naopak při pořádném chlazení jede na svém maximu (podle kusu cca 50-100MHz nad boostem)

V default nasatvení je prostě ta karta tak akorát dělaná na ten ref. chladič který ale na uchlazení 250W tiše prostě nestačí. S lepším chladičem (Gigabyte Windforce nebo nová EVGA ACX) se zní dá vymačkat maximum bez zvukového projevu stíhačky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Copak se Radeon také nedá přetaktovat ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No nedá! Radeony nic neumí, to už bys mohl vědět ne? A když si zapneš Trackmanii, tak poznáš jaký jsi bloud, tato přehlídka moderních technologií ti ukáže! Jediná cesta jak z toho ven je koupit Nvidii, což už všichni inteligentní uživatelé vědí. Navíc i reálný svět je bez PhysX chudší!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam už se dostáváme do filozofické roviny. Dám příklad. Pařím, venku je navečer 26 °C, v pokoji mám 25 °C, karta se zarazí na 80 °C, a sníží takty. Nad ránem to zapnu, venku se přes noc ochladilo, po ránu je tam 17 °C, při otevřeném okně se vyvětralo na 22 °C, a karta jede o 80 MHz rychleji, protože ji chladič utáhne i při těch nízkých otáčkách už jen na 78 °C.

A teď je ta filozofická otázka, je otevření okna přetaktováním grafické karty? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě a také jsi tím přišel o záruku! (: :-O

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia/Intel blb dement detected ...

Ta tvoja nefungujuca Trackmania je vec OVLADACOV. Ak si este nepotrehol, nove ovladace sa ladia na nejake 3 tucty nejrozsirenejsich hier. To je vsetko. Zmeny v ovladacoch pre normalnych ludi (ktori nehraju debilne hry) prakticky neprisli uz roky, alebo minimalne cele mesiace. Mam takmer 5 rokov staru VGA HD 4830 (vykonovo su na tom dnes podobne HD 7730 a 7750) a ovladace asi 2-rocne. To preto, lebo hry nehravam. Vsetko ostatne funguje (vyuzivanie na GPGPU ci akceleracia prehravania/konvertovania videa).

AMD grafiky napr. absolutne exceluju napr. v Bitcoin miningu (totalne rozdrteny je aj uzasny Titan), lebo maju na to lepsiu architekturu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik ti vygeneruje bitcoinů ta 4830 přes noc? Docela uvažuju, že bych to taky zkusil (mám tu dva 4870 a popravdě se na tom novější hra dát stejně nedá, ale vyhazovat se mi to taky nechce)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj bitcoiny jsou super, ja uz za Prahou stavim novou halu kde bude 11999x HD7999, takze doufam ze k tomu Veyronu co me to jiz vydelalo me to vydela jeste na letadlo :D)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No né tak když je 4830 takovej drtič titana tak budu v balíku hale :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

chudší svět bez PhysX :) to se povedlo

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro zdejší intelektuální smetánku
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ironie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ironie ... to je neco se zelezem, ne? Nebo zdravy modry napoj vyrobeny z prostredku na myti oken a petunie?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já už radši automaticky dávám mrkajícího smajlíka všude, ale jak zjišťuju, ani to někdy nestačí :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehodláte v budoucnu přepočítávat rozdíl žravosti na peníze? Mrk mrk

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takové pokusy se už v některých recenzích v minulosti objevily... jen je obtížné to nějak zahrnout do celkového hodnocení. Věty jako „tato grafika je sice o pět litrů dražší, ale ušetříte s ní deset korun měsíčně na elektrice“ vyznívají trošku rozporuplně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych jeste zavedl faktor navratnosti prací :)) treba neco jako tato grafika se vam zaplati za XXX sekund/minut/hodin/dni/tydnu/mesicu/let/nikdy :))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No né tak když jsi zmiňoval těch 80w rozdíl v jedné hře tak mě to rozesmálo vzhledem k ročním nákladům a pořizovací ceně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.