Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 2080 Ti, 2080 a 2070 uvedeny: $1199, $799, $599

Koupím vaši gtx 1070/1070ti /1080... ať si můžete zahrát Laru s rajtrajsingem který poběží o 263 ms rychleji než na pascalu :) nebo se podívat na čuprově hořící bombardér v autě od suprového EA, jenž to do zajista zachrání od PROpádáků posledních let

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pascal sice nevlastním, tak nevim jak na tom výkonově je.. ale řekl bych, že zlepšením o 263ms by Turing předběhl časoprostor (;

Btw, není v tabulce přehozeno napájení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je. Tdp u founders 2070 neni nizsi, je VYSSI protoze ma vyssi takty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia uvádí v oficiálních specifikacích 175 W pro FE. Odkud čerpáš informace ty?

https://diit.cz/sites/default/files/geforce_rtx_2070_specs.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna lepsi koukat na en stranku pripadne mit nv materialy vsechny redakce jasne uvadi vyssi tdp pro founders, taky aby ne vybrane cipy vysoky oc. 2080ti fe ma treba 13 fazi... u 2080 po oc se uvadi i 280w spotreba...
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/graphics-cards/rtx-2070/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepopírám, že to může být správně a původně měli na webu chybu, ale tvrdit, že „vsechny redakce jasne uvadi vyssi tdp pro founders“ je v rozporu se skutečností. Stejně jako jsem to uvedl já, to uvádí např.

Tomshardware:
https://www.tomshardware.com/news/nvidia-rtx-2080-ti-2070-price-specs-re...

Dále to tak měly (některé to změnily, některé ne) TweakTown, VideoCardz, HardwareZone, Tom'sGuide… Google najde řadu dalších. Je tedy evidentní, že tento údaj byl prezentován Nvidií ve více zdrojových materiálech.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Budu prodavat 1080fe vcetne vodniho bloku. Ale nejspis to prodam v sestave. Precijen 4790k se s gtx960 neprodava dobre s 1080 to bude prodejnejsi

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak je vymalovano.
Turing si nekoupim, jdu se mrknout na bazary na nabidku. Jako 500 dolaru je asi maximum co jsem ochoten dat za grafiku a za tu cenu bude nabizen jen nejaky imaginarni model, ktery jeste bude kdo vi kdy?
Muze NVidia zapomenout. Jak byl Pascal super vyhodnej, tak Turing se teda nepovedl, to je cena jak u Vegy, hrozny.

Uz aspon oznamili na GamesComu nejakou aspon jednu hru, ktera to RT bude podporovat nebo to byl od NVidie totalni vykrik do vody a chteji nam draho prodat kartu, ktera bude mit vychytavky, ktere se do her dostanou nejdrive za 2 roky az bude zase konkurence a jiny ceny?

To napajeni v tabulce je nejake divne.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak, a teď by mě zajímal reálný výkon.
Jo, to napájení je v opačném pořadí..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tys nekoukal? Hry jsou. Ukazovany shadow of the tomb raider, bf5, nove metro, nejake auto zavody a jeste jedna. Celkem ukazali 20 her na jednom slidu vcetne veci jako pubg. Prvni tri zminene ukazali ingame. Tomb raider tak bude dokonce driv nez karty, bf open beta jetu za necele tri tydny...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ty mas velky oci jako vzdycky..
Mne by zajimalo co tady cekas za ' revoluci'..
Ceny drahy (samo krome pro Tebe :D), doporuceny ceny zapomen na nejakeho.. pul roku. RT mozna hezky..ale i ty hry, ktere maji podporu (a to jeste nevis jakou) museji mit stejne i efekty delane rasterizaci. Realny vykon karet je zatim neznamy...
Ale je hezky, ze si aspon nadseny :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Super, takze TR za rok za dva, Metro taky jen tak nebude a auto zavody nevim jake, ale urcite neni moje priorita, proridim PC2 a na nove jim kaslu. Serii BF nehraju, takze nezajem.

Aspon mam jasno, ze si ted poridim za par supu bazarovku a pockam si na AMD, jestli se s NAVI okoti a neco predvedou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

TR vychazi driv nez bude mozne koupit grafiky. Bf beta bude jeste driv. To ze je aktualne rozpracovana podpora u 20 her - ty ukazali - a spolupracuji s vyvojari je myslim dostacujici. Me portfolio her je docela male a drtive tam prevazuji hry s nv technologiemi. Nebojim se ze nove hry v mem hledacku tohle umet nebudou

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Shadow of the Tomb Raider will feature Native 4K resolution, HDR, High-Quality Anti-Aliasing, Proven Ambient Occlusion and many other high-end features on PC at launch! Thanks to our partnership with Nvidia, Ray Tracing technology will also be added in a post-launch update."

Zrovna to předobjednávám... ray tracing přidají až s nějakym patchem po launchi, takže až po 14. září. Možná v day-one patchi, možná, a to, si myslim, by bylo logištější, po ofiko launchi nových karet.
Open beta BF V je od 4. září, tam asi RT také nebude.
Vůbec celé mi to přijde jako velký hype, ale jak už tu někdo psal, počítat to celé real-time není s hernim hw (rozuměj s tou šlupkou, za 35k kč) zatím možné, čili některý ty paprsky se nedopočítají a bude to zrnit. Myslim si, že je hodně diskutabilní, že to teď přinese nějaké vizuální orgie, ale v budoucnu to může být fajn. Dost by mě zajímalo, jak se s RT popasují Radeony.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Další AMD husa, tak hra má vyjít 4 září, poté má vyjít raytracing patch a kartu dostaneš nejdřív 20.září a ty napíšeš že ji teď nemůžeš hrát s raytracingem? To je na palicu vaše uvažování. To je prostě vědomý doublethink jako prase, né jako prase typu velikosti, ale prase jako chováním, rochněním si v bahně a výkalech. Otázka jednoduchá, kdy si raytracing zahraješ na AMD? V roce 2050?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No tak sorry, ze jsem skeptik, ale skver inix jasne pisou, ze to dodaj az v patchi nekdy po vydani. Nejspis z toho duvodu, aby to bylo pripravene az ke dni, kdy lidi dostanou nove karty, nebo mozna pozdeji, ale ke tve otazce: Pokud se nvidie bude chovat tak, jak doposud s gimp works, tak se toho nvidiackeho ray tracingu na radeonu nikdy nedockame, nebo to bude zas zrat vykon jako prase.
Jinak nevim, co te tak vyprudilo, jen pisu, ze si day-one novyho TR s raytracingem nezahraju a mozna ani cely tyden po vydani. A vlastne s mym soucasnym Pascalem vubec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky aby gw nezraly vykon, jsou to realistictejsi efekty, narocne, nektere vyzaduji podporu v hw, treba hfts stiny ktere jsou kvalitou blizke rt, byt stale je to fake

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co? Co je sakra za problém týden? AMD se zpozdila s Vegou o ROK a nevadilo ti to aa u nVidie ti vadí TÝDEN? What?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na odstranění zrnění z nedopočítaných paprsků, jak píšeš, jsou právě využívány tensor cores. Nvidia to předváděla kdysi ve videu. Takže šumět by to nemuselo, spíš se to doodhadne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navic rikali ze to nechaji ucit na dgx stanicich a casem se to bude vylepsovat, jednoduse nauceny ai model aktualizuji v driveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Implementace rtx je pro vyvojare pomerne snadna. Kdyby se mohli vykaslat na vsechny fake efekty ktere dnes musi slozite vyrabet, tak se jim s tim jednak zvedne vizualni kvalita tak se urychli vyrazne vyvoj. Hlavne pak vykon pujde dal protoze o dnes nejnarocnejsi efekty se nestaraji cuda ale rt cores a tensor cores

Btw ukazovali nejake existujici demo epic games (?) Ktere na 1080ti v 4k bezi neco pres 30fps. Na 2080ti caple vsyncem to bezelo konzistentne 60fps. To demo pokud se nepletu nijak neresi raytracing.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ale problem je v tom, ze sa mylis, to demo riesi RT

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Tim padem se necham prekvapit. Bez rt jen cistou matikou mi 30% navic vychazi celkem spolehlive jen navysenim cudda a propustnosti pameti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

prave to je problem, ze neukazali nic, len marketing, takze oplati sa cakat...btw, ta cenova prirazka mi pride strasne velka, ked sa to tyka boostu vykonu +30%

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro rt jsou to nasobky vykonu 1080ti. Mrzi me akorat pamet. 11GB je u me na hrane kvuli simulatoru, ale vizual s rt je proste bomba. Uz jen aby division 2 v snowdrop enginu podporovala rtx a rycim blahem.

Pokud nvlink funguje stejne jako v dgx stanicich, tak neni problem dodat dalsi kartu a vyresi to i pamet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja len dufam ze tie efekty budu aj normalne viditelne, a nie lupou

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja je videl docela jasne. Ale pri hrani hry prece nesledujes konkrétního detail ale celou scenu a ta bude realistictejsi. O to jde. Spousta veci co bude delat rt dnes ve hrach je jen to stoji moc vykonu a je to technicky jen fake. Me jde o kvalitu a realisticnost, presne to rtx prinasi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fakt mě překvapilo, že na tu prezentaci koukalo jen cca 220.000 lidí, pak s nedivím, že lidé kteří to neviděli tady plácají blbosti a říkají že je raytracing slepá ulička. Kdyby jste pánové věnovali prezentaci čas mezi 19-20 hodinou, tak by z vás takové moudra jestli budete hledat rozdíly lupou nenapsali i kdybych vás mlátil lopatou do hlavy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto to přeci píšem, protože jsme to viděli. Zastavený nazoomovaný video, je to samé, jako bez zoomu s lupou :-) Nikdo netvrdí, že je to špatně, pouze brzo a to je rozdíl. A hlavně nikdo !!! s tím zatím nemá zkušenosti, tak je to jen takové plácání do vody. Ale prezentace RT, byla otřesná. A ukázat kartu, neříci výkon, logicky podporuje podezření, proč to tak je a vůbec nejde o to jestli je to NV, nebo AMD, na co ty tady pořád poukazuješ. Chápu, že jsi fanboy NV, ale vcelku je to pouze tvůj problém, tak nevnucuj své vlhké sny druhým a zkus být trochu nad věcí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

LŽEŠ, kdyby jsi tu preznetaci Battlefieldu 5 viděl, tak nenapíšeš takovou blbost, že rozdíl budeš hledat lupou. Tečka. Misto abys napsal: "uznávám neviděl jsem to" tak napíšeš ješitně že jsi to viděl a dál fabuluješ nesmysly o tom že prezentace byla otřesná. LŽEŠ, LŽEŠ, LŽEŠ! Odrazy ohně, odrazy vojáků, odrazy padající budovy, odrazy letadla, i nápisy odrážející se od skla zrcdalově a čisté, bez šumu... opravdu jsem nepotřeboval lupu abych ten rozdil viděl... to že ty ho vidět nechceš, protože jsi AMD funboys a já nVidia nemění nic na faktu, že jsi lhář.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ak 2060 a nizsie nebude rtx, tak necakaj nejaky boom v raytracingu aj keby mala nvidia 100% trhu.. tak ako nevidis boom v hrach pre vr... take it easy

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz pominu strasne headsety tak vr je dost specificka vec. Ja treba nerad na hlave obyc sluchatka, natoz kravu jako vr hs. Navic diky tomu ztracim prehled o okoli, abych to pivo na stole vubec nasel nebo nerozlil musim do vr promitnout jeste obraz z webcam abych ho nasel bez sundani toho monstra. U hry bez hs muzu dohlizet na dite a vcas ho stopnout odyz dela co nema, u nekterych her zvladnu treba sledovat zpravy v tv bavit se s rodinou, kouknout na obrazek co dite nakreslilo atd... az to bude spakovane v necem jako bryle a bude mozne nastavit transparency nebo to bude heads up projekce jako treba v prilbach zavodnich prileb, letadlech ci autech, zacne to byt proe zajimave.

Ale treba v simulatorech je vr dost oblibena a penetrace je docela velka aspon k celkovemu rozsireni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom bf byly ty reflexe sakra viditelne. To jsou takove ty drobnosti co zvednou realnost cele sceny, ano jsou to malickosti ale lidi jako ja, kteri hledajji co nejlepsi audiovizualni zazitek je to pozehnani. Treba v division se muselo prave tohle hodne omezit a resit fake baked reflexemi v texturach, da se s touto m existovat, ale proc to nemit lepsi, realnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reflexe tam byli, to ano heureka, ze neco takoveho je. Nicmene o realisticnosti bych fakt pomlcel, Vypaalo to cele, jako kdyby to mel kazdy ten objekt na sobe zrcadlo..sorry, jako technicke demo dobry, ale o realicnosti nemuze byt ani rec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne jirko..studia budou pridavat mega hyper RT efekty jak na bezicim pasu pro prvni generaci karet s podporou, ktere jeste ani nejsou realne na trhu..jasne to ma logiku :)) ..mozna tak pro nejaky titul sponzorovany NV.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nejvice hrane hry v me knihovne byvaly bundlovane s nv. Jak rikam par her o ktere mi jde byly a jsoubtlacene nv, protkane nv works.. tady jsem v klidu i pri tomto scenari

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

oni je přidávat nebudou, oni už tam jsou připravené. patch bude jen odemčení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle me se mylis. V tom UE4 demu se RT nepouziva. To byla rasterizace, ale nebylo to renderovany v nativnim 4K, ale pouzivaji tam deep learning super sampling (akcelerovany na tensor cores) na "upscaling".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze jsem mel spravne info. S tim upscalingem jsem to missnul. Bohuzel na dovci jsem nemel moznost na to kouknout ve vysokem rozliseni. Doma napravim. Pokud to resi ai upscaling a vysledek bude lepsi nez proste zobrazeni fhd na 4k tak je to pohoda, navic to bude dost nezavisle na vyvojari a ai modely muze tlacit nv do driveru sama coz pro popularni tituly bude v zajmu nv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z podpory RT moc nejasej. nVidia prozradila, ze soucasne karty nemaji vykon na dostatecny pocet paprsku pro pokryti sceny, takze se pristoupilo na berlicku, ktera znamena zasumeny obraz, ktery je nasledne pomoci AI cisten :-| . Tj. tak trochu jako upscaling. Kdyz vezmu, ze se mi produkovany obraz od AMD libi vic i v soucasnosti tak teda nevim co rict na tohle.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to označil za klasické Huangovy leštěné prdy. Cílem je prodat co nejvíce karet předtím, než kavky zjistí, že to je k ničemu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jaký čištění ? Bez jaké podpory? čtvrtina čipu jsou raytrancigové jednotky, ty nový karty zvládnou cca 40-70Tera paprsků za vteřinu, žádnej zašumělej obraz ani upscaling jsem tam neviděl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Používaj na to tensor cores a spíš než čištění šumu mi to připadá jako dopočítání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RedMarxi, od kdy ty chceš top-high-end o výkonu titána? bude rtx2060 a 2050 a ty budou stát do 500$ a budou výkonné někde v rozmezí gtx1070~gtx1080. Tak co tady kopeš jak malé dítě. Chápeš že rtx1070 má výkon TitánaX ? za 16.000Kč!!!! Tak už laskavě přestaň fňukat, Turing je povedená karta co právě smetla veškerou konkurenci na smetiště dějin. AMD i Intel právě vypustila nVidia rybník až na samé dno ve kterým se rýpe tohle diit které uvádí falešně ceny i se clem a DPH, přitom vždycky uveřejňovali ceny na mezinárodním trhu, tak najednou aby ukázali jak nvidia podražila tak uvádí konečné ceny... mám dost jako, fakt máte tu hysterii zapotřebí?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ty víš něco víc než mi ? Kde bereš ty údaje o výkonu. Zase vlhké sny ??? Ty ty ty , vzpamatuj se.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Říkal to tam na konci bez grafu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Padlo to na konci cele show a nebylo to s ohledem na rt, tam by to bylo malo kdyz to nekolikanasobne prekonava titany v rt. Na toho titana je to cca 50% co by 1070 potrebovala nabrat. Ano uricte to bude nejaky cherry pick podobne jako 1070 prekonava maxwell titana jen nekde... o vykonu ale nikdy neuvadeli vyslovne nesmysly, naopak to vzdy dost sedelo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Turing je povedená karta co právě smetla veškerou konkurenci na smetiště dějin.“

Až na takové detaily, jako že se ta karta ještě nedodává, modely v nějaké normální cenové hladině nebyly ani papírově uvedené a výkon nikdo nezná…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jo jasně, měsíc je vážně problém... přitom AMD Polarisy nebylo schopno dodat ani po dvou měsících a Vegu po roce...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Počkej nepřekrucuj skutečnost. K Polarisum i Vegam byly výkonové grafy. Kde je má Turing ?? Nejde přece o měsíc, ale o to, že to předvedení jaksi nic neukázalo. Ano výkon v RT, který není s čím poměřit. To je přeci trochu málo i pro takového fanboye jaký jsi ty. A pokud ti to stačí, tak já tady mám grafiku, pošli mi za ní pouze dvacet tisíc, je perfektní v zobrazování a zbytek se nech překvapit. Číslo účtu, zašlu na požádání.
Tady přeci nejde o to čemu fandíš, ale o skutečnost. A to tu ty popíráš. Proč ?? To ti opravdu stačí když ti miliardář řekne "kup to" a ty jen proto, že mu fandíš, tak to koupíš ?
Máš pocit, že je s tebou vše v pořádku ??
Já tady vykřikuji, jak je AMD lepší než NV, že mi obviňuješ z fanboye ?
Ne, pouze na rozdíl od tebe, mám zdravý rozum a dokážu vyhodnotit, která informace je pro mě dostačující a která ne. A tyto informace mě prostě nestačí. Chci vědět porovnání výkonu, od toho se vše odvíjí, včetně akceptovatelné ceny, ale to tady nemám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jakej fake byla Vega jsme se dozvěděli po roce a taky dělali ramena: "máme dvě sestavy, poznejte ve které je vega a ve které gtx1080". Toliko k tomu funboyství.
Čísla hovoří za vše, rychlejší paměti, víc těch renderovacích jednotek, logicky musí mít větší výkon. A vlastně i kdyby se od pascalu nepohli ani o 1FPS, tak je to stejně jedno když to bude mít stejné fps jako pascal ale s RT, tak je to pořád úspěch na kterej se nikdo nechytá. Toliko k výkonu.
A nevím proč bych si měl kupovat něco o čem nevím jaký to bude mít výkon? Klidně si ten měsíc počkám, měsíc počkat, není problém, rozhodně je to menší zdržení než Vega nebo Polaris. Ano AMD tady měli grafy výkonů ale až se objevili skutečně nezávislé testy tak se ukázalo jak slabé karty to jsou. Protože funweby nadržovali. A nutí tě někdo s pistolí u hlavy aby sis koupil kartu s neznámým výkonem? To amd vydalo kartu ve které polovina věcí nefungovala a RX 480 žrala i trávu u cesty a hřála jak radiátor, než v dalších ovladačích zapli nějaký ten energy manegment. To sis totiž koupil a nevěděl jsi jaký výkon to bude mít zítra. Tolik k tomu kupování zajíce v pytli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to kdy přesně přijde, jako že tu kartu nikdo ještě nemá a Vaše tvrzení jsou jen divoké spekulace.

„Chápeš že rtx1070 má výkon TitánaX ?“

Navíc tohle je polopravda;
RTX 2070 nejspíš nebude mít výkon Titána XP.
Ten výrok zněl, že 2070 dá Titána v raytracingu, tj. v jedné situaci, na kterou má akcelerátor.

Z toho určitě nevyplývá srovnatelný celkový výkon.
Hlavně v kontextu toho, že nVidia už připravuje zákazníky na to, že posun v celkovém výkonu oproti předchozí generaci nebude tak velký.
Navíc z toho ani nevyplývá, že na 2070 bude raytracing ve hrách použitelný; Může to jen znamenat, že v nějaké situaci dá Titan XP 10 fps a 2070 dá 11 fps.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uvodne ceny su privysoke, kazdopadne treba cakat na odpoved od AMD a nasledne ich znizenie :) nema vyznam sa plasit :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se v AMD neco nestalo..tak odpoved hned tak neprijde..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že odpověď ani přicházet nemusí. Stačí si všimnout, že výkon mimo RT úlohy nebyl vůbec zveřejněn, natož předveden. Takže je stále velmi pravděpodobné, že tam bude ten nárůst velmi kosmetický.
Já myslím, že RTX zopakuje historii FX :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za mne kdyz se bude pohybovat mezigeneracni posun okolo 40% (plus/minus 10% podle tridy karty), tak dobry a splnuje ocekavani na novou generaci. Co nesplnuje jsou ceny, ktere jsou zatim dost mimo.
RT je hezky, ale je to zatim featurka/vejicka pro fandy..v realu to bude prozatim 'nice to have", nic vic.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AMD uz odpoved oznamila, bude hotova za 1 a pul roku!!!
Cekat na odpoved na Turing je blbost, zadna nebude, za 1 a pul roku bude mit NVidia Amperu na 7nm. Odpoved od AMD je treba designovat na Amperu.
Osobne si pockam prave na 7nm a posleze se rozhodnu, jestli Amperu nebo Navi.
Turing je predrazeny, na to jim z vysoka kaslu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence je nezbytná, ale moc bych od AMD za ten rok a půl nečekal. Cokoli, co je investováno do grafiky, jde na architektury cílené pro nižší spotřebu - APU a v tuhle chvíli nové konzole. Z toho důvodu, když zkusí 300W monstra, tak výkon vyroste oproti spotřebě jen minimálně.

Je otázka, kolik peněz jim přinese Ryzen a kam ty prachy přesměrují, ale těšit se na výkonnostně konkurenceschopnou high-end (no, podle cen dnes spíš snob-end) kartu od AMD je podle mého úplně mimo realitu. To už bych více věřil tomu úsměvnému pokusu Intelu. (a u toho se fakt spíš jen usmívám:)

Ale možná překvapí, možná půjdou cestou použitou u threadripperů - takty nasadit blíže k optimu, ale vynahradit to dvěma kusy křemíku na místo jednoho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD odpoved bude mit nejdriv pristi rok, i to se uvidi co to bude... a az dojdou skladove zasoby 10xx generace, tak nic nez 20xx generaci koupit nepujde.

Moc se mi libi reakce nvidia fanousku na forech... jeste pred dvema dny jsem cetl, jak neni mozne, ze nove TI grafiky budou za >=1000. Vsichni vi ze AMD momentalne neumi konkurovat, vsichni vidi financni zpravy Nvidie kde je zakazdym "record profits", a pak jsou vsichni v prdeli kdyz Nvidia oznami nove ceny ktere jsou o stovky vyssi. Fucking LOL. Nevim co si mysleli, ze kde Nvidia vydelava ty record profits, asi prodejem cukrove vaty na jarmoku...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tyhle ceny, to uz je na zvazeni zda si radeji nepockam na PlayStation 5. Vyjde to levneji a zazitek z her bude stejny.
Ceny proste prepiskli. Ano, klepalo se mi srdicko, kdyz jsem dal za Pascal 1070 dobrych 12.000Kc a byl jsem pripraven jit na Turingu do kesene jeste hloubeji, ale strop jsem si jasne dal 15.000Kc a NVidia ho prekrocila o dobre 2.000Kc. To uz je moc, rozcarovani je velke.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pockej na nizsi rady....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tie nebudu mat podporu RT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jisty?
Protoze pokud ano, tak RT bude jeste vetsi pouze 'nice to have' featurka..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

I ta 1070 je na RT slaba, pseudo RT z neuronove site je o nicem. Cele RT akorat zabije herni trh, ale dobre jim tak,budou mit co chteli.

Lidi krome par fanatiku 17.000 nevyplaznou a stejne je to malo, protoze to RT pojede poradne jenom s 1080 a vejs.
Ok, takze BF stejne nehraju a pisu si, ze RT hry Shadow Tomb Raider a Metro Exodus nekupovat, kdyz mi to nepojede.Uvidime, kolik lidi to udela stejne jako ja, treba nebudu jedinny a vyvojare to trkne, ze s NVidii prestrelili.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Žádná hra nebude tak postavená, aby bez karty s RT nefungovala :-) To je pouze záležitost efektu, nikoliv zobrazení. Všechny hry s podporou RT, pojedou i bez karty s RT. Takže to Metro, Bfko A Raidera si klidně kup :-). Tady totiž cítím tu zradu od NV. Jak ta hra pojede s podporou RT ? Třeba o 20 FPS pomaleji ? To se bude určitě hráčům FPSek strašně líbit, když honí každě FPS a pak si raději zapnou odlesk na vodě a budou mít nižší FPS :-). Hlavně při hraní Bfka je opravdu hromada času se koukat na krásné jezero :-).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proc nizsi fps? O rt se stara akcelerace rt cores, to nejnarocnejsi na hrach - svetlo,stin,odrazy. Bude pocitano na rt jjadrech, cuda se ulevi a jako bonus je realistictejsi vysledek

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no, realistickejsi...
https://www.youtube.com/watch?v=uIkqY8SEiU4&feature=youtu.be

skor mi to pride ako oblbovanie. tak realita nevyzera, maximalne par sekund, ked vojdes z vonka do miestnosti bez svetla. Ktory normalny clovek by si postavil chalupu, kde by bola tma cely den? si predstav ludi, ze si pri svieckach pripravuju obed :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:D To video je dobrej fejk :D Je to přesně naopak, v době kdy tam je zobrazeno RTX OFF je to RTX ON a potom co jakože zapnou RTX scéna pohasne, to je jen Direct light.... Ale dobrý no... ještě že jsem se na tu prezentaci díval.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

na 100% to neviem, ale vravi sa ze 2060 a 2050 tie tensors cores a rt cores mat nebudu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nizsi rady jsou stale znacene GTX takze sice zvladnou pocitat RT efekty ale bez RT jader to bude k nicemu :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli to budou jiné procáky tak asi ano. Musí přece vyždímat i sociálkám jako je RedMarx peněženky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Procak kupuju az Ryzen 3000, zatim zustavam na Skylaku.
Grafiku si koupim taky od AMD. NVidia ode me neuvidi ani korunu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak co? Prodám ti tu R10 485 za 9500? Psal jsi že za grafiku nedáš víc jak 500$, a je to AMD Polaris, nejlepší co tady teď od AMD je a ještě dva roky bude, pro tebe jen 452$, ušetříš 48$

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zatím bych moc neřešil podporu RT. V tuto chvíli je rozumnější vyčkat na faktický výkon grafik a také výkon s RT a bez RT. Já jen aby jste kvůli absolutně okrajové záležitosti (RT), která ještě dlouhou dobu bude okrajová, nebyli zklamáni, že se zapnutým RT, tak karta bude mít třeba o 30% menší výkon. Říkám možná, ne že určitě. Ale já preferuji raději vyšší FPS, než momentálně vlastně nepozorovatelný efekt RT, tedy jak tady již bylo řečeno, pokud náhodou nemáte lupu a dva monitory, kde to můžete srovnat :-). To nejdůležitější NV neřekla a to je hrubý výkon a nárůst oproti předchozí generaci. Doposavad to vždy při předvedení nové generace grafik řekla. Asi jsem podezřívavý a fanboyům NV se to nebude líbit, ale čekám nějaký podraz ze strany NV, když nepočítám cenu, která je neakceptovatelná, pro běžného hráče.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš že to bude naopak? Že po zapnutí RTX se kartě uleví, protože nemusí zpracovávat tuny filtrů a RT se bude počítat na úplně jiném místě toho čipu? Takže FPS zůstanou stejné ne li půjdou nahoru.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, až uvidím reál, uvěřím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vykon grafiky nebude v pripade RT urcovat jadro, ale vykon tech RT jednotek a ten bude znacne nizkej obzvlast u RTX2070 je jich proste malo.
Tudiz si s RT tu sekanou uzij. Ja ciste RT hry hrat nebudu a mam vyreseno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To se ale da resit nastavenim ať jne jako u jinych detwilu grafiky, proste nastavis co z rt ano a co ne. Samo pokud rt cores nebudou zvladat dojde ke snizeni vykonu. Ale twk je to i dnes s rasterizaci, kdyz to nestiha snazim se vypnout to co nejmene snizi kvalitu a udrzi mnou ocekavany vykon. Jasne kdyz se vyvojar utrhne s implementaci rt a neda moznost to omezit pro slabsi hw tak to hodne lidi proste nezapne, stejne jako dnes. Treba nadherne hfts v division mam vypnute a jedu jen pcss protoze to prinasi dost velke dropy v nekterych mistech, stejne tak jsem omezil voletricke efekty a kvalitu reflexi. Zrovna v tehle vecech by rt mohlo pomoct

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si nejakej nvidia honimir ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ne štvou mě ty lži.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm karty jsou fakt bomba, ale dat na alze za MSI 20800TI Gaming X trio 35K je nehorazne prestrelene... No nic se neda delat - predobjednano...
Ted uz jen pockat na pajene 8 jadro intelu a bude to dobra kombinace :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji ke skvělému nákupu. Jsem rád, že asi jedinný víš, jaká ta karta má faktický výkon a pokud to nevíš, doporučil bych navštívit odbornou lékařskou pomoc. Protože koupit něco za 35.000,- a nevědět vlastně co, není úplně normální. Ale ono spíš bude lepší si přestat tahat triko a jít oslňovat se svou inteligencí, zase někoho jiného, než účastníky tohoto fora.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale s RTX2080Ti bude na LAN party nejvetsi kapo. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám pocit, že by dotyčný vůbec znal výraz "Lan párty". Myslím si že jeho nejlepší zobrazovadlo je zdechlá integrovaná grafika od Intelu na hodně výkonné i3 :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V tom se pletes muj soucasny komp uz 8 let je amd FX 6300, 8gb ddr3 a GeForce GT 730, jsem normalne pracujici clovek co si uz rok setri na novy komp... Takze pokud bude narust vykonu oproti 1080ti alespon 20-30 procent tak si rad za tu kartu priplatim... Ano je to predrazene, ano cekal sem vic, ale hold bohuzel....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Normální pracující člověk, si nepořídí grafiku za 35.000,- . Aby jsi vůbec poznal ten výkon, tak k tomu potřebuješ monitor, za dalších minimálně 15.000,- a PC za dalších 40.000. To je suma sumárum 90.000,-, a to je absolutní základ, pro takovou grafku, a to si opravdu normální pracující člověk nepořídí.
Normální pracující člověk ma PC komplet do 30.000,-
Neuč orla lítat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Neucim ten uz to umi, s tou ses tavou ses skoro trefil ta moje mi vychazi na 100K cca.. na komp zas jak ted nechci sahnout nakych 7 roku, takze to mi vychazi na nakych 12 stovek mesicne a to neni zas takova palka....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej ty seš můj člověk, přesně tak se to dělá, odkládat peníze bokem, každej měsíc, odkládám si tak 125Kč na dálniční známku, 666Kč na auto, 600 na PC, né protože musím šetřit a neměl bych na to, ale protože mě baví pracovat s penězi a ekonomikou, jak v práci tak ve svým životě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vypadá, že Jaroušek je nový Deaton. Třeba se dočkáme nějaké převratné a neotřelé ekonomické teorie z jeho strany. Když mu nevyšla ta Nobelova cena za fyziku ze jeho převratné názory na fungování polovodičů, tak to třeba zkusí v ekonomice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem normalni pracujici a na pc musim usetrit, zalezi ale na tom cim si clovek dela radost. Nekdo da statisice do stylingu auta, nekkdo si koupi drahou flasku vina, nekdo to prhraje v casinu, nekdo utrati v bordelu nebo hospode, nekdo si koupi auto. Take asi rozhoduje mzda. Kdyz ma nekdo 30 mesicne tak to bude pres caru, clovek s 50 ba 100 tisici to bude brat trosku jinak. Dyt i telefony stoji mnody vic nez ty grafiky a clovek vidi kdekoho s takovym telefonem porad

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kdo rozhoduje, kdo je normalni pracujici clovek? ty? strana? tyto doby uz jsou nastesti pryc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj soucasnej komp je fakt slabota, ale pokud si na nem vydrzel doted, tak uz si byt tebou pockam jeste jeden rok na Ryzen 3000 + 7nm grafiku, bud NVidia Ampera nebo AMD Navi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je prave to ja uz opravdu cekat nechci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fakt si si vybral na upgrade najhorsi moment za povedzme posledne 2 roky :)
nova nvidia predrazena, ddr4 predrazene. na buduci rok maju byt 7nm gpu a cpu, tj ocakava sa vyssi medzigeneracny skok.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak... ale co uz, prece nejsem jediny magor kdo si to koupi ze ne ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

aj tak sa na to da pozriet :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ser na ně, oni čekají na grafiku od AMD už 7let. DDR budou stejně drahé a v celkovým objemu to pětikilo nebo kolik to dělá nehraje vůbec roli. Vlastně jsem rád že jsi tady napsal jakou máš grafiku teď a že si to teď kupuješ. Potvrzuješ mi tím teorii, že lidé kupují nové karty nVidie ob jednu nebo dokonce obdvě generace. Tudíž ten kdo má pascala a není to srdcař nemusí Turinga kupovat. Kdo ma Maxvell a starší, pro něj je Turing jasná volba ale zase pro něho Ampera nebude mít žádnej význam.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Me je jedno co si kdo rika, jako komp chci tedka. S cenama co jsou nic neudelam... muzu byt jen rad ze v rozmezi dvo tydnu od sebe vyjde nova grafika a novy intel... A jake grafiky a procaky budou za rok,dva,tri fakt ted resit nebudu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako pravda, ale počkal bych na nereferenčky od MSI, když jsi to vydržel 7 let, tak ten měsíc na tom už nic neztratíš. Hlavně to stihnout mezi koncem prázdnin a začátkem Vánoční horečky, to bude nejlevnější a nejdostupnější.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam predobjednanou od MSI gaming trio.... tak snad bude na sklade opravdu toho 20...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koupit za půlku výprodej a šetřit další rok či 2 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecas, 8 let mit AMD FX-6300 nemuzes. Ten CPU byl vydan az v rijnu 2012, pamatuji si to celkem dobre protoze jsem si ho na vanoce 2012 poridil jako relativni novinku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč myslíš že cikáni jezdí pro sociálku v Mercedesech? :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, parada. Na me to melo zase pro zmenu takovy efekt, ze pristi pocitac je AMD Ryzen 3000 + AMD Navi. Jsem jeste nikdy komplet PC od AMD nemel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, přesně na tohle čekám taky. Doufám, že to bude co k čemu :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty voe kde bereš tu jistotu, že se Navi bude měřit s Amperou? Navi je jen optimalizovaná Vega, které po dvou letech v roce 2020 sotva dožene rtx2060

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A kde bereš tu jistotu ty ? Ty v AMD děláš vývojáře, že to víš tak dobře. Myslel jsem si, že jsi jeden, který by mohl něco uvést k věci, ale zjistil jsem, že jsi blbec a fanboy NVéčka. Škoda s tebou ztrácet čas.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

výkon Polarise? gtx1060, výkon Vegy po ročním skluzu gtx1080, můžete mi vysvětlit kde berete tu jistotu, že z ničeho nic bude NAVI 8x rychlejší než TitanX a 2x rychlejší než Turing a 4x rychlejší než gtx1080?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GTX2060, tam nebudou RT jednotky vubec.

Tudiz takhle penize co stoji RTX2070 nedam a zaroven uznavam, ze RT ma budoucnost, takze uz GTX2060 bez RT nechci, proto pockam na NAVI, ktere bude mit mozna DX11 vykon na urovni te 2060, ale RT vykon jiste bude vyssi, nakonec uvidime az nekdo ty RT hry prozene pres Vegu, kolik bude ztracet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byla by sranda vidět Vegu, jak ten jejich standardizovanej raytracing z DX zvládá taky. Nebo to je další blackbox?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak NV tak AMD rayvtracing umi NV to vylepsila specialnimi RT jadry AMD by to teorericky castecne utahlo diky asynchronu a vyssimu hrubemu vypocetnimu vykonu ...do doby nez prijde nova generace :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ted jeste proc by to mela delat.. ty ukazky zatim vypadaj dost zoufale.. jako kupovat grafiku za tricet litru abych v interierech nevidel, mel rozmazanejsi obraz nebo obraz jak kdyz si mesic nevycistim brejle, v tom fakt smysl nevidim.. zatim to vidim asi tak jako puvodni hdrko nebo physx..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

šíříš bludy a lži

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty taky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

já jsem tu prezentaci viděl

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ray Tracing potrebuje proste vypocetni jadra, nic vic. NVidia sla cestou specialnich vypocetnich RT cores, u Vegy to bude pocitat klasicke jadro na grafice.
Da se predpokladat, ze ty specializovana budou o neco lepsi, ale dost pravdepodobne to zatim v prvni generaci nebude zadny zazrak, takze ten nelze ocekavat ani a uz vubec ne na Vega grafice.

Klidne ale muze bejt, ze AMD cestou specializovanych jednotek nemusi jit ani v budoucnu a proste tam nasadi obecne vypocetni jednotky a az budou mit dostatek vykonu, tak to pujde I pres ne.

Me to zily netrha, hry s RT hrat proste nebudu a pockam si az jak se to vyvine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne v tuto chvíli, kdy je nějaká pseudo podpora (nevyzkoušená a nezměřená) na třech grafikách, je úplně bezpředmětná. Herní trh se vyvíjí podle konzolí (XBox a PSko), tam zatím žádná taková podpora není a pokud nebude na konzolích, tak to bude zase jen okrajová záležitost, jako ten slavný Hair pičus, o kterým už neštěkne ani pes. NVidie se snaží vždy oblbnout kupující, jak jim dává něco navíc, ale že je jim to k prdu, to už si ti kupující, nikdy neuvědomí. Takže to vlastně NVidia dělá dobře.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel leta NVidie a pocit oblbovani jsem nemel, slapalo to dobre, ale ty RT to mi ted taky prijde, ze NVidia chce po hracich, aby ji zaplatili vyvoj neceho, co teprve jednou bude.
Me teda neoblbli a nic si nekupuju.

Hura, hura, RT Cores, RT Cores, RT Cores, RT Cores, RT Cores.
No a to, ze to ma stejne pameti jako predchozi generace pomalu ani slovicko. Jako cekal jsem vic, na 4K to muze byt dost malo. (Neni to muj problem, hraju na QHD/FHD, ale s UHD pocitam do budoucna a tohle mi neprijde, ze to bude se vsim vsudy ok.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jestli tě neoblbovali, ale většinou karty NV měli nižší výkon v srovnatelné řadě s AMD, vyšší cenu a AMD horší spotřebu.Pokud preferuješ spotřebu, tak tě neklamali, pokud výkon tak klamali s ohledem na vyšší cenu. Amd podporuje Freesync, Nv ne. Freesync je opravdový přínos, srovnatelný, měřitelný. NVidia Hairworks je z mého pohledu zbytečnost, která je už teď v propadlišti dějin. S ohledem k tomuto, NV tě lakuje a láká na něco co je blbost. AMD ti nabízí variantu, která je opravdu funkční. Takže NV mě nepřesvědčila, ale asi proto že jsem pragmatik a umím počítat. Nejde o náklonost k jedné značce i když z pochopitelných důvodů fandím slabším, protože bez nich to vypadá tak jak to teď vypadá. Máš pocit, že kdyby AMD postavilo alespoň trochu srovnatelné karty, že by si NV trouflo na tyto ceny ?? To víš že ne. Ale skutečnost je bohužel jiná a národ hráčů se neskládá z pragmatiků a lidí, co si to umí spočítat. Pro mě NV klame, když mě láká na výhodu, která vlastně výhodou není a za to mi prodá slabší a dražší kartu, s otrochu lepší spotřebou, protože prostě nemá ten výkon-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím uznat, že design FE je pěkný - ty dva chladiče, na rozdíl od blower, tam prostě sednou.
Co pane Jiří, nebudete pořádat exkurze?

Edit: Dva ventilátory, ne chladiče. Samo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PREPADAAK ))) PREDZRAZENY "CHTIIC"
uvidime na steam statistike ako "skvele" si bude viest oproti 1080ti a spol.......)))
https://www.proshop.de/RTX?cid=81beddfd-c92d-4ec9-99ba-5c676a997de0

musi slahat na kardan aby niekto dal za par percent a vymyslenu ficuuru povedzme 1400EU!!! )))) https://www.proshop.de/Grafikkarte/EVGA-GeForce-RTX-2080-Ti-XC-Ultra-RGB...
Ako pre vlastnikov 1080Ti.. aj ja mozem kludne ignorovat celu tuto generaciu "rtx"
zvlada 4k na mojom 42 palcovom monitore napriklad gta v v ultra high + detaily a dohladnosti na max+fsaaa a ine.. obmedzenie je iba v jednom kvoli ram.. a aj preto je tych 11 gb na rtx smiesne a obmedzujuce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dalej tie dodacie doby su tak 2 mesiace.. to sa este moze menit ..jediny emericky youtuber mal koule povedat to iste co ja: https://www.youtube.com/watch?v=NeCPvQcKr5Q
"""I'm not normally one to complain about price but this one is a bit ridiculous. The flagship card went from 699 to 1200? That's just under a full doubling. I'm not sure I remember a bigger disaster at launch in the 10 years I've been into PC gaming and getting graphics cards""
nvidia ostava poslednym dinosaurom .. intel dostava nakladacku aj ked vdaka podplacaniu este stale financne silny..hp/dell
spominam na svoju prvu gtx 680 ktora bola za necelych 390eu ....
https://pcpartpicker.com/trends/price/video-card/ tu je to pekne vidiet..

IBA FAS KUPI TENTO NVIDIA zubny KAZ..)) Yay...$1300 for...better shadows. I'm gonna' pass. https://www.youtube.com/watch?v=Irs8jyEmmPQ jayz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ceny novych RTX Geforce je ukazkove silene a je to jenom dukaz toho ze kdyz neni konkurence je silnejsi vyrobce nenazran jak prase, jako prominte ale lidi si nezadali dodatecne Tensor + RT jadra, zadali vyssi vykon ve 4K(90 - 120FPS) a plynuly beh ve 8K rozliseni(60FPS) + k tomu odpovidajici spotrebu ktera se od minule generace nebude lisit nebo mirne poklesne.

VR, Ray Tracing, PhysX, G-Sync a Tensor sou technologie jiz zname, zapomenute a prodrazene a nebo ciste profesionalni a NVIDIA si ted hodla pridat par % z marzi Quader na consumer segment, nevim proc bych si mel jednoduse za neco extra priplacet kdyz to po-bezi jenom v 1% vydanych her, umele me to v synchronizaci snimku omezuje kdyz je tu jina technologie efektivnejsi a zadarmo(FreeSync 2), a nebo sou to veci ve stylu hype jako HDR kdy se porovnava na obrazku jeden pindik s druhym(RT), co se tyka Tensor sou to hodne specificke jednotky a znova opakuju proc bych mel za ne dodatecne platit, nevim a VR? lepe si zahraju na 30" 4K monitoru nez se mi ma/bude hlava potit v umele to krabici.

Chtelo by to okamzite reseni od AMD, mirne upravena Vega 20 bez profi jednotek nahonena takty s konecne upravenym power managementem za 699 dolaru by nebyl zly kauf.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak )) custom karty dorazia do obchodov tak za dva mesiace, defakto sa pripravuju na black friday ponuky.. takze nvidia ako keby len predcasne marketingovo vydala karty + nadupane promo o raytracingu .. alel realna bitka o zakaznikov v globalnom meradle bude ako vzdy pred vianocamy... dnes je vacsina budgetov vyccerpana po letnych dovolenkach
inak povedane ceny su zufalstvo nvidie.. ako mozu dufat ze to bude herny trhak ))) uz ceny 800usd za 1080Ti povazovala vacsina ludi za skoro extrem.. jasne crypto horucka pokrivila realny vyvoj,ked desiatky tisic ludi kupovalo za pozicky mining rigy pocas poslednych 2 rokov..
takze cakam na black friday zlavu na 2990wx )) treba dat amd to je jasne snad kazdmu normalnemu cloveku ... bye nvidia

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD ovečky békají békoviny... domněky, nepravdy, lži...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Podložte prosím aspoň někdy svá tvrzení něčím konkrétním. Prosím.
Nejenom tím, že si to myslíte.
A kdo ví, jestli si to doopravdy myslíte?
Mě to čím dál víc připadá, že se strašně nudíte a diskuze typu AMD vs. nV, nebo prostě cokoliv vs. cokoliv vnímáte jako příležitost si rejpnout, hlavně aby nebyla nuda...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu ale docela funguje "nehledejme zlo tam, kde to lze vysvětlit pouhou hloupostí"...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si prectes ten koment od Waffer47, tak ma Crha pravdu. Vega 20 je vypocetni profi karta, k cemu by byla Vega 20 bez profi vypocetnich jednotek? To nedava smysl.

Stejne tak VR a RT je budoucnost. Je naprosta zabednenost tvrdit, ze to je nejakej figl NVidie. Za dva roky to bude podporovat i AMD v rade NAVI, na to vem jed.

Celej figl NVidie je ciste v tom, ze krome RTX1080Ti nema zadna karta dostatek vykonu na to jet hry pres RT a I ta bude mit ten vykon dost hranicni. Takze NVidia nam s velkou pompou vydala prvni generaci RT grafik, ktera ale RT krome grafiky za 35.000Kc nezvladne a musi se to obchcavat pres nejake neuronove site.
Pritom cenu nasadila NVidia famozni.

Vidim to tak ze AMD fanatici melou porad svy.
Bezny uzivatele davaji NVidii sbohem protoze ten podvod je videt na prvni pohled.
NVidia fanatici pak rozbijeji kasicky a bezi pro socialni davky, aby je cele splachli NVidii bez realneho uzitku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja to treba vidim tak... dal sem 21400 za 1080, byl jsem happy. Dam 32600 za 2080ti, pocitam ze tam 60% navrch oproti 1080 bude. Dnes bych musel dat vic jak dvojnasob za titanv, ted dam o cca 55% vic jak za 1080 ale budu mit vykon s podobnym pomerem k cene jako driv a jako bonus new tech featuru coz jak fanda novych technologii, ktere navic delaji presne to co chci v hrach videt... no brainer. Jen to prislo rychleji - myslim 2080ti nez jsem cekal, takze nam 100% vyresene financovani

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co bych měl jako dokazovat?
"Ceny novych RTX Geforce je ukazkove silene a je to jenom dukaz toho ze kdyz neni konkurence je silnejsi vyrobce nenazran jak prase, jako prominte ale lidi si nezadali dodatecne Tensor + RT jadra, zadali vyssi vykon ve 4K(90 - 120FPS) a plynuly beh ve 8K rozliseni(60FPS) + k tomu odpovidajici spotrebu ktera se od minule generace nebude lisit nebo mirne poklesne."
chtěl tady někdo plynule hraní v 8K když tady ještě nejsou pořádné monitory ani na 4K ? LEŽ.
rtx20xx má být výkonejší, už řada pascal zvládala 4K, tudíž nové karty i kdyby měli výkononstní posun jen 30% budou 4K zvládat. Pokud se jim odlehčí zátěž, která se převede na RT core tak nevidím důvod proč by se 4K nemohlo zobrazovat na 100FPS. takže výrok že rtx20xx nebudou umět 4K rozlišení je LEŽ.
Výkonově jsou posunuté na hodnoty Titanů, tak snad mají právo na to dostat víc peněz. Nechceš větší výkon, fajn, kup si levnější kartu. opět je to lež, že zdražují jen tak protože není konkurence. GDDR6 teď vyndali z plenek, ale páneček sociálka by už chtěla aby byla za cenu DDR2 pamětí?

"VR, Ray Tracing, PhysX, G-Sync a Tensor sou technologie jiz zname, zapomenute a prodrazene a nebo ciste profesionalni"
VR - zapomenuté? zvláštní že vidím pozvolný nárůst. LEŽ
RayTracing tady byl před deseti lety a teď pro něj konečně přišla hardwarová podpora. Takže je LEŽ když tvrdí že to je zapomenuté.
PhysX je už zaběhnuté a funkční, nevím kde pán bere že to je zapomenuté? LEŽ
G-sync monitory jsou k dostání a funkční? v čem je to zapomenuté? LEŽ
Tensor cores - jo aha zapomenuté ze strany AMD? LEŽ

"nevim proc bych si mel jednoduse za neco extra priplacet kdyz to po-bezi jenom v 1% vydanych her"
Protože RT bude dostupné v 99% nových her? Takže zase LEŽ. Ve starých hrách to nikdo zpětně zprovozňovat nebude, tak jak tyto staré hry nikdo nebude hrát. vyjímku mohou tvořit remastery.

"umele me to v synchronizaci snimku omezuje kdyz je tu jina technologie efektivnejsi a zadarmo(FreeSync 2)"
Lež už je samotné tvrzení že něco nVidia uměle omezuje. Freesync2 hezký, ale grafika která by stihala zpracovat dostatečný počet FPS od AMD neexistuje, takže vlastně freesync je nefunkční.

"Chtelo by to okamzite reseni od AMD, mirne upravena Vega 20 bez profi jednotek nahonena takty s konecne upravenym power managementem za 699 dolaru by nebyl zly kauf."

Fanouškovský AMD doublething.... máme zde karty od nVidie, které svým výkonem pustí vše i bez RT za 599 ale pán tady prezentuje jak by si radši koupil AMD kdyby AMD něco mělo. Jenže AMD nic nemá, takže jsou to jen LŽI a keci. Navíc AMD by mu zobrazovalo tu hru hrubým výkonem na 4K (kterej neumí, protože to není karta na hrubý výkon ale hi-tech karta na všechno) a dražší karta, ale on ji chce i přesto ačkoliv konkurence mu nabízí to co on chce hrubý výkon a s hrubým výkonem a ještě s technologií kdy nebude muset koukat na sestavu filtrů.

Počet pravd které napsal: 0
Počet lží které napsal: 10
_______________________
Závěr: Pán je lhář a AMD ovce

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi je mu neodpovidat. Je to posuk, ktery stejne sesmoli 5 s 9 dohromady..cim vic mu lidi odpovidaji, tim vic se ta diskuse zasere..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Crha-Ty jsi ale ukázkový kus vola. Tobě nevadí ty mínusy pod tvými trapnými komenty ? Zkus být objektivní, viz: https://cs.wikipedia.org/wiki/Objektivita_(filosofie) , to si přečti a stokrát si to opakuj a najednou zjistíš, co máš kamarádů. Chápu, že takto sám je to opravdu nudné a je dobré alespoň někoho prudit :-) Ale baví mi to s tebou, jsi tak krásně hloupoučký :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

já jsem objektivní, tady na diit je červeno, tady je bašta, hnízdiště, útulek, klubovna AMD fanoušků, proto je tady tolik červených minusů. Prakticky jsem to povídal před lety a klidně ti to dnes zopakuji, když má příspěvek mínusy, tím pravdivější je a čím má víc zelených plusů tím víc to je lež ohnutá tak aby AMD vypadlo skvěle. Až budeš starší, tak na to příjdeš sám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji velice, teď jsi mi potěšil. Škoda, že nevíš kolik mi je let. Ale jinak jsi mě polichotil. Ale vykládáš si hezky tu teorii s mínusama a plusama, to se musí nechat. Pokud máš pocit, že je tady více fanoušků AMD (tedy nevím co tě k tomu vede), doporučuji navštívit web "něco tuning" abych nedělal reklamu a tam takových demagogů a fanboyů zelených je plné forum. Proč se nevyjadřuješ tam, tam by jsi měl plusek jéje a možná by jsi tam dostal rozum a zjistil jaké plky plkáš :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam se nemusím k ničemu vyjadřovat, protože tam napíšou pravdu. Tam napíšou: "jo tohle nvidia pokakala" a nemají s tím problém. Ale když tam příjde AMD ovce a začne tam békat svoje žgrgly na téma AMD je nejlepší, tak se na něj hnedka sesypou jak vy tady na nVidiáka, jenže rozdíl je v tom, že AMD ovce začne nadávat, plácat nesmysly a začne požadovat umlčení nVidiáků. Naopak od nVidiáků nikdy neuslyšíš něco o umlčování, protože ctí demokracii a dovolí AMD ovci napsat ty svoje žgrgly, které pak bez obav vyvrátí. Tak to prostě je. Skoro bych řekl, že nVidii mají jen lepší lidi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@stapor.. nekrmte trolla...a jeste k tomu tak hloupyho..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Některé diskuze s Jarouškem jsou velice zábavné, např.: https://diit.cz/clanek/vega-vydani-q2-2017/diskuse#comment-982566

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

opakovaný vtip není vtipem. Najdi tam nějaké reálné příspěvky z roku 2018, 2017...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výše zmíněná diskuze dobře vystihuje tvé mentální rozpoložení. Proto považuji za důležité, ji vždy připomenout, pokud začneš zaplevelovat diskuzi nějakým "slovním průjmem".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže, nová generace nvidia grafik pravděpodobně přinese nezměněný poměr výkon/cena.
Hmmm, no, na to, že v highendu nemají konkurenci, ta cenotvorba dopadla vlastně skvěle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já nevim, možná šlápnu úplně mimo, ale nemají vyjít ještě GTX20xx? Z nějakého článku jsem pochopil, že budou jak GTX, tak RTX, kde v GTX budou chybět právě ty vyfikundace pro RayTracing a cena bude "normální" pro takový segment. Neboť to mi teď dává ještě větší smysl, než kdy předtím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tema doporucenyma cenama jak uz nam historie ukazala, muzem 2080 Ti ocekavat na alze a czcmall kolem 40tisic+ a 2070 pres 20tisic. Ikdyz vemu doporucenou cenu tech 16tisic za "mainstream" grafiku (2070), hry jsou urcene pro mlade, mladi nebo vetsina rodicu na to nema, chce to uz neco poradneho od AMD za lepsi cenu at je konkurence a lepsi ceny. Osobne nemam zle prijmy, ale davat za grafiku pres 30tisic mi prijde silene :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

32590 byla nejnizsi cena 2080ti na alze a odpovida to cenam nereferenci. Founders na nv webu vcetne dopravy za 32700. Ano spousta modelunstoji vic ale takeaji vyssi cenovky. Da se predpokladat ze premiove edice nepujdou pod founders a do levnejsich se hnat nebudou ale i karty za doporucenou cenu nekteri vyrobci predstavili.

Jinak karty primo od nv uz jsou kapku vylepsene. Maji slusne napajeni 2080 ma 10 a 280ti 13 fazi. Jsou to vybrane cipy, jsou v zakladu pretaktovane... dual vapor chamber chladic... nekolik senzoru pro redukci hlukum ted ten fe priplatek je necim podporeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, ceny celkem sedi 32-35k - nicmene je to skoro 2nasobek ceny co stala 1080ti (18k jeden cas), kdyz to dobre dopadne tak 15-20% narustu vykonu a to k cemu, pro 8K hrani, kdyz neni ani moc monitoru na 4K hrani? Trochu mne ta nenazrana nVidia stve, co bude priste, grafika za 50k? Hry jsou prece jen pro mlade :D Dale monitor s Gsync stoji pomalu 2x tolik (nebo aspon o 3-5k vic) nez ten samy monitor s FreeSync. Chapu, ze nVidia na poli highend grafik nema konkurenci a chova se tak podle toho, ale cekal jsem postupem case neco vic. Osobne mam r9 390 Nitro a mit obraz bez stutteringu do 144 FPS (monitory 144Hz) je super, u nVidie bych si hold musel dost priplatit za Gsync

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsecky konzole su AMD, si fakt myslite ze ten traprany RTX bude mat naky vyznam ? :D
Iditoti uz mastia kapsy, rozumy si uziju dostatocny vykon ktory maju uz teraz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to je problem? Implementace hernich enginu na pc obsahuje featury ktere konzole nemaji uz dlouho, proste to ty enginy dostanou. Nevidim jediny problem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono moc nerozhoduje v cem vidis problem a v cem ne ty, ale studia, ktere ty hry delaji. To ze jsi ten nadseny fanda, je videt v kazdem prispevku :) Nicmene, to nic nemeni na skutecnosti, ze RT se bude etablovat pomalu. Par her, ktere maji na start pripravenych a to celkem urcite s podporou a subvencemi NV museli udelat, jinak by nemeli co prodavat. Akorat ze rozhodujici bude, kolik tech karet se dostane do obehu, protoze jinak nemaji studia duvod, aby RT implementovali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaky fanda? Ted byla rec o tom ze se vyviji pro konzole tudiz veci co neumi se do her nedostavaji. Ja vidim opak. Grafika pc her je o mile dal, enginy obsahuji spousty možnosti, efektu, funkci ktere konzole nemaji. Takze to tvrzeni o vlivu konzoli na to co se do her dostane a co ne beru s velkou rezervou.

Stejne tak nesdilim nazornproc to studia nebudou implementovat. Minimalne prestiz a neco navic, zvlast, pokud si studia potrpi na technologickefeatury. Lide jako ja si radi koupi hru jen kvuli tomu.

A ano nastup nebude takovy ze kazda nova hra to bude mit implementovane. V mem hledacku na letosek je jedna hra, ta to mit bude, pro pristi rok jsou to dve hry, mozna tri pokud vyjde Anthem, ale kdo vlastně jak to s tim ve finale bude. Zbyle dve jsou Division 2 u ktere predpokladam ze RT dostane uz jen proto ze soucansny snowdrop je protkany vecma ktere jsou dost extremni ohnuti mu znosti rasterizace, treba global illumination mebo hfts na kterem s nv spolupracovali. Druha je beyond good and evil 2. Vzhledem k tomu jak vypadaly prvni ingame tak verim ze i tohle rt dostane... no a tot vse.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A všechny hry budou optimalizované jenom pro Radeony, že jo, a Nvidia půjde do kopru, a Mantle, a DX12, Nvidia bez HW podpory a bez šance, a bla bla bla... Kde já jsem to jenom slyšel a kolik je to už let...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.