Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX Titan X představí Nvidia příští týden

Nechci nějak rýpat, ale udělejte si trochu pořádek v těch často bulvárních vyjádřeních. V nadpisu článku z 5.3. píšete že Titan X byl vydán, teď zase píšete že příští týden bude představena. Nějak vám to potom nedává smysl.
Je přece rozdíl mezi představením a vydáním. To co se odehrálo na Game Developers Conference 2015 šlo jen o takové neoficiální oznámení/představení karty nikoliv o vydání. Příští týden na Nvidia akci GPU Technology Conference 2015 má dojít na oficiální představení karty - tedy uveřejnění všech specifikací a nějakých tych marketingových nástřelů výkonu.
To kdy bude karta vydána - tedy uveřejněny recenze a zahájen prodej je stále neznámo. I když prý někteří recenzenti karty již mají nikdo ještě neví zda ten příští týden vyprší NDA.
Chápu že nadpis "Byla vydána" zní lépe než "byla neoficiálně představena", ale je v tom vcelku rozdíl a vyznívá to dost bulvárně.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Žádné neoficiální představení se nekonalo. Byla to oficiální akce (nebo CEO společnosti není oficiální osoba?) a slovo vydání (launch) použil právě CEO. Došlo k vydání, k oficiálnímu vydání. Můžeme to považovat za paper-launch, můžeme s touto formou vydání nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to, že týpek na dálku ukáže kartu a řekne, že má 12GB paměti přeci nelze považovat za vydání. Slovo "launch" má v českém jazyce více významů. Logicky přece nemůže být karta vydána a pak po dvou týdnech představena (oznámeny parametry). To přece nedává smysl.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nedává to smysl, ale Nvidia tak učinila. Obvykle se překládá:

announce = ohlásit (výrobce oznamuje přípravu produktu)
introduce = představit (výrobce představuje produkt se vším všudy /parametry, cena ap./, ale dostupnost je nastavena na jiné datum)
release = vypustit, uvést na trh, zahájit prodeje (zpravidla následuje předchozímu)
launch = vydat (obvykle chápáno jako předchozí dva body realizované najednou; většinou doprovázené vydáním recenzí a články)

Nevím, proč formální ukázání karty JHH označil jako launch, neodpovídá to zvyklostem, ale prostě to tak udělal. Možná tím něco sleduje, co vyjde později najevo, možná tím chtěl akcentovat netypický průběh celé události, kdo ví. Adekvátní označení by podle mého bylo teaser. Pokud to ale Nvidia vnímá jako vydání, předávám to tak dál. Na hodnocení bude času dost :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A já to vnímám tak, že redakce DIIT je plísněna za něco, co nemohla ovlivnit. O marketingové strategii nVidie si myslím své... a o vydávání prvního kusu a jeho předání známému za "lunch" produktu také.

Nicméně DIIT za to, že nVidia zaměnila "teaser" za "lunch" nemůže.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

3584

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

128 to dělit jde :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Titan 6Gb mně stál 23 000 (dnes 26 000) pořízeno na Renderování. Titan Black 6Gb stojí 30 000. Mimochodem Titan Z 12Gb dualní karta s dvěma gpu Titan stojí 45 000.
Tak zahraji si na proroka TITAN X 12Gb cena bude 35 000+ Kč. Nvidia je úplně mimo 12gb ram proč proboha akorát tím zbytečně zvedají cenu. Ta karta má 8 miliard tranzistorů ale původní Titan má 7,1 miliardy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je tedy pěkně drahé renderování. Stojí to alespoň za to...?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

zalezi jak co, problem rendrovani na VGA je prave casto v tom ze diky malo pameti nelze pouzit pokrocilejsi metody, proste se to nevleze do pameti, treba pri pouziti displace roste narok na pamet tak, ze ani 12GB nebude stacit (pro CPU renderingu zcela bezne u vetsich scen s displace z pameti ukousnu i 26-30GB, takze VGA tam ma zatim utrum a cekam vpodstat ena dobu kdy bude pamet sdilet se systemem)

ja si na VGA rendruju treba jednoduche rotace mich produktu, a cifry jsou jasne, prez Vray 2.0 se to na CPU rendruje cca 2 minuty na snimek, vizuelne ta sama scena jen predelana pro Arion a nastavena na podobne kvalitni vystup me rendruje snimek cca 3 sekundy, takze pocty jsou snadne, ke kazdemu autu delam 5-6 rotaci po 72 snimcich, takze je to bude mit PC zasekane na 14-15 hodin, nebo na necelou pul hodku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.