Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia uvádí desktopovou GeForce GTX 980 pro notebooky

Teď ještě aby to taky nežralo jako 80% desktopové verze..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Plná verze Maxwellu si o své řekne a bude to žrát i trávu u silnice... Takže počítám, že čas hraní "na plné koule" se bude počítat v minutách, než chudák baterka řekne dost! Tohle nedávám :-P

Nicméně když nVidia nemá nic nového a jen tak to mít nebude, tak proti Fury Nano zkouší postavit tohle. Myslím, že se najde je málo NTB výrobců, kteří danou šílenost uchladí (popáleniny nohou od NTB by asi nebyly dost "cool") a udrží její napájení po snesitelnou dobu, tj. alespoň 30min hraní :)))))

Tedy hype velký, ale použitelnost veškerá v praxi nulová. Za mě jasně vyhrává Fury Nano (už proto, že je na trhu a nejde jen o koncept a pak proto, že je v praxi použitelné).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Odkiaľ si prišiel na to, že ide o konkurenciu k Fury Nano? Podľa teba bude AMD dodávať Fury Nano do notebookov (hlaven keď je problíém uspokojiť dodávky pre desktop)? Myslíš si, že tým sa niečo pre NTB zmení?
Pokiaľ nepôjde Fury Nano do NTB, ta fakt nechápem ako si dal dokopy GTX980 pre NTB a desktopovú Fury Nano a ešte ich z tohto pohľadu aj porovnávaš.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Podle ceho soudis, ze je problem uspokojit dodavky fury nano pro desktop? Treba v CZC jich maji deset skladem. Ja mam spis pocit, ze to nikdo nechce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že som to čítal hlavne na weboch od autorov, ktorí skôr fandia AMD a nejak som to zobral ako fakt. Popravde to neviem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jasne, takova karta se v tele NB uchladi. Kdyby to slo tak ty karty nemaji v desktopu tak velke chlazeni nebo by stacilo pri te velikosti fungovat jako pasiv. No a dlasi na rade je kde u toho NB je ten minimalne 300-400W zdroj aby to utahlo ... aha neni. Takze komplet marketing.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Laskavě tě žádám, vykašli se na to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milý Imigrante, nelaskavě ti nařizuji - vypadni do své země, sem tě nikdo nezval a pokud jsis nechal svou zemi rozvrátit, pak je to tvůj problém a tvoje blbost, že vyznáváš náboženství, kde si pro rozdílný výklad následnovnictví pedofilního militantního magora řežete krky už stovky let. Nás do toho netahej a pro mě za mě v tom můžete pokračovat další stovky let, ale jen u tebe doma.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme k tomu má byť dokovacia stanica s vodným chladením (predpokladam, že sa bude musieť kúpiť zvlášť za prémiovú cenu):

http://www.geforce.com/whats-new/articles/introducing-the-geforce-gtx-98...

Otázka je ako sa GPU uchladí bez danej dokovacej stanice a hlavne ako dokáže bez nej fungovať. Proste to nebudú NTB pre bežných používateľov. A s tým marketingom to nepreháňaj. Vážne nechápem snahu niektorých ľudí označovať všetko čo NV robí iba ako marketing.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze v clanku v te tabulce GPU chybi jeden velmi dulezity udaj - prikon neboli TDP.
Pro notebboky je to IMHO dulezity udaj.

Ale asi Nvidia vi, proc tohle netroubi do sveta :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pouze uvedli základní info o novince která se zatím neprodává, můžou si zveřejnit co chtějí, až to bude k prodeji, všechno info bude venku..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Což je samozřejmě nesmysl a to v obou ohledech. Mobilní GTX 980 je vydaná se vším všudy, stránka s parametry je online a veřejně přístupná. Zveřejnění parametrů Nvidia nikdy nesvazovala s dostupností - prostě parametry zveřejnila a není důvod čekat, že je bude ještě jakkoli doplňovat. Nedělala to nikdy, není důvod, proč by tentokrát měla dělat výjimku. Stejně tak není pravda, že „všechno info bude venku“. Nvidia ve specifikacích TDP mobilních grafik neuvádí, nemá ho ani u jednoho modelu z aktuální generace.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

<i>Nvidia ve specifikacích TDP mobilních grafik neuvádí, nemá ho ani u jednoho modelu z aktuální generace.</i>

Asi se není čím chlubit. Ono je to na druhou stranu logické - výkon si svoje vezme. Nuž ale pokud je mi známo, tak AMD tyto čísla udává půjde asi o to, že s AMD v boji o efektivitu nVidia prohrává a tak nechce, aby to lidé věděli.

Pro návrháře tyto informace budou k dispozici určitě, nicméně budu zamčené pod NDA smlouvou, aby se to k lidem nedoneslo. Vývojář ale musí mít představu, kolik ten čip vytopí a jak musí dimenzovat chlazení...

Možná by stálo za zkušku tyt čipy (mobilní grafiky AMD a nVidia) změřit a porovnat. Tipuji, že by nVidia prskala, kdyby se ukázalo něco, co tají...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nepreháňaš to už s tými konšpiračnými teóriami? :-) Bežní ludia ani nevedia, čo je to TDP a tí, ktorí si tento NTB kúpia budú podľa mňa patriť k skupine, ktorá vie čo treba sledovať. Takže pred kým by tak mala NVIDIA informáciu o TDP utajovať?
TDP karty bude určite vysoké oproti štandardným mobilným grafikám. Preto zrejme ukazujú aj tu dokovaciu stanicu s vodným chladením. Otázne je ako poroiešia power management bez tejto stanice. To určí do akej miery je NTB s GTX980 mobilný.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

když to nezveřejní oni,zveřejní to jiní, až bude produkt k dispozicí, zdroj,provozní teploty,výkon a vše potřebné vědět budeme,tak co tu šaškujete a luštíte z koule...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Keď sa inak do NVODIe kopnúť nedá, existuje jedna zaručená metóda. Človek si vymyslí teóriu ako podľa neho NVIDIA rozmýšľa a prečo urobila daný krok a potom nenápadne začne túto teóriu používať ako fakt. A ešte sa bude rozčulovať čo zasa NVIDIA robí. To, že si danú činnosť pred chvílou sám vymyslel už samozrejme ignoruje.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

jj,stejně jako pořád uvádí 4GB u GTX970... a 256bit sběrnici. A neopravili to ani po té, co to prasklo, tzn. záměrně klamou spotřebitele. A to není jejich první karta u které jsou špatně specifikace. Mám jim potom cokoliv věřit?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tá karta má 4GB pamäte a má 256 bitovú zbernicu. :-) Na krabici sa akurát nepíše v akej konfigurácii a ako pracujú.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To auto je 2 litrový čtyřválec - konkrétně v konfiguraci 4x 0,5 litru 1 válec. Ale celkově jsou tam čtyři válce a celkový objem "soustavy" jsou 2 litry, takže žádný problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdím, že je to ok. Ľudia, ktorí sa ohradili vrátením karty sa už predsa vyjadrili. Zaujímavé ale je, že väčšina z tých, ktorí si GTX 970 kúpili sú s ňou spokojní. A ešte zaujímavejšie je, že najviac táto karta leží v žalúdku takým, ktorí o ňu ani záujem nemajú. Títo ľudia budú na 970tku spomínať ešte o 10 rokov keď už to nikoho zaujímať ani nebude (čo už pre väčšinu ľudí nezujíma ani teraz okrem pár veľkých fandov AMD, ktorí majú o čom rozprávať).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No podle prvního příspěvku to právě vypadá jako by to bylo OK. Ohledně zbytku argumentu je to směsice ad hominem (naznačující, že jsem nějaký příznivec AMD či co) a nesmyslu:

1) kritizovat to mohou především ti kdo si to koupili
2) ti kdo si to koupili to převážně nekritizují
-> tudíž to kritizují především ti, co do toho nemají co kecat

Jinými slovy abych mohl tvrdit, že jde o matení zákazníka tak bych si tento matoucí produkt musel nejprve koupit - což je IMHO padlé na hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takto som to ale nemyslel. Proste drvivá väčšina zákazníkov, ktorí si GTX 970 kúpila je s kartou spokojná. Ľudí, ktorých pobúrila kauza okolo nej a kartu vrátila bolo pár percent. Z toho pohľadu to skôr vyzerá, že samotná grafika je v poriadku. Samozrejme netvrdím ani to, že GPU kritizovať majú právo iba tí, ktorí si grafiku kúpili. Ak je samotný produkt dobrý, ľudia s ním problém nemajú. A ak si niekto myslel, že NVIDIA bude prepisovať na krabiciach údaje, ktoré sú inak fyzicky v poriadku, tak je naivný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Geforce GTX 900 rady sou dnes mrtve produkty, bez podpory ASh neudelaji jak v api DirectX 12 tak api Vulkan zadnou diru, AMD ji setrela na plne care jak s nativni podporou DirectX 12 produkty ktere sou jiz na trhu 3 leta tak vlastnim vyvojem api Mantle ktere dala svobodne pretransformovat do Vulkan-u, NVIDIA neprinesla krome lepsi energeticke efektivity pro zakaznika nic jineho nez primy vojeb.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na dopad ASh by som si počkal na výsledky z praxe. Benchmarky, ktoré sú koncipované tak, aby zvýraznili jednu feature ešte neznamanejú, že tak sa to bude používať priamo v hrách. A chlapci už prosím vás prestante s tými mŕtvolami. Physx je mŕtvy, CUDA je mŕtva, GW je mŕtvy, GTX 900 grafiky sú mŕtve... Nie je vám to už trápne?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jedno herni studio ohlasilo ze kuli nepodpore ASh nevyda kuli nizkemu vykonu NVIDIE svou hru jiz DirectX 12 nativni ale zustane umele na 11 asi to neco vypovida o tom ze ASh sou klicova technologie/prvek k nativnimu behu 12.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dané štúdio ževraj vyhlásilo, že AHs nebude podporovať a nie že bude umelo na DX11. Nepodpora AHs neznamená, že hra nebude DX12. Určite ale budú aj hry, ktoré AHs využijú. Na nich uvidíme aká je realita. Prekvapené môžu byť obe strany fanúšikov.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím rozepsat/odkázat na to, co je ASh? Ta zkratka je absolutně nevygooglitelná.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ide o asynchrónne shadere. Prečítať si o tejto aktuálnej kauze môžete tu:

http://diit.cz/clanek/nvidia-maxwell-directx12-asynchronni-shadery

Momentálne je to modla fandov AMD a prípadné nevyužitie tejto funkcionality v hre berú akože hra nie je DX12 (aj keď na tom API môže byť kľudne postavená).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.