Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Existuje ještě druhý kandidát na GeForce RTX 3080 Ti: 10496 SP a 20 GB GDDR6X

Tak Nvidii by nejvíce pomohlo, kdyby měla produkty opravdu dostupné. Lidé to budou kupovat tak jako tak, je jedno jestli je jeden výrobce o 1-5% rychlejší než druhý. Vydávat papírové draky jen aby se měli markeťáci o co opřít a zároveň kanibalizovat svojí vlastní nabídku je zvláštní postup. Každopádně je to zábavné pozorovat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Je to celkem zábava :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je podzim, papíroví draci teď letí.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je krásný vidět jak nVidia kličkuje a neví co s nastalou situací s RDNA2 dělat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo. Neví, kterou z těch možností, co má, si má vybrat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně.
Jeslti vydat variantu A, která bude nedostupná,
nebo vydat variantu B, která bude taky nedostupná.

:-D

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Já pořád ještě doufám, že jenom syslí čipy na sklad, aby tam pak jenom naflashovali správný BIOS a měli víc karet na protiútok. :D

Protože jestli ne, a přidá se k tomu ještě magoření kolem bitcoinu a altcoinů, které lezou nahoru jak prokopnuté (a že už se teď pokoušejí těžaři ty nové grafiky skupovat), tak zase nebude možné rok koupit grafiky a lowend se bude prodávat za osm tisíc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

RDNA2 s ubohou 256bit sbernici je tezarum na prd. AMD GAMING!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ja byt majitelem NVidie a kdyby mi takhle Samsung podelal docela dobre navrzene cipy, tak je taky radeji syslim doma a nebudu radeji vystavovat kozenou bundu na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samsung čipy nepodělal. nVidia šla za určitou cenu do byznysu s určitými vlastnostmi a výtěžností. Samsung jen nabízí řešení, produkt a službu. nVidia si čip navrhla na míru možnostem Samsungu a museli počítat s tím že to nějak dopadne. A v zásadě nikdo neříká že to dopadlo špatně. nVidia má vyprodáno i za vysoké ceny. Určitě je spokojena

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

NVidii nic jineho nezbylo, kdyz je TSMC vyfuckovala. (Samo, ze si za ten "fuck" mohla NVidia sama diky blbejm kecum na cenu.)
Moc neverim, ze NVidia pocitala s tak malou vyteznosti vyroby, ze cipy v realu nebudou. (Bude jich minimalni mnozstvi.) Spis Samsung nasliboval a skutek utek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nVidia se u TSMC vyfuckovala sama. protože si myslela že TSMC přitlačí s cenou ke zdi. A TSMC se nedalo a kapacity prodalo jiným zájemcům

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

fakt nevíš jak to je, v jaký fázi je vůbec výroba, jaký maji kapacity nebo výtěžnost a hlavně jak se dohodli, ono je možný, že nvidia plánovala jako že ty náznaky jsou, mít GA104 jako 3080ku takže by to prodávala za 18k a GA102 za těch 33k jako 3080ti pak zjistili, že amd vydá novou generaci ještě tenhle rok a nepočítali s takovým výkonnostním skokem, tak to narychlo přehodili. Ty zásoby by jim původně stačili, protože by o karty nebyl takový zájem, nebo prostě urychlili celé vydání kvůli amd i konzolím pro wow efekt, nebo to bylo jinak, ale pochybuju, že jim samsung několik měsíců před vydáním řekl: "tady máme wafer z toho vám vyleze 20 dobrejch čipů, ale za 2 měsíce z toho poleze určitě už 200 dobrej čipů, slibujeme" na to jsou obě firmy tak dlouho v branži, že to je skoro nepravděpodobný

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to ti fakt nevím - opravdu je pro nvidii výhodnější prodat grafiku později v konkurenčním prostředí za míň peněz, než když ji prodají dnes (prakticky monopolně) s tou velkou marží, a přesto to lidi kupují jak smyslů zbavení?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

neni nahodou 5. 11. ? nemel by vyjit test neceho? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NDA končí někdy ve 3 odpoledne pokud se nemýlím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NVIDIA mi zacina pripominat intel jenze ten aspon sve produkty uvede, ano sou posrane ale prece lidu dostupne, nejnoveji nesou i Avengers vůni, naopak NVIDIA nejen ze nema co zakaznikům realne nabidnout, ona to nejnoveji papirove uvede, pote zabije s tim ze se situace ze ma neco noveho prijit opakuje a jiz se to i krizove prekryva, tu se ukazuje ze prilis dlouho lezel Huang v orgiich, ted rychle vystrizlivel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako ona to není úplně blbá taktika - víme, že jsme 3090 přepálili, ale nechceme ztratit tvář, tak nebudeme zlevňovat, ale vydáme něco skoro stejného a tam tu cenu nastavíme o něco rozumněji...
Jen aby ty čipy/karty fakt byly, zatím je to bída.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebude to na papire stejne, 320bit sbernice a na druhem papire je 384bit sbernice.
Vysledek je furt stejny, jenom papir, co shori jak smitko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jeden známý, co dělá animace Corsairu (nově sluchátka 75) renderuje v Octane a momentálně je jeho renderovací cluster soazen 10 3090. Upřímně nechápu, kde to sehnal, pravdou je, že je z United K

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První věta článku.

"Nvidia chystá GeForce RTX 3080, to už je jisté"

Já měl za to že už se tu měsíc RTX3080 prodává. Nemělo být 3080 Ti.

Jinak byl bych opatrnější. Článek z toho rumoru dělá fakt, takže se dá čekat že tu za nějakou dobu bude zase článek že NVIDIA tu 3080 Ti odkládá nebo ruší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano měsíc se už prodává, už ji mám měsíc v pc :-) a je boží sem zvědav na souboj s AMD 6900... podle mě to mají v té prezentaci brutálně přepálené a realita bude jinde, ale to ukáží až recenze a hlavně hrubý výkon např v renderu. Srovnávat ve hrách je bezpředmětné a nic to stejně neřekne, rozdíl bývá na úrovni statistické chyby!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

před mnoha lety jsem kupoval nVidia high-end. nVidia TNT2 Ultra. Stálo to celou výplatu. Výkon byl brutální.
Pak jsem zatoužil vidět na obrazovce číslo 1000. Tak jsem za celou další výplatu koupil AMD Athlon 1000MHz. Výkon byl taky brutální.
Teď už se nepotřebuju honit za papírovými draky. I staré Ferrari je pořád Ferrari. V PC mi tepe GF 1080 v nějaké OC edici a ančto nemám 4K monitor, stačí mi na všechno 100 FPS i dnes

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano souhlasím, já ale třeba dělám 3D grafiku a na 4K už to bylo pro mě mimo, proto upgrade. A ten rozdíl je brutální oproti minulé generaci o parník a oproti 1080 o parníky čtyři :-). BTW ta grafika se mi zaplatí za měsíc až dva, takže nebylo co řešit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom podobně. Pravda o trošku výkonnější HW. Ale chápu že někdo žádá toho výkonu více, pokud přejdu z 1080p ultrawide na 1440p ultrawide, tak už moje 2070S v plných detailech rozhodně neudrží 60FPS a bude klesat, a bude daleko nekonzistentnější, což je pro mě to nejdůležitější, nepotřebuju stovky FPS, stačí mi 60 ale konstantně, tzn low, avg i max je 60. Takže při změně monitoru bych musel měnit i grafiku. Bez výměny monitoru si asi vystačím do doby než vyjde další generace grafik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to spíš dříve vyměň ten monitor. Syncovaných 40-45 fps vypadá jak těch tvých nesyncovaných 60, ale těžko se to vysvětluje, musí se to vidět.

Jinak těch 60 nepotřebuješ pořád - s tím pracuje i např. "chill" - když čumíš na statickou scénu, tak pokles na 40fps zvláště pak syncovaných je v pohodě a nevšimnu si rozdílu. Výkon na max fps naskočí okamžitě když začnu hýbat kamerou. S tou tvou trvalo potřebou 60 jsi tedy prostě mimo - je to historie a záleží na okolnostech - někdy je i 60 málo, jindy zbytečnost

Jsme ale v roce 2020 a máme tu tedy adaptive sync nebo nějakou jeho marketingovou obdobu (Gsync, Freesync) a k tomu další SW adaptivní algoritmy pro změnu fps. Tím pádem přestaň všem tlačit tyhle dinosauří teorie, protože už prostě nejsou všeobecně platné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemyslím že to je přepálené, NV ani AMD nepublikují čísla které by někdo za stejných podmínek nenaměřil.

Recenze přinesou jiné čísla, to je zcela normální protože neměří vše za stejných podmínek.

To že CPU i GPU od AMD budou zcela reálnou konkurencí pro protivníky je jisté. A vzhledem k výkonu který ten HW má už je téměř jedno zda bude jeden produkt o pár procent výkonnější než jiný. U grafik pokud se ukáže srovnatelný výkon (a teď tím nemyslím zrovna na procento ale řekněme +-10) tak budou hrát roli featury karty (pro streamery/content creatory třeba kvalita encodingu, AI featury jako filtrace zvuku, zelené plátno) a pro ostatní hlavně dostupnost a reálná cena v kráme, alespoň než se ustálí dodávky a potažmo ceny.

Osobně se těším na porovnání Zen3 proti 10. gen, jak absolutní herní výkon, tak poměr cena/výkon nejen v porovnání s Intelem ale i Zen2, který jednoznačně bude stále nejlepší value pro výkonnější sestavy. A pak také jak moc velký rozdíl bude mezi ucelenou platformou Ryzen 5000 + RX6000 vs Intel + RX6000

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co řešíte, nedá se tam jen NVlink a bude se tvrdit že tohle je na hry zatímco to předtím (3090) bylo na já nevím co když to má normální herní drivery a ne-ní(byl) to ani Titan.

Kvůli konkurenci to rozhodně není - však podobný marketing už měl Intel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.