Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 2060 trápí microstuttering

jj, jsem rikal ze 350 dolacu za grafarnu s 6gb pameti je fakt investice genia.. ale ze se to projevi takhle rychle to sem necekal.. by me zajimalo, co zrovna jensen huli.. ((:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že táto karta by si zaslúžila už 8GB. Ale zasa nevieme predsa či reportovaný stuttering naozaj súvisí s nedostatkom VRAM. 8GB VRAM mám väčšinou problém využiť u 4K, nie ešte v menšom rozlíšení, na ktoré 2060tka mieri.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi už jsme to tu diskutovali - už Doom 2016 v UltraMegaHyperHi nastavení v 1080p uměl (a asi stále umí) sežrat kolen 5 GB VRAM, takže v r.19 je 6GB podle mýho na seriozní paření málo. Ostatně nový Doom se blíží :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

6,7GB mi sezere i GTA V po chvilce hraní (RX 570 4GB z toho nadsena taky uplne neni )
Nastaveni na very high +- nejaky tweaking dolu, 2xAA, 1080p 50-60fps ve meste. cca45 fps na venkove.
Na to ze ta karta celkem cachuje do RAM jak o zivot, tak to prekvapive ujde.
Tam by me teda tady zajimala ta odezva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Call of Duty WW2 používá 7800MB: https://www.youtube.com/watch?v=GI6gNI1zQYU (6GB je na Ultra textury i pod 1920x1080 málo)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hezké slovo "Microsluttering".
Micro je micro, slut je kurva...takže v českém překladu to bude něco jako "Mikrozkurveníčko" neboli drobnůstka, která nasere.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Se stutteringem meli nvidia karty problem vzdy. To ze predto slovo daj predponu mikro nic nemeni na tom ze to je problem. Stuttering na PC je jeden z duvodu, proc se mi na konzolich vzdy hralo lip. Proste ta hra vypada plynulejsi i pres to, ze prumerne ma nizsi fps.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stuttering na hernych konzolach samozrejme bezne existuje, staci si pozriet podrobne analyzy frametimes roznych konzolovych hier na YT kanale Digitalfoundry, robia to tam velmi dobre. Stale zalezi na tom ako dobre je hra zoptimalizovana.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jiste ze existuje. Ovsem v mnohem mensi mire. Konzolovy hry jsou dost dobre testovany vyrobcema konzoli, aby framerate nepadal vetsinou pod 30fps. Kdyz uz stuttering na svym PS4 zacnu pozorovat, tak to vetsinou znamena nakej memory leak nebo neco takovyho a restart konzole vetsinou pomuze.
U Windows je tohle slozitejsi. Tam za stutterringen muze byt cokoli od HW, ovladacu, zaplnena RAM az po Windows Update. Linux je na tom trochu lip, ale tam zas samozrejme zaostava kvalita ovladacu i podpora her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no jasne, urcite to bude procesorem a proto je problem jen s rtx 2060..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Je otázne kde je u karty chyba. Pokiaľ sa to dá odstrániť SW cestou, tak to snáď vyriešia v ovládačoch. Zatiaľ by som ale s kritikou nepredbiehal. Je týždeň pred vydaním a uvidíme čo ukážu ďalšie recenzie. Videl som zatiaľ 2 videá na youtube, ktoré mi poslal Kochren. Z nich bolo vidno, že FPS u RTX 2060 kolísajú viac ako u Vegy 56, s ktorou ju porovnávali. Tak to snáď vyriešia.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

preto píšem, že ho 2060 zosilní
akási "rezonancia" medzi vlastnosťami 2060 a vnucovananím zo stany CPU. na iných GPUmôže dôjsť k útlmu a iné CPU vnútia niečo iné...

taká obdoba
https://davinci.fmph.uniba.sk/~cerny1/mechanika/2016zima/Prednaska201612...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasně 6GB VRAM hejt je potřeba pořádně živit. Takže na pravou míru musím uvést, že původ není ve velikosti VRAM, protože FF ve většině herní doby drží velikost paměťi do 6050MB, tudíž do 6144MB má pořád několik desítek MB prázdných. Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=1RWqgldhNa0
Dále by se to projevovalo totálním propadem snímkové frekvence, což není tento případ.
Toto mikrozamrzaní, je způsobeno jen a jen jediným, stále se opakujícím případem, špatně naprogramované hry. Viz: https://diit.cz/clanek/bugy-ve-hrach-resi-ovladace-graficke-karty/diskus...
Neboli, nejspíše u snímku dojde buď k nerozpoznání konce příkazu a grafická karta čeká ně nějakou procedůru, která se nekoná. A nebo dochází v některém zpracování v zacyklení vykonávání příkazu, viz světlo přes dvě poloprúhledné textury ve falloutu4. A opravu bude muset zajistit nVidia ve svých ovladačích, protože výrobce se na to jako obvykle vykašle.
Ale co bych chtěl po rudoších z diit, ti mají jasno hned, protože RTX2060 je tak skvělá karta za tak úžasný prachy, že nemají co by na ní našli za chybu, tak si našli paměť do které nyní řežou ve jménu: "kdo chce psa bít hůl si najde!"

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Samotny autor clanku na Computerbase tvrdi ze v inych hrach problemy nie su:
"In fast allen modernen Spielen sind 6 GB sowohl in 1.920 × 1.080 als auch in 2.560 × 1.440 – und damit den „Ziel-Auflösungen“ der GeForce RTX 2060 – noch kein Problem. Auch nicht bei vollen Texturdetails. Aber es gibt Spiele, denen der Speicher schon heute nicht mehr ausreicht."

CoD:WWII je priklad maximalne zprasenej konzolovej konverzie s absolutne nevyladenou spravou pamate kde pri 1080p hra dokaze zabrat 8+GB VRAM...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"..Aber es gibt Spiele, denen der Speicher schon heute nicht mehr ausreicht"
..autor clanku naopak rika '..ze uz i dnes existuji hry, kde jim tato pamet nestaci'
Tohle je spravny preklad posledni casti

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"protože FF ve většině herní doby drží velikost paměťi do 6050MB, tudíž do 6144MB má pořád několik desítek MB prázdných"

To, že ti chýba pár desiatok MB nie je relevantné. Neznamená to, že by hra nevedela zúžitkovať viac VRAM. Aktuálne ale aj tak nevieme kde ten problém reálne je. Takže by som si počkal na oficiálne vydanie a ďalšie testy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To video je natáčené na rtx2080 která má kapacity dostatek a přesto nezabere všechno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jak se to chova na rtx 2080 neni podstatny.. se podivej na starsi recenze, neni nic vyjimecnyho ze na karte s mensi pameti si hra zabere vic pameti nez na karte s vetsi pameti.. navic staci jina lokace a hned se to chova jinak..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale nezpůsobuje to mikro zasekávání.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no vzhledem k tomu jak jsem si obcas s "neplynulosti" uzil u GTX 980 i kdyz fps byli stejne tak bych rekl ze to bude ovladaci (samozrejme to muze byt uplne jinak) a nebo jsou ty defektni cipy nevhodne orezane (aby tolik nekonkurovali GTX 2070/2080) ...podobna historie jako GTX 970 vs 980 :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ale co bych chtěl po rudoších z diit, ti mají jasno hned,"
-Preferuji termín domorodí/původní Češi. Děkuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jsi myšlenku, ale to nevadí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo malou VRAM, stačilo by osekat detaily tak, aby VRAM stačila na všechna data a vidělo by se, ne ? To asi už někoho napadlo, takže se mi to nezdá pravděpodobný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém bude v driverech. Tohle se může do měsíce vyřešit. Pokud to dělá jenom v FF15, nikdo a nejspíš ani Nvidie to řešit nebude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

kdyz je problem v driverech, proc nema microstuttering i rtx 2070? stejnej cip, stejny drivery.. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že pro RTX 2060 ještě nevyšel oficiální driver? Pokud mě pamět neklame, první ofiko ovladače pro tuto kartu přijdou až 15.1. spolu s AdaptiveSync

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

sorryjako, ale to si myslis ze recenze vznikly bez driveru? (: na testy proste nVidie dodala pod nda driver, kterej tak nanejvejs za tejden vydaj v certifikovany podobe.. je jeste pravdepodobnejsi ze driver v recenzich je novejsi nez to, co bude s certifikaci ke stazeni patnactyho.. verit, ze za tejden prijdou s necim novym a jeste stihnou certifikaci, je fakt mimo misu.. jako kdyby to poslednich pet let chodilo jinak.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aj Phoronix robil testy na linuxe so starym driverom. Vsetko bezalo, len chybala informacia o modeli. Takze ano, verim ze 2060 pojde aj so starymi ovladacmi.
Osobne by som tiez tipol, ze to budu ovladace. Uvidime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, k čemu je dobré vymýšlet podobné konspirační teorie. V každé recenzi je uvedeno, jaké ovladače byly použité a ovladače pro GeForce RTX 2060 nejsou žádné staré, naopak jde o vůbec nejnovější známý build (417.54), přičemž GeForce RTX 2070 byla recenzovaná na 416.33.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No predsa aby sme si cvicili konspiracne mozgove bunky :)

Najnovsi driver pre 2070 na webe je 417.35. Novsi build 417.54 moze mat pokojne len doplneny device string.
Mozno prave to, ze 2070 ma standardne 8GB a 2060 len 6GB nieje v danej verzii poriadne zohladnene a to sposobuje tieto problemy s micro stutteringom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Driver to byt muze, ale je to min pravdepodobne, nez pamet. Jinak dalsi hra kde to stutteruje je podle jejich mereni COD WWII dokonce v 1080p

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Njn. Já vám to říkal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vazeny, ta karta stoji 350 dolaru, ma vykon jako GTX 1070 Ti, cili logicky budou na tom hraci chtit hrat na vysoke detaily ve FullHD a 2K rozliseni, kdyz k tomu zapnou dalsi doprovodne graficke technologie novych her, 6GB graficke pameti se jasne pomine a zacne si to alokovat pamet z operacni pameti.

Cela tahle RTX trida je navrhnuta uplne zle, RTX Titan ma zbytecne 24GB graficke pameti, bez ECC a bez moznosti uzit ho v Datacentrech, RTX 2080 Ti a 2080 sou zas prodrazene jak prase, ani 2080 Ti nestaci na slavny RT, 2080 ma zas jenom 8GB graficke pameti, RTX 2070 nepohla vykon nikde, stoji stejne jako GTX 1080 pricemz ma vykon 1080 ale mela by stat jako predtim uvedena GTX 1070, mne nezajima ze si to NVIDIA posunula o pricku vyse, nebudu jednoduse umele platit za umele povysenou tridu kdyz leta znamenalo xx80 je highend, samozrejme RTX 2070 nema na RT vykon vubec a 100% to plati pro RTX 2060, zbytecna pritomnost RT a Tensor jader, jenom 6GB graficke pameti, nenazrana cena 349 dolaru, vzdyt za to se predtim kupovala vyssi stredni trida xx70 se 256-bit sbernici a ne karta stredni tridy navic s orezanou 192-bitovou.

Necht si rika kto co chce, cela RTX rada je nepovedena a to jeste NVIDII odchazeli 2080 a 2080 Ti(za 950 - 1450€) jako na pase, proste nekvalita, prodrazenost a na energie nenazranost.

V oblibe byl a je stale Pascal, to mi jednoduse nevymluvi nik, budu pilne cekat na statistiku prodeju rady RTX.

Necht uz AMD vycisti pole grafik tak jak to udelala s polem procesoru, jednoduse neni dnes co v graficke tride kupovat, chtit 950 a vic € za highend s technologii kterou jasne nezvlada je jednoduse pitomost, ceny RTX musi spadnout o 30% minimalne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spletl sis d.I.I.t stránky s D.D.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to tak :)
Zial ma pravdu. GTX 960 4G som kupoval okolo 200-250€.
GTX 2060 je uplne ina liga. Uz vidim, ze realne to bude u nas stat okolo 450-500€. Tak to asi nepojde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ceny uz sa objavuju na urovni okolo 400E. S cim som aj ratal a nema s tym s ohladom na funkcionalitu a vykon problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidia jasne vede na vykonove urovni. Diky teto pozici si muze na poli cenotvorby dovolit delat kroky, ktere by ji jinak neprosly. V podstate jim staci nevyrabet a neprodavat radu starou radu 1k a uspech se proste musi dostavit. Jestli je rada 2k povedena nebo ne, jestli je predrazena nebo ne, je z tohoto pohledu naprosto nepodstatne, protoze opravdova konkurence na vykonovem vrcholu neni.
Ze je RT nepouzitelne? V histori IT branze je to spis pravidlo nez vyjimka, ze prvni generace nejake technologie je spis demo nez co jineho. Myslim ze HW lighthning na prvni Geforce 256 grafice nebyl jiny a pokud se nepletu, tak uplne prvni 3D akceleratory byly spis deceleratory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak no-Xi, tento jev se preci nenazyva microstuttering ale DLSS. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw kdo to sleduje tak Lisa uvedla herni VEGU 7 ktera by mela srovnat krok s RTX 2080 (ale asi bez RT efeltu ;) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-vii
prekvapko :))

Nicmene Ryzen 3xxx nic.. :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

uz ho taky ukazali ne ? teda nejaky 7nm preview sample ktery byl o 30% lepsi v rendru nez predchudce .......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anadtech tvrdi, ze to bude "jen" nabouchane 8jadro...
https://www.anandtech.com/show/13829/amd-ryzen-3rd-generation-zen-2-pcie...

vic jader by se seslo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ted jedu na 4 (i7 6700) a tak nejak je to na hrane(to jen diky firemnimu HW), ale mam jen 16GB RAM (uz obcas musim vybirat co pobezi :) ).... takze dalsi PC minimum 8C s 32GB RAM :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ja uz 8jadro mam..takze pro mne uprade na dalso 8jadro uz neni tak lakavy
Uvidim, kam se posune vykon pro AVX2 instrukce oproti prvnimu Ryzenu, podle toho se rozhodnu. Jinde mi i stavajici Rizek dostacuje bohate.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

podla toho ako ten sample vyzera, dole sa vojde este jeden cipesek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda..uvidime :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bol funkčný Engineering sample na nefinálnej frekvencii a len 8 jadro..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hoši, teď už se jen modlete, aby jste na ni nečekali rok a půl, nebyla díky HBM pamětem extrémně předražená na úroveň RTX karet... RT ne RT...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

MSRP 699$

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takze tak 20k v realu ? no cena tak nejak rozpacita ale zase ma 16 GB ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100$ min nez MSRP 2080... apson, ze nejsou drazsi :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj ale +- identicky vykon a bez RT tam bych videl trochu problem ....jako velke plus je ta pamet ...tohle NV docela po ee ze do high end karty nacpali jen 8GB kdyz uz ted jsou hry pro ktere je 6GB uplne na hrane (FHD)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vykon by snad mohl byt i o chlup lepsi..aspon nekde jsem to ahlidl, podle tech 3 ukazanych her.
Kdyby to bylo za 599,- tak by to byla urcite vetsi bomba :)

Nicmene dneska jsou k dostani v NDR pekne Vegy 56 za krasnych 359 Ecek... kdybych potreboval upgrade, tak bych po ni klidne sahnul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

klasicka prezentace 61 vs 62 akorat Vulkan tam vyletel nahoru (skoro same co predvadi aktualni generace ) ..jsem zvedav na realne testy .. rekl bych ze kvuli tomu jednomu FPS navic bude ve vysledku nepekne papat stavicku :) (macek to byl pekny ...) >> i kdyz AMD GPU bude zrat jako vino :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1TB/s Radeon VII vs 616 GB/s RTX 2080..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za to vdeci jen vetsi pameti ve vysledku to nemusi znamenat vubec nic :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo je to přece rozdíl HBM2 vs GDDR6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vetsina produktu tu bude nejpozdeji v lete tohle nebyla "prezentace" budoucich planu ...o Navi tam napriklad nepadlo ani slovo :) (nove zeny maji hotove funkcni samply - ta poznamka o moznem padu byla docela vtipna a VEGY maji ocividne hotove ...ty tu budou mozna jeste drive mozna koncem unora/brezna)

jelikoz nebude mit pro RT dostatek vykonu a bude to mnohem mensi cip nez Turing tak bych ceny tolik nebal .... aspon to narozdil od NV osadili rozumnou porci pameti ...bojim se spis te spotreby jelikoz dle prezentace bude v nekterych amd like hrach o hodne silnejsi vs 2080 tak to zase vytocili uplne na krev (7nm preci jen neni zas takovy zazrak)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen 3 a Epyc 2 budú v polovici roku
a tých 15% nad dvoma Xeonmi 8180M pre Epyc 2

8180M (38.5M cache, 28 Cores, 56 Threads, 2.50 GHz (205W) 10.40 GT/sec Intel® QPI) $13,011
https://s21.q4cdn.com/600692695/files/doc_downloads/cpu_price/2019/Jan_0...

1,15*2*13 011= 29 925 USD
čiže ak AMD nasadí cenu pod 10 000 USD tak to zrazí Intel marže riadne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrovna jsem varil (poslouchal jsem to napul ucha :) ) jen jsem zaslechl ze budou v "middle" z toho jsem vyvodil to leto :) ale jestli to je cerven nebo vse okolo uz jsem nepochytil :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Navi tam napriklad nepadlo ani slovo

1 veta áno.
Next Gen Graphics at the end of this year.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw je ta VEGA jen shrinknuta nebo ma i neco navic ? (co PCIe 4.0 a HDMI 2.1 ? )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NAVI už testujou v laboratořích jako multi čipovou kartu. Tady máš fotku: https://jcrha.rajce.idnes.cz/vseho-chut/#AMDNAVI.jpg

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na trhu 7.2.2019

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k diskusi na tema 6GB staci nebo ne, Zverejnene systemove pozadavky pro Division 2 pro VRAM 1440p 8GB, 4k 11GB
https://translate.google.com/translate?hl=&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fww...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

docela funny, jak se na forech co se objevila Vega VII a jeji srovnani s RTX 2080 nvidiaci hadaj, jak je tam 16GB zbytecnych, ze nikdo nepotrebuje vic nez 8GB, no ani to poradne nevyslo a uz se objevuji prvni vlastovky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď to je to isté ako microstuttering u RTX 2060, kde majú ludia z niečoho jasno, že to musí byť malou pamäťou. S RT cores a Tensor cores detto. Sú zbytočné a na nič. A podobne. Vždy keď má niekto z AMD alebo NV niečo navyše, tak pre tú druhú stranu je to o ničom a nikto to nepotrebuje. :-) Btw. keď niekto kvôli testu Titana V pochyboval, že RT cores sú u RTX grafík zbytočné a že by SW implementácia bola na tom podobne výkonnostne ako HW, tak by si mal pozrieť toto:

https://www.dsogaming.com/news/nvidia-titan-rtx-is-2-6x-faster-than-tita...

A ani nepochybujem, že sa nájde "vysvetlenie" prečo je anonymný test z nejakého fóra preukazujúci opak dôveryhodnejší ako tento z 3D Marku. :-)

A tiež je sranda, ako sa odrazu začína tvrdiť, že dnes si hry bežne berú 8GB VRAM a už sa viedopredu, že budúce hry budú dimenzované na 11 a viac GB. :-) Samozrejme nájdu sa výnimky, ktoré mi tu postli ludia v inej diskusii. Ale tých veľa nie je. A pochybujem, že sa to zmení kým sa neobjaví nová generácia konzol s viac ako 8GB pamäťou. Tým samozrejme netvrdím, že mať 16GB VRAM je zbytočné. Práve naopak. Je to pekná rezerva do budúcna a podobnú VRAM som čakal aj u RTX 2080 Ti. Len to zasa netreba preháňať ako keby všetko pod tým už nestačilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

6GB je malo do budoucnta, aby jsi nemusel nekde zacit setrit. Nejde o to, ze to nestaci..ale je to setreni na spatnem miste. jsou lidi, co nemeni karty jako ponozky..a presne, do 2 let jsou tu nove konzole, tudiz naroky zacnou stoupat mnohem vic nez ted. Bude to to stejne, jako 2GB vs 4GB pred 3-4 lety, dneska je 2GB zalostne malo. .Budoucim standardem se stane 8GB, podobne jako je dneska 4GB s tim, ze u karet s min pameti se bude se redukovat kvalita textur .. coz na karte za 10k je proste blbe, aby ti za 2 roky zacala v nekterych hrach dochazet pamet. Kdyby to stalo 5-6k tak nereknu ani plk...
Kdyz se nad tim zamyslim, tak opravdu nechapu, proc NV dala do takove karty 6GB a musim konstatovat, ze vyjma konspiracnich teorii typu "aby te donutila koupit dalsi", mne fakt nic nenapada...protoze to fakt nedava smysl. Hlavne ze tam mas RT, ktere ti sere dalsi pamet a jest k tomu ji v podstate nevyuzijes.. fakt na palici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tym co pises v pohode suhlasim. To co som hovoril bolo, ze su si niektori ludia uplne isty tym, ze 6GB VRAM u GTX 2060 moze za microstuttering. Co vobec nemusi byt pravda. Inak aj podla mna je to malo pamate u takej karty. Mala mat aspon 8GB. Presne ako pises aj kvoli RT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nie je setrenie, to je obchodna politika kvoli 2070.
Aj preto vaham medzi 2060 a 2070. 400E uz pripravenych mam, zvazujem, ze tych cca 100E naviac ma uz nezabije.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

100E je 100E, ale 6GB je dnes opravdu malo, preci jen to byl mainstream pred 2 rokama v podani nvidie, AMD uz tam melo 8GB, dneska brat grafiku s 6GB je proste nesmysl, proste uz meli letos byt dvojnasobky pameti oproti 1xxxx kde to bylo na hrane, 6GB je opravdu tak max na fullhd a to jeste s chlupama u nekterych her, kdyby letos ty dvojnasobky prisly, tak tu mame zase skok v grafice, hlavne texturach, coz by bylo zajimavejsi nez zatim pomaly RT a degradujici DLSS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

$350 grafika je u nvidie este low-end tak sa nedivte :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.