Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Titan X předvádí výkon třetinu nad GeForce GTX 980

První testy provedené na GeForce GTX Titan X ukazují čísla zhruba třetinu nad GeForce GTX 980. Překvapeně se tvářit nemůžeme, právě takové výsledky jsme předpokládali ;-) - ale pěkné to je.

Nejdříve se můžete pokochat srovnávacím obrázkem GeForce GTX 980 (jakožto dosud nejvýkonnější jednočipové grafiky) a Titanu X (jako nové nejrychlejší jednočipové grafiky). Až si to užijete, přejdeme rovnou k výsledkům…

Geforce Gtx 980 Vs Geforce Gtx Titan X

Čísla přišla hned ze dvou zdrojů zároveň. Jako první se pozastavíme nad těmi, která byla zveřejněna na ChipHellu. Pod původním odkazem (ve zdrojích) už byste hledali marně, stránka byla stažena, což přidává obsahu na věrohodnosti:

Gtx Titan X 3 Dmark FirestrikeGtx Titan X Gaming Performance

Graf z 3D Mark Firestrike Extreme zobrazuje 7825 bodů pro Titan X - přesně oněch slibovaných 33 % nad GeForce GTX 980 (5862 bodů). Zajímavější - a možná nejzajímavější - je druhý z grafů, který uvádí průměr z řady her v rozlišení 2560×1440 při maximálních detailech. V tomto případě má Titan X nad GTX 980 náskok 32 % a dokonce o chlup překonal duální kartu - Titan Z.

Gtx Titan X Power Consumption

Spotřeba v zátěži zapadá mezi původní Titan a Titan Black, což poukazuje na TDP 250 wattů. Nemůžeme samozřejmě vyloučit možnost, že „papírové“ TDP bude o něco nižší než skutečné jako u GeForce GTX 970 a 980, ale to asi bude trápit málokoho. Při výkonu srovnatelném s Titanem Z je totiž spotřeba o víc než o dvě žárovky (120 W) nižší.

Nvidia Geforce Gtx Titan 3 Dmark 11 ExtremeNvidia Geforce Gtx Titan 3 Dmark Firestrike Extreme

Nezávisle na ChipHellu přinesl nějaké výsledky i web VideoCardz. Čísla jsou podobná - možná mírně vyšší ve prospěch Titanu X (zda byl v testu horší kousek GeForce GTX 980 nebo lepší kousek Titanu X, z nich nevyčteme). Naznačují ale, že základní takt Titanu X bude 1002 MHz. Co trochu snižuje věrohodnost grafů, je test čtyř kousků v SLI. Ani v případě předchozích Titanů nebylo příliš mnoho redakcí, které od Nvidie dostaly více karet na testy SLI. Jsme proto na pochybách, zda by ojedinělá redakce, která by dostala na testy čtyři karty, riskovala leakování výsledků před koncem NDA, když by právě počet testovaných karet ukazoval na ni. I když se čísla sama o sobě nevymykají, je zkrátka snazší věřit výsledkům z ChipHellu.

Pokud se tyto výsledky potvrdí (věříme, že ano), pak Titan X na jedné straně přináší velmi pěkný výkon - na straně druhé je ale právě tak rychlý, jak bylo možné očekávat - překvapení se nekoná. Překvapením by nakonec mohla být cena. Šušká se totiž, že by karta mohla být levnější než avizovaných $1349 - snad opět za bez dolaru tisícovku podobně jako u předešlých dvou jednočipových Titanů. Jestli Nvidia bude opravdu tak hodná, uvidíme příští týden, kdy dojde na oficiální recenze.

Diskuse ke článku Titan X předvádí výkon třetinu nad GeForce GTX 980

Sobota, 14 Březen 2015 - 17:09 | Kedar Míša | no deeplinking please... postni sem původní...
Sobota, 14 Březen 2015 - 15:54 | ZELEZNAK | http://www.pcgameshardware.de/screenshots/...
Čtvrtek, 12 Březen 2015 - 09:48 | Kedar Míša | že... V dnešní době má doma každý led, takže není...
Středa, 11 Březen 2015 - 16:25 | Tudva | Zase nova jednotka? Merit spotrebu v zarovkach :)
Středa, 11 Březen 2015 - 15:21 | rman | A nebo to taky muze znamenat, ze lidi co tu kartu...

Zobrazit diskusi