Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 2070 a 2060 dorazí s přelomem října a listopadu

Kedy bude jadro Tu 143?

V roce 1988 spadl na pražskou školku sovětský bezpilotní stroj
18. 7. 2015
V únoru roku 1988 informoval komunistický tisk a televize o neplánovaném přistání sovětské meteorologické sondy v areálu mateřské školy v pražském Zahradním Městě. Tato „meteorologická sonda“ ale připomínala spíše balistickou střelu, možná proto, že šlo ve skutečnosti o sovětské průzkumné bezpilotní letadlo Tu-143.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1560652-v-roce-1988-spadl-na-prazsk...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Schopnost zapamatovat si kde co a spojit to s dalšími poznatky spíše nemám než mám, ale ti, kdo ji mají a trénují by si měli stanovit mantinely. Ne všechny asociace je přínosné sdělovat druhým.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Áno ale nové veci sa vymyslia prekorčerním tých mantinelov a včera sa tá vec pretriasala

A aj dve Tupolev rules

Nikto z cestujúcich neutrpel zranenia.

22. aug 2018 o 15:09
Dvojmotorovému dopravnému lietadlu Tupolev Tu-204 spoločnosti Red Wings Airlines na trase z Ufy do prístavného a kúpeľného mesta Soči sa krátko po štarte v stredu nadránom miestneho času vznietil motor.

https://svet.sme.sk/c/20897906/ruske-lietadlo-s-vyse-dvesto-ludmi-prista...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu ti to natvrdo: Už s tím vysmahni!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no je to koko t zo sme ))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba to s tím výrazivem přehánět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/user/CharlieBo313/videos
dnesna amerika je totalne v perdeli ))) dobre to charlie filmuje a je dobre citat aj diskusie kde sa dozviez ake zufale je nieco vyriesti na radnici alebo inych uradoch co tam maju .. fakt uz dne snepoznam nikoho kjto by isiel pracovat do usa ,, sak pri tych cenach a platoch des

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=YPLdRRT5Htw anglicky rozumies tak pozeraj na toto
The Duran’s Alex Christoforou and Editor-in-Chief Alexander Mercouris explain why, unlike the financial meltdown in Turkey, Russia is well equipped and properly prepared to weather the US sanctions storm... and may, in the end, come out of the latest emerging markets turmoil stronger and more independent from western petrodollar control than ever before.
https://www.youtube.com/watch?v=YPLdRRT5Htw

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=9VVEO3WppSk
The Economic Collapse! $250 Trillion Dollar Darkness Of Global Debt - 2018 Stock Market CRASH!
Every quarter the Institute of International Finance publishes a new number of the total amount of global debt outstanding, and every quarter the result is the same: a new record high.
ale staci ron paul , chomsky, a iny
)) slovensky dlh uz je dnes vyssia ako ruskej federacie (13%) a to este slvaci fejkuju z tou produkciou aut.. bez nich - detroit 2 ))))))))) tu su fakt ludia bez IQ .. a taky si kupia aj nvidiu rtx )))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se podivam na CZC na ceny GTX1070 a GTX1060 jak modelu /3, tak modelu /6, tak je to opravdu drahe, docela nechapu, ze si to nekdo koupi.

Myslel jsem, ze je to drahe proto, ze ve skutecnosti je ten prodej jenom jako a zbyva poslednich par kusu a moc o zajem to prodavat neni. Kazdy prodejce z toho chce radeji slozit kompletni sestavu.

Prijde mit to podobne jako Vega 56 a Vega 64, ktere take neni zajem prodavat, protoze proste nejsou.

Jedinej model za rozumnejsi cenu je GTX1070Ti, ktery ma vykon vyssi nez Vega 56 i GTX1070 a pritom je levnejsi.

U GTX1060 zase koukam, ze trochu zlevnil RX580 a teda se oproti GTX1060 jednoznacne vyplati.

Asi budu mit pravdu s tim rozdilem, ze je to tak drahe proto, ze s tima poslednima par kusama budou muset prodejci vydrzet az do poloviny listopadu, kdy realne prijdou na trh hracske grafiky, ktere kupujiciho zaroven financne nezrujnuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na alze je VEGA v 6 modelech a u 4 svítí víc jak 5ks i na CZC se dá koupit bez čekání, takže ony jsou ne že ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koupit jdou, ale kupuje je nekdo?

Vim, ze lidi furt kupujou RX580, coz nechapu, ale Vegu asi ne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Výš píšeš, že se RX 580 oproti GTX 1060 jednoznačně vyplatí a teď zase, že nechápeš, proč ji lidi stále kupujou(?)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aha, blbe napsano. Bych myslel, ze se bude prodavat mene, ze uz vsichni mysleno vetsina ty grafiky ma koupene, vzdyt uz tu jsou hrozne dlouho.
Ale jasny, pokud nekomu odejde nebo se rozhodne vymenit za novejsi az ted, tak se RX580 vyplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Jednak velká skupina zákazníků nakupuje průběžně podle potřeby. Koupí si novou hru, neběhá jim, jak by si představovali, rozhodnou se k upgradu. Pak je řada zákazníků, která čekala, až se vrátí ceny do normálu. Vždyť od loňského roku nebylo možné karty pořídit za standardní ceny a teprve teď se situace stabilizuje. Pak výrobci počítačů - co mají jiného dávat do standardních herních sestav než RX 570/580 nebo GTX 1060? Při cenách, které Nvidia ohlásila pro Turing, kdy RTX 2070 bude stát $599, se nedá čekat, že by ?TX 2060 mohla být za $199. Může být klidně za $349 nebo víc, což je pro většinového zákazníka příliš. Nezdá se, že by do konce roku měla Nvidia vydat něco v této cenové relaci (RX 580 8 GB aktuálně v zahraničí stojí od $225).

Objevovaly se zprávy o 12nm Polaris 30, která by mohla mít pár MHz navíc, ale zatím je ticho.

Podle mě AMD udělala velkou chybu, že pro 12nm proces nepřipravila jádro postavené na architektuře Vega s 64 ROP a 2560-2816 stream-procesory. K tomu 256bit sběrnice s 8 GHz GDDR5, aby to nebylo drahé (Vega si vystačí s nižší paměťovou propustností než Polaris) a pokud by to nabídla za nějakých $259-$279, tak by jí zákazníci utrhali ruce. $2xx je nejprodávanější segment, Nvidia pro něj na letošní předvánoční trhy nic nového nemá. Výkon by byl přinejhorším pár procent pod GeForce GTX 1070, cena o $100-$150 níž.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten poslední odstavec jako bys mi četl myšlenky, já to chtěl i napsat, ale jsou tu na mě někteří alergičtí, tak jsem si to radši nechal pro sebe, že by mě s tím poslali někam.

Nevěděl by někdo nějaký třeba možná ideálně německý eshop, který by měl RX580 levněji než u nás CZC (6.000Kč 4GB a 7.000Kč 8GB) a posílal by do ČR?
On kámoš už taky přiběhl s tím, že si pořídí RX580. (Říkám se všichni zbláznili. :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vega na 12m mebo i na 7nm s GDDR5/6 by byla bomba. Polaris bych nechal uz spat, architektura Vega je po zkusenostech s upravou nastaveni radove lepsi, spotreba je hodne jinde - nizsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I v naší zemi se zatím ještě rodí děti a dorůstají stále další a další uživatelé/hráči a ti potřebují samozřejmě PC a v něm nějakou tu herní grafiku. Takže i kdyby se vyráběla jedna řada GTX 100 let, pořád je budou lidé kupovat. A vypadá to, že tomu tak opravdu bude. Staré grafiky a staré ceny zůstávají, nad nimi se objevují nové a drahé kousky. Nvidia nemá důvod něco nahrazovat. Jen rozšířila portfolio a cenové schodiště. Vypadá to, že se nVidia přestává řídit tím, co lidé potřebují, a vyrábí to, co budou chtít. Abych řekl pravdu, naskakuje mi husí kůže při pomyšlení, že by nVidia měla monopol na grafiky. Intel je v porovnání s jejími praktikami ještě Gold.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vubec mi neni jasny proc by ?TX 2060 mela byt ocesana o RT ,protoze komu by to cele chteli cpat kdyz by penetrace mezi lidmi byla minimalni. Je jasne ,ze musi nejak obhajovat cenu a proto se bude vykrikovat co vsechno to umi a dokaze,pokud to nekdo strci do her ,ale I tak je to zatim cele takove nestastne … Informaci je malo ,ceny nepresne a vykon se ciste hada ,ale uz se karty daji predobednat ;-) Pripomina mi to cele marketing AMD, clovek nevi zda to bude takova bomba nebo takovej pruser.
To ,ze nebude nic do reikneme at nekradu mezi 200€ - 350€ noveho ani od jednoho vyrobce je vylozene v prdeli. Protoze podle vseho jak se zatim zda se nic nez RTX 2080 Ti asi nevyplati ,ale cena je brutalni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Vubec mi neni jasny proc by ?TX 2060 mela byt ocesana o RT“

Pokud by to opravdu dopadlo tak, že RT bude použitelné v 1080p na kartách za ~$1000, tak k čemu by bylo v mainstreamu? Na hraní v 800×600? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsi to cele vytrhnul z kontextu ,ale pokusim se ti to vysvetli jasneji.
Vubec neslo o to kolik to na cem pojede, tim vic, kdyz sam pisek kolik asi uzivatelu si kupuje grafarnu za litr. Me jde o to ,ze kdyz nebude HW podpora v mainstreamu , ktery se NV ceni na dvojnasobek . Tak jak chteji vymahat po SW spolecnostech implementaci ,kdyz to nebudou mit komu prodat.
Potom jaky ma smysl ,ze se NV ohani TC ,RT kdyz to budou podporovat dve nebo mozna 3 karty.
Kdyz by to vse mela I ?tx 2060 tak by jim to sice "bezelo" blbe ,ale byla by to psychologicka paka jak nutit uzivate koupit drazsi HW.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím to tak, že i kdyby to na mainstreamu bylo, ale nepoužitelné, tak to stejně motivaci vývojářů nezvýší. Osobně chápu Turing jako určité technologické demo, které do roka nahradí Ampere. Tam bude prostor díky 7nm procesu větší, takže se i výkon (nebude-li dostačovat u Turingu) posune na lepší úroveň i v mainstreamu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cece, ta NVidia me pomerne znacneho zajemce o novou grafiku tak motivovala ke koupi tim nepouzitelnym RT, ze kdyby byla Vega 56 levnejsi, tak si ji snad koupim. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba ja osobne uz cekam jen na testy. A mezitim se koukam na ebay zdali tam za dobry peniz nebude GTX 1080 Ti .
Navic ja pisu ,ze NV by mela to RT o kterem se pise mluvi jako o super veci bez ktere uz to jinak nepujde .Prdnou I pro masy a ano I kdyz to bude nepouzitelne … I kdyz to nikdo nikde poradne nepouzije ,ale uz to bude vsude . To ,ze to prijde az s dalsi generaci ,pokud vubec by byl jen bonus.
Me je cele RT ukradene, jde o to ze pokud nekdo ma marketing postaveny na RT tak ho prece HW nemuze mit pouze na 2 kartach ,mozna 3. Pokud se nekdy RT rozjede a stejne tak rychle jak DX12 tak se neni vubec ceho obavat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsem měl postoj - na tohle kašlu Ale pak jsem uviděl toto:
https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/8/22/17769122/nvidia-geforc...
A to mě poněkud zviklalo. Pokud se ukáže, že v jediné hře, kterou (takřka denně) hraju (ARK: Survival Evolved), bych oproti své GTX 1080 opravdu mohl s RTX 2080 a zapnutým DLSS dosáhnout 2.2x většího výkonu, uvažoval bych o koupi.
Ale počkám si, až se marketingové grafy porovnají s realitou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence. Jako ve CPU. Je to potřeba. Viz aktuálně - 1070 mi zatím pro 1440p docela stačí. Kdežto kdyby reálně bojovali alespoň dva výrobci (lépe 3, avšak to je prozatím nesmysl), tak už bych se pravděpodobně mohl škrábat ve vousech, jestli budu za pár měsíců do něčeho investovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vykon turingu je oficialne venku. V pripade 2080 je to cca 40-50% navic, tam kde se vyuzije dlss i dvojnasobek, viz https://videocardz.com/newz/nvidia-publishes-geforce-rtx-2080-vs-geforce...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj sa. Fanatici si to už vysvetlili po svojom:

http://www.ddworld.cz/images/stories/Aktuality/Nvidia%20obrazky/TURING/R...

Všetko čo sa týka NV je potrebné náležite ofrflať. Úbohosť u niektorých očividne nemá hranice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nj. Clanek sem necetl a ten obrazek je... no nevim co tim autor rika.

Tak jak ta pokud ty procenta budou cca stejne u 2070, takbje to dealbreaker i ve fe edici. Cca to dorovna titanax nekde predci o chlup, to konec koncu huang mezi reci na zaver i rekl. A za tu cenu je to vyhodnejsi nez 1080ti (az na objem pameti) a navic to ma rtx, s dlss pak totalne titana prekona, to uz je bonus navic

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidime az budou testy od vsech beznych pisalku ;-)
Ale konecne by byla karta na 4K.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nv o vykonu nelze. Taky se zpochybnoval pascal a realita recenzi sedela jak prdel na hrnec. To byl i duvod proc to nepustili hned, budou lidi co to budou zpochybnovat, tak proc neco takoveho rikat. Tlak byl ale asi velky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nvidia by prý na jednu stranu ráda nějak výrazněji oddělila 2060 od stávající GTX 1060, ale na stranu druhou asi váhá s použitím zkratky RTX. "
Ako moze Nvidia vahat alebo nevahat s pouzitim danej skratky ked to zalezi len a jedine od toho ci cip bude mat (aktivovane) RT jednotky alebo nie. Je predsa hlupost nazvat kartu Geforce RTX ked to ziadny ray tracing nebude (nativne) podporovat a to iste plati opacne.
O GTX/RTX sa nerozhoduje, to je uz davno dane odkedy bol cip pre tie karty navrhnuty. 1+1=2, neviem odkial vobec take uvahy chodia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"(nebo přes ni plácla zákazníky, jak chcete)"
Kopejte si jak chcete, výkon +45% neokecáte...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som to reálne bral ako 40% s tým, že DLSS by mohol byť ako bonus. Ale to budem tvrdiť až podľa toho, ako bude vyzerať jeho výsledok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš že to je na nehotových ovladačích a bez RT ? To klidně bude i víc až to spustí na max.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda neviem, ale niekde som videl spominat, ze 2070 je najnizsia karta s RT.
Takze by ma neprekvapilo ocesanie 2060. A to by ma netesilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.