Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 3060 Ti odložena na prosinec

Zase odkládáme produkt který nebyl představený a neexistuje. Kolikrát to tady ještě budeme číst.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Ty to hlavne vubec cist nemusis :D
Pokud z toho mas psychicke problemy, staci tady nechodit. Naopak udelas 2x dobry skutek..jednou sobe a podruhe zase tem, kteri jsou nuceni cist/preskakovat presne takove kravske prispevky.
:)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

pokud byl plán vydat kartu 17.11. a odložili to na 2.12 tak to znamená, že karta byla odročena

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"pokud byl plán vydat kartu 17.11."

Kde je oficiální oznámení na stránkách NVIDIA, tam o kartě jako 3060Ti vůbec zmínka není, pokud se mýlím prosím o odkaz, zároveň o odkaz kde NVIDIA 17. 11. avizovala jako termín vydání.

Děkuji

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pokud ti jde o oficiální informace tak si nech posílat tiskovky a nemusíš sem chodit

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to iste plati ale aj pre 3090tky vsak, su predstavene a neexistuju :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nebuďte tak krutý, několik jich prý někde existuje.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Linus měl dva kousky na test sli. Nesměl sundavat ochranné fólie, chovat se kartám velmi opatrně a co nejrychleji vrátit vyrobci, protože byly určeny pro neco jiného.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jj, pro putovní výstavu. :-D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ale existují, nejlepší když někdo brečí, že to nestihl :-D.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale termín vydání i existenci té karty NVIDIA potvrdila, kde je zpráva, keynote, tiskovka NV kde by uvedli 3060Ti?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nikde, ta karta(3060Ti) nikdy nevyjde. Tak ako doteraz nevysli ani 3080 a 3090
ide o paper lauche

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ok, tvou logikou nikdy nevyšla, ale byla oznámena i s termínem vydání.

Takže prosím kde je oficiální zpráva že nějaká 3060Ti existuje a že měla být vydána 17. 11. a také že se odložila na jiný termín, děkuji za odkaz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kartu Nvidia ohlásila teď o víkendu s termínem vydání 17.11. Do dvou dnů ji odložila.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A kde?

https://www.nvidia.com/cs-cz/geforce/graphics-cards/30-series/

tady o té kartě není nic.Ani jsem nikde jinde nezaznamenal zprávy že NV třeba tiše představila 3060Ti.

Všude jsou jen rumory že taková karta bude, ale ne oficiální informace. Například tady: https://www.techpowerup.com/273817/absent-of-official-announcement-nvidi...

V číně někdo začal předprodej těch karet ale jak se píše v článku "a graphics card that hasn't officially been confirmed by NVIDIA"

Takže kde je to oficiální potvrzení od NVIDIA s termínem vydání 17. 11. Díky za odkaz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

U tebe si zase říkám, že nejde zabít něco, co je mrtvé. Taková Diit zombie co občas se snaží ochromit mozky inteligentních lidí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

tak Godfall na 4K Ultra sežere 12GB VRAM
https://www.dsogaming.com/news/nvidia-geforce-rtx3080-godfall-4k-ultra-1...

takže jak dlouho to trvalo měsíc? nechci to vidět za 2 roky
nyní máme už Breakpoint, Serious Sam 4, WD Legion, Godfall, ale můžou si lidi aspoň snížit detaily na medium, stejně to není poznat :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"GeForce RTX 3060 Ti by mohla být výkonnostně nejblíže top modelu postavenému na GPU AMD Navi 22" = RTX 3060 Ti = RX 6900 XT?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Navi 21 x Navi 22

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dík. Nevšimol som si, že AMD delí svoje karty aj takto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani nie tak karty, ako skôr chipy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Odklad vydání ze 17. listopadu na 2. prosince, o kterém podle webu Expreview informovala Nvidia výrobce karet, asi už nikoho nepřekvapí". V origo odkazovaném článku stojí trošku něco jiného "According to Expreview, NVIDIA has allegedly postponed the launch of the GeForce RTX 3060 Ti graphics card to December 2nd. This is contrary to previous reports that the model would launch on November 17th. Technically this is not an official postponing, because NVIDIA never confirmed the launch date of the next SKU. In fact, the manufacturer has not even confirmed the RTX 3060 Ti itself." >>> "Podle Expreview NVIDIA údajně odložila uvedení grafické karty GeForce RTX 3060 Ti na 2. prosince. To je v rozporu s předchozími zprávami, že model bude uveden na trh 17. listopadu. Technicky se nejedná o oficiální odklad, protože NVIDIA nikdy nepotvrdila datum vypuštění další SKU. Výrobce ve skutečnosti nepotvrdil ani samotnou RTX 3060 Ti." Asi by bylo příliš chtít, aby informace přešrotované do článku byly poněkud přesnější.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si. Pokud je ta informace jako takova pravdiva, to znamena, pokud existovali zpravy o vydani 17.11. (byt ne potvrzene oficialne NV) a ted je pravdiva informace o prelozeni na 2.12.(opet zatim nepotvrzene NV) tak nevidim vyznamovy rozpor mezi tim, co napsal No-X a co je doslovny preklad. To ze to neni oficialni odklad musi byt kazdemu jasne. Proto by muselo nejdrive existovat oficialni oznameni o vydani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

buď jak buď, ampere je jedno jakej čip, si do konce roku koupí jenom šťastlivec, kterému je jedno, že za to dá min. o 25% ceny navíc, koukám na heureku na 3080 a je to dost smutnej pohled, 3070ka tam ještě není ani zalistovaná

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"To ze to neni oficialni odklad musi byt kazdemu jasne"

Proč tedy ten shitstorm v reakci na můj příspěvek výše? A není to jen příklad tady tohoto článku, nedávno se tu odkládaly Intel CPU přitom to byla vůbec první veřejná zpráva že vyjdou a kdy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Proč tedy ten shitstorm v reakci na můj příspěvek výše? "
.. ze by proto, ze ma ms komentare jako magor, ze ktereho si vetsina lidi utahuje a nikdo uz nebere vazne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To říkám celou dobu že nejde odložit něco co nikdy nebylo plánováno vydat, žádné oficiální zprávy, ale tady je poříd spousta lidí co tohle nedokáží pochopit.

Ale tady byl třeba článek o zpoždění 11.gen Intelu, článek stál na zprávě kde vůbec poprvé Intel veřejně řekl že takové procesory budou vydané a také poprvé veřejně uvedli termín, ale místníí redakce z toho vydedukovala posun o nějakých 4-5 měsíců.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"GeForce RTX 3060 Ti by mohla být výkonnostně nejblíže top modelu postavenému na GPU AMD Navi 22. Ten se chystá na začátek roku. GeForce RTX 3060 Ti má disponovat 38 SM bloky a 80 ROP, od nejvyšší karty postavené na Navi 22 lze očekávat 40 CU, ale 64 ROP, takže by GeForce mohla být mírně rychlejší alternativou a Radeon mírně levnějším řešením"

Jinými slovy - Aktuálně nedostupnost u obou táborů a až dostupné budou, budou si opět velmi podobné jak výkonem tak cenou = zase jsme jako zákazníci prohráli. RTX2xxx nasadila díky absenci konkurence dosud nevídané ceny. A když má konečně AMD odpověď tak ty ceny nebude měnit. Celý trh je proto prohnilý - mainstream karty totálně předražené, hiend též a v rohu pár blbců fandící své značce masturbující buď nad tím, že jedna karta je o 5% výkonnější než ta od konkurence nebo naopak že je o 50$ levnější. Každý je buď zelený nebo rudý, ale kritický vůči oběma není skoro nikdo.
Tahle generace je skvělá výkonem a featurami, ale zároveň prohnilá cenou jako nikdy předtím. Tohle je ukázka úpadku pokroku/pozdního post-kapitalismu/dosaďte si sami. Copak to nikdo jiný nevidí?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trh se ridi poptavkou a nabidky. Nvidia Ampere jsou evidentne levne. Vyrobce mohl nasadit treba o 20% vetsi cenu a stejne by prodal vsechny GPU. Je to na zakaznikovy, kolik je ochoten utratit penez za zbozi.
V AMD by byli blbi, kdyby Radeony nacenili jinak nez Nvidia.
Ja jako zakaznik rikam, ze je to pro me drahe a pockam si na nove konzole, ktere budou stat polovinu toho co stoji samotne GPU. Kapitalizmus za to nemuze, proste lidi maj hodne penez a jsou ochotni je dat za GPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlas, nejvíc mě štve ten mainstream kolem 5-7k, že nejde nic rozumnýho koupit, snad se to příští rok zlepší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Celý trh je proto prohnilý - mainstream karty totálně předražené, hiend též a v rohu pár blbců fandící své značce masturbující buď nad tím, že jedna karta je o 5% výkonnější než ta od konkurence nebo naopak že je o 50$ levnější."
.. i to je moznost, jak se to da napsat :) Ale jinak souhlasim. Mainstream s nabidkou 5-10k je tragicky. V principu kazda kategorie zdrazila o jeden level nahoru a dole "nic" nezustalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.