Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 2070 koupíte 17. října

Tak aspoň bude konzolový user experience, 900p 30FPS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já pořád nechápu ten tvůj avatar, to je z Bioshocku?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak dostal Crha vyprask na cnku, tak tady radsi resi avatary. :-D

Crha, tech 36 RT Cores ani tu hru se zapnutym RT nerozjedes, kdyz na 1080p/60FPS jich potrebujes 68.

Takze ve vysledku si na GTX1080 (bazarovka za 10K, nova za 14K) pojedu v pohode hru na 2560x1440 bez RT efektu a majitel RTX2070 (za 17K) se zapnutyma RT efektama se maximalne dostane do menu hry a pak zacne sekana!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

bal bych se spis toho ze NV donate tituly budou bez RT prznit kvalitu rasterizace ...ze budou vypadat hur jak hry z roku 2015

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu verim. Ovsem tohle se bude tykat minima titulu. Velky vydavatele jako UbiSoft tohle neudela, ikdyby delali neco v holportu s NVidii.
Maximalne EA, ty jsou schopny pro prachy vseho, ale ostatni velka studia si tohle nelajsou, takze spis takovy ti mensi az stredni a ty moc AAA titulu, ktere by NVidia chtela za vlajkovou lod jejich nove generace grafik, moc nedelaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si spis myslim, ze RT vysumi. Podivej se na VR, jak za posledni pulrok vysumelo a to VR je neco opravdu super pokrokoveho, ale proste je to drahe a ma to furt malo lidi, takze tech studii, ktere se nejak podstatneji zapojuji do VR moc neni.
RT vysumi minimalne na cas stejnym zpusobem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty taky vyšumíš, hned jak RT zavede i AMD, budeš všude psát jak je to úžasná technologie a jak si pořídíš hned všechny navigátory: R11 660 na chatu, R11 670 synkovi a na svůj R11 680.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AMD jiste RT zavede az tehdy, az na to bude dostatek vykonu, coz v soucasnosti zcela jasne neni mimo RTX2080Ti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takže Turing v podobě RTX2080Ti schvaluješ jo? Tak proč všude hlásáš jak je to na nic?
Nevím kdo to psal, ale zopakuju to po něm: "Co bylo první? Slepice nebo vejce? " takže někdo s raytracingem začít musí. A když se do toho nemají programátoři, kteří programujou hry tak zpraseným způsobem, že je musí výrobci grafických karet opravovat ve vlastních ovladačích aby to vůbec jelo, nedivím se, že s tím musí příjít výrobce, protože doba programátorů, kteří naprogramujou dobrou hru je dávno pryč. Zrovna včera jsem hrál nějakej "Syndrome" v kosmický lodi, honila mě nějaká nestvůra, vběhl jsem do výtahu, zmáčkl tlačítko, dveře se zavřeli, začala se nahrávat další mapa a v tom do výtahu přes zavřené dveře prolnula ta příšera a začla do mě řezat, chcípl jsem, ale loading na to kašlal a já živ a zdráv jsem se objevil v další mapě bez nestvůry. Tak aspoň že tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že AMD nemá peníze na to, aby implementovala technologie, které krom snížení výkonu nic nepřinesou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslim ze by si nechali utect profi segment trhu a s tim se samozrejme svezou i herni grafiky ale mozna to vyresi "chytreji" na HW urovni bez nutnosti draheho obriho monolitu s nedostatecnym vykonem ...ja se vsadim ze ps6 bude mit klasicke GPU s moznosti ho rozsirit za priplatek o RT modul ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD vubec nemusi delat na grafice RT Cores, to mohou zastat i obecna vypocetni jadra, akorat ty specializovana v hardwarovew vybave to obvykle zastanou lepe a tedy s vyssim vykonem, ale nikdo nerika, ze na to AMD nemuze jit pres obecne vypocetni jadro a hodne dobre ho zoptimalizovat. Pak uz to bude jenom o tom, kolik to bude mit vykonu.

Ja si myslim, ze RT bude i u AMD, ale vubec nemusi byt jeste v prvni 7nm Navi generaci, casu dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD vubec nemusi delat na grafice RT Cores, to mohou zastat i obecna vypocetni jadra"

Samozrejme keď chceš 1 FPS, tak áno. Na obecných jadrách by si bol aj za to rád a to hovoríme iba o tom, čo sa akceleruje v rámci RTX teraz (nie o plnohodnotnom RT). Asi je treba niektorým luďom stále pripomínať, že aktuálny Turing vďaka RT jadrám dokáže hardvérovo akcelerovať to, na čo predtým boli potrebné pri softvérovej akcelerácii 4 Volty. Jedna Volta má myslím 5120 stream procesorov a to je ešte jedna Volta o dosť výkonnejšia ako jedna Vega, ktorá je aktuálne výkonovým maximom u AMD. Vynásob to štyrmi a pozri sa koľko jadier bolo predtým treba. Naozaj si myslíš, že teraz príde AMD s 25 000 stream procesormi, aby dohnalo HW akceleráciu RT u NV? Zober si, že terajšia Vega má okolo myslím 4300 stream procesorov. 25 000 nebudú mať nielen na 7nm, ale ani na pár ďalších výrobných procesoch. Fakt nechápem prečo si myslíte, že AMD nejakým zázrakom dokáže softvérovým riešením prekonať hardvérové riešenie konkurencie. AMD príde rovnako s hardvérovým riešením, inak nemá šancu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele, tady je zajimavy clanek ohledne analysy DLSS na HWUnboxed
https://www.techspot.com/article/1712-nvidia-dlss/
Co mne zaujalo je
- shodili implementaci TAA ve FF
- v Unreal demu je podle nich 1800p rendering upscale na 4k vicemene stejny jako DLSS
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ. To sú dobré poznámky. Povedal by som, že aj zlá implementácia TAA vo FF XV deme je dôvod prečo to NV prezentovala tam. Každopádne z toho vyplýva to, čo by som aj očakával. Že použitie DLSS bude mať svoje výhody aj nevýhody. V niektorých prípadoch sa bude hodiť, inde asi nie. Stále je dosť zaujímavé ako dobre dokáže zrekonštruovať 4K obraz z 2K rozlíšenia. Som dosť zvedavý čo dokáže urobiť DLSS 2X so 4K obrazom ako základom. Ako píšu aj v samotnom článku, uvidíme čo to dokáže v hrách a nie iba v demách, kde z povahy veci by mal byť najlepší možný dosiahnutelný výsledok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

juju :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic nepřinesou? Raytracing nic nepřinese? Stejně tak jako DX12, tesalace antialiasing, bumpmapking... všechno to jsou jen obezličky, které budou zapomenuty, že? Kdyby to přinesla AMD tak je to super technologie, že? A fuj nVidii že RT nenabízí!
Už předtím, jsem si myslel že jste nějakej divnej, ale po tomto vašem vyjádření není pochyb o tom že jste korunovanej AMDebil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nepočítate vizuálny a neskôr časom aj pracovný prínos ako pridanú hodnotu? Pretože o akejkoľvek vizuálnej funkcionalite by sme mohli povedať, že vlastne nič neprináša a je zbytočné ju implementovať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pohybuješ se tam kde se VR evidentně moc nepoužívá, podívej se na svět simulátorů, a ne jen těch leteckých, tam VR docela fičí. Ono to nestojí žádný extra ranec, když člověk spočte co nacpe do počítačů, monitorů, periferií. Pokud si má člověk koupit na dobrý simulátorový zážitek třeba tři 65" TV tak VR headset bude proti tomu dost levný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zážitek s VR? Tak to je pán docela nenáročný. To si za ty peníze raši na chvíli pronajmu auto na okruhu nebo udělám letecký průkaz a mám ten zážitek opravdový ne jen sezení na židli a čučení na placatej display přilepenej před obličejem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladám, keď už ste taký náročný, že hry tiež nehrávate a závodiť či zastrielať si chodíte niekde naozaj. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak RT vypne, dnes si taky na slabší kartě nezapnete nejvyšší detaily bez ztráty výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze souhlasis, ze pritomnost RT na RTX2070 je jen marketingova ochcavka a ze na RT bude treba RTX2080Ti?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to půjde nějak minimalisticky použít, nebo to třeba využije na akceleraci nějaký CAD. Zatím ale nic s RT vlastně není, počkal bych tedy až se bude objevovat software a hry co RT podporují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co když se sníží jen počet odlesků Redmarxi? Prostě ta kaluž na zemi nebude obsahovat úplně všechno co se v té kaluži odráží? Aha že? Prosímtě už toho hejtování nVidie nech když seš teď stejně uživatel nVidie...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jednak netušíme jaký výkon to mít bude a jak s tím naloží různé tituly. Nechápu proč automaticky předpokládáš že úroveň implementace RT vždy bude laděná pro 2080Ti a nebude možné úroveň "detailů" RT snížit, dnešní hry taky nechodí s jediným presetem (maximálním), a uživatel si může detaily snížit/zvýšit dle libosti a schopností svého HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je sranda, ze gro hier mozes na fullhd hrat v ultra aj na rx 580/gtx1060, nieze nie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To můžeš, ale ne na plné detaily a 60FPS. Teď jsem třeba viděl nějaké videa z Shadow of the Tomb Raider na 1060. V Ultra detailech to o 60FPS v průměru může jen snít V jedné scéně jsem sice viděl něco jako 80-90, ale také jsou tam scény kde je to 45 a obvykle se to drželo něco málo pod 60FPS S tím že na HIGH preset už to ve většině lokací těch 60FPS v průměru dávalo. Nejnáročnější scény ale ta karta nedala na 60FPS ani v medium nastavení. Takže pokud chce člověk vždy aspoň 60FPS, tak SotTR bude muset na 1060 hrát na nějaké kombinaci low/medium. Samozřejmě někdo se s tím spokojí, někdo se spokojí s nížšími FPS. Kdo chce víc než low/medium ve FHD@60FPS musí uvažovat o vyšších modelech. Vega, 1070Ti..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pisem na ultra, a gro, tj nie vsetky ale vacsinu. jasne, najdu sa mozno 4-5 hry, kde z ultra das hru na high a ficis dalej (playersomething underdog, lara..a neviem ktory iny...)
a kvoli jednej hre kupovat o level silnejsiu grafiku, no preco nie, niekto tak premyslat moze

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krome toho TOMB je jedna z nejlepe vypadajicich her vubec...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiriku prehanis, Podle benchmarku to tak neni. AVG 60 fps na High pro 580/1060 je realnych. Zadne Medium/Low.
Apropos..k vuli jedne scene nekde, nebudu snizovat detaily, kdyz mi zbytek hry pojede normalne.
https://www.youtube.com/watch?v=so5j1QR9_mg
Rozdily mezi High a Ultra..musis krome toho stejne hledat :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já se ho na něco zeptám, pak odjedu na nákupy do Tesca a hned mě z regulerní otázky udělají offtopic o úplně nečem jiném a a ještě na jiném blogu. No to je teda úroveň, klesli jste na úroveň Crhy, ten jedinej je schopen brblat napříč všemi weby.
Takže já se ptám Karaše, proč má v avataru fotku Rayena z Bioschocku? Trpí snad nějakým snydromem méněcenosti že si chce postavit nějakou vlastní komunitu chytráků? Třeba nějaký odlehlý podmořský město kam se smí dovážet jen produkty AMD?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty mas v avataru fotku?

Jinak Karas nekomunikuje. Ja se ho treba nekolikrat ptal, jestli pouziva Ccleaner a Avast, protoze ty jeho testy grafik tady s rozpetim min a max jsou dost divny, tak me napadlo, jestli nema naborenej OS a nic, dela mrtvyho brouka od ty doby. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komunikuju, jen občas nějaký koment přehlédnu.

Ad minima a maxima, typicky to jsou prostě absolutní minima co z testu/benchmarku vypadnou, to samé maxima, ta metodika není aktuálně úplně dobrá, plánuju to měřit lépe + dělat veselé grafy, kde bude vidět kompletní průběh.
Avast nepoužívám a nabořený OS také nemám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Veselé grafy, to mě pobavilo :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to Andrew Ryan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za odpověď a smím vědět proč ji tam máte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"... jako je GeForce RTX 2080 asi o 5 % rychlejší než GeForce GTX 1080 Ti, tak lze očekávat, že GeForce RTX 2070 bude asi 5 % nad GeForce GTX 2080..." hned kupuju! :D (opravte si to...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no prdel je ze se fakt objevil rumor, ze by nVidie mohla vydat levnejsi GTX 2080 / GTX 2070, ktery budou mit vypnuty rt-cores.. (:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se to ukazalo jako pravda...tak by to znamenalo, ze maji docela velky pocet defektnich chipu s RT...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Považoval bych to spíš za spekulaci. Každopádně to nemusí znamenat, že produkt s vypnutými jednotkami = produkt s vadnými jednotkami. Stejně jako čipy s aktivními FP64 prodává Nvidia dráž jako Tesly a s deaktivovanými levněji jako GeForce..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Akurat v tomto pripade by to bola ekonomicka sebevrazda, kedze tie RT a Tensor cores zaberaju skoro polovicu cipu. A vyhadovat tolko kremiku deaktivovanim tych funkcii, nie, na to pozname Nvidiu moc dobre, to by u Huanga nikdy nepreslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bezne sa na cpu/gpu a podobnych velkych chipoch robia cele systemy redundantne koli vyrobnym defektom, pak sa odpalia poistky, funkcne bloky zostanu a ide to do vyroby, je to prax vsade ci je to nvidia alebo intel alebo amd alebo ktokolvek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„kedze tie RT a Tensor cores zaberaju skoro polovicu cipu“

Zdroj? :-)

„Akurat v tomto pripade by to bola ekonomicka sebevrazda“

Proč to tedy není ekonomická sebevražda v případě Tesly / GeForce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Tesel nevím, ale GeForce gtx měli nějaký raytracingový jádra?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

-1 / Nepochopil jste analogii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi ji vysvětlete, protože fakt nechápu kde firma nVidia plýtvala křemíkem u generace Pascal?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odpadové čipy budou pro rtx 2060

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ak by ich nazvali takto, bude to pekny zmatok. Rozdiel pismenka sa lahko prehliadne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Core i5-8400
Core i5-8400B
Core i5-8400H
Core i5-8400T

Core i7-8700
Core i7-8700B
Core i7-8700K
Core i7-8700T

(?) :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak za prve srovnavas produkty pro OEM, volny trh a notasy a za druhy v tom bezni zakaznici taky peknej zmatek maji.

Napriklad mi jeden znamej rikal, ze si koupi uz nevim kterej typ presne ale kazdopadne s T na konci, protoze je levnejsi a tezko horko jsem mu vysvetloval, ze T na konci, bez koncovky a s koncovkou K maji kazdej procak jinej vykon.
Takze ve skutecnosti minimalne beznym lidem v tom Intel dela peknej zmatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klidně si odmysli modely „B“, výsledek bude stejný. Žádný OEM model mezi těmi desktopovými procesory není. Prostě léta existuje řada produktů, jejichž jména se liší jediným písmenem a nikdo proti tomu neprotestuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel na zakazniky leta kasle, takze nikdo rozumny se nenamaha protestovat, kdyz by to stejne nebylo k nicemu. Ale neznamena to, ze to neni smejdsky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to nepřijde (myslím konkrétně v tomhle ohledu). Typy aut se taky leckdy liší jen písmenem. Prostě pokud si člověk kupuje produkt, který nestojí deset korun, tak mu buďto záleží, do čeho dává peníze a zjistí si, co vlastně kupuje, nebo mu to je jedno a nezajímá ho to, nic si nezjišťuje a pak mu výsledek nevadí. Pokud si nepřečte parametry produktu a po nákupu se diví, není to chyba výrobce, ale blbost zákazníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, ale zrovna prezentace Tecek byla u Intelu dost na hrane, jestli uz to neni klamani zakaznika. Pak si fakt lidi mysli, ze dostanou stejny vykon, ze dulezita je jen ta cislovka. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a za sieste je to jedina karta RTX rady, ktora ma DVI port (prekvapivo).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aby nakonec nevydali radu GTX. Tím by se rozlouskly nejasnosti ze zacatku roku ohledne nazvu generace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsak RTX jsou s RT jadry a GTX bude nizsi trida bez RT :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GTX2060 (14K) = rename GTX1080
GTX2050 (11K) = rename GTX1070

No, nevim, jak se to zajemcum o mainstream hrani bude zamlouvat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myšleno GTX 2070 a GTX 2080, cipy bez RT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GeForce RTX 2070 koupíte 17. října

nekoupím

proč mi to rozkazujete?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl by rozkaz spis:

GeForce RTX 2070 kupte 17. října!

???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Alespoň v češtině je rozkazovací způsob „kupte“, „koupíte“ je budoucí čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekoupím, nevnucujte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem čekal, až vyjde nová generace - teď vyšla a co? K čemu ty karty jsou? Software na ně není, jsou předražený až běda. Zatím to pro mě vypadá na fail roku. A bez zbytečných fíčur nárůst výkonu cca 30% s o 70% vyšší cenovkou je neprodejný, to musí bejt jasný snad každýmu.
Jediný, co se mi zatím líbilo, byl výkon v SLI režimu za použití NVlink, ale SLI neprovozuju, takže ani toto není pro mě využitelná funkce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.