Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia: Speciální ovladač pro GTX 970 nebude, vše funguje, jak má

No, od nVidie jsem nic jinýho nečekal. Vždycky zametala problémy "pod koberec". Ne, že by byla jediná, ale takhle okatě to umí jen ona.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Na druhej strane to otvara moznost vypisat sutaz pre programatorov o najzmysluplnejsie vyuzitie tych 512MB. Alebo teda aspon o nejake vyuzitie, ktore nebude na pritaz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je dost dobře možné, že stávající způsob je ten nejefektivnější, proto Nvidia žádný driver, který by situaci zlepšil, ani vydat nemůže. Datová propustnost přes 32bit sběrnici k oněm 512 MB je prakticky stejná jako datová propustnost PCIe 3.0 ×16 sběrnice. Pokud to budeme brát jako dilema, tedy zda data ukládat do oněch 512MB nebo do RAM a přistupovat k nim přes PCIe, vyhrává to na plné čáře PCIe z jednoho prostého důvodu: Zatímco při přístupu do RAM přes PCIe je zároveň možné přistupovat k hlavní 3,5GB části paměti (celkem 196 + 28 = 224 GB/s), tak při využití těch 512 MB není možné přistupovat k hlavní 3,5GB části paměti (celkem 0 + 32 = 32 GB/s). Proto se Nvidia brání využití této části onboard paměti a radši sahá do RAM - je to paradoxně rychlejší...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Umm, zda se mi ze pristup do te casti ram ( 28G/s ) je zhruba 2x rychlejsi, a ne stejny jako PCIe 3 (u te je to 32G je v obou smerech - v jednom smeru to je jenom 16)

A to s tim soucasnym pristupem k pameti nebude tak jednoduche - zalezi na tom, co delam. Kdyz potrebuju pracovat nad nejakymi daty a soucasne je tech 3.5 plnych, a pritom nepotrebuju sahat na nic z tech 3.5, pak bude rychlejsi ta 512 lokalni....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<i>při využití těch 512 MB není možné přistupovat k hlavní 3,5GB části paměti (celkem 0 + 32 = 32 GB/s). Proto se Nvidia brání využití této části onboard paměti a radši sahá do RAM - je to paradoxně rychlejší...</i>

Paradoxně by se tedy zrychlení karty dalo realizovat kompletním zablokováním možnosti užívat těch 0,5G zkriplené ram, protože pokud při jejím bloku nebude moci nikdy nastat situace, kdy se karta "sakra zpomalí", tak by to mohlo paradoxně výkonově pomoci.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

GTX 970 zachrani dle meho nazoru jedine vydani nativnych 7GB GDDR5 modelu, zakaznik si nebude zbytecne priplacet za 1GB navic s tym ze vykon se mu navysi a ma pokoj do budoucna, NVIDIA vide jakoby nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechcete začít psát i o něčem jiném, než GTX 970? Pokud ne, tak se doporučuji přejmenovat na Deep in GTX970, případně se sloučit s DDworldem.

Nejsem fanda ani jednoho z výrobců karet, nicméně nebaví mě tyhle žabomyší spory a pseudokauzy. Poslední dobou jde objektivita článků naprosto stranou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jednuduchy reseni je necist zpravy, ktery vas nezajimaji.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

A kdo váš to nutí číst? Mě třeba kauza okolo 970 zajímá, o kartě jsem přemýšlel, tak si rád přečtu, jak se to vyvíjí a co na to nVidia.

Tohle není infotainment server jako idnes, kde po přečtení titulků víte, co bude večer ve zprávách. Prosě se tu řeší, co je aktuální. A tohle, bych řekl, je dost aktuální téma v tomto segmentu IT.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

však já to nečtu, jen říkám, že bych ocenil přesun energie autorů i na jiná témata.
než autoři dokončí tento džihád proti nvidii, přijdu o spoustu jiných nenapsaných článků, které mohli stihnout napsat.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Doporučím PCT, tam se člověk tomuhle tématu vyhne poměrně lehce:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, že by se to v Česku někde řešilo intenzivněji než na fóru PC Tuningu (a ještě dřív, než to propuklo v takovém měřítku)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nevím, že bych někde psal o fóru:)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

myslis ten Obrov clanok, kde vysledok bol, ze gtx970 nema ziaden problem? a kde v komentaroch postli ludia snimky z hier, ktore tvrdia opak?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

snimku ti napostuju klidne milion, mnohem dulezitejsi jsou videa kde je to videt v pohybu s podstatnyma datama, nebo ty z 1 snimku poznas neco podstatneho, nehlede na pochybnost nekterych screenu ktery neurcis, a kor kdys u spousty z nich autori zapomenou vypnout exif data a objevis tam ze posledni soft kterym snimek prosel je PS ?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

<i>posledni soft kterym snimek prosel je PS ?</i>

No a? Vy nezmenšujete fotku co vyfotíte? Já dokonce EXIF data odstraňuji - save to BMP, open, úpravy, save to JPG. End of story.

nVidioti si zřejmě myslí, že stačí hloupými řečmi shodit důkazy pod stůl, a 970 bude dobrá jako si vysnili. Bohužel. Tak to nefunguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obr je obr. Toho nehodlám jakkoliv komentovat (a nemám ho pod kontrolou).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mi je Vás upřímně líto, že toho člověka nemáte nikdo pod kontrolou... Dělá z PCT silně neseriozní web... Těch lží nesmyslů a výmyslů od něj už člověk zažil až až... Právě kvůli němu už dlouho PCT nepovažuji za serozní web ICT web... Ale Vám se taky občas zadaří... Dát 960tce zlatou to byl doslova výsměch.. Co já vím ostatní české weby psaly o pachuti a nebyly tak nadšené.. A to teď nemluvím o DDwordu ani o Diitu (byť osobně považuji Diit za důveryhodnější web než PCT). U nich visí nálepka ATIfan... Byť si u Diitu nemyslím že oprávněně... DD se snaží hájit toho slabšího :) Až občas až moc :-) Alůe ani on nemá a neměl nikdy na Obermaiera a gor na ten jeho web plný nenávisti který měl a možná ještě někde má... Zkuste toto označení ale dát EHW a bude to doslova parodie páč EHW není absolutně ATIfan... a oni nad tou 960tkou tolik nejásali... Jak píšu jste jediný web... A i proto ze vám říká prozeleně orientovaný...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

jen dodám: DDW to dělá hodně naivním stylem, který je až takový naivně milý. :-) O dost horší se mi jeví takové ty podprahové špílce a sugestivní titulky (s otazníkem). No a Obřík, to je jasný případ pro psychiatra, a takových přicmrndávačů je po diskusích spousta - hnízdo a spol aj.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

s hnízdem jsem měl tu čest :-D K jeho smůle nepoužíval moc mozek.... Přesněji mluvil cosi o přesčasové zátěži svývh střevních baktérií :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nVidia - se proste chce vykroutit z toho ze uvadi parametry v rozporu s realitou.Na pravdu sere pes.Domluvil sem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.