Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX Titan Z - duální GK110 za tři tisíce dolarů

Sorry, ale jen jeden DisplayPort ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Při pořizovací ceně téhle grafiky je investice do hubu docela zanedbatelná věc :-) Jinak Nvidia uvádí, že tahle karta je určena pro „next gen 5k rozlišení“, takže asi počítají spíš s použitím jednoho velkého panelu. Nevím... přijde mi zbytečné tohle řešit, generace 20nm grafik nabídne podobný výkon při nižší spotřebě a mnohem nižší ceně. Člověk, který má k dispozici desku a skříň, kde je prostor pro dvě samostatné grafiky, si tohle stejně nekoupí (protože to vychází o 50 % dráž a zároveň to bude tak o 25 % pomalejší) a na dvou samostatných grafikách bude mít výstupů víc než dost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

U jedne grafiky je sance na genlock omnoho vetsi nez u dvou grafikach - jedna se o rezim 4k/120, skrze dva DP1.2 - leva/prava pulka obrazu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. Ale mělo by to smysl? Současné nejvýkonnější jednočipové grafiky dávají v nových hrách při max. detailech ve 4k kolem 40-45 FPS. Tahle karta bude, odhaduju, tak 40 % nad Titanem BE, takže při stejných situacích dosáhne ~60 FPS. Pro dosažení FPS, při kterých by mělo použití 120Hz panelu viditelný přínos, by v nových hrách buďto bylo třeba ořezat detaily nebo sáhnout po starších / méně náročných hrách, což asi nebude případ typického uživatele, který kupuje grafiku za 75 tisíc a 4k LCD.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tutoho teda stopro nejsem cílovka. Mně by ta karta odvedla stejnou službu jako integrovaná grafika v procáku. Teda až na to přitápění.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

je zbytecne resit pro koho je tato VGA urcena, na zdejsich forech bude takovich lidi naproste minimum, Nvidia ji prezentuje jako herni rekl bych hlavne proto, aby si neparazitovala na Quadrech, predpokladam ze vetsina Titanu Z skonci v pracovnich strojich kde nanich pojede treba iRay ci podobne vyuziti

v hernim svete Titan Z vnimam spise jako marketingove zdeleni

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je zbytečné řešit, pro koho je určená, a proto jsi napsal příspěvek, ve kterém řešíš, po koho je určená? ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš si myslím, že kdo chce maximální výkon i třeba v iRay si koupi dvojjádrovou z R9 290x, která ještě není oficiálně představena, ale v obchodech bude dřív k dispozici a za poloviční cenu čí méně (cca 30 tisíc kč) než tento předražený Titan Z :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Spíš si myslím, že kdo chce maximální výkon i třeba v iRay si koupi dvojjádrovou z R9 290x"

iRay je renderer od Nvidie a jede prez Cuda (iRay je soucasti treba Max2012 a novejsich, Maya 2012 a novejsich, Catia, Cinema 4D, LightWorkdesign ) ale krom x86 CPU a GPU od Nvidie holt na nicem jinem nebezi, na produktech AMD jede jen na CPU, R9 290x je tedy v tomto pripade mimo hru

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Fotečka CEO s kartou v ruce mi připomíná podobnou situaci a slavný výrok: "This puppy here, is Fermi" ... nevím sice, jestli Titan v ruce je opravdovější než Fermi, ale ta cena je opravdu titanová...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Imho ta cena pasuje tu kartu do role marketingového piedestalu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

imho ta cena pasuje tu grafiku tam kam spadaji oba predchozi Titani, tedy mezi herni a profi segment, aneb v hernim svete si Titan Z stezi obhaji cenu 75k, ale v poloprofi svete okolo GPU-RT si ji obhaji velice snadno

na prodeje puvodniho Titana stezi navaze, ale o prodeje treba okolo 10k kusu bych se vubec nebal (puvodniho Titana se zrejme prodalo prez 80 tisic kusu)

klidne se to da prirovnat k manii okolo tezeni na Radeonech, v oblasti GPU-RT patri Titan k tomu nejlepsimu co se dalo poridit prave pro jeho 6GB pameti a i zde v CR jsem vazivo videl tri stroje s trojici Titanu postavenych prave za ucelem GPU-RT pro vizosky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já o prodeje nVidie strach opravdu nemám :-)... nějaké kupce si to jistě najde - stejně jako Porsche 911... (i když tady to srovnání přeci jen trochu kulhá :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako: později než konkurence, ne tak dobře vybaveni jako konkurence, ne až takový výkon jako konkurence, tak aspoň ať cena je bez konkurenční? :-)

BTW: Stejně už mám delší dobu dojem, že hodně firem a produktů už spoléhá hlavně/jen na výši ceny -svezou se na vlně povrchního uvažování, že co je dražší, musí nutně také být lepší/výkonnější/vybavenější/bezproblémovější (stačí vzpomenout na nForce2 chipset vs. KT600)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

byt vyrobcem grafik, tak bych se nestydel pouzit 3-slotovy chladic...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Méně jak dvojnásobný výkon za trojnásobnou cenu a větší hluk za odměnu (za blbost budoucích majitelů). Mně to stačí k hodnocení - hovadina pro chudáky co se nevyznají. Titan Black z téhle karty dělá absurdní nesmysl. 2xTitan Black má také podstatnou výhodu při poruchách. Když se jeden porouchá jede se dál na druhém. Jsem asi omezenec, ale nenapadá mě jediná výhoda této karty i když si z ceny odečtu 20 tisíc Kč.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.