Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výkon GeForce RTX 2060 odhalen ve Final Fantasy XV benchmark

Merim vsem stejnym metrem, proto u me jsou idioti vsechny firmy, ktere novou generaci mainstreamovych grafik nedosahnou trapneho vykonu GTX1070 a je mi jedno, jestli je to NVidia nebo AMD.
Vzdyt se podivejme na nove hry, i na fullHD by pro pekny zazitek potrebovaly vykon GTX1070, takze cokoli pod jejim vykonem, je traparna. U NVidie se tomu nedivim, pac vyjebavaji se zakaznikama neustale, u AMD me to hodne zklame a pokud to s Navi nedaji, tak at to snad radsi zabali uplne. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že tě nikdo nebere vážně a mají tady z tebe jen srandu. Takové slinty se opravdu číst nedají. Různé třídy karet ti asi nic neříkají že ? Někdo možná vyjebává, někdo to možná nedá, ale tobě tedy jebe obstojně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale ano, jiste jsou ruzne tridy karet. Kamos taky hraje na GTX1050Ti a ikdyz holt musi ladit detaily, tak se neda nic delat, nesmeju se mu, ma maly dite a nemuze si dovolit nacpat penize do grafiky.
Ja jen rikam, ze pokud chces hrat nove hry na fullHD na plne detaily, coz je pozadavek nebo aspon sen vetsiny hracu, tak potrebujes kartu s vykonem GTX1070, coz je dnes vyssi mainstream a podle me pres vase nesouhlasy logicky ocekavam, ze v nasledujici generaci se stane vykon GTX1070 vseobecnym mainstreamem.

Proto me silne zarazi, kdyz tu no-X napise, ze nova RTX2060 nebude mit vykon jako GTX1070, to mi prijde skoro nemozne, ale zname NVidii s jejima ojebavkama, takze mozne je asi cokoli.
Co me vsak zarazilo jeste vic, je jakesi navozeni dojmu z clanku, ze ani pristi generace od AMD Navi by vykon GTX1070 nemusela dat, to snad ani neni mozne a doufam, ze Navi vykon GTX1070 prekona!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Da se na to divat ze dvou stran.. Kdyz vezmu ciste jen tenhle radoby test, tak je 2060 6% pod 1070..a vykon solidni, ale cekal bych taky vic.
Na druhou stranu Turing ma uz fixnuty DX12 a Vulcan, ktere tem kartam ted sedi podstatne lip nez Pascalum, takze tohle je urcite plus, ktere bych treba za 5% ztratu vykonu obetoval :)
..ajak psalnekdo nize, drivery budou lip ladene casem, nez u Pascalu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pak by snad mela mit mnohem lepsi HW encoder videa...

"The video encoder in Turing GPUs has substantially improved quality and performance compared with Pascal"

uz to nekdo testoval ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co to znamena "ladit detaily"? Hral jsem slusnou spoustu her - v zivote sem nezazil jedinnou, kdy by mi vyhovoval jakykoliv defaultni preset. Detaily si musim stejne v uplne kazde hre nastavovat pokazde manualne tak jako tak (uz jen pro to, ze uplne kazda hra ma neakceptovatelne prednastavena vsechna rozmazavadla jako aktivni, vsude je prednastaveny vsync i kdyz mam synchronizacni monitor, standartne je v defaultu nastaveno prazvlastni field of view etc.). Kdyz uz uzivatel ma prolezeno vice ruznych nastaveni, ve vice ruznych hrach, tak tak nejak si udela prehled ktere funkce co delaji s jakym prinosem a s jakym dopadem na vykon. Nejsou vubec vyjimecne moznosti ktere mi herni zazitek z graficke stranky vylozene sabotuji a jeste potrebuji hw prostredky navic - zasadne jsou tyhle vychytavky aktivni. Kdo s tim ma problem, ten muze pouzivat konzoli. Sam se s tim nespokojim, ale velka spousta uzivatelu hry hraje na hw, ktery se hernim vazne nazvat neda.

Jinak ale souhlasim ze ocekavany pristi mainstream by mel mit vykon alespon nekde na urovni zminovane 1070. Pokud nebude, tak me to ale netrapi, ty karty by potom asi nebyly prilis zajimave i pro spoustu ostatni uzivatelu a hlavne by nemeli zadny duvod menit to za soucasny mainstream, ktereho jsou uz ted plne bazary z kryptopomatenostni vlny. Kdo si ma na PC problem poladit detaily k obrazu svemu, nechapu ze nepouziva vyrazne levnejsi konzoli - ta je urcena prave pro tyto "pohodlne" uzivatele.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas na 100%.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To co říkáš, by platilo pokud by byla 2060 za cenu 1060. Při ceně 349$ by se poměr cena výkon neposunul vúbec nikam ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se že to je přesně tak jak říkáte. Napřed si určili cenu, podle ceny teprve naladili výkon. A upřímně, pokud se AMD s RX590 nikam neposunulo tak proč by se měla přesouvat nVidie. Minule jsem semka dal že BFU si rádo pořídí gtx1060, pokud s cenou nehnou a výkon mírně zvýší, tak si pro to zas BFU půjde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pascaly byly prosím co? AMD bylo pozadu za Maxwell a NV uvedla karty které zvedly výkon o 70%, výrazně zlepšily poměr cena/výkon i výkon/spotřeba. Ani jedno se stejnou logikou nepotřebovali nebo to mohli napálit výrazně výše (u 1080 na 1000 USD a lidi by byli pořád ok protože to bylo výrazně výkonnější než do té doby Titan za stejno cený)

Za předpokladu že finanční a marketingové oddělení myslí stále stejně, proč to bylo u pascalu naprosto odlišně?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš krátkou paměť a hodně rychle jsi zapoměl na R9 290X a 390X, které byly dostatečnou konkurencí proti nVidii a prezentace koduriho který prezentoval že Polaris bude 2,5x lepší, tak měli strach tak tlačili na pilu. Dneska už ví že Koduri byl lhář a Vega je neohrozí a AMD nic nemá a mít nebude dalších minimálně pět let od prasknutí bubliny jménem Vega, takže proč by se hnali za výkonem? PROOOOČČČČ????

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nehodnotím konkrétní karty, ty zmíněné sice měly výkon o něco lepší než srovnatelné NV ale ten rozdíl nebyl velký aby odskočil o třídu nebo něco takového, provozně byly AMD karty výrazně horší a chápu že hodně lidí zvolí o trošku nižší výkon za lepší provoz, v celkové ceně herní mašiny a v jeho provozu je těch pár stovek rozdílu zanebatelný, když by to mělo dělat díru do rozpočtu tak si člověk holt nekoupí jednu hru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

očekávám cenu někde kolem 300 USD, tedy něco jako 250-350.

On se sice poměr cena/výkon nikam třeba neposune, ale zvedne se absolutní výkon pro danou kategorii ale co se mění je efektivita, tedy poměr výkon/spotřeba - Spotřeba RTX zůstala +- stejná ale výkon vyrostl řádově 30-35% v rasterizaci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako by 100% lidí automaticky hrálo hry ihned po vydání a na všechny detaily...tak určitě

běžná praxe imho bude , že nemalé procento lidí spíš budou hrát 3-4 roky staré hry. Další věc spoléhat na hrubý výkon v čistě syntetických testech je dost o vylámání zubů, když už vývojáři her nebo ovladačů dojebou optimalizaci.
Navíc za ty 3 roky už se lecco odladit celkem daří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych si nyní kupoval novou kartu, radši bych i za cenu 360 dolarů koupil 2060 než starší 1070, tedy za předpokladu že by měla 8GB, u 6GB varianty bych váhal a počkal si na kompletní testy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si že karta dostane paměť navíc, ale kdo ví, je to FHD karta, a na to ta paměť vesměs stačí. Navíc to může být i o tom, že "tohle není výkonný segment a do něj nebudeme dávat paměť navíc". Ty 2GB budou jen v nákladech na výrobu znamenat +- 20 USD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podľa toho grafu by sa mohlo zdať že 1070 je jasná kúpa, ale treba počítať že ovládače u novej série nie sú ešte celkom doladené. Ďalej je takmer isté že podpora a hlavne optimalizácia karty od výrobcu bude pre 2060 aj naďalej pokračovať, zatiaľ čo u 1070 pôjde postupne do "stratena".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo. Co takhle že by jsme šli všichni do ssebe a na Redmarxe, Crhu a JirkaK jsme přestali úplně reagovat, ať napíšou jakoukouliv krávovinu? Už mě to nebaví jak tu plevelí diskuzi, kde se vždy najde pár roninů kteří se jim marně snaží vysvetlit chybnost jejich úvah, což v případě prvně jmenovaných, vede díky nadlidské rezistenci pochopit psaný text, jen k sálodlouhé šňůře nedorozumnění a dalšího nepochopení.
Je to otrava a já na ty koumáky už prostě reagovat nebudu. Možná na Redmarxe, u toho je to někdy jak na houpačce. Ale u Crhy je to podle toho, jestli jim do blázince pustí internet a pokud mu zase nezmění medikamentaci(nedej bože když vysadí). JirkaK je pravoslavný fanatik, kde jen "Intel+Nvidia" káže (nebo je to maskovaný LV426, nebo jsou to všechny tyhle osoby?).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu neni i tvuj komentar zcela zbytecny a jen pleveli uplne zbytecne diskuzi bez jakekoli oponentury k memu prispevku?

Navic me dost urazi, ze me davas do stejne skupiny s Crhou, neni ti to ani trochu blbe?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak muze byt nekdo "intel + nvidia" fanATIk je me zahadou :P

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx ma svoje 'dny' a oblibene temata, ale s Crhou bych ho do jednoho kose nehazel...Ma i dobre dny ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dik. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diť to tam píšu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vsak jo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No s tím taky nesouhlasím, píšete že se mi snažíte vyvrátit chybnost mých úvah, které se nakonec ale téměř vždy vyplní, když to vaše "správné úvahy" vždy vyjdou v niveč. Takže si zameťte před vlastním prahem.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jaroušku, já sem chodím už jen kvůli tobě. Pokračuj v započaté práci a hlavně to ščeščíčko, aby se ti podařilo všechny osvítit :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co přesně se ti nelíbí?

U grafik například dlouhodobě zastupuji lidi s vyššími požadavky...

- lidi hrající na max detaily, pokud je to kravina, proč se s tím vůbec vývojáři moří
- lidi hrající s vysokými refresh rate monitorů, proč se vyrábí třeba 240Hz monitory když by to lidi nekupovali, proč by lidi kupovali 240Hz monitory a provozovali na tom 60FPS avg.
- lidi vyžadující nejvýšší dostupný singlethread výkon, neexistují snad aplikace které mají třeba single thread rendering a výkon apriori stojí na výkonu jádra?

Stejně tak ceny, někomu přijde 20-30k za kartu jako naprostý ústřel, stejně jako počítač za 50, 60, 70 tisíc, ale vůbec se nepozastavují v tom že jsou tu lidi co dávají několik milionů,až desítek za bydlení, které by v jiné lokalitě měli za výrazně menší cenu, že jsou lidi co po městě jezdí v milionovém autě, přitom by stejně postačilo auto za čtvrt mega. Když někdo dokáže pořidit bydlení za 5-10M, k tomu jezdí v káře za 1-2M, tak věřím že něco jako 50-100 tisíc za počítač pro jeho rozpočet není problém (to neříkám že takový potřebuje), stejně tak jsou lidi co si třeba jako koníček stylují/tuní auto, dají do toho statisíce a je to vlastně jen pro dobrý pocit. Kolik lidí si kupuje telefony v relaci 20-30k a tady paradoxně často nejde ani o lidi kteří mají příjem 100+ mšsíčně, kterých je v ČR asi 3%

Je rozdíl jak přemýšlí člověk s minimální mzdou, člověk s průměrnou, člověk s dvojnásobkem průměrné mzdy a člověk který je na stropech soc. pojištění (4x+ průměrného platu).

Můj názor v diskuzích bojuje proti GENERALIZACI, když někdo řekne že třeba GTX1060/RX580 bohatě stačí na FHD hraní a nedá to do konkrétního kontextu, tak nemá pravdu, protože FHD hraní na 240Hz nebo plných detailech je něco jiného než hraní v 60FPS avg a medium detaily. Stejně jako tvrzení že "hraju na max" a pak z něj vyleze, "ale vypl jsem AA a snížil úroveň stínů", takže vlastně vůbec na max nehraje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, proč zastupuješ zrovna tyto lidi, asi mají málo zastání a chodí si sem pro tvoji radu, aby náhodou nekoupili xeon gold, když existuje ještě platinum.

I kdyby to utráceli kvůli snižování daní, pro mě jsou to stejně čuráčí zakomplexovaní pozéři, kteří místo toho mohli investovat jinde a lépe, jenže v jejich zmrdobublině by ztratili na image. Je to stejný jako virál, kdy se děcka zazobanejch čínskejch politruků fotí "jakože upadly" a z kabelky se jim vysypaly poslední gadgety. A mezitím každý den zmizí z planety 200 živočišných druhů /například/.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nelíbí se mi, když někdo generalizuje na základě svých potřeb, někdo si třeba hraní takového AC Odysey na 1060 ve FHD užije, někdo to bude považovat za tragický zážitek. Snažím se aby ti lidi pochopili že mimo jejich svět existují i světy, které to vidí zcela jinak.

Stejně tak to vidí i země s vyšší kupní silou. Herní počítače s kartami jako 1070Ti/1080/2070 jsou považovány za ty, které poskytnou velice dobrý herní zážitek za rozumný peníz.Nebo když recenzent televizí řekne že za 1200 USD ta TV neudělá ani díru do rozpočtu.

že ti něco přijde jako mrhání penězi a mohli si za to koupit něco lepšího, jednak je to o prioritách každého a tvé jsou jiné, nebo si koupí oboje. Jak jsem psal člověk s platem 20 tisíc čistého nepochopí člověk s 50 tisíci čistého když říká že je to tak tak aby vyžil, podobně se ten 50 tisícový bude koukat na člověka se stovkou měsíčně a taky s tím tak tak vyjde. Spousta lidí tu nadává jak mají politici nekřesťanské prachy, já bych si poslaneckým platem nepomohl a divím se že to vůbec chtějí za ty peníze dělat. Je to o sociální skupině a každá smýšlí trošku jinak.

Třeba v čr je cca 3% lidí s platy 100+ pokud třeba 2080Ti bude mít market share 1-2% tak to může znamenat že si ji primárně kupovali lidi z téhle skupiny a cena je jim ukradená, však to je pro ně de facto kapesné i leasing na auto/splátka hypotéky je výrazně vyšší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže tomu říkáš priority, ok, to jsem si myslel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bla, bla bla... vsiml jsi si Jiricku, ze vedes "svatou valku" stejne jako Crha a vypada to stejne smesne?
Asi ne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nějaké věcné asrgumenty, třeba že mi prokážeš že 240Hz monitory nikdo nemupuje a nepoužívá na hraní, že nikdo nehraje na maximální detaily a vývojáři jsou totálně blbí že to tam dávají, máš jasné důkazy že singlethredad výkon CPU nikoho nezajímá že neexistují žádné aplikace jejihž výkon je na tom závislý?

Na rozdíl od některých kolegů tady pracuji s reálnými argumenty. Ale člověk je v čechách, takže mě to nezaráží, že většina diskuzí je o výkalech místo věcné a konstruktivní diskuze. Jak teď někde šlo že na GitHubu jsou češi nejukecanější, bodejť k jednomu věcnému příspěvku deset příspěvků balastu.

Přesně jako tyhle příspěvky které tu oba píšeme

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne Jiricku, ja jsem ti na ty tvoje ptakoviny odepisoval uz tak cca 100x a k nicemu to neni. Reknu ti to jeste jinak.. jsi fanatickej trouba, ktery neozlisuje a jsi druhym pro smich. Vic k tomu neni co dodat. Tvoje peclive vybrane demagogicke argumenty ala 240Hz monitory si nech pro deti ve skolce, protoze s tvym "Max nastavenima", jedine hry, ktere na tom funguji jsou Esporty, a ty se daji stejne vyladit tak, ze ti nejakych par sem Mhz muze byt ukradenej v ST. Pomijim uplne fakt, ze krome nejakch hardcore hracu, si jednak nikdo nic takoveho nekoupi a jednak na Esporty se delaji daleko min vykone sestavy. Ale to by jsi nesmel byt trouba a hrat si "pana gamesnika", ktery vede svoji "svatou valku" ...
Proste trouba..bla bla bla... ;)
Cekam ze pod dalsim clankem napises zase to stejne bla, bla...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak výkon celkem zajímavej. Tak počkáme, jak moc to nV pohnojí cenou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta rozhodne. Další fakt je i ten výkon, je to jen jeden test, který podle toho co se píše neškáluje rozumně. Pokud se opravdu zásoby pascalů zmenšují, tak vyčkávací metodou nebudou muset kanibalizovat :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ten výkon ale +- odpovídá výkonnostnímu posunu u zbytku RTX karet, takže to zapadá do předpokladu jaký asi bude mít výkon, moc rozdílů už bych nečekal, zvláště pak bych se neodkazoval na early ovladače, ovladače, pokud není nějaký zásadní bug v předešlé implementaci s výkonem nehnou víc než jen kosmeticky..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako co se zatím koukám do tabulek s výpočetním výkonem (lepší teoretický odhad zatím nemám):
1080Ti - 11k3 , 2080Ti - 13k4 (+18%)
1080 - 8k8, 2080 - 10k (+13%)
1070Ti - 8k1, 1070 - 6k4, 2070 - 7k4 (+9,5%)
1060 - 4k3
Hrubě, framerate 1080Ti vs 2080Ti = ~30%. 1080 vs 2070 = nastejno (někde pascal padá docela dost). Pohledem na výpočetní výkon lze vysledovat, že rozdíl mezi 1080Ti, 1080, 1070Ti, 1070 a 1060 činí cca 2TFLOPy, kdežto 2080Ti, 2080 a 2070 činí 3TFLOPy. V tomhle případě by výpočetně 2060 měla spadnout na cca 4k4 TFLOPu (symbolicky víc než stará 1060) a framerate by měl stoupnout adekvátně tomuto rozdílu. Osobně si myslím ale že tady ten odstup nedodrželi, bude mít o něco vyšší výkon a střízlivě bych si tipnul maximálně 20% rozdíl oproti staré 1060.

Ono je to krásně vidět pohledem na parametry, kdy počet SP brutálně klesne, jádro se bude motat na podobných hodnotách jako u 2070, takže adekvátně tomu spadne výpočetní výkon a logicky i výkon ve hrách.

A když jsem kouknul na výsledky toho benchmarku, je to dost takové divné. Co jsem si vyhledal různě po interfernetu, tak mi to celkem sedí, ale dle toho obrázku v článku moc ne >> https://forum.level1techs.com/uploads/default/original/3X/8/d/8d760f09ac...
Ono to stejně zobrazuje nějaké score, které je tak nějak o ničem. No, uvidíme, tipuju 20% max :)

Samozřejmě je to celé opravdu velmi velmi hrubé a je možné, že mi to někdo krásně vyvrátí, čemuž se nebráním, je to moje osobní věštba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Teoretické výkon vůbec neřeším dyť to závisí jen na konfiguraci čipu v počtu výpočetních jednotek a frekvenci, vůbec to ale neřekne nic o architektuře čipu, větší cache a lepší latence se v tom výpočtu nijak nezohlední, ale na výkon to vliv mít bude... takhle by se dalo mluvit dále...

Pokud 2080Ti překoná cca o třetinu předchozí generaci, stejně to dělá 2080 a 2070, tak očekávám že i další Turing karty dosáhnou podobného výsledku, v předchozích generacích docházelo také k podobným skokům (s výjimkou pascalu) proto mě výkon 2060 vůbec nepřekvapuje a výkon podobný 1070 mi přijde zcela ok. A jestli je to 5% sem nebo tam v konkrétní hře, to je naprosto nezajímavé

btw na tom linkovaném obrázku vidím že výkon 1070 i 1060 odpovídá výkonu těch karet z obrázku v článku, takže si úplně nejsem jistý co by na tom mělo být divné

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1070 sedí, zbytek ujíždí trochu jinam (z toho co je tam vidět)

A odstup jsem myslel především tak, že se snižuje s "úrovní" karty, tzn. u té potencionální 2060 to podle mě nebude 30%. No, nechme se překvapit, já upgradovat stejně nebudu, neb bych si nepomohl a s provozními vlastnostmi V64 jsem spokojen :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kedyze bude ta RX2060 realne dostupna ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..nikdo nevi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele ten graf je buď fake nebo minimálně divnej.
Jak je možný, že Radeon Pro Vega 56 je o rychlejší a o dost než Radeon Pro 64?

Tumáš čerte kropáč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.